Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Iubitule, ce zici de o vasectomie?

Din seria “ce mai învăţăm de prin seriale” discutăm astăzi despre învăţăturile lu’ nevasta lui Corey către bărba-su, pare-se prea fertil (LA Ink, e serialul, Corey e tatuatoriu pe acolo, pe lângă talentata şi imatura în rest  Kat Von D) .. Aşa, că ne-am introdus în materie … nenea ăsta are 3 copii (dacă nu mi s-a şters memoria de la prea mult Hell’s Kitchen) şi nevastuica personală şi destul de fertilă şi ea a decis că o idee bună de a opri the good luck ar fi ca nenea să şi-o “coase”.

Nu intrăm în detalii, daţi un gugăl pentru vasectomy (că e mai multe articole interesante decât în -ro) şi vă edificaţi, speriaţi, după caz.

Ce nu înţelege bibilica mea de femeie supusă este “cum să îi ceri bărbatului să îşi pună la bătaie exact bărbăţia, pentru că vă înmulţiţi prea bine şi des?”. Este totuşi o măsură radicală şi, chiar dacă uneori reversibilă (cu maxim de cântec şi probleme), nu o faci pentru ca peste 3 ani să reintri în “piaţa” de părinţi. Deci îi ceri bărbatului să renunţe teoretic pentru totdeauna la posibilitatea de a “ajuta” la naşterea unui moştenitor, pentru că nu ai auzit de enşpe – miile de metode contraceptive PROBATE şi cu marjă de “eroare” minimă, dacă ştii ce faci.

Şi se perpelea nenea ăsta ca un mic pe grătarul închis şi tanti făcea pe passive – aggressiva şi dădea ochii peste cap că nu sare bărba-su într-un picior de încântare.

Îs eu prăpăstioasă .. ce se întâmplă dacă divorţezi de nefericit? Şi poate găseşte o altă damă care, normal până la urmă, ar procrea cu el? Dacă mori, doamne fereşte, şi iar ajunge să îşi “refacă” viaţa? Cum să îi ceri unui om un asemenea preţ pentru iubirea ta?

Eu nu pot nici să îi cer să mănânce macaroane, când ştiu că nu îi plac, deşi riscă doar o indigestie. Am făcut urât de tot în trecut, când mi se cerea să renunţ la câte ceva de “dragul” cuiva. Şi erau renunţări relativ simple, faţă de a renunţa la bucuria până la urmă de a fi tată.

Poţi clădi (susţine) în cazul ăsta fericirea în doi printr-o asemenea renunţare? Este normal să ceri ATÂT DE MULT de la cel pe care se presupune că îl iubeşti de te doare, numai pentru că nu ai găsit o altă soluţie pentru o problemă cu care se confruntă toată populaţia activă sexual a lumii (şi totuşi nu toate damele şi-au “legat” trompele sau au cerut bărbaţilor să devină sterili)?

PS: ştiu că e serial şi că tre’ câte o intrigă din asta, că se plictiseşte lumea numa’ să vadă tatuaje. Nu este însă o situaţie neverosimilă (dovadă destui bărbaţi care au apelat la măsura asta), de aceea vă provoc la un schimb de idei: aţi cere aşa ceva soţului vostru? Voi, bărbaţii care citiţi acest blog, aţi face măcar un pic de scandal sau aţi merge ca mielul la tăiere?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

31 Comments

  1. -hai sa-ti dau un exemplu de tata fericit: medelin voicu…(are copii multi, cu femei multe)
    el nu s-a gandit deloc la chestia asta, si-i vesel si surazator, chiar pare fericit!
    -si daca nu mai vrea nevasta/amanta/concubina sa mai avem copii, de ce sa ma duc cu cocoselu la doctor sa imi faca bubica? daca dau peste Ciomu 2? nu-i mai simplu sa cumpar “salopete”? sunt si la 5 lei si la 3,3 lei, chiar si la 1,3 lei, cele rusesti (3 bucati)

  2. Niciodata. Nu ca as vrea, cel putin nu acum, copii. Dar nu inteleg de ce trebuie sa te legi cand nu te doare. Prinzi bine de capat sa iasa aerul, rulezi in jos ( 5, 10 minute 🙂 ) si gata grijile.

