Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

De vara …

Că tot plouă şi este urât. Să ne amintim de vară, de mare şi un apus de soare. Pentru mine poza asta readuce în memorie cel mai reuşit concediu din totdeauna, în Cavtat (Dubrovnik). Poza a fost făcută de “soare”, eu încă nu aveam aparatul meu foto.

Astăzi introduc cititorilor mei interesaţi de mai multe asemenea imagini, care ar putea fi folosite ca wallpaper de computer, un proiect la care lucrez în tăcere de ceva zile.

Unique Wallpapers este un site de wallpapers. Da, ştiu, sunt mii. Dar niciunde nu găsiţi pozele astea (voi avea eu grijă), iar situl nu va aduna toate pachetele de imagini furate de pe torrente (aşa cum fac multe alte situri de gen). Nu mă interesează să adun 10 mii de imagini pe care le găseşti peste tot, doresc să vă ofer nişte poze care probabil ar arăta bine şi pe desktop-ul nostru de computer.

Se pot descărca la liber (şi fără înregistrare) şi alege o dimensiune potrivită pentru comp. Nu am încă widescreen, la astea e muncă mai multă .. să văd ce se pretează la asta. Condiţia de utilizare este simplă şi de bun simţ: se descarcă pentru compul vostru. Nu se încarcă pe alt site (nu cred că doreşte nimeni să ştie ce urât fac în condiţiile astea .. s-au mai suspendat conturi din cauza mea), nu se folosesc la design, nu se vând.

Este dacă doriţi şi un experiment până la urmă. Sunt curioasă cât rezistă hoţii de conţinut webmasterii români tentaţiei de a refolosi imaginile ca “ale lor”.

PS: am permisiunea “soarelui” pentru a folosi imaginile lui.

PS2: situl este in “beta”, deci apreciez orice observaţie despre buguri sau ce nu merge OK. Colecţia de imagini va creşte constant, am câteva sute încă neprelucrate. Descărcaţi în linişte şi votaţi. Sunt curioasă ce imagini vă plac.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

37 Comments

  1. Multa bafta cu site-ul.

    Deocamdata.. singura mea observatie e ca sidebarul din dreapta e foarte lat.
    Parca mergeau mai bine 4 coloane de poze in loc de 3 si un sidebar mai ingust.

    Ce zici?

  2. Ei-ei Dojo(lino – permiti?) iarasi m-ai facut sa cad in melancolie. Shame on U! Mi-am adus de concediul, de anul trecut, din Corfu, de vara, de mare, de soare. Gata! Nu mai intru pe blogul tau!
    Nu sunt expert in web-design, dar sunt de acord cu Catalin, parca mergea mai bine un sidebar mai ingust. 😛

  3. întrebări:
    1. se aplică principiul UGC ?

    2. cum poate să ajungă un fotograf să aibă pozele puse acolo?

    îmi place ce văd. îmi place mult de tot modul în care se comportă imaginile după ce dai click pe ele (mă refer la prima pagină).

    felicitări şi … la mai mare!

  4. Iniţiativă laudabilă şi poze drăguţe. Pot spune că-mi plac toate, dar dacă ar fi să aleg una ar fi “sunset and pines”.

  5. vazut, votat, descarcat
    obs: nu vad sa apara nimic la best ratings & most rated
    altfel, felicitari enru site! arata foarte bine 😀
    sunset & pines, sea rocks & pine preferatele mele 🙂
    a, si am mai obs o chestie: sea rocks & pine is not tagged with pines

  6. @Pyuric: bănuiesc că momentan se ocupă doar dojo de suirea pozelor pe server. Nu?

  7. era să uit: de ce nu e-n română?

    sau are target internaţional? de fapt, acum observ AdSense-ul, iar în .ro se moare de foame cu aşa ceva.

