Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Vine martie, hai incepeti sa va plangeti

Se apropie luna martie, o lună iubită de bărbaţi în mod deosebit. Vom începe cu 1, când veţi lua câte un mărţişor de “obligaţie” şi veţi avea grijă să vă plângeţi de milă pe bloguri şi peste tot că e nasol să fii bărbat şi că martie vă aduce atâtea cheltuieli.

După marea lovitură în bugetul personal, vine şi 8, ziua aia blestemată în care trebuie să îi aduci părţii feminine ceva mai mult decât un kitsch cu aţă bicoloră. Să vezi atunci articole “anti-martie” şi comentarii prin care partea masculină îşi plânge din nou soarta blestemată şi faptul că nimeni nu s-a gândit să “patenteze” o zi numai pentru ei.

Cu riscul de a-mi ridica “masculii”, care îmi citesc blogul, vă spun de pe acum: aveţi cojones destule pentru a vă spune punctul de vedere sau învăţaţi să fiţi domni. Că şi un trandafir oferit cu drag vă poate ridica în ochii femeii iubite, un gest mic şi totuşi atât de mare.

Vorbesc de “cojones”? Da. Pentru cei care suferiţi atât de mult, uite şi ieşirea. Spuneţi-i mamei: “Auzi, ştii ce, hai mai lasă-mă dracului cu rahaturile astea. Da, m-ai născut, crescut ..şi ce? Nu îmi ajung banii de ţigări, de unde să îţi mai iau şi flori?” Sau iubitei/soţiei: “Vreau să ţi-o “trag” şi să îmi faci sarmale. Ai alte pretenţii?”

Vi se par de prost gust “ideile”? Dar atitudinea voastră cum este? Chiar muriţi de foame? Nu sunteţi în stare să adunaţi 5 lei pentru un mărţişor mic, cel mai mic, şi 10 lei pentru un afurisit de trandafir? Femeile din viaţa voastră nu au nu ştiu ce pretenţii (mai ales dacă aţi avut grijă anii ăştia să vă daţi cu fundul de pământ că e naşpa luna martie şi că sunt cheltuieli multe). Un trandafir oferit CU SINCERITATE, nu de parcă v-ar tăia careva ouăle, poate face miracole.

Şi sper sincer că joburile, de care vă plângeţi de fiecare dată când aveţi ocazia, nu sunt atât de prost plătite încât să nu puteţi renunţa la nişte ţigări sau la 2 beri pentru un GEST frumos. Şi că nu v-au abrutizat necazurile şi prostul gust care ne înconjoară, încât să fi ucis orice sensibilitate în voi.

Ca femeie, mi-e scârbă de zilele astea. De mutrele acre de bărbaţi “sictiriţi” că “trebuie” să ofere ceva, de comentariile unora. Nu am cerut niciodată nimic de zilele astea şi, dacă aş şti că al meu dă ochii peste cap ca unii dintre voi, i-aş băga florile pe gât sau pe partea aialaltă şi i-aş lega “bunătăţile” cu aţa de la mărţişor, de s-ar sătura de ipocrizie.

Aşa că, gândiţi-vă încă o dată la femeile care contează în viaţa voastră. Gândiţi-vă la clipele frumoase petrecute împreună şi dacă vă leagă totuşi nişte sentimente frumoase. Apoi mişcaţi-vă fundul şi luaţi un bucheţel de ghiocei (îs ieftini) şi spuneţi-le cât de mult v-au înfrumuseţat viaţa şi cum fiecare zi este una de primăvară pentru voi. Şi în 8 sunaţi-vă mamele şi mulţumiţi-le că v-au suportat atâţia ani şi că sunteţi cineva şi datorită lor. Apoi daţi de femeia iubită, puneţi un trandafir roşu în mâna ei (aveţi ideea de la Arhi deja) şi spuneţi-i şi ei ce doreşte o femeie să audă de la bărbatul pe care îl iubeşte.

O femeie de calitate aşteaptă de la omul iubit să audă vorbele alea frumoase, cadourile pot să fie sau nu. O asemenea femeie nu aşteaptă să îi aduceţi blănuri scumpe şi prostii care să vă coste un rinichi. Şi dacă femeia voastră este “sugativă”, nu e vina mea că aţi ales prost.

Un martie inspirat vă doresc. Bucuraţi-vă de flori, primăvară şi de faptul că aveţi cui să îi duceţi o floare.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

44 Comments

  1. Dar eu cu ce am gresit? Trebuie sa iau vreo 15 martisoare plus profi.

    Si crede-ma ca nu i-o mai trag niciuneia si nici nu imi face nimeni sarmale

  2. Andrei, am 30 de ani. Si am dat martisoare in draci din clasa 1 pana in a 13-a. Nu am crapat. Mai ales ca la varsta asta te mai ajuta si parintii.

