Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De la bal …

.. la spital, că aşa “spune” zicala.

Nu se omoară sărmana cu balurile, nu ştiu câţi ani au trecut de când a participat la vreo sărbătorire, dar Mama Ana a ajuns la “destinaţie”. Ieri seară, de fapt noapte, la 2, aud că spune ceva prin cameră. Nu se simte bine. Are tensiune destul de mare .. 160 cu 110. Clar, e speriată. Simte câte un nod în gât şi gura uscată. Ultima dată când s-a întâmplat asta a ajuns cu infarct la spital. Ea ştie asta, la fel de bine ca mine.

Îi spun să se liniştească (orice stres suplimentar e periculos în acest moment), că plecăm la spital fără nicio problemă. Maşina e jos, o ajută tată-miu cu împachetarea necesarului pentru spital (ştim cu toţii că se lasă cu internare), în timp ce eu trag maşina în faţa scării şi ţin motorul pornit să trecem de la -8 grade la ceva mai “user friendly”.

O stresează gândul că îmi strică somnul (intenţionam să fac nani) .. atâta grijă. Las’ că e timp şi de somn.

Oraşul este îngheţat şi aproape pustiu. Am loc de parcat chiar în faţa spitalului. Este calmă. Am glumit prin maşină şi i-am repetat de jde ori că ajungem repede şi nu trebuie să se sperie. Mă mir .. nu s-a agitat, aşa cum face altă dată, a învăţat dupa 50 de ani de când este cardiacă cronică (şi ştie de asta) că stresul suplimentar e bun numai pentru intenţia de a-l vedea pe Sfântul Petru mai repede.

Portarul de la spital face nani. La fel şi medicii de la Urgenţă, treziţi de el cu un apel telefonic. Îmi venea să fac nişte comentarii idioate la cum fac ei gardă dar le dau şi circumstanţe atenuante: nu era nimeni la Urgenţă care să necesite atenţie medicală şi chiar au fost super drăguţi şi atenţi. Am impresia că în sectorul ăsta serviciile medicale sunt totuşi de calitate .. oamenii ăştia întâi te scot de pe “coridorul cu lumină” pe care începi să păşeşti spre întâlnirea cu sfântul “ante-menţionat” şi după aia pun întrebări.

Tensiunea a fost normală (culmea din nou), EKG-ul a ieşit cu cântec şi dans ca de obicei. Medicul de gardă i-a spus cu un zâmbet cald că e destul de bine, dar că trebuie rezolvate nişte “setări” şi că preferă să o ţină sub observaţie peste noapte. Clar că nu o luam acasă, chiar dacă nu considera oportun să o “elibereze”. Asistentul a stat pe lângă ea toată noaptea şi medicul a fost tot prin zonă.

Azi dimineaţă (am plecat la 3 şi ceva de la spital) a venit şi medicul ei. Au transferat-o pe “secţie” la Interne şi stă la păstrare pentru analize şi “setări”. Am făcut deja o plimbare pe la spital pentru a-i duce nişte mâncare suplimentară, ace pentru perfuzii (că au pe secţie din alea groase de parcă donezi sânge) şi haine de spital.

Să vedem ce ne aduc zilele următoare.

Sunt obosită şi prost dispusă, după cum bănuiţi. Este încă un moment aiurea pe care ţi-l aruncă viaţa la fileu, dar ne descurcăm. Putea fi mai rău. Poate va fi mai rău …

PS: bine că a intrat salariul .. de obicei se lasă cu găuri mari în buget. Ce noroc avem că serviciile medicale sunt … gratis.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

16 Comments

  1. Florin .. stiu ca esti baiat serios, deci cred ca e un semn ok 🙂

    Crisia .. sa speram ca va fi totul OK. Am ajuns la timp si a fost preluata de medicii ei priceputi. Va tin la curent

    Multumesc pentru gandurile bune 😉

  2. Ah,nefericit cuvant, “destinatie”
    ala! Citeam si mi se facea inima din ce in ce mai mica…

    Sanatate sa-i dea Dumnezeu! Faca-se voia Sa!

  3. Cred ca fiecare om simte ceea ce ai descris mai sus de cateva ori in viata.

    Nu vreau sa fiu rautacios, dar cred ca le poti considera chiar teste ale vietii…

  4. RaSeBo .. merci frumos de urari 🙂

    Straja .. sincer testele astea devin deja “plictisitoare”. Cand am avut 9 ani a facut primul infarct. Mi-am petrecut toata copilaria si tineretea cu frica asta ca poate maine nu mai este. E un om extraordinar de puternic, dar inima din pacate este mult sub valoarea ei. Sa speram in bine, ce sa zic …

  5. Miluch .. sunt fericita ca, spre deosebire de vremea copilariei, cand ma simteam total neputincioasa, acum pot si eu sa fac ceva. Am masina la dispozitie (si s-a dovedit deja utila de atatea ori), plus ca nu ma mai sperie cheltuielile inerente spitalizarii, pentru ca sunt si banii aia disponibili. Din pacate mai mult decat sprijinul asta nu pot oferi, nici macar grupa de sange nu o am potrivita pentru a da mai mult. Multumesc pentru gandurile frumoase.

    Flore bun venit pe blog si multumesc pentru incurajari. Sper sa te vad des pe aici 😉

  6. Am vorbit azi cu ea. A dormit tun azi-noapte, are de luat cam 14 pastile pe zi (e turbata pe faza asta) dar in general e ceva mai bine. Mai pove dupa-masa si maine merg la spital

  7. e bine că a trecut totul cu bine. după chestii de genul ăsta, ajungem să considerăm sănătatea cel mai de preţ bun.

  8. Ma bucur ca nu are nimic grav. Sunt uimit insa de descrierea frumoasa pe care o faci sistemului medical.La noi,in Romania??:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.