  3. Nu cred ca as cere sa se recurga la asa ceva. In fond, e decizia lui daca o face sau nu, nu trebuie sa i-o sugerez eu. Si daca eu, ca sotie, nu mai vreau copii, de ce sa nu-mi fac EU operatia ca atare?

    • pentru ca la femeile care au o histerectomie sunt extraorinar de multe reactii adverse …menopauza brusca (cu toate problemele care apar)..lipsa de dorinta sexuala, bufeuri ..etc…..dureri care raman pentru o perioada lunga sau nelimitata…necesita spitalizare……pe cand la barbati in 99,9% nu exista reactii adverse….iar operatia nu necesita spitalizare..nu as cere asta barbatului , defapt chiar m-ar deranja …faptul ca stiu ca barbatul este fertil ma face sa ma simt mult mai mult femeie .. si ma face sa il doresc mai mult …mi-ar pali apetitul pentru un barbat cu vasectomie :)…pentru femei acelasi lucru …eu una nu mi-as face histerectomie nici pentru un milion de dolari pentru ca ma-r face sa ma simt mai putin femeie …oricum sunt cazuri in care histerectomia e necesara (ex: cancer)

  4. Solutia alternativa este ca el sa mearga la prostituate. O solutie eleganta, fara pericol pentru sotia ingrijorata de eventuale sarcini ulterioare. Iar ea sigur nu o sa aibe copii satisfacandu-se singura.

    Moama, ce rau sunt 😉

  5. Darael, esti al naibii, dar ai dreptate 😀

    Chiar asa .. daca ea nu mai doreste copii, de ce nu si-ar lega ea “tromboanele”?

  6. ştiu că gusturile nu se discută, dar … de ce-ţi place LA Ink? ce te atrage la acel serial?

  7. Tatuajele. Imi place sa vad cum se creeaza diverse faze (de aia ma uitam si la American Chopper sau alte din astea “creative”). Is innebunita dupa “how it’s made” si orice presupune sa iei ceva care arata intr-un fel si sa il “pimpui” 😀

  8. American Chopper, How It’s Made, Fifth Gear, Echipa de reviezie (îmi scapă traducerea în engleză), Dr. G, Mythbusters într-adevăr, mă ţin în fotoliu zgâindu-mă la TV, însă chestiile cu tatuajele mi se par de prost gust. nu tatuajele în sine, ci mai degrabă cum e pusă “în scenă” emisiunea.

  9. Nu. Oole mele, treaba mea. Dacă nu mai vrei plozi, foarte bine, ne interesăm ce metode contraceptive, noninvazive, putem sa folosim.

  10. Sunt si eu curios care-s alea nspe mii de metode de contraceptie, pentru eu nu stiu niciuna prea grozava. Prezervativul cam taie din senzatii si chef, iar pilulele pot avea niste efecte secundare neplacute in unele cazuri (nu mai stiu detaliile, parca era ceva cu cheaguri de sange).

    Mi se pare cam radicala solutia propusa de nevasta, dar cred ca 3 copii ar trebui sa fie suficienti, asta daca Doamne fereste nu patesc ceva.

