Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Zgarda rosie

Acum o lună şi ceva am făcut o “afacere” bună. Am vizitat un pet-store al unuia dintre veterinarii la care îmi duc “copiii”, am stat la poveşti cu soţia sa, o doamnă deosebită, şi am vândut chiar o brăţară unicat din nou meu “brend” Dojo Art. Intrasem acolo cu scopul de a-i lua lui Mofli (una dintre potăi) o zgardă nouă, că am înţeles că nu ştiu ce s-a stricat.

Normal că s-a stricat lesa, dar eu iar am înţeles ce am putut. Inutilă deci achiziţia momentan, dar nu cerea de mâncare.

După ce l-am adus pe cuţu cel lovit de maşină acasă (seara de sâmbătă), am decis să îi fac cadou noua zgardă. Avea la gât o vechitură dintr-o piele din aia groasă şi cea nouă, tot de piele, avea şi “căptuşeală”, plus că era roşie, aşa cum stă bine unui cuţu frumos. Chiar dacă am avut parte doar de masculi, am prefera culoarea asta de “fete” pentru că le stă bine.

Zgarda cea nouă era cadoul meu pentru el, în ideea în care începea o viaţă nouă, imediat ce terminam vreo 6 săptămâni de tratament. Au fost mulţi oameni minunaţi care m-au ajutat să pregătim pasul doi, adopţia. Aveam deja oferte de la câţiva şi bătrânelul (avea undeva la vreo 14-15 ani poate, nu ştiam sigur) putea petrece ultimii ani de viaţă la o curte, îngrijit de oameni care să îl iubească şi pe el.

Traumele uriaşe suferite şi vârsta au făcut însă inutile toate planurile mele. Am făcut tot ce am putut şi eu şi doctorul, numai că nu i-am făcut respiraţie “gură la gură”. Până şi “copiii” ceilalţi, Junior şi Mofli l-au lăat în pace, în balcon, pe “pătuţul” lui încropit dintr-o saltea, cearşaf curat şi chiar “păturici” pentru bebeluşi, din acelea absorbante ca şi scutecele. S-a obişnuit cu noi şi accepta cuminte să îi leg boticul pentru a-l transporta la doctor sau pentru a-l mai dezinfecta.

Luni după-masă ceea ce a început şoferul acum o săptămână s-a “rezolvat”. A murit pe pătuţul lui, iubit şi îngrijit. Nu a mai apucat să prindă viaţa pe care i-am pregătit-o, dar şi-a găsit liniştea după atâţia ani de chin. I-am găsit un loc frumos lângă o pădurice, lângă malul Timişului. Mon Pere nu dorea să audă de faze de genul “la gunoi”, aşa că am “călătorit”. Locaţia pentru noi este uşor de recunoscut şi utilă în ideea în care nici “băieţii” noştri nu mai sunt la prima tinereţe. Oricum i-am ameninţat că îi omor cu mâna mea, dacă pleacă în raiul animalelor înainte de a împlini eu 120 de ani.

A doua zi spre seară m-am mai tratat de tristeţe, vizitându-l pe bătrânul de vis-a-vis, ce l-a găzduit pe cuţu în primele zile. Şi care ţine o altă încercare de a mea de a schimba viaţa unui câine, de data asta reuşită. Încercarea, potaia de fapt, este deja o lighioană mare (un câine absolut superb) şi a făcut picturi impresioniste pe hainele mele cu lăboaţele lui murdare. Ne-am “iubit” o jumătate de oră şi am plecat de acolo mai veselă şi clar murdară ca porcul.

Dacă Oldie (aşa i-a zis tată-miu lui cuţu accidentat) era mai tânăr, poate reuşeam. Aşa am rămas cu amintirea lui, un miros înca sesizabil de iod în casă şi cu durerea în suflet că am dorit să ne jucăm de-a Dumnezeu încă o dată şi nu ne-a ieşit.

