Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Asociatia damelor impotriva blugilor stretch

Vreau să fiu bărbat.

Sincer.

Nu pentru că mă sperie ideea de a scoate un copil pe un orificiu clar clădit mai “strâmt”, nu pentru că mă deranjează viaţa de femeie sau pentru că aş dori să am ceva ce atârnă în zona prohabului. Nope, viaţa de damă este mişto şi sunt tot mai încântată de avantaje.

Dar, de fiecare dată când merg cu “soarele” la shopping de ţoale (că mai tre’ să punem ceva în dulap), blestem momentul în care s-au potrivit cromozomii încât să nu fiu mascul. El, “soarele”, găseşte LA SECUNDĂ haine mişto, jeanşi de calitate (culmea şi la preţuri decente, nu doar costând cât un rinichi bun), ghete superbe şi durabile, bluze călduroase şi din materiale de bun simţ.

Pentru mine mersul la cumpărături este deja o permanentă ocazie de frustrare. Vara am înţeles că luăm chestii scurte, mulate etc., să vadă moldoveanu că avem abdomen mişto şi ceva în sutien. E mai nasol cu sandalele, pentru că toţi “manufacturierii” au impresia că toate damele adoră să se suie pe tocuri înalte şi să poarte sandale cu paiete sau din cine ştie ce plastic infect, la preţ de aur. Anul ăsta am ajuns să dau cam multişor pe o pereche de sandale “flat” şi “sport”, pe care le-am găsit pe la austrieci. Luam 10 perechi din alealalte, dar au meritat investiţia. Super comode, piele etc.

Şi ajungem la blestemata asta de toamnă, urmată de o iarnă şi mai friguroasă, când teoretic tre’ să pui pe tine şi ceva să ţină cald. Şi mergem la “şoping”.

Găsim: bluziţe din nuş’ ce bumbacul soarelui, fir subţire şi ţesut rar (să fie sexy bluza), bluze din lână grosuţă, dar CU MÂNECĂ SCURTĂ (cine naiba e tâmpitul care le-a “proiectat”, nu ştiu. Ah, au şi guler), tot felul de rahaturi din “nailon” colorat, chestii în care îngheţi şi la 30 de grade.

Aşa că am trecut la raionul de masculi şi am luat nişte bluze sport serioase şi groase, că mă ia gaia de frig. Am găsit la producătorii serioşi de chestii sportive nişte ţoale de dame mişto, aşa că am rezolvat problema asta.

Şi am zis ca tot omul că, dacă tot sunt în capitala lu’ Nemţia, şi au ăştia sute de shop-uri, că ar fi o idee bună să iau şi nişte “blugi”, că preferaţii mei se rod în .. mă scuzaţi ..

Şi le-am luat la rând pe majoritatea. Marile magazine (Levi, pe 3 etaje, Replay .. 200 de euro perechea, Diesel – 160 perechea şi alte nume mari şi foarte mari). Normal că şi ăştia au la preţ mai de bun simţ (recte 40-50 de euro), dar la femei 99,9% din jeanşi sunt stretch. Adică s-au gândit că nu ne-am săturat de elastan în chiloţi, ciorapi, sutiene, bluze şi altele şi că dorim să dăm naibii ideea de “natural” dintr-un jeans de bumbac şi să acceptăm măcar 1% elastan.

Frate, am umblat. Am pus mâna pe sute de perechi. Nici nu mă oboseam să le scot de pe raft să văd mărimea, trăgeam uşor de material şi înjuram în barbă. Am găsit o singură pereche la un preţ decent din bumbac normal şi am încercat-o. Teoretic 26 în talie mi-e fix. Acum erau mari (iar am ajuns probabil la 48 de kile). Aşa că nu i-am luat.

Şi am clar o nedumerire: care e faza cu materialul ăsta uşor elastic? De ce s-au tâmpit la cap producătorii care până acum scoteau totuşi modele decente? De ce numai la femei este bătaia asta de joc?