  11. Cristian, o simpla cautare pe google dupa “contraceptie” iti va scoate cel putin 5 metode “incercate” si bune. Sau poti spune “doamnei” tale sa intre pe anticonceptionale.ro si sa mai caste un ochi pe acolo. Sa nu mai vorbim ca, teoretic, daca e interesata de a incepe sa se iubeasca, o tanara don’soara ar putea face si o vizita la un cabinet de planning. 🙂

    Se poate utiliza prezervativul (mai ales pentru relatii de scurta durata sau “aventuri” daca vrei sa le zici asa). Dama poate folosi diafragma sau sterilet. Sau contraceptive orale (pilula adica). Poate fi sau nu cu cantec (sunt femei care nu au avut niciodata probleme .. eu de pilda .. si care au descoperit din prima varianta buna). Daca nu, sunt nus’ cate pastile cu diverse dozaje, incat e imposibil sa nu o gasesti pe cea potrivita. Si efectele secundare de multe ori sunt “mituri”. Sau situatii de acum 20 de ani. Este clar ca intre timp industria farmaceutica a mai crescut nitel, la fel si calitatea contraceptivelor orale. In sprijinul ideii asteaia (pentru mine a fost de aproape 1 deceniu varianta perfecta) vin cateva chestii: menstruatii regulate (poti stii aproape si ora la care “vine”, deci adio “accidente”), de scurta durata si flux scazut. Poti sa te iubesti cand ti se arata, poti sa te “joci” cu barbatul si dupa ce in mod normal se scoate prezervativul si nu mai indraznesti sa te apropii de el (vorba aia, nu se stie). Nu trebuie sa te opresti exact cand esti mai “inspirata” sa isi puna omul caciulita, dispare disconfortul provocat de latexul in cauza (oricat de fin este, tot e ceva in plus acolo) etc.

    Daca nu este asta o varianta OK mai exista si nus’ ce plasturii lu’ peste, injectii etc.

    O plimbare pe situl amintit anterior va deslusi multe probleme.

    Faza asta cu vasectomia mi se pare mult prea radicala in conditiile in care un mare procent din populatia activa se protejeaza CU SUCCES. Atat timp cat respecti indicatiile si prospectul, majoritatea metodelor contraceptive (pana si cea a calendarului sau coit intrerupt, care functioneaza daca stii ce faci) au un grad super scazut de ‘accidente’.

    Eu am folosit (well, in primul caz barbatul) prezervativul si contraceptivele orale si singurele plimbari la ginecolog sunt vizitele bi-anuale de verificat “instalatia”. Cand simti ca s-a rupt latexul de pilda, poti apela in disperare si la Postinor (pastila de a doua zi). Nu e indicat prea des, ca te cam darama “hormonal”, dar, in cazuri foarte rare si disperate si asta e o idee ..

    Uite ca am scris deja un raspuns mai lung cred decat articolul initial si abia am atins subiectul. Inainte de a lua masuri care pot chiar sa iti distruga viata, e bine sa cantaresti toate posibilitatile. Mai ales ca pentru o dama e usor sa zica “leaga-te”. Daca ea nu este multumita de faptul ca a nascut prea des, poate ea insasi sa se “sterilizeze”. Ca pana la urma nu barba-su duce sarcina 😀

    • Cred ca am fost inteles un pic gresit. N-am vrut sa spun ca prezervativele si pilulele sunt cel mai groznic lucru, doar ca nu sunt asa grozave. Oricum atunci cand a fost cazul, m-am documentat si la fel ca si tine am ajuns la concluzia ca pilulele sunt cel mai potrivit lucru.

      Despre sterilet am gasit urmatoarea chestie:

      Metoda nu este considerata ca fiind cea mai buna pentru o femeie tanara, care nu a avut niciodata copii.

      deci nu merge folosit mereu.

      Iar despre diafragma am gasit asta:

      Diafragma se poate introduce oricand inainte de contactul sexual. Daca trec mai mult de trei ore, este necesar sa utilizati suplimentar si spermicide. Diafragma trebuie lasata pe loc 6 ore dupa contact, dar nu mai mult de 24 de ore.

      Eu cred ca as innebuni sa stau s-o pun si s-o scot, dar ma rog, exista si metoda asta, de ce sa neg aspectul asta.

