Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Sa-ti bagi picioarele in ea de paine

Nu injur, chiar e loc sa iti introduci “pingeaua” lejer în pâinea pe care tocmai am cumpărat-o. Făcută de o firmă de la noi din TeMe, Prospero, care de obicei prestează pâine destul de bună. Adică în general are gust .. de pâine. Nu e cea mai bună pe care am mâncat-o, dar oricum este un pas înainte faţă de alte arătări de genul.

Azi m-am fript însă.

Toată “bucata” e la fel. Ce utilizări credeţi că pot găsi? Papa pentru porumbei? Juma’ de “senviş”?

M-aş duce să le dau în cap vânzătoarelor cu ea, dar nu ele sunt de vină, că doar nu ele fură la cântar în brutărie. Sau ce explicaţie găsim oare pentru o pâine de aproape 1 euro care arată aşa?

PS: mi-e dor de pâinea bună de prin 90 şi ceva .. erau şi brutariile la început, nu erau “amelioratori” şi tot felul de porcării din astea şi pâinea mirosea de te dădea pe spate de poftă. Au trecut mulţi ani de când veneam cu pâinea mâncată pe sfert încă de pe drum. Bine măcar că n-am găsit vreun şobolan .. tot am noroc.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

38 Comments

    • In ultimele fresh uri,personalul tuseste puternic,iar conditiile de preparare lasa de dorit.Painea e veche de cel putin o zi si te servesc cu mainile cu care au curata pe jos…Pofta buna.Bucataru e un tip de treaba?Ma indoiesc

  1. noi inca n-am avut surprize de la Scalini. si avand in vedere ca au brutaria la 5 minute de noi, mai nimerim cateodata si paine proaspata. yummy!

  2. Un coleg, in studentie, a baut o bere cu un soarec in ea si a gasi o codita, tot de soarer, intr-o paine. Atata timp cat nu gasim “fetisuri” de alt gen… tot nu e chiar asa de rau. Dar e grav. Grav de tot.

  3. neplacut. oricum, banuiesc ca ai auzit si tu povestile din brutarii… cade pe jos o bucata de aluat, il ridica si il pune inapoi. scuipa in aluat, etc…. daca am cunoaste tot, nu am mai manca nimic. cateodata ma gandesc sa imi fac eu paine, acasa.

  4. apropo de bere cu soarec, atentie bautori de cola/pepsi si alte bauturi inchise la culoare… e doar o chestiune de timp pana veti gasi un vierme/soarec/ceva… 😀
    eu beau doar apa sau sprite 🙂

  5. Si eu imi amintesc cu cea mai mare placere de “Christian, du-te dupa paine”. Magazinul era jos, la bloc. Mereu mancam pe drum. Pur si simplu nu ma puteam abtine de cat de buna era. Aici in Danemarca, lumea isi face painea in casa, asa ca e aproape la fel de gustoasa.

  6. Daca vrei paine buna, incearca sa treci prin Oltenia (Mehedinti, Gorj, Dolj) sau prin Petrosani. Acolo e painea mult mai buna decat in toate celalate zone ale tari pe care le-am colindat 😉

  7. Fata, daca vrei paine buna treci prin Berceni (Bucuresti) si la Piata Sudului vei gasi cea mai belea paine din cate ai mancat! Magazinul Vel Pitar (pentru cei care stau in zona asta) ia paine de la fabrica veche 😉

    Este EXACT cum ziceai: are mirosul ala de te lesina, de paine, la fel ca pe vremea lu’ Ceasca, atunci cand treceai pe langa o fabrica de paine.

    De-acolo iau eu cand am drum prin zona.
    Cand nu, French Toast e baza.

    O alta varianta ar fi sa-ti faci painea acasa. Cumperi o masina de facut paine si ai papa bun la orice ora vrei tu.

  8. Pai n-ai inteles… asta e ultima metoda de a transporta transfugi peste granita. Soricelul a fugit din <> inainte sa fie feliat XD

  9. “Făcută de o firmă de la noi din TeMe, Prospero, care de obicei prestează pâine destul de bună.”

