Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Si de-ar fi sa mor …

Dacă tot am intrat în discuţii morbide şi am pozat şi eu ca tot omu’ neşte chestii prin cimitire, am cogitat că ar fi interesantă o micuţă comparaţie.

Între un cimitir din Cavtat (Croaţia) şi cel în care teoretic m-oi face şi eu oale şi ulcele, de preferat peste vreo 300 de ani.

Acolo: vârf de deal, CURĂŢENIE, morminte vechi şi frumoase, îngrijite. Morţii lor “văd” golful şi în depărtare Dubrovnikul şi se odihnesc la umbra unor palmieri, la câţiva metri de un celebru mausoleu.

Nu am cum aduce marea în Timişoara, nu pot vedea superba cetate de la noi, dar MĂCAR FACEŢI CURĂŢENIE!

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

10 Comments

  1. Ma da pretentioasaaa esti am gagico! Da’ ce dai? O vodca?
    (Pe mine asa am intreaba betivul ala de administrator al cimitirului unde e ingropat tataie. Asa ca in conditiile astea ce sa mai adaug! 🙁 )

  2. Hi hi … misto faza cu votca. Doamne, in ce tara traim.

    rasebo .. frumusica poza … oare e receptat mesajul?

  3. Cadumal, te-am mai rugat odata sa renunti la pus link afiliat pe blogul meu, ca nu is nici eu facuta ieri. Mi-ar parea rau sa iti interzic accesul, ca scrii bine.

  4. @Rasebo: Frumoasa poza! Te superi daca o copiez? (pastrez copy-right-ul)
    Problema cu curatenia si groparii betivi e omniprezenta pe la noi… nu ai cum s-o rezolvi nici cu frumosul nici cu uratul. O prietena de familie a dat de baut la ingrijitorii de la cimitir sa planteze niste ghetisoara pe mormantul tatalui ei. S-a rezolvat, dar peste 2 saptamani surpriza: plantele disparusera de pe mormant. Ce poti sa mai zici? Eu unul am ramas masca atunci cand am aflat!

  5. hei, lasati cimitirul ghencea in pace 🙂
    e frumos acum, au zgornit cersetorii, au asfaltat, au pus paznici, nu mai sunt nici caini, nici tiganii nu mai stau ciorchine…

  6. Of! Mormantul bunicilor e chiar langa mormanul de gunoi. Dar a fost singura pozitie unde erau doua locuri libere unul langa altul.
    Ce sa le faci? Cimitirul nu e administrat de nici un fel. Preotul a preferat sa nu ia nici un ban nici pentru locul de veci, nici pentru slujba de inmormantare, considerand ca e omul prea in suparare ca sa mai ceara bani. Dar neplatind nimeni nimic nici bani pentru intretinere nu sunt. Gardul cam cade, gunoiul se strange, asta e! Stim bine ca benevol nu se inghesuie prea multi sa faca ceva.
    Tot e bine ca florile nu se fura de pe mormant….

  7. @Dojo: Păi, morţii sigur l-au receptat. Oricum, cei în viaţă sunt prea nesimţiţi să se obosească. 🙂

    @Cadumal: Mulţam şi nu, nu mă supăr. Să precizezi sursa şi să laşi copy-ul e de ajuns.

    @Digital Elf: E mai curat pe naiba. Dacă ai tupeul să te apropii de pătrăţelul lui Ceaşcă tot eşti asaltat de hoarda de ţigani. Plus că, încă din momentul în care intri în cimitir, eşti analizat bine de tot de ţiganii de ocupă toate băncile de pe margini – dacă doamne-fereşte ai o plasă care pare să fie plină cu mâncare, ceva, imediat sar pe tine. Câini, la fel – am dat peste cel puţin 5 javre cât m-am plimbat pe acolo, iar paznicii nu-s buni decât să-ţi spună că “profesioniştii” n-au voie să facă poze (mi-a trebuit dslr).

  8. @rasebo: cand fratioare? sunt uimit de ce-mi spui. trec lunar pe la mormantul lui taica-miu si al lui unchi-miu (Aurelian Andreescu) si sa mor daca am mai vazut tigani de vre-un an incoace.. aleile mai laturalnice s-au asfaltat, acum poti sa calci pe ele ca erau pline de pamant. in fine.. mie mi se pare ca s-a schimbat. de-aia am si zis, ca “se poate”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.