      • Sincer si mie mi se pare aiurea faza cu “cestii bagate stii tu unde”, de aia am ramas la pilula. Oricum o invartim, parca tot is metodele astea mai “telectuale”, decat sa iti “legi” cucul 🙂

        PS: merci de linkurile in cauza .. interesante si utile articolele

  12. in conditiile in care unele reviste si ziare de “larg consum” inca mai recomanda metoda calendarului ca forma de contraceptie, vasectomia mi se pare ceva de secol 22! In primul rand, nici macar nu cred ca mai intra la categoria contraceptie, chiar daca e reversibila. Si mi se pare scandalos sa’i ceri cuiva sa faca asta.. Parerea mea…

  13. 1) Vasectomia si barbatia sunt niste chestii total diferite. Nu-ti “pui la bataie barbatia” cum ati sugerat mai sus. Sunteti intr-o oarecare confuzie. Un barbat steril cat timp are erectie este “barbat”.
    2) Vad pe cineva mai sus ca sugereaza “dr ciomu”. Iarasi absolut nici o legatura. Vasectomia este o operatie de rutina, care se face cu tine anesteziat local. (adica esti treaz). In 15 minute esti dat jos de pe masa de operatie. Practic se innoada canalele spermatice. NU se TAIE nimic.
    3) Serialul e 90% feic, dar asa de dragul dizainului, doamna de ce nu a luat in seama ca si trompele dansei se pot innoda? Daca tot recurge la metode “extreme” contraceptive sa le aplice pe corpul dansei.

  14. Cu siguranţă nu aş merge ca mielul la tăiere. Ba chiar într-o asemenea situaţie chiar m-aş gândi serios la divorţ, pentru că încearcă să-mi paseze mie o rezolvare odioasă pentru că ea nu vrea să găsim împreună una mult mai rezonabilă (şi există).

    În principiu cred că iubirea nu cere imposibilul de la niciunul dintre parteneri.

  15. total de acord cu Moroi.

    Nu e ceva de taiat, nu inseamna ca omu nu mai are erectie, iar metodele contraceptive orale la femei in multe cazuri aduc si schimbari hormonale importante.

    Cand aud ca daca nu mai vrea femeia plozi sa se protejeze ea..si mor! Adica parca barbatul nu ar fi tatal lor si la fel de responsabil de numarul copiilor.

    Sa zic ca ai 2-3 copii, gata…iti ajung. Daca barbatul este de acrod sa-si faca as fi foarte multumita. Te joci in continuare fara batai de cap si dereglari hormonale. Nu as insista aiurea daca l-as vedea ingrozit de idee…dar in masura in care cei doi cad de acord mi se pare un lucru mult mai ok decat sa folosesc eu steriletul de ex si sa ma trezesc cu chisturi si cancer in cativa ani…Si clar n-as avea incredere si nici un confort sa folosesc diafragama..iar in cazul relatiilor serioase…prezervativul e enervant.

  16. Puiule, iti legi tu trompele si gata. Daca nu merge altceva. Dar nu mi se pare normal sa ii ceri lui un asemenea sacrificiu. Si asta o zice o madama foarte “feminista” sa zic asa 😀

    PS .. bun venit 🙂

  17. Sa fie chiar asa usor de vorbit despre asta? Metodele contraceptive, pilulele acelea ridicate in slavi nu sunt asa grozave uneori. Iau pilula de ceva vreme, nu de capul meu, ci dupa un consult la ginecolog, si in vara asta mi-am facut un set de analize care nu m-a incantat deloc. Mai exact, am fost somata sa fac o pauza de 3 luni, fiindca ficatul meu parea cam stresat. Spermicidele si plasturele sunt tot pe baza de hormoni. E anormal sa le cerem barbatilor sa faca o vasectomie, dar e normal sa ne umflam cu hormoni o viata intreaga?

