Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Una scurta si retorica

Am scris articolul ăla cu “măritatul la 30 de ani”. Ăia de au rezistat să citească mai mult de 2 fraze au realizat că faza cu măritişul nu prea are de lucru cu ideea de articol. Le mulţumesc ÎNCĂ O DATĂ celor care au finalizat citirea articolului şi au oferit asemenea răspuns pozitiv. Interesant este că toţi ne-am dat în bărci cu comentarii de genul “mamă ce au greşit, au plătit cu viaţa greşeala etc.”

În fiecare zi, stau cu botul pe un site timişorean de ştiri. Nu contează că e un design dezastruos (aşa e pe toată reţeaua lor), ideea este că dau ştiri locale destul de rapid. O obişnuinţă tristă este să posteze aproape zilnic articole despre nuş’ ce accidente, mai uşoare au ba. La fel de interesante sunt reacţiile cititorilor. Trecem peste idioţii care au micile supărări pe olteni, femei, SUV, Logan, BBW şi ajungem la un numitor comun: toată lumea este filozoafă. Toţi comentează înspre o conducere atentă, respectarea regulilor de circulaţie etc.

La fel de interesant mi se pare că mulţi dintre lupii moralişti ies pe stradă şi comit la rândul lor tot felul de prostii. Am discutat pe soferi.me despre ce prostii mai fac oamenii in trafic şi m-am crucit. Iar lejeritatea cu care unii şoferi recunosc că au comis nişte prostii mă lasă şi ea cu gura căscată.

Revenim deci la ogorul pedagojic, recte morală şi apăsări ale noastre, când citim ştiri macabre din viaţa “auto” şi mă declar surprinsă de IPOCRIZIA multora care stau în spatele volanului. Dacă ai cel puţin un cunoscut care s-a dus pe veşnicele plaiuri mult prea devreme din cauză de neatenţie, viteză prea mare, neacordare de prioritate etc. de ce naiba mai încalci tu personal regulile de circulaţie?

“Hai, bă, lasă că nu mă prinde / ce dracu să stau la intersecţie, o iau pe linia de tramvai sau contrasens / dă-i încolo cu radarul lor, mă grăbesc / e roşu, lasă că nu vine nimeni, nu am timp să mai aştept” sunt doar câteva vorbele pe care unii şi le spun în gând şi o comit. Ceea ce mă sperie pe mine este că şi cei pe care acum îi plângem au murit pentru că nu au crezut că li se poate întâmpla lor sau că alţii au avut impresia că legea e pentru dobitoci.

Înainte de a mai comite o ilegalitate (oricât de mică vi se pare), gândiţi-vă că poate este ULTIMA. Cum vi se pare ideea de a avea ultimele ore de trăit pe lumea asta? Cum vi se pare gândul că AŢI PUTEA UCIDE UN OM?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

27 Comments

  1. Lasa ca treci tu si de faza cu taxi. Dupa ce platesti in 10 ani cat banii de masina pe taxi, sa vezi cum incepe sa te bata grija sa ai caruta ta. Libertatea pe care ti-o da masina personala este extraordinara. Nu am crezut, pana nu am cumparat obiectul. Merita tot stresul si banii 😀

  2. de-aia nu prea vreau eu să dau de carnet acuma. ce rost are să îmi ocup timpul cu învăţatul legilor rutiere rând cu rând, când pot să muncesc şi să-mi plătesc un taxi dacă am nevoie neapărat să plec undeva?

    în altă ordine de idei, nu ştiu ce mă făceam aseară dacă nu era tata cu maşina familiei…

  3. Revin la ideea cu a fi corect in lucrurile mici. Aici se vede cel mai repede felul in care ne furam singuri caciula. Era chiar un proverb stupid. Ceva de genul: “caii sar peste bariera, cainii trec pe sub ea, numai boii se opresc”.
    Am fost filozof? 😀

  4. Cred ca trebuie sa salvez undeva pagina asta in perspectiva iminentei inceperii scolii de soferi. Oricum, daca nu locuiesti intr-un oras prea mare ar trebui sa fie ceva mai usor, nu-i asa?

  5. Florine, esti genial 😀

    dheo .. se moare oriunde. In judet la noi e o amarata de localitate (Vinga) si cred ca sunt mai multe accidente mortale decat intr-un oras rasarit. Daca incepi acum, invata-te sa te comporti ca un “tocilar” din ala cuminte. Or mai fi idioti care sa rada de tine ca nu esti ‘barbat’, dar vii acasa intreg macar.

    Si eu sunt la inceput (carnet de 1 an, conduc serios din aprilie anul trecut) si cred ca numar pe degetele de la o mana cazurile in care am facut vreo prostie de genul “las’ ca merge”. Mai gresesc uneori ca prostul, total neintentionat, dar astea sunt greseli inerente inceputului. Viteza legala este insa respectata, acord prioritate, rosul e sfant, pietonii ii las mereu sa treaca etc. M-am educat in stilul asta si sper sa fiu mai in siguranta asa. normal ca asta nu ma scapa de vreun kamikaze care crede ca drumurile sunt pentru 300 km/h, dar am avut deja niste iesiri din oras si de 3 ori am evitat eu cate un berbec din asta, pentru ca aveam o viteza decenta si puteam manevra masina mai OK. Cati morti si raniti am invocat, asta e partea a doua 😀

  6. Dojo draga, am analizat situatia si am tras concluzia: scrii bine, esti decenta si consecventa. Te adaug la blogroll. 😀
    Succes!