    Vai, acu’ te-ai apucat să scrii articole special pentru mine… Sunt onorat… 😆 😛 Glumesc, desigur.
    Legat de articol, eu am cumpărat mai demult cozonac ambalat (destul de scump). Pe etichetă scria „cu rahat”. În ditamai cozonacul n-am reuşit să găsesc mai mult de trei-patru bucăţele minuscule de rahat. :shy: Asta e. Ce să-i faci? Shit happens… 😆

  10. Se vinde ce este, mai ales acum în criză. Ce mă distram eu cu viermii din ciorbă de la cantină şi din orez.

  11. Nu stiu cum puteti manca toti “buretii” aia… french toast, integrala, cu smeninte, cu dracu`, cu lacu`. Paine buna gestesti aici, mai aproape de tine, la Salonta.
    P.S. Las ca-ti aduc eu pe lunea-martea viitoare, cand vin in TM. 🙂 (Sper sa nu se schimbe planu`.)

  12. De ce nu cumperi paine de casa? Eu cu 3 lei cumpar paine de casa de 1.3 kg care chiar miroase bine. Se mai gaseste paine buna daca stii unde sa cauti.

  13. Din cate ma pricep, in TM poti papa ca paine buna painea de Arad de la Billa si painea cu cartofi de la Mall.
    Mai exista cateva brutarii dar nu au intotdeauna painea super ok. Depinde mult de cat ameliorator baga in ea.

    Eu am in proiect sa ma pun sa imi fac eu paine. Dar inca nu am gasit ocazia.

  14. @Alinush, de ce sa nu i-o dai cainelui? Are acelasi gust de paine, doar ca are o gaura.

  15. Ia-ti o masina de facut piine si iti faci asa cum vrei tu:).Eu am de citeva luni si sint foarte multumita de ea.Ma trezesc cu aroma de piine proaspata la citeva dimineti

  16. Nu am incercat inca produsele lor dar imaginea care incearca sa si-o creeze imi place.

    Anajatii isi fac de multe ori de cap si se intampla de-astea. Vad ca au site, http://www.prospero.tm.ro. Poti incerca sa le trimiti un mail. Sunt curios de raspuns.

  17. Salut Larisa si bun venit. Iti spun eu ca potaile nu mananca toate paine. Ale mele sigur nu, decat daca e bine “amestecata’ cu multa carne buna 😀

  18. Dojo dute si tranteste painea la Prospero in fata ei is devina nu magazinu. Apropo de paine buna, daca nu ti prea departe pe St. O. Iosif (langa fabrica de Bere) ii o brutarie. Painea ii buna de acolo de acolo iau eu zilnic.

  19. eu tin minte, in ’94 veneam acasa cu batonul bagat in maneca de la sacou. eram in clasa I…

  20. Si Scalini au inceput sa faca magarii, am cumparat paine de la ei cu termen de valabilitate ce expira peste trei zile, cand am desfacut-o era mucegaita. Cred ca cea mai sanatoasa paine este cea facuta acasa.

  21. Eu spun ca produsele de Prospero au fff mare calitate si sunt si gustoase.Painea din imagine nu gramaj mai mic,se produce uneori din cauza framintatului prelungit sau aluat prea dospit.Deci paine nu are nimic rau in afara de aspect si ca nu se poate face senvis.Bafta PROSPERO in continuare.

  22. Eu cumpar paine de la ei cu orice ocazie, speriat de gustul si consistenta celei de magazin. Cand am ocazia insa cumpar pave de la auchan, mi se pare cea mai apropiata de painea de casa, atunci cand este proapata.
    Asa cum stim cu totii, painea facuta in casa se altereaza relativ repede din cauze naturale, si desi prospero se bat cu caramida in piept ca au paine naturala, si dupa 3 zile painea lor poate fi mancata si nu are gust de ranced. Peste tot se lauda ca nu pun amelioratori si coloranti, insa sunt convins ca astea sunt doar cateva din substantele care se introduc in paine. Oricum, painea lor are gust foarte bun proapata, pacat ca este ATAT de scumpa (1 euro pentru o paine de 5-6 sute de grame?)

  23. si SCALINI rusine !!!
    au uitat sa puna drojdie !! Scalini vinde paine tare ca piatra ! iar vanzatoarele au tupeu sa ti-o vanda!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.