    Eu vad in vasectomie o posibilitate, care evident, trebuie discutata in cuplu. Plus de asta, exista recoltarea de sperma, pe care vad ca nimeni nu a mentionat-o. Mi se pare normal ca inainte de asa ceva, sa pui ceva si la pastrare, ca deh, never say never. Am citit la un moment dat undeva (nu-mi amintesc la ora asta unde, dar voi reveni cu sursa daca gasesc) ca legarea trompelor are mai multe efecte secundare decat o vasectomie. Si ar avea si o logica daca stam sa ne gandim la schimbarile prin care trece o femeie in fiecare luna, ca daia ii zice ciclu menstrual. La barbati nu e aceesi mancare de peste.

    Oricum, pana la urma este o chestiune care tine de fiecare individ, si de fiecare cuplu in parte. Daca el nu se simte “emasculat” si ar fi de acord cu asa ceva, de ce nu? Evident, nu i-as propune o vasectomie sotului meu in stilul ultimatum. Daca vrea, bine, daca nu, nu. Ne informam, discutam si cautam cea mai buna solutie.

  18. Dupa cum au explicat mai sus Moroi si puiu, vasectomie si virilitate sunt doua chestii profund diferite. Ceea ce anuleaza, pe intelesul tuturor, toate comentariile la adresa emascularii prin vasectomie.

    Dojo, felicitari, mustesti (vehement) de certitudini. Ai zice ca detii adevaruri supreme. Pe toate.
    Doar ca momentan tu nu ai trei copii (inteleg ca acum nu ai, de fapt, nici unul)- asa ca realmente nu stii cum e sa fii pus in situatia de a-i face, creste, si eventual de a nu mai dori altii. Ai, desigur, o vaga idee. Zici ca te duce capul.
    Doar ca nu esti, experiential vorbind, in masura sa-ti dai cu parerea decat despre ce ai face tu, nu si despre ce fac altii care nu mai doresc copii.

    In ce te priveste, putina flexibilitate nu strica. S-ar putea sa ai parte de surprize. De exemplu, cum ar fi, ce ai simti, ce ai face daca vei ramane insarcinata in pofida aplicarii corecte a metodelor contraceptive cunoscute si preferate? (nici una nu are rata de succes de 100%; ai garantia ca nu devii chiar tu exceptia statistica…?)
    Dar daca insuccesul contraceptiv se manifesta cand vei avea deja doi copii? (ceea ce e foarte posibil, echilibrul hormonal se modifica in timp; ce ti-e “bun” acum s-ar putea sa nu mai fie, dupa prima nastere…)
    Poate ca vei ramane consecvent cantonata in parerile de acum, poate ca nu. Depinde ce experienta vei avea parte.

    In orice caz, iti doresc sa poti lua echilibrat deciziile legate de familie, tinand cont de toate avantajele si dezavantajele existente pentru fiecare alternativa – indiferent la care din parteneri se refera. Planificarea familiala e un aspect de cuplu – contraceptia si conceptia privesc ambii parteneri.
    Daca vei dori sa faci tu ligatura de trompe, te-ai informat cu privire la riscuri, dezavantaje si efecte secundare, te priveste. E problema ta si a partenerului tau.
    Daca alte cupluri aleg vasectomia, le priveste. Nu e problema ta. Poti, cel mult, sa pui intrebari.

    E de prost gust sa anatemizezi cand e evident ca nu stii despre ce vorbesti.

    • Anna, folosesc DE 10 ANI CONTRACEPTIA ORALA! Fara niciun accident. Daca nu esti idioata sa tot uiti sa iei pilulele, nu exista riscuri de genul asta. Poate ca te dai “hormonal” peste cap, dar si asta se rezolva.

      3 copii nu cred ca voi face, pentru ca doresc sa creasca intr-un stil “lejer” si nu cred ca voi avea atatia bani incat sa imi permit o casa suficient de mare, incat sa nu doarma la 16 ani toti la gramada.

      comentam ca nu as fi in stare sa ii cer omului meu asa ceva. poate ca sunt mai proasta, dar nu mi se pare normal sa decid eu soarta lui, doar pentru ca eu, la 40 de ani (sau cat oi avea cand am ciurda de copii, dupa cum spui), nu sunt in stare sa gasesc o solutie contraceptiva care sa functioneze.

