Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Dati-mi si mie un cont Raiffeisen

Stimate client,
Departamentul de Securitate On-line al Raiffeisen Bank va aduce la cunostinta ca in data de 30 Iulie 2009
am detectat mai multe tentative de autentificare neautorizate a contului dumneavoastra Raiffeisen Online.
Pentru a evita suspendarea automata a contului dumneavoastra din cauza fraudelor on-line va rugam sa va accesati contul la adresa mentionata mai jos in cel mai scurt timp.

Am şi eu o mare rugăminte .. nu îmi dă careva un cont acolo? Că mă simt zău aşa lăsată pe dinafară …

Revenind la chestii serioase .. sincer acum .. chiar nu este în stare banca lu’ peşte să facă totuşi ceva în ceea ce priveşte problema asta? Chiar sunt cei care “fişuiesc” atât de buni încât nu au lăsat nicio urmă?

Momentan am conturi la alte bănci şi sincer, după fazele astea care uite că ţin de nişte ani deja, chiar nu am NICIO intenţie să mă duc la ei. Necum să gestionez banii mei din contul în cauză online. Am mai primit (exagerat de rar) mailuri “capcana” de la 1-2 bănci în trecut, dar ăştia sunt cei mai proşti din câţi sunt la a-şi rezolva o mare problemă de imagine.

Acu zic eu să mă duc la bancă, să fac un cont cu plăţi online şi să mut toţi banii de pe alte conturi acolo … şi să dau dom’le neşte date ca reply, că doar n-o fi capăt de ţară …

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

14 Comments

  1. Asta m-am intrebat si eu, de ce se ia nici o masura? Si nu ma refer neaparat la identificarea alora (asta e treaba politiei) ci sa fie imbunatatit softul de internet banking. Pentru ca, din moment ce atacurile sunt intreptate aproape exclusiv inspre Raiffeisen, e semn clar ca aplicatia lor are gauri ce pot fi exploatate.

  2. Se pare ca multe persoane au primit mailul ala… printre care si eu. Si nu am avut niciodata treaba cu banca aia. Si cum spunea Dojo, dupa figurile astea nici nu am de gand.

  3. @Valy – pentru ca a fost o neintelegere si pentru ca ceea ce se intamplase acolo nu era din vina acelor oameni de la acel site, pe care si eu si ea ii stimam! Si am rezolvat-o ca doi oameni normali in liniste si cu urari de bine pe mail.
    @Dojo – aia sunt praf mama draga. Sunt ca un ciur de gauriti si au probleme si la relatia face-to-face si la alte capitole. Asa ca nu te mai chinui sa ii intelegi, ca nici ei nu se inteleg pe ei! 😉

  4. Am eu o rata la Raiffeisen care a crescut din 2007, de la 170 de lei la 250 in 2009. Le urez un faliment fericit.

  5. Partea faină e că eu am vrut să le scriu mail la ăştia de la Raiffeisen să le semnalez problema şi n-am reuşit. :)) Aşa…numa’ ca să fiu una din mulţi.

  6. Eu am primit in medie cam 3 mesaje ZILNIC de phishing de la Raif…pe contul mai putin folosit de y a h o o…si nu stiu cum mama lor au ajuns si la contul oficial. I-am filtrat in toate modurile, si totusi continua sa vina mesaje de la ei. I-am reclamat chiar si pe site-ul lor, pur si simplu nu mai suport. Si, hai, cand iti vine de la o banca la care nu ai cont, e ok…macar stii sigur ca e tzeapa, dar cand iti vine de la una la care chiar ai cont, deja nu mai e asa de simplu. A doua ca nesmitire e Transilvania, si apoi Bancpost, de la astea tot primesc. Sper sa ii ajunga blestemele mele, acusi imi fac alte conturi, ca deja nu mai suport. Na, ca mi-am spus si eu of-ul.

  7. Mdea… Raifeizen este singura banca din Romania care foloseste pentru Internet Banking parola fixa. Celelalte banci au tokene. Raifeizen are cea mai proasta securitate it. De ceva timp sunt rupti de fishing. Atacatorii au vazut punctul lor slab si creaza liste de emailuri la care trimit mailuri cu astfel de minciuni. Nu uitati o regula de baza: Nici o banca nu va va cere datele contului NICIODATA pe email.

  8. Eu primesc cam doua e-mailuri pe saptamana de la astia. E doar phishing si nu are legatura cu banca respectiva.
    Spun asta pentru ca am solicitat informatii la banca despre acest incident si au confirmat apoi de la
    cei de la politie care desfasoara o ancheta in acest caz … ce-i drept desfasoara ancheta cam de 2 luni sau 3 …
    “add to blacklist” ar fi solutia pe care am adoptat-o eu.

  9. […] dojo scrie hazliu despre phising-ul la Raiffeisen. Oamenii aia ataca si ei unde pot, doar nu or sa atace la Internet […]

  10. Nici BT nu is straini, nici Reiff-ul. SI nu am cont nici la unii nici la ceilalti. Cu toate astea, am aproape zilnic un pisu de la ei…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.