Sper să prin la Mall magazinul Colin’s încă în viaţă (că nu ştii cu criza asta) şi poate dau de modelul pe care l-am cumpărat acum 5 ani. Probabil că trebuie să ne facem provizii de jeans, ca de zahăr pe vremea odiosului. Faci economii sau un credit (că sunt la modă) şi cumperi vreo 50 de perechi. Cine ştie ce le mai fată mintea ăstora, de chiar ajungem să umblăm în fundul gol …

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

37 Comments

  1. Uff … masurile… aia-i alta bucurie. Bine ca s-au inventat xs-urile. Si mai poti lua si de la copii cate un tricou 😀

    La jeans la mine e si mai cu cantec, ca am 32 in lungime si 26 in talie (se pare 25 la cat m-am subtiat mai nou). La lungimea asta majoritatea incep de la 28 si aia imi luneca spre genunchi ca prosopul 🙂

  2. Te aprob din tot sufletul la chestia asta cu “sopingul”. Eu nici macar nu am destula rabdare sa ma plimb prin zecile sau sutele de magazine. Plus ca materialele lasa mult de dorit.
    Pe langa asta, mai e si problema marimilor. Eu am nevoie de ceva XXL la lungime (pentru pantaloni ma refer) si L in talie. Gaseste asa ceva la noi, fara sa dai un salariu intreg pe ei, si care sa fie si dintr-un material decent…
    Pana isi revin astia la ce ar trebui sa fie normal, nu prea avem ce sa facem. Suportam si cautam mai mult…

  3. Alina, am gasit la Levi jeans “old style” si pentru gagici. Din aia cum trebuie. Si costau 140 de euro (ai mai ieftini). S-au tampit si ei 😀

    In ceea ce priveste toalele de masina, ai dreptate. E plin de chestii subtirele. Acum mai e o faza .. ca is din nus’ ce materialul soarelui si tin cald ca duna, dar alea costa mai mult. Eu am prins anul trecut la nemti o gecuta de mori de cald in ea. Si nu arata a fi “ceva” de capul ei, pentru ca pare foarte gingasa. Pretul a fost insa pe masura.

  4. Eu ma uit sa aiba blugii elastan, altfel nu ii iau. Si asta pt ca denimul e f tzeapan si deranjeaza in diverse locuri. In schimb nu se mai fac frate blugi simpli, fara taieturi, decolorari, diverse aplicatii, etc. Iar hainele din magazine sint pt ierni petrecute in masina. Daca vrei sa nu degeri pe strada sau in tramvai, nu gasesti nimic. Numa’ flu-flu-uri subtirele.
    N-au decat, cumparaturile le fac de obicei in strainatate, la preturi mai mici si calitate mai decenta.

  5. Shit, nasol momentul. Nu vreau sa ma gandesc ce usor iti este tie sa gasesti haine care sa arate si decent si sa fie si pe masurile astea 🙂

  6. Mai, eu toate gagicile care le stiu sunt incantate de faza asta cu elastanul… pentru ca iti permit sa iti vina blugii bine chiar daca te ingrasi 1-2 kilograme.

  7. Hehe, join the club.
    Doar că la mine problema e alta: am 2m înălţime şi port 47 la pantof. Distracţie dublă, şi la haine şi la încălţări 😐

  8. Adevarul e ca in vara cand am fost sa fac cumparaturi… am mers in mall si spre uimirea mea am gasit in juma de ora tot ce imi trebuia la preturi misto 🙂 Acu sa vedem la urmatoarele cumparaturi 🙂

  9. si mie-mi plac un pic elastici. se aseaza mult mai bine si sunt mai moi. din pacate, eu nu gasesc din aceia tari, doar denim. ehh, ce ti-e si cu legile astea ale lui murphy?