      In episodul ala soata facea mutre ca el nu sare in sus de incantare. Si facea presiuni asupra lui sa fie de acord. AICI ESTE NUANTA. Daca aveai rabdare sa intelegi mesajul, nu sa sari sa batjocoresti, poate intelegeai.

      Eu deci, dupa 8 ani de cand sunt cu omul meu, nu as fi in stare nici sa ii cer sa isi vanda masina sa imi plateasca mie niste silicoane (sau orice altceva ce ar necesita fonduri imediate). Si e vorba de o masina pe care o inlocuiesti. Cum sa ii cer sa se puna la “bataie” pentru ca eu sunt in impas?

      Daca exista situatia despre care spui tu, in care nicio metoda nu mai merge, eu risc nus’ ce dracii daca fac “interventia” si EL DORESTE sa faca sacrificiul, atunci este alta discutie. Eu nu pot sa ii cer insa asa ceva. Aici era buba.

      • Dojo, cred ca tu, de fapt, ai inteles foarte bine si ce-am avut de spus, si ca te-am luat foarte in serios, nu in ras.
        Te-ai inflamat degeaba.
        Nu contest dreptul de a comenta vreun personaj de serial, ci generalizarile gratuite. Nu experienta personala, ci informarea incompleta si pretentiile nefondate de cunoscator absolut.

        Iata de ce: notiunea de eficacitate a medicamentelor se verifica prin studii controlate realizate (pe voluntari monitorizati) inainte de lansarea pe piata a respectivelor medicamente. Altfel, firmele nu obtin autorizatiile de comercializare.
        In ceea ce priveste contraceptivele, procentele de “siguranta in utilizare” (evitarea completa a sarcinii), de 98-99%, sunt stabilite prin astfel de studii, in cadrul carora posibilitatea ca fie si numai o persoana sa uite sa-si ia la timp pilula este complet exclusa.
        Asadar, nu despre “am uitat sa-mi iau pilula” era vorba.

        Exista persoane pentru care metodele mai radicale de contraceptie sunt singurele eficiente. Ca tu nu esti printre ele nu-ti da automat dreptul sa le combati.

        Ca sa te asiguri ca te-am citit atent:
        Tu zici asa:
        “cum să îi ceri bărbatului să îşi pună la bătaie exact bărbăţia” – vasectomia si barbatia sunt chestii diferite, te-au lamurit o serie de comentarii. Pe marginea carora n-ai scos nici un cuvintel.

        “o măsură radicală şi, chiar dacă uneori reversibilă (cu maxim de cântec şi probleme)” – vasectomia se face prin innodarea canalelor spermatice.
        Nu e deloc ireversibila, dimpotriva, si, in afara de sensibilitate locala de scurta durata (care apare la absolut orice interventie, pana si la plombarea unui dinte), nu are efecte secundare.
        Partea cu “uneori reversibilă (cu maxim de cântec şi probleme)” are de-a face cu ligatura trompelor. Aici se potriveste. Mult succes cui se baga la asta.

        Pe urma incepi sa dai sfaturi:
        “Puiule, iti legi tu trompele si gata. Daca nu merge altceva. Dar nu mi se pare normal sa ii ceri lui un asemenea sacrificiu. Si asta o zice o madama foarte “feminista” sa zic asa”
        Aici iesi complet din comentarea serialului si intri pe un nivel pe care (din pricina lipsei de informatii) nu-l stapanesti.
        Ca sa nu aduc in discutie si feminismul pe care ti-l arogi… (merita o alta dezbatere!)
        Asta am avut de comentat.