PS: Am cumpărat ieri încă o zgardă roşie (cealaltă este la cuţu, să fie frumos), pentru a-l duce pe Santi (potaia de la vecinul) la vaccinul de 2 ani. E frumoasă, de piele, şi va arăta “gigea” cu ea. Sper să nu mai am ocazia de a o utiliza ca pe cea anterioară. Nu pentru că m-aş fi lecuit de “dog rescue” ci pentru că sper să nu mai găsesc vreun suflet atât de chinuit. Dar trăim în ţara noastră, conducem ca nişte cretini prin oraşe şi nu respectăm nimic decât manelele şi coniacul Unirea. Sigur voi mai avea un posesor de zgardă roşie.

PS2: Mulţumesc DIN SUFLET celor care m-au ajutat şi s-au interesat de o “casă” pentru doggie. Am fi avut parte de un happy end …

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

9 Comments

  1. Zgarda rosie la masculi? daca as fi caine m-ar deranja :)) de aia nu sunt. Imi place cum ai reactionat. Faptul ca ai salvat acel cutu.

  2. @Serginho irelevant comentariul tau.
    @Dojo imi pare tare rau. Tati a vorbit cu cineva sa-l adopte in caz ca tu nu vei gasii in cele din urma pe cineva. Ai scris atat de frumos incat a citit toata familia acest post. Multumim noi!

  3. […] După ce l-am adus pe cuţu cel lovit de maşină acasă (seara de sâmbătă), am decis să îi fac cadou noua zgardă. Avea la gât o vechitură dintr-o piele din aia groasă şi cea nouă, tot de piele, avea şi “căptuşeală”, plus că era roşie, aşa cum stă bine unui cuţu frumos. Chiar dacă am avut parte doar de masculi, am prefera culoarea asta de “fete” pentru că le stă bine.” citeste continuarea […]

  4. fuaaaaaaaaaa :((, acum am citit si postarea asta, ca asa ma reped eu sa comentez cand vad chestii cu animalute. :(( imi pare tare rau. insa, de fiecare data, imi zic ca totusi cateii astia s-au stins inconjurati de iubire. ceea ce poate conteaza… si cred ca mai conteaza si ca unii oameni nu lasa fiinte nevinovate sa moara pe strada…

  5. sa vezi ce ne-a facut maica-mea cand a murit cainele…

    a trebuit sa sap cu taica-miu o groapa de vreun metru adancime. nu stiu ce era in capul ei – se gandea ca daca era mai putin adanca o sa iasa?

  6. înduioşătoare povestea lui Oldie,sunt convinsă totuşi “că e fericit acolo unde e”.şi eu am obiceiul să adun câini de pe stradă,pe care sunt nevoită să îi dau spre adopţie,neavând unde să-i ţinem.(cu toate astea, pe la poartă stau tot felul de câini hrăniţi de noi)
    e foarte aiurea că oamenii conduc aşa bezmetic,am piedtu mulţi pisoiaşi la care ţineam în accidente de maşină,iar câinele meu a fost supravieţuitorul unui astfel de accident(l-am adoptat în acelaşi mod în care l-ai luat pe Oldie,numai că al nostru era mai tânăr şi nu grav rănit)
    ar fi bine dacă am reuşi măcar să milităm pentru alocarea de fonduri în vederea formării unor centre de îngrijire a animalelor străzii,pentru că de unii singuri nu ne putem descurca.sunt mii de animale pe străzi, chinuite,mizerabile,care mor cumplit,fără să aibă parte de cea mai mică fărâmă de afecţiune.cred că e groaznic să te naşti într-o ghenă de gunoi,să trăieşti acolo toată viaţa,luptându-te pentru supravieţuire.

    dar cam atât cu smiorcăiala inutilă.sper ca din gestul tău să ia exemplu şi alţii,sau măcar să fie mai atenţi când conduc.
    numai bine!

  7. […] Dojo avea si ea un cutu pe care doream sa-l primim “acasa”.  Ramona a trecut prin niste faze naspa, cu medici, cu bani pe tratamente si finalul nu a fost destul de fericit. Cutu a murit din pacate si cu toate ca nu l-am cunoscut, am fost convins ca a dus o lupta cu viata, la propriu. […]

  8. […] să-l punem pe picioare, Dani era pregătit să preia cazul odată ce putea fi „repatriat”. Nu a fost să fie, dar nu poți uita când cineva îți întinde mâna așa cum a făcut-o el și mama […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.