  10. OK, se poate sa pun si eu o intrebare de copil tampit… oamenii chiar au nevoie de haine noi in fiecare an? Cum naiba sa se rupa imbracamintea doar de la purtat? NU e la misto. Am haine de 10 ani care inca arata ca noi. Incaltari la fel. Si alea care chiar imi plac si pe care n-o sa renunt deloc usor sa le port au fost purtate si raspurtate. Nu mi-am rupt niciodata nimic de imbracat cu exceptia unei perechi de pantaloni de trening si a unei perechi de pantaloni de blugi… ambele dupa niste trante pe asfalt. E drept ca am multe rude care lucreaza in industria asta a modei si stiu ca probabil eu am multe haine si incaltari fata de altii si nu ajung sa le port asa des deci nu prea au cum sa se uzeze in acelasi ritm. Incaltarile sunt un numar cu trei cifre, perechile de strampi sunt peste 50, hainele de iarna sunt peste douazeci, de altele nici nu mai stiu… Si totusi… 😐 Hainele simt? Suna idiot, stiu. Dar eu le mangai pe alea care imi plac… atunci cand le primesc inapoi spalate si le pun in pungi ca sa le asez la loc in dulap, atunci cand le imbrac, atunci cand le dezbrac. Si tati imi spunea mereu sa am grija de pielicica incaltarilor asa cum am grija de a mea. Ca si aia are nevoie sa fie ingrijita.

    [Sorry if this was out of line, but I felt like I’m living in a different world… no biggie, I feel like that most of the time. I can only relate to shopping in the kids’ area – they’ve got stuff with cartoon characters on them there!!! 😀 ]

  11. Daca ma gandesc mai bine, eu sunt nebuna aia care se crizeaza daca ii pune cineva mana pe maneca dupa ce a atins usa de la lift 😐 ca nu imi place deloc mirosul pe care il emana unii care se plimba cu liftul…

  12. hahhahahhaa. scuze ca rad de necazul tau, dar de la titlu m-a apucat.

    deci la modul serios: eu cand ma duc la levi sau lee cooper cumpar fix modelul pe care il aveam.

    daca tot esti in Nemtia, ai putea sa te duci si la h&m, recte divided.

    apropo, daca ai prieteni in hungary comanda din online store (de la orice brand de-ti place), e mult mai ieftin, dar nu livreaza in romanika

  13. Bronto, am vreo 5 perechi de jeans in secunda asta pe care ii frec de ani buni. A mai veche are 5 ani deja si s-a subtiat materiaul in dos de atat purtat si spalat (sunt si foarte deschisi la culoare si se spala aproape saptamanala). Pentru ca sunt preferatii mei, au fost purtati in draci. Nu port de obicei nimic decat jeans, chiar si vara (uneori mai am nadragi din aia din material subtire de vara, dar in general sunt in pantalonii aia de 5 ani) 😀

    Si toale trebuie sa iti mai iei, ca nu poti purta doar 3 bluze un an intreg.

    de ce .. am fost la H&M, la C&A, Levi, Copper, Lee, Reply etc. La Kaufhoff n-am mai fost ca e in Alexanderplaz (adica la ma-sa in praznic) si nici la KaDeWe, ca au niste preturi, scumpii de ei, ca de magazin mare. In rest am purecat de la rafturile din Real pana la shopurile dedicate unei marci. Jeans denim normali, pe croi clasic (fara briz-brizuri) am gasit la marcile mari, dar de la 90 de euro in sus.

    Si eu am facut in ultimul an niste shopping de succes in Mall si incep sa imi placa unele magazine. Asa ca probabil tot de acolo ma voi descurca la faza asta. Pana ajung iar la outlet in Viena sau Budapesta mai trec niste luni, deci tre’ sa ma rezolv. Online nu cumpar toale, ca oricum, pana nu le incerc ca lumea nu prea gasesc corect pentru mine.

    • pai te duci si incerci perechea aia de costa 200 de euro si o iei cu 70 online 😀

  14. Ei as !!! Esti tu mai barbata !! :d

    In vest sunt in mare voga jeansii astia stretch de vreo 4 ani . La inceput si pe mine m-a ingrozit ideea pt ca intotdeauna am considerat ca nu ma reprezinta si ca as arata groaznic in ei .
    Dupa indelungi cautari prin toate magazinele posibile si imposbile unde N-AM gasit nicio alta pereche care sa aibe vechiul design am priceput sa lumea ,si mai ales moda, este intr-o continua schimbare si ca trebuie sa ma adaptez.
    Partea cea mai nasoala insa nici n-a