Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Selectii muzicale a la OMV

O chestie îmi place la OMV-işti, în afară de benzolul despre care “soarele” zice că-i bun: ştiu să vină cu tot felul de promoţii din astea, de te “obligă” să umpli maşina mai mult şi mai des. Ultima găselniţă a avut şi mai mare succes la alde mine, pentru că era vorba de muzicile decadelor 70, 80, 90 şi asta de acu’, puse la păstrare şi spre ascultare pe cedeuri.

Normal că avem toate cele 4 discuri magnifice, că nici iubi n-a şomat. De fapt e ceva de genul 3-1 pentru el, dar zic şi eu c-am contribuit cu un “ţedeu”, exact ăl mai prost, muzici din 2000 până acu’.

Ideea bună s-a făcut salam în practică. Nu ştiu să fi avut plăcerea să dau de mai multă muzică IRELEVANTĂ ca pe minunile astea de “colecţii”. În afara câtorva excepţii binevenite, o mare parte din muzică este proastă, foarte proastă şi de unică folosinţă, ca hârtia igienică.

Cum soarele şi luna poţi face o “selecţie” a muzicii anilor în cauză fără Beatles, ABBA, sau Rolling Stones? Nu muzici grele, nu progresiv, blues greoi sau jazz, dar super şi mega-extra hituri ale perioadei. Cum să nu ai Dire Straits, Joe Cocker sau Chris Rea, când muzicile lor îs “chintesenţa” ideei de “drive time”?

În 90 am avut Supernatural, albumul ăla al lui Santana, de a luat enşpe premii Grammy. L-am avut până şi pe răposatu’ de curând cu şosete albe şi deşte pansate. Dacă nici ăsta n-a scos muzică de top, cine naiba a scos?

Dar avem la anii 90 două piese cu 2Unlimited şi în general tot felul de bălării de discotecă. Există Billboard cu liste de no.1 de la Moise încoace. Avem UK Hit List, sau cum îi mai zice. Este prestigioasa Rolling Stone, îi Rock and Roll Hall of Fame. Un AC/DC, mamă sau un Metallica super-audibil. Că, pe lângă “trăiri” muzicale, au scos cam toţi şi piesuleţe de ascultat în maşină, chestii uşor digerabile şi care au făcut istorie.

Şi pe decada pe care cu greu o mai înghiţim, ăştia de nu suntem nici discotecari şi nici manelişti, avem fratele meu destulă muzică absolut decentă şi mult mai “titrată” decât inepţiile dance şi hip-hop de pe discuri.

Am aşteptat cu mare drag şi interes să am “colecţia” de la OMV, am felicitat iniţiatorii campaniei la început, apoi m-am ofticat când am ajuns să ascult muzica. Sunt maxim 3 piese bune pe fiecare CD. În rest chestii slabe şi foarte slabe. Şi muzică în continuare sub-calitativă, aşa cum ne obişnuiesc “the hit radio stations”. Ne îndobitocim pe zi ce trece. Şi a mai murit şi Maicăl. Las’ că tot e bine, măcar câteva zile, cât se dau toţi loviţi în aripă, playlist-ul posturilor ăstora de radio de 3 lei beneficiază de câte o piesă de pop decent.

Mda, revenim la selecţiile noastre muzicale, că aşa cum ni le facem noi …

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

10 Comments

  1. Am si eu cd-ul cu Top ’90, selectia e de toata jena.

    Cred ca principala vina pentru selectia slaba e pretul drepturilor de autor.

  2. Bre, e OMV! Si benzolul a aproape 1 euro si la noi, na, aproape 4 lei sa zic asa. Plus ca prostii ca mine si-au innecat masinile, numai sa ia “bonusu”. O fi si asta un motiv. Daca nu poti insa face o selectie decenta, mai bine nu …

  3. Cel mai bun CD din colecție este cel cu anii 70. Nici cel cu anii 90 nu e rău, dar 70s e the best 🙂

  4. Lasa ca luasem odata un dual disc ”Best American Music of the 90’s” . Nu sunt fan al americanelor dar pe coperta era un microfon si o electrica, deci presupuneam ca va fi rock sau macar grungeuri autiste dar digerabile la drum lung din stilul Nirvaga, STP si altii.

    Lista se deschidea cu Vanilla Ice si Snow !

  5. Dintre toate l-am ales pe cel cu piesele din anii 70. Era cel mai decent.
    În schimb, am un CD lăsat moştenire de fostul proprietar al maşinii, un nenea doctor de familie. Numa’ blues! Îl ţin la loc de cinste.

  6. Am luat si eu cd-ul cu 70’s si acum zace. Intr-adevar, nu au pus nicio piesa de ascultat in masina, numai cantecele de discoteca. Probabil selectia a fost facuta de fetele de la achizitii. 🙂

  7. PS: adevarul e ca daca tot o faci, mai bine fa-o ca lumea. Eu as fi facut un CD Fast-Driving cu rockareala, unul Relaxing-Driving cu gen Buddha Bar, unul Friends-Driving cu disco si unul Show-Off-Driving cu clubbing. Cand o sa-mi fac benzinarie asa o sa fac, promit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.