  8. Cum putem sa urcam si noi poze? 🙂 Am facut cateva superbe la Cannes saptamana trecuta, dar imi zice ca nu am permisiunea sa urc poze…

  9. […] Unique wallpapers este un site de wallpapers, un nou site adăugat de dojo la colecţie. De reţinut este că pozele nu trebuie folosite pe alte site-uri, la design ori […]

  10. @Catalin .. tre’ sa vad cum fac sidebarul ala .. e un script de l-am cumparat si modificat minimal. Inca imi prind urechile cu el.

    brontozaurel tre’ sa fie nus’ cate voturi sa apara. Sau e ceva spart si il strang din nou de gat pe developer. Sarmanul om, ma uraste sincer. Sa ma uit in setari …

    Perti ma bucur ca iti place. Sa vad cum facem cu ze sidebar …

    Gabitule vorbeste mama romaneste. ca nu stiu ce e UGC-ul ala. Stii ca nu am scoala de design 🙂

    Se pot pune poze daca va creati un cont si se aproba contul. Dupa aia se urca poze si eu le aprob una cate doua 🙂

    Daca ai din alea mai “ne-decorative”, adica si mai relevante ca locatie de travelling, pot incerca si bestworldimages.com .. acolo e un fel de “tourism pictures site” puse tot de noi, aia plimbaretii 😉

    Targetul este international. De aia nu apare nimic in ro.

    Cristinuta draga, is convinsa ca ai neste poze de numa. Daca arata a wallpaper, faci cont si urci, daca nu, pui pe bestworldimages si eu ti-s datoare vanduta si cumparata pe eternitate.

  11. aha .. merci de lamuriri. Is mai inceata la creieri 🙂

    Se poate ca utilizatorii sa genereze relaxat continut, atat timp cat este de calitate (si stiu ca voi nu va tineti de balarii). Ideea este sa fie wallpapers tot unul si unul, adica pe cat ne poate si noua pielea, ca nu m-a facut mama fotograf din pacate.

    Nu am nevoie de imagini luate de pe altundeva, de aia is atat de naspa si in prezentarea de site. Sa se inteleaga clar si sa se sperie aia de ar face prostii 😀

    Initial am cogitat ca am destule imagini, dar, dupa cum spui si tu, aveti destule poze superbe pe care le-ati facut si care merita sa fie prezentate. Asa ca va multumesc tuturor in avans pentru orice sprijin. Sper sa iasa in evidenta prin calitatea imaginilor si originalitate. Ca de aceleasi poze pe 1000 de situri sincer eu is satula 🙂

  12. Ele intra in sistemul de moderatie si eu le aprob. Asta va fi bine pentru cei care vor confunda in viitor situl cu oportunitatea de a pune rahaturi (e plin de tot felul de idioti, spammeri si low-lives 🙂

    Mi-s cam toata ziua pe site, deci aprobarea nu va dura prea mult.

  13. Vrei si tu sa iti raman datoare vanduta si cumparata? 😀

    Saru’mana de ajutor. Ma voi pune la munca sa vad ce oi scrie

  14. uhm… scuze :d

    UGC = user generated content

    conceptul pe care se bazează digg, blogoree.ro (bligg), stumble upon, flickr şi alte chestii d-ăstea cu nume complexe care îţi fac limba să se plimbe prin gură în toate direcţiile.

    cu alte cuvinte, utilizatorii fac legea.

    în termeni populari: putem să urcăm noi pozele sau trebuie să ţi le trimitem ţie, revenindu-ţi plăcerea de a le introduce în sistem.

  15. de fapt, e o revanşă mai veche pentru promovarea pentru dulce-amarui.com pe care ai făcut-o tu acum vreun an de zile, când eram chitit să mă duc la bancă să-ţi trimit 15 lei în cont 😛

  16. uau, mişto poze şi aparat profesionist. Mă tot bate gândul să achiziţionez şi eu unul, pentru că am trecut de prea multe ori pe lângă peisaje superbe şi n-am avut decât camera de telefon.
    Site-ul e frumuşel, şi uşor de utilizat, dar parcă tag-cloudul din dreapta e prea colorat şi parcă prea lat sidebarul (vorba lui catalin).
    „Succesuri” 🙂

  17. chiar voi urmari cum iti merge cu proiectul ista, pentru ca si eu sed pe vre-o 10-20 de gigabiti de poze facute pe 3-4 continente despre care ma gandesc daca sa le expun ochilor, inimilor si mintilor romanesti ori mai bine sa le tin departe.