    Si daca nu ai chef, chiuleste de la scoala in ziua aia .. si gata 😀

  3. Pai vorbeam ipotetic, ca iti dai seama ca cer bani de la parinti si nu ma duc la nici o scoala si nu cumpar nici un martisor… dar ziceam ca as putea sa ma plang

  4. Mie imi placea sa dau martisoare. Aveam niste profe dragi mie si alegeam martisoarele cu mare grija. Sa fie frumusele, chiar daca ieftine, ca nu erau bani. In rest ma faceam ca ploua 😀

  5. Sti, faza cu o floare face mult ii foarte adevarata. Fosta inca mai pastreaza trandafirul ce i l-am dat de 8 martie anul trecut. Oricum, martisoare pentru restul is la 1 leu, deci nu imi fac probleme, chit ca is la liceu, incerc sa ma descurc pe banii mei.

  6. mai… eu sunt femeie in toata firea si nu “sarbatoresc” 14 februarie pt ca… nu am apucat sa fac asta… Dar am fost teribil de incantata vineri seara, cand sotul meu (care fusese la serviciu TOATA ZIUA m-a cadorisit cu o floare vie (in ghiveci, cu radacina). Pe urma am aflat ca se pregatise cu fii-mea (care nu-i si a lui), ea cumparase cadoul, il tinuse ascuns pana la venirea lui… simbolic. 20 lei…. dar a fost … surprinzator si PLACUT. (am si eu o slabiciune pe lumea asta in afara celor 2 eroi – florile vii.)

  7. Oh mama, ai de povestit deci destule 😉

    Se pare ca eu inca traiesc pe alta lume 😀

    Gabi, welcome. Ma bucur sa aud asa o poveste frumoasa (na, citesc). Un cadou din asta poate avea asa o valoare mare, cand stii cata dragoste e in spatele lui 🙂

  8. Pff..flori date cu sinceritate? Mai Dojo, parca nu traiesti pe lumea asta. Io m-am saturat de fete acre de barbati pentru tot restul zilelor, atat de multi sictiriti am vazut pe vremea in care lucram la depozitul de flori.

  9. Pff… Se pare ca eu iar sunt antitetic postat cu restul universului masculin…. Asta in ideea ca as da cu mare drag cadouri in martie. E inceput de primavara, de ce sa nu-l incepi cu putin din cadura din tine dand putin si celor apropiate tie? 🙂 Cu toate astea anu’ asta am 2 mari probeme…
    1) perioada 1-8 sunt plecat in Germania
    2) bunicile, mamicile etc. deja au fost luate in calcul si s-a rezolvat problema… Mai ramane de gasit persoana X ;)) Da’ inca e vreme, nu-i inca timpu’ pierdut 😀

  10. Nu cred că e atât suma, cât faptul că multă lume (fete și femei) nu apreciază gestul cum se cuvine. Și asta descurajează pe unii bărbați.

  11. Uf, mi-a pus curu’ pe ganduri toata situatia asta si chiar ca am sa scriu in blog despre ea. problema mea e DE CE 1 sau 8 martie? In restul timpului nu iubim femeile?

  12. Hmmm… mie imi place sa dau flori. Sunt al naibii de scumpe de la o vreme dar imi place sa imi vad sotia fericita cand vin acasa cu o floare.
    Nu mi-e usor nici mie in martie (daca e vorba de lamentari). Si sa explic de ce. Ziua mea de nastere e pe 1 martie. De ziua mea in loc sa primesc o multime de cadouri, trebuie sa dau eu martisoare. Pe urma vine 8 martie. Pe urma e 21 martie, ziua de nastere a sotiei. Pe urma 26 martie. Pe 26 sarbatorim in fiecare luna. De ce? Pai e mai lunga povestea. Pe 26 mai 2006 ne-am imprietenit. Pe 26 mai 2007 am cerut-o in casatorie. Pe 26 mai 2008 ne-am casatorit civil. Si pe 26 iulie 2008 ne-am casatorit la biserica. Deci 26 e numar sfant. 😀
    Asadar e cam greu in martie din unele puncte de vedere. Dar merita! Martie e luna mea preferata. 🙂

  13. Dojo, de fapt cred ca alta e problema. 🙂
    Fiecare blogger, daca scrie despre un subiect dezbatut pana la saturare, simte nevoia sa o faca intr-un mod diferit fata de ceilalti. Si atunci alege o extrema si scrie despre ea.
    Ce mi se pare fascinant, e faptul ca primele articole care apar influenteaza abordarea celorlalti.
    Anul asta, mai multe persoane au scris despre cat de aiurea e sarbatoarea asta. Apoi au venit sustinatorii pro Valentine ca sa echilibreze balanta.