  7. Ce e si mai ciudat e felul in care se comporta cei care intr-adevar au omorat un om! Cunosc un tip care s-a urcat beat la volan si a omorat un alt tip, tot beat. Partea draguta e ca a scapat foarte usor de inchisoare prin prile bune si spagi foooarte grase. Si chiar si acum conduce, desi nu are carnet, si priveste si povesteste ce a facut cu foarte multa detasare. Deci nu e vorba numai de prostie, ci si indiferenta…

  8. Treaba asta cu caruta ta nu se aplica si in Bucuresti. Aici, masina personala mai mult te incurca decat te descurca. Prin urmare, raman la metrou si autobuz, macar asa nu tre sa ma feresc de bizoni.

  9. Cel mai practic:mergi cu masina pana la prima gura de metrou,si pe urma te descurci frumusel cu metrou.La traficul din Bucuresti,nu cred ca se merita sa pierzi benzina,timp si nervi pentru…niste tampiti de 19 ani,cu BMW-uri de la taticu`,si care tocmai au terminat de dat spaga pentru carnet..;)

  10. Bizoni in trafic sunt pretutindeni, nu numai in Bucuresti sau in orasele mari. Problema nu e de masini ci de civilizatie si de bun simt.

  11. astia de care ai zis tu , sunt smecheri de romania , care nu stiu neaparat daca se grabesc , dar cu siguranta vor sa iasa in evidenta , sa ii vada toata lumea ca au masina , pana intr’un meoment cand totul va lua sfarsit , dar nu pentru ca s’au desteptat ,ci pentru ca vor fi nevoiti sa mearga pe lumea cealalta

  12. @andreea: asta e practic in afara tarii, unde ai si locuri de parcare, la noi in Bucuresti pur si simplu n-ai unde sa parchezi aproape de gurile de metrou.

  13. In multe orase ale tarii nu am fost, dar pot sa iti spun ca in Timisoara inca se conduce civilizat. E adevarat, mai sunt acei tineri teribilisti, proasat detinatori de carnet de conducere care sunt inconstienti.
    Am o cunostinta care cu 140 Km/h s-a rasturnat. In localitate.
    Cei mai indisciplinati cred eu ca sunt taximetristii care au impresia ca tot drumul este al lor si acei parveniti care au o msina de peste 15.000 euro care cred ca daca au masini scumpe nu trebuie sa respecte regulile de circulatie.
    Pericole publice mai sunt cei din localitatile din jurul Timisorii, dar totusi sunt multi care isi lasa masina la intrare in oras. De acolo… cu taxi, tramvai…

  14. eu mi`am luat carnetul in august si conduc cu atentie, e drept doar in oras ca n`am treaba in afara orasului, dar ma asigur, nu depasesc 50km/h, nu ma bag aiurea in intersectii, etc.
    sper ca nici dupa 2-3 ani cand pot spune ca voi avea mai multa experienta nu o sa ma “smecheresc”.

  15. La volan toți încep viteji și nemuritori. După primele accidente, înveți repede că totuși nu ești zmeu.

  16. Hei, nu te-am vazut de ceva timp pe aici. La multi ani. Ce mai face masinuta aia frumoasa? 🙂

  17. @maddy cu 45-50km/h o luaram noi de la unul ce venea de pe contrasens cu 80km/h … deci la o adica, nu prea conteaza cine respecta regulile. Unul sa nu respecte si te baga la apa si pe tine intr-o clipita.

    Sunt riscurile civilizatiei de-aia ma gândesc la o noua generatie de masini in viitor care sa fie contruite pe cu totul alt principiu: sa fie alunecoase / mulabile / flexibile precum pestii si meduzele… Mi se pare mie sau pestii nu se ciocnesc niciodata? Mai degraba se halesc unii pe altii:-)

  18. @dojo: Citroen-ul este OK, un far ars, am cumpărat 2 Philips Vision Plusuri să le schimb în weekend.

    Toyota a fost lovită și în spate și în față la începutul anului, mă duc mâine la service pentru constatare și apoi reparații… să sperăm că va fi ca nouă. 😛

  19. Vad ca nu a raspuns nimeni. Te refereai oare la mashinutza mea?!?! 🙂

    A fost draguta întradevar – era rosu metalic… nici mare… nici mica. O alintam “Rosinanta” (ca si pe mârtoaga lui Don Quijote). Dar si-a dat obstescul sfârsit pentru a ne apara pe noi, exact în ziua când împlinea 13 luni… Si-a facut datoria prin sacrificiul suprem! Acum e o amintire…

  20. funny :-). Ma gindeam eu…
    E Citroen C4 – coupe cumva?… doar de curiozitate… are un design fain acel model.

  21. manon, da este un C4 Coupe. 😛

    Nu îți face griji, oamenii înainte de toate. Daună totală sau nu, mașinile sunt doar niște fiare. Se îndreaptă…

  22. BBW = “Big Beautiful Woman.” A cute fat chick. And yes, they do exist. Mai mult ca sigur ar vrut sa zici BMW, dar noah cineva trebuia sa selege si de greseli… 😛 Sotioara mea arte carnetul de 2 ani si de abia de 1 an conduce regulat. Deja am facut cateva drumuri si in afara tarii si spre TM; intr-adevar la Vinga e un dezastru, o calca nesimtitii de numa`-numa`. Conduce destul de precaut, dar nu de ea imi fac eu probleme ci de dobitocii care merg neregulamentar si si baga ca prostii. Era sa intre unu in noi la intrarea in TM… ce-amavut l;a guar numai eu stiu si urechile ei. 😉
    @Dheo: Incet si sigur! Mai bine intarzii 5-10 minute si ajungi intreg decat sa vina cineva sa te recunoasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.