Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Închideţi muzica pe situri

Mă tot ţin de ceva timp, dar acum chiar trebuie să explodez împotriva tuturor deştepţilor care consideră că este “cul” să se deschidă situl lor şi să înceapă să behăie careva a muzică. Nu, nu este deloc plăcut şi reacţia normală, după ce aliniez sfinţii din calendar în cinstea “uebmasterului” în cauză este să închid situl şi să am grijă să nu mă întorc la el NICIODATĂ.

Motivele de dezgust:

  • dacă am poftă de muzică sau vorbă, am şi eu winamp. Si colecţia mea de muzică şi mi-e greu să cred că nimereşti tu exact gusturile mele
  • se mai şi doarme în casă. Soarele de pildă face şi el câte un somn de frumuseţe şi chiar nu apreciază muzica în cauză. Nici eu, pentru că nu pot tot timpul să nu uit să închid sonorul la comp.
  • la 3 noaptea eu mai lucrez. Am înţeles că vecinii dorm. Poate înţelegeţi şi voi asta.
  • eşti la job. Poate că şeful nu ştie că mai arunci o privire pe un blog. Acum sigur va afla. Cui trimtem “factura” pentru minusul de salariu?
  • deschid cel puţin 10 “ferestre” de browser şi în medie 10-20 de tab-uri în fiecare. Ajungem deci la multe zeci de situri deschise simultan (aşa lucrează nebuna). Şi din astea 100-200 de situri vreo 4-5 sunt deştepte şi încep să cânte. Mişto, nu?

În general, dacă aveţi aşa un “filing” de dat muzici, aveţi grijă să aibă buton de start. Adică să fie linişte la page load şi eu să dau play, dacă mi se arată. Ştiu că nu contează vizita mea de fiţoasă, dar mi-a zis o păsărică nişte chestii despre alţii care au aceeaşi reacţie ca şi mine. Şi ultima dată când am verificat, pe toţi ne interesa cum să atragem vizite şi eventual să fidelizăm vizitatorii, nu să îi facem să fugă departe.

Aşa că faceţi-mi mie şi (vă dorim) sutelor de vizitatori zilnici un hatâr şi închideţi zgomoteca pe site.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

17 Comments

  1. oo asta nu-i nimic, stai sa vezi reclamele zgomotoase care te baga in boala nu alta. Stai linistit, citesti nu stiu ce pe vreun site si dintr-o data incepe sa iasa sunete dintr-o caseta.

  2. Foarte bine zici, eu cel putin am dezactivat toate reclamele sonore de pe siteurile mele, dar se pare ca altii nu au bunavointa asta.

  3. 🙂 Bine spus, dar eu m-am invatat minte, si ca sa fiu sigur ca nu am nici un fel de problema, daca intru pe un site relativ nou, si nu stiu ce ma asteapta acolo, am grija ca inainte de asta sa apas butonul “mute” de pe tastatura. Dupa ce ma conving si sunt 100% sigur ca nu sunt galagiosi pe site, repornesc sonorul :>

  4. Dechizi site-ul si incepe maneaua. :)):)) Dar ar trebui sa fim si de partea lor; li se pare chiar “cul” si vor ca toti sa asculte melodia lor preferata

  5. Salut Cosmina si bun venit pe blog 😉

    Nici macar nu ma intereseaza daca este jazz sau rock, e oricum deranjant. Pe situri care dau manele ca si coloana sonora nu am prea fost, dar e si asta o idee. Iti dai seama ca m-as infuria si mai tare 😀

  6. Oh, da, alea ca bonus 😀

    In mod normal nu as comenta nimic despre reclame, ca pana la urma ele ne aduc un leut si ne motiveaza sa mergem mai departe. Eu insa am fost mereu foarte atenta cu ce se pune pe situri, tocmai din motive de “nedorita intruziune”.

  7. Sper ca nu sunt dintre cei care sa-ti fi dat batai de cap, de genul celor expuse:-). Am si eu gâlmele mele legate de muzica, ce sa-i faci…
    Oricum m-as simti onorata sa ma fi numarat printre vizitele tale în lumea site-urilor.
    In rest, citesc ce postezi… faci treaba buna.
    Iti doresc o zi super!

  8. Totalmente de acord. Nici eu nu cred sa mai fi vizitat vreodata un site sau blog cu muzica pe el.

    Intr-adevar cea mai nasoala situatie ramane deschiderea a zece cinspe tab-uri simultan in momentul in care ai nevoie de o informatie (de exemplu) si vrei sa o verifici din mai multe surse. Asta presupune ca esti concentrat la ceea ce faci si cand dintr-un tab rasuna o piesa inregistrta in garaj de autor…

  9. Am patit si eu ceva de genu asta, avam cateva zeci de pagini deschise pe google chrome. Cand am reincarcat in alta zi paginile (chrome-ul salveaza daca vrei exact unde ai ramas tot), UNA din zecile de pagini behaia de mama focului in background o muzica absolut enervanta. A fost foarte foarte foarte stresant sa inchid pagina cu pagina doar ca sa detectez pagina cu pricina.

    P.S. Apropo de ce zici tu, ai vreun link cu vreun script pt muzica pe site, care are play?

  10. Dupa cate ca siteul ii va merge foarte prost, in incarca si cu chestiuni care manaca resurse nu numai lui ci si celor care ii acceseaza pagina. Acuma stim ca e cul, dar nici prea mult cul nu e bun, pentru ca se face inflatie de “culuri” si apoi o sa apara o criza a “culurilor” din car eo sa reziste numai cei care sunt ajutati de culerii mai mari. Adica de coolerele de la procesorul care toarce de 10 ori mai des cand le deschidem noi blogurile.

  11. Si pe mine ma enerveaza acest lucru. Cateodata, seara, trebuie sa-i dau pe mute ca sa pot naviga in “lniste” 😐

  12. Nu mai zic nimic ca mi-am luat-o deja peste nas, ca am scris ca editia online fura de pe unde poate 😀

    E adevarat ce spui si asta ma tine departe de ei pana trec sarbatorile. Bine ca pe tion nu i-a apucat febra si cred ca nici pe renasterea.

  13. Fie ca esti suparat, nervos, vioi, rupt de somn, enteligentii de la agenda.ro o dau 24 de ore din 24 cu colinde. I hate them!

  14. Nuuu, pe Renasterea (www.renasterea.ro) ne respectam cititorul, oferind 24 din 24 de h informatii corecte, echidistante 🙂 . Btw, textul de mai sus nu e reclama 😛

  15. Dojo, mi`ai uns sufletu` cu acest post. Si eu am aceeasi indignare si aversiune fata de aceste site`uri. Sincer sa fiu, sunt atat de agasante, ca am inceput sa le urasc…poate la fel de mult ca si cenzura comentariilor care se practica pe unele bloguri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.