    Iar apoi, au fost bloggerii care au afirmat ca au ales calea de mijloc. 🙂

    Sunt curios cum o sa influenteze articolul tau ce-o sa se scrie despre 1+8 Martie. 😀

  14. Nu toti suntem sictiriti, draga, nu toti suntem obligati sa. Unii ne mai obligam singuri, unora ne face placere sa smulgem un zambet de satisfactie sincer. 😉

  15. Da’ observ că tu pleci din start de la ideea că toţi avem „femeie iubită” … 😈 Eu nu i-o trag nimănui, iar sarmale se găsesc şi la conservă. Oricum, mie iarna mi se pare mult mai romantică decât primăvara cu toate rahaturile ei de obiceiuri însorite şi înflorite…
    În plus, nu de bani mă plâng în privinţa mărţişoarelor, ci de senzaţia de penibil pe care o resimt când le dăruiesc. Sunt foarte emotiv. Asta e…

  16. Cum bine zicea cineva mai sus un martisor simplu e 1 leu. Cat de “greu” sa-ti fie sa iei 10-20 de martisoare.
    In urma cu 2 ani am lucrat intr-un colectiv cu 50 de femei. Aveam doar un singur coleg care era impotriva “sarbatorilor pentru femei” asa ca eram singurul care le facea cadouri de 1 respectiv 8 martie. O florareasa de etnie rroma imi facea rost de 50 de bucchetele de ghiocei si 50 de martisoare “cumuniste” (cate un hornar mic si galben). Si de 8 martie imi dadea 50 de fire de lalele. De multe ori le plateam la salar, in 15 martie. De fiecare data cand am nevoie de flori numai de la ea cumpar, sunt client fidel si ea e foarte multumita. Cateodata ma striga si-mi mai da cate un fir de trandafir sa-l duc sotioarei. De ce e asa “buna” cu mine… pentru ca i-am dat multe nunti! 🙂 Chiar azi dimineata am fost pana la piata si mi-a spus ca anul asta in martie am flori gratis. 🙂 I-am cerut sa-mi faca 1 buchet de narcise pentru mama, 1 buchet de frezii pentru sotioara si 1 de lalele pentru soacra-mea. 😛 Imi ramane numai sa caut niste martisoare simpatice. 🙂

  17. E urat sa oferi flori pentru ca “asa trebuie”. Sau sa dai cliseicul trandafir pentru ca asta pare dovada cea mai mare de dragoste suprema (oarecum fortat declarata de niste zile amarate din februarie si martie).

    Nu stiu de unde atata generozitate pe mine, da’ am cam renuntat la cadouri. Adica daca prietenu’ simte nevoia sa ma cadoriseasca bine, daca nu, iara bine. Ca daca o face stiu ca o face pentru ca asa a vrut el. Sa imi faca o surpriza.
    Si cel mai mult ador faptul ca niciodata nu imi aduce acelasi fel de flori. Intotdeauna cumpara altceva si mie diversitatea imi place la nebunie. 🙂 Odata, de ziua mea, am primit in dar un buchet ce continea un … ananas. 😛

  18. Dojo, te iubesc pentru articol!
    Eu sunt cazul fericit, m-am luptat cu fiu-meu si cu Titularul doua saptamani ca sa nu-mi faca nici un cadou de V.Day. In 14, dimineata, cand am deschis ochii, erau amandoi langa mine cu boturile intinse pentru pupaturi! Apoi mi s-a livrat cana de cafea…

  19. eu fac parte dintre baietii nesimititi care nu cumpara martisoare sau flori. In schimb in martie e ziua de nastere si astept cadouri la greu 🙂

  20. Eu cumpar martisoare si flori numai persoanelor foarte dragi mie. N-o sa ma vedeti niciodata aducand martisoare la toate fetele din clasa sau tuturor fetelor cu care schimb cate o vorba

    In clasa, am propus sa punem toti bani si sa cumparam ceva la profesori. Ca sa nu ne mai chinuim cu cine a adus si cine n-a adus 🙂

  21. Imi amintesc din generala, cand simpatizam cate-o colega si-i dadeam cate-un martisor facut de mine din flori si hartie creponata si cate-o felicitare la care scriam 2-3 seri. Deh, alte vremuri…

  22. ** siiiiii am ceva de zis la adresa Firefoxului, care vezi si tu ce linkuri a retinut mai sus. dar cica la tine nu putem vorbi urat 🙁