  18. Mircea, lasa-ne si pe noi sa vedem frumusetile. Ca e misto sa tii mii de poze pe comp, dar mai misto sa le arati lumii 🙂

    Victor aparatele profesioniste sunt un fujifilm de acum 3 ani cu 5 megapixeli si cam atat si un nikon din ala ieftin de 99 de euro cu 9 megapixeli si stabilizator (mi-s tremuracioasa la maini ca ultimul betivan).

    La mine a putut se pare aparatul neste chestii, la iubi mai sunt talent si cunostinte de incadrare.

    Ambele aparate sunt niste cioace de 2 bani 😀

    Merci Liviu si Richie pentru aprecieri. Dati tare la descarcat 🙂

  19. Cool ideea :-)!

    Intrebare: siteul se refera doar la wallpaper-uri tip poza sau încap si alte genuri: picturale, grafice, digital art, etc…? Just curious.

  20. Frumoasa initiativa. Am aflat ieri de unique wallpapers de la leo de pe blog.
    Succes in continuare!

  21. manon orice imagine ce se preteaza la wallpapers. Sunt OK si alea cu “fractali” sau chiar poze frumoase cu obiecte etc. Ideea este ca eu am pus initial mana pe ce am avut in comp ca si poze de wallpaper si astea sunt majoritatea din alea de pe unde am fost. Intentionez sa imi incerc mana si la alte poze in timp, de natura, cladiri, “framing”, copii, animale, lampa de birou etc.

    Daca ai creat tu asemenea frumuseti, nu te sfii sa le pui la “bataie”. Deci tot ce precizezi tu acolo se preteaza.

    Darael ma bucur ca iti place. Si te astept sa tropai linistit de cate ori ai ocazia. Voi incerca sa mai pun cate ceva sus zilele astea, sa nu va plictisesc. Dupa ce vine soarele in Timisoara ies si eu cu haparatul la pozat, poate mai fac si eu ceva decent 🙂

    Mike ma bucur ca vine lume de la cei care au fost deja atat de draguti incat sa ma ajute cu promovarea. Am deja si niste cereri de articol de promovare pe care sa il postez la ei pe blog. Le multumesc si promit sa imi pun neuronii la munca, doar e in beneficiul meu 🙂

  22. […] apropo de duminica, mi se pare ca tot ieri, Dojo a lansat un site de wallpaperuri unice. Ea ne promite ca sub nici o forma nu or sa mai existe si pe alte site-uri. La cata creativitate la furat are […]

  23. Preferinta mea de top la vizionarea imaginilor a fost “House over sea”. Trebuie sa fie magnific sa locuiesti pe acel vârf de stânca. F. faina poza!!!

  24. Mamaaa ce frumoase sunt pozele. Eu ti le accept cu si mai mare placere. Multumesc 😉

    Manon .. si mie imi place poza. Casa este una din cetatea veche, la capatul dispre mare. Asa arata misto, dar, daca locuiesti acolo, tre’ sa iti lasi masina la mama naibii si sa traversezi toata cetatea la pas (pe stradute si trepte). Mai nasol cu lazile de bere, dar oricum e traznet sa te trezesti dimineata si sa vezi marea aia frumoasa 🙂

  25. […] mai are nevoie de nici-o descriere a lansat de curand site-ul Unique Wallpapers .Dupa cate spune ea aici wallpaparele postate acolo vor fi cu adevarat unice. Am vazut cateva chiar foarte dragute.Merita sa […]

  26. Dojo, m-am inregistrat pe site si promit ca o sa urc pozele cand o sa am timp. Trebuie sa le gasesc pe alea originale, ca cele de pe deviant au watermark 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.