Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Mama Noapte

Am primit cadou de Moş Iepuraş şi o carte, Mama Noapte de Kurt Vonnegut, scriitor al naibii de bun, după cum îmi recomanda sora lui iubi. Mi-am dovedit azi 2 chestii: încă mai am apetit să “mestec” o carte în câteva ore şi mai nou îs tot mai multe cărţi “subţiri” ca şi cantitate de text, că în rest povestea este captivantă şi scriitura plăcută.

Mama Noapte ne readuce în minte al doilea Război Mondial, propaganda nazistă şi un crainic de radio ce susţine prin emisiunile sale această cauză. Este de fapt american, pe nume Howard W. Campbell, Jr., scriitor şi veşnic îndrăgostit de o femeie, Helga, soţia lui şi singura cu care împărţea “un imperiu pentru 2”.

Nu voi oferi “spoilere”, pentru că este păcat. Aş da mai multe detalii, dar mi-e teamă că v-aş pune în mână şi cheia “misterului” şi v-aş priva de o lectură agreabilă şi incitantă. Chiar şi mai interesant este că s-a ecranizat povestea în 1996 – Mother Night

Urmează să vizionez şi filmul, dacă tot m-am cultivat astăzi cu cartea.

PS: Sper că v-aţi distrat şi simţit bine de Sărbători 🙂

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

8 Comments

  1. Personal, din nefericire nu am mai citit o carte buna de ceva vreme (shame on me).
    Referitor la zilele de sarbatori ….parca prea repede au trecut.

  2. “adevarat a inviat” … 😀 hihi
    m-am simtit bine ca fix de pasti a revenit netul 🙂 in rest, a fost primul paste fara ciocnit de oua (iubi nu mananca oua fierte..).

  3. Oh, ai ajuns la Mama Noapte 🙂 Eu asa mi-am inceput aventura cu Vonnegut, cu Mama Noapte primita de ziua mea acum cativa ani. Scrie foarte fain nenea. Sa incerci si Abatorul 5. 😉

  4. Mihai, saru’mana de recomandare. Ma pun pe cautat 🙂

    Adi … ciudata jumatate mai ai. Las’ ca ai mentinul nivelul de colesterol in control 😀

    robyroy nici eu de ceva timp. Uite ca se mai intampla sa mai pun mana pe chestii decente. Intentionez sa revin la vechea mea iubire si sa mai caut prin librarii carti decente, ca sunt destule. Si sa citesc macar saptamanal, daca nu zilnic, asa cum faceam prin liceu.

    Cata .. merci . tre’ sa il caut si sper sa fie si filmul OK. Cu Nolte in rolul principal, cuget ca n-o fi chiar rau

    Nina, ma bucur sa aud asta. Si noi .. ne-am relaxat (asta dupa o incursiune in Parndorf, la shopping). Ne-a prins bine odihna, mai ales lui iubi, ca eu is mereu “odihnita’

  5. Sa stii ca mi-ai facut cu postul asta un chef de citit, ceva de speriat. Sper sa nu imi treaca repede si sa nu fie doar o toana datorata asteniei de primavara! 😉

  6. E pacat ca nu ai oferit mai mult. Am citit-o prima data in clasa a noua. A doua oara in clasa a unspea, a treia oara anul trecut. Simt ca vor mai exista si alte dati (desi Vonnegut merita luat la puricat in intregimea operei sale, Abatorul 5, Galapagos, Leaganul Pisicii si Mama Noapte fiind highlights)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.