  23. luna martie e luna femeilor.. asa ca .. la naiba fetelor sa fim nebune si frumoase :))
    ps:ce frumos ar fi daca fiecare femeie ar primi in fiecare zi cate o floare de la un barbat 🙂

  24. Vorbesti de apreciere, de dragoste, si apoi revii la obligatii. Pentru un barbat luna Martie e o obligatie. E stupid sa ai pretentia sa faca ceva cu drag cand e obligat sa o faca. Foarte multi barbati simt nevoia sa se manifeste, sa isi arate dragostea. Dar cum iti poti arata dragostea cand esti obligat sa o faci? Mie mi se pare ca modul in care femeile incearca sa smulga gesturile frumoase sunt printre cele mai urate chestii care se intampla. E dragoste cu sila. Nu lasi omul sa se manifeste, nu il lasi sa vina de buna voie si nesilit de nimeni sa iti spuna “Te iubesc”. Trebuie sa ii impui sa o spuna. Urat!

    Partea trista e ca atitudinea asta nu are legatura doar cu luna Martie. Foarte multe femei au tendinta de a se impune in ceea ce priveste dragostea si prin asta strica tot – incepand cu feminitatea lor. Mi se pare foarte urat ceea ce se intampla si e de-a dreptul jenanta promovarea gesturilor frumoase facute cu sila.

  25. un barbat serios, dar fara bani prea multi, se pregateste pentru 1 martie imediat dupa revelion. Sa daruiesti e o placere si pentru barbat si pentru femeie. Depinde, insa, si cum o faci, dar si cum primesti.

  26. in fiecare an e la fel . Intentia conteaza , iar in cazul asta cu o floare se face primavara .

  27. Foarte rar primeam si eu niscaiva flori (ma refer la ultimii ani, de cand sunt “in campul muncii” printre elevi), desi ofeream mai tot ceea ce este omeneste posibil. Si, credeti-ma, este destul de neplacut. Nu ca as vrea ceva in schimb, dar parca sa oferi si sa nu ti se ofere macar o vorba buna e cam naspa…

  28. eu cred ca anul asta am scapat 😀
    sau trebuie sa-l intreb pe iubi dac si italienii au asa ceva 😐

    Si eu m-am plictisit de mutrele baietilor cand tranteau cate un plic pe banca, nici macar nu stiam de la cine e, sau cand veneau cu punga si ma puneau sa-mi aleg martisorul cu mana mea…

  29. Adi, unde dracu ai umblat, ca nu mai da omu’ de tine pe net. tre’ sa iau numarul de telefon sa te spurc pe “fir”. Mi-e dor de tine, drace 😉

    Nebu .. stiu si imi cer scuze. M-au napadit deadlineurile (bine ca merge mustaria, deci nu e asa criza) si nu am apucat sa imi adun mintile sa scriu ceva decent. Am neste idei, dar, cum ma pun pe “new post” imi dau seama ca is gata sa scriu cretinisme.

    Sper sa-mi revin zilele astea, ca mi-e dor sa va zic cate una-alta cu foc. Ma duc la nani, ca imi crapa creierii de oboseala si eu tot pe net o ard 😉

    Motanes .. place ideea cu iubitul singur. Adica nu ma incanta sa fac eu asta, dar poate e o solutie pentru cei care sunt scarbiti de viata asta in 2.

  30. Cine se plânge să trăiască singur. Dacă nu te trage aţa (roşu-alb) să rupi 10 lei de la gură să-i iei un trandafir fetii, atunci… iubeşte-te singur! 😀

  31. ramo… n-am avut net de 3 saptamani. Mai bine ma tundeam cheala decat sa stau fara net dar a trecut 😀
    A.. si italienii n-au martisor hihihi

  32. Ideea sarbatorii ar fi ok daca n-ar exista premeditarea si obligatia de a face ceva simbolic la un moment data la o anumita data la o anumita ora

    Agkelos #31 le-a zis f bine.

  33. E nevoie de o anume zi speciala in care sa-i oferi iubitei/nevestei un trandafir si sa-i spui ca o iubesti? Daca nu e nevoie, atunci de ce in 8 Martie trebuie sa te prezinti cu trandafirul? Cam asta e motivul pentru care ne plangem, nu pentru ca trebuie sa dam un trandafir.

  34. 1 a trecut. A mai ramas 8.

    Logica massculina: Daca aduci flori iubitei marchezi puncte. De 1 martie fiind din obligatie nu marchezi nimic.

  35. Multumim pentru articol, mare adevar “graieste”…
    Oare ce bucurie sa mai ai cand primesti o floare sau orice altceva de martisor, cand ii vezi fata “schimonosita” parca de sictir iar toata saptamana s-a tot plans de eveniment si cheltuiala…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.