  19. da ana are dreptate ….mai ales aici Pe urma incepi sa dai sfaturi:
    “Puiule, iti legi tu trompele si gata. Daca nu merge altceva. Dar nu mi se pare normal sa ii ceri lui un asemenea sacrificiu. Si asta o zice o madama foarte “feminista” sa zic asa”
    Aici iesi complet din comentarea serialului si intri pe un nivel pe care (din pricina lipsei de informatii) nu-l stapanesti.
    Ca sa nu aduc in discutie si feminismul pe care ti-l arogi… (merita o alta dezbatere!)

  20. as avea si eu o parere…adik parerea sotului..avem deja un copil si nu mai dorim in ruptui capului un alt bebe..el a sugerat sa isi faca vasectomie..,,fiindui mila de ficatul meu,, pilulele fiind cele mai sigure..in ce priveste steriletul esti predispusa la o sarcina extrauterina oricand…prezervativul se rupe..pastila de a 2 zi e prea scumpa sa o iei de fiecare data..cel mai comod fiind vasectomia care mentionez ca nu afecteaza in nici un fel..erectia si ejacularea inca exista numai ca nu se mai elimina mirificii plimbatori:D…so…daca nu mai doriti si cadeti de comun acord ca e bine…e bine….nu trebuie presat barbatul doar daca vrea el..iar al meu cum ii e mila de ficatul meu…e solutia optima. doar mentalitatea noastra este in urma:D

  21. Mda,
    am ajuns pe blogul asta deoarece u unul sunt hotarat sa apelez la metoda aceasta.
    Cateva nelamuriri tot mai am, si cum mi se pare un subiect deosebit de imprtatn pt. mine nu am sa demarez paan nu sunt 100% sigur in ce ma bag. Mentionez ca am aceasta idee de 5 ani(am decis ca fiind o treaba imprtanta sa ii acord 5 ani de reflexie). Mentionez totodata ca aceasta hotarare de anu avea copiii mei m-a costat o relatie(cu cat trece vremea imi dau seman ca a fost pana la urma un lucru bun pt. mine faptul ca ne-am despartit).
    De meserie sunt profesor de liceu(acesta e de fapt mai mult o pasiune, sursa principala de venturi fiindu-mi alta), deci iubesc destul de mult copii, lumea spune ca arat peste medie(sport fac de cand ma stiu),succes la partea femeiasca am, relatii lungi am avut(cea mai lunga a fost de cca. 14 ani) asa ca cine stie ce defecte psihice sau frustrari nu cred ca as avea.
    Asa ca, dupa relatia aceea lunga am cautat in lung si in lat o noua partenera care sa aiba copilasul ei(evident ca am fost destul de gingas si la aspectul fizic, deoarece, trebuie sa recunosc, mi se pare normal ca daca eu investesc efort si energie in a a rata bine ar trebui si dansa sa faca cat de cat ceva pt. asta), astfel incat sa fie inpacata si capra si varza. Nu a fost sa fie(desi s-ar crede ca femei singure, care se ingrijesc, de treaba si cu copii sunt destul de multe, eu personal nu am intalnit).
    De ce o vreau?
    Pt. ca:
    -mi se pare destul de nesimtita ideea de a aduce o fiinta in lumea asta, si imlicit de a fi responsabil de viitoarle nefericiri din viata ei, fara macar sa o intrebi inainte. E o chestiune de care eu unul nu ma pot simiti raspunzator, mai ales ca cel putin teoretic ar trebui ca binele copilului sa fie pe primul loc, nu dorinta noastra tembela de avea “sprijin la batranete”.
    -apoi, un copil o data adus in lumea asta, oricat ar dori,nu se mai poate intoarece pe unde a iesit, desi multi il trimit intr-acolo.
    -apoi,cred ca suntem cu totii de acord ca pt. femeie e o chestiune destul de dificila(ne mai vorbind de faptul ca recuperarea pt,. a ajunge la forma si dimensiunile anterioare este destul de dificila, daca nu imposibila). Si eu personal prefer sa am langa mine o femeie aratoasa si disponibila cat mai mult timp(daca a avut deja copii, si-a revenit cat de cat la dimensiuni si forme acceptabile si greul a trecut este ok, dar sa asisti si sa participi de buna voie la procesul de recuperare dupa nastere mi se pare putin masochist). Pe scurt, presupune sa ai ca partenera de pat o femeie “usor schimbata” pt. cel putin 1 an(asta daca ai noroc).
    -dupa nasterea copilasului, este de datoria parintilor sa ii acorde toata atentia, ceea ce insemana mai putina vreme pt. celalat.
    -un alt argument este faptul ca “Dece sa imi fac la comanda ceva cand pot lua de-a gata?” Sunt atatia copilasi pe lume care nu mai au optiunea de a se intoarce inapoi pe unde au iesit. Si eu cred ca tata nu e acela care isi lasa samanta, ci e cel care te creste, te educa, te pune pe directie in viata. Asa ca am sa infiez.
    Stiu, ca unii au sa argumenteze ca e o componenta genetica in caracterul omului si ca deci exista riscul de a te trezi cu un fiu/fiica care are anumite tare de caracter(tocmai pt. asta eu personal am de gand sa infiez si sa ingrijesc mai multi copii astfel incat sa imi creasca sansa ca macar ununl din ei sa fie cat de cat corect cu mine la batranete).
    Cam asta e oameni buni.

