Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Bay of Kotor

Numărăm zilele pănă la început de septembrie, pentru că atunci vom revedea o zonă de care ne-am îndrăgostit anul trecut. Locaţia noastră preferată în acest moment este Dubrovnik, dar, până să ajungi acolo, mai dai de nişte locuri de poveste.

Cei care s-au fâţâit prin Muntenegru sau Croaţia (zona respectivă din sud), cunosc deja sectorul în cauză, celorlalţi le deschidem puţin apetitul.

Golful (fiord de fapt) se numeşte Kotor şi este clar una dintre atracţiile zonei. Fotografiile pe care le veţi vedea sunt făcute în decembrie (ultimele zile). Am avut vreme frumoasă (plus 12-13 grade) şi linişte, aşa cum doar în asemenea locuri poţi găsi.

Începem cu o frumoasă reflexie în apa mării (pare că este un lac, dar nu e) a caselor cochete, specifice zonei. Dacă aşteptaţi ţigănii în roşu aprins sau sfântul ştie ce avortoni arhitectonici, veţi rămâne sensibil nesatisfăcuţi.

Avem şi una bucată cetate plus fortificaţii. De 2 ori am trecut prin zonă, dar nu ne-am îndurat să studiem problema mai tare. Data viitoare când ne “întâmplăm” prin Risan, poate binevoim să ne plimbăm augustele persoane şi pe acolo. Arată absolut senzaţional, chiar şi din depărtare.

Tot acolo sunt şi 2 insule cu câte o biserică. Unii dintre voi mi-aţi povestit deja că aţi vizitat cele 2 atracţii, eu doar le-am fotografiat cu mult “zum”. Şi asta rămâne la sectorul “în toamnă poate ajungem şi acolo”.

Şi poate cea mai interesantă poză (ţinând cont de dată: 29 decembrie .. cred .. sau 30) … Destul de soare, încât să poţi sta cu puloverul pe tine şi palmierii nelipsiţi. După cum facem între noi mişto, “nasol de ăştia de aici”. Mă gândesc şi eu ce viaţă grea trebuie să ai trezindu-te în fiecare dimineaţă în paradisul ăsta.

Din câte am mai studiat pe net, se poate face câte o rezervare în zonă şi preţurile sunt relativ decente. Recomand booking.com, că noi tot cu ăia ne-am descurcat până acum.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

16 Comments

  1. Drum bun sa ai si vreme cat mai faina. Si sa nu te prind ca nu pui 1000 de poze pe blog 😉

  2. Nu am fost pe acolo, dar zona mi se pare foarte frumoasa. Poate prin vreo vacanta merg pana acolo…:D Multumim de prezentare si de poze.

  3. Mi-ai facut asa o pofta de dus… parca nici nu m-as mai intoarce. 🙂
    (stau si ma gandesc) “Oare incap in geanta voastra?”

  4. Nu se face bebe nostru maricel? Sa vedeti voi cum umplu io masina cu cele trebuincioase si plecam si noi la Croatia, ca tare fain este si tare multe pareri bune am citit despre acele locuri! DISTRACTIE PLACUTA si REUMPLERE PANA LA REFUZ CU ENERGIE!!! 😉

  5. Domnişoară, dar cine v-a supărat în halul ăsta de aţi pus aşa watermark? :)) Că pozele sunt frumoase, dar textul fură privirea.

  6. Trebuia sa puna watermark deoarece e full de nesimtiti care copiaza pozele la ei pe blog si spun ca sunt ale lor.

  7. si eu tot croatia bifez vara asta… zagreb, ca e concert u2, si vrsar. abia astept! foarte frumoase pozele, intr-adevar

  8. Bă Robintel, fii pe pace! Îţi garantez io că dacă ajungi acolo, n-o să vezi scris “dojoblog.info” de-a curmezişul peisagiului! :))
    Cât despre commentul lui nokia… da… sunt de acord (cred că toţi suntem)! Dar putea fi o idee mai transparent! De scos ar fi fost cam la fel de greu ca ăsta.
    Oricum, ideea e că dojolina, cu poazele ei cu watermark sau fără, şi-a îndeplinit scopul! Poftă ne-o făcut. REAO!

  9. De acord cu Ghery. Oricum din poze pare sa fie ceva care merita vizitat. Eu asta caut liniste si frumusete 🙂 Sa pot sa meditez in liniste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.