  22. Un alt motiv destul de important ar fi faptul ca, cel putin in cazul meu prezervativul e OK in cazul unuei partide de sex ocazional in care nu trebuie sa fii foarte imaginativ. Or, cu o iubita stabila faci ceva mai mult de atat,faci dragoste, esti inventiv, etc., ceeea ce face utilizarea prezervativului extrem de nepractica si incomoda. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca trebuie sa nu uiti sa le cumperi, sa le ai la tine tot timpul etc.
    Eviden ca s-ar putea impune fetei sa aplice metode contraceptive(sterilet, pilula,diafragma, s.a.m.d). Dar, in primul rand, exista riscuri asociate care pota aprea si in al doilea rand un copilas e o chestiune mult prea importanta ca sa o las pe seama altuia(si nu ma refer aici ca nu am neaparat incredere, ci mai degraba la faptul ca si fata poate uita, gresi, etc.).

  23. Ehei…zilele trecute am citit un articol despre contolul populatiei, unde se mentiona si despre vasectomie. Personal, gasesc ca sa recurgi la asa ceva este PROSTIA secolului. Daca nu mai vrei copii, exista ABSTINENTA, exista metoda calendarului. Astea sunt cele mai bune masuri fara efecte adverse asupra corpului. Pastilutele care le iau femeile au atatea efecte adverse. Eu asa ceva nu as face. Daca dragul se sot nu vrea copii il poftesc sa se abtina, ori sa tina el metoda calendarului pentru ca eu asa ceva nu fac. Sa avem relatii intime numai cand stim ca nu este posibilitatea de a ramane insarcinata mi se pare ca sunt folosita ca si obiect de placere. Pe mine ma injoseste. Eu nu accept asa ceva. Eu nu as cere sotului sa isi faca vasectomie. Si daca el ar veni cu propunerea ar decadea in ochii mei. Parerea mea este ca vasectomia este degradanta pentru un barbat. Cred ca un barbat care poate procrea si care isi face vasectomie(la cererea nevestei, sau din dorinta lui) nu mai este la fel de barbat. Cei care au o problema cu fertilitatea de cand se stiu, nu se iau in discutie. Ei sunt barbati si gata, de ei nu discut. Basically cum s-ar zice, vasectomia e degradanta(in my opinion). Singur(barbatul) se da jos de pe piedestalul pe care este asezat ca barbat.(Am uitat sa zic ca am 3 copii – m-am uitat peste comentarii si am inteles ca asta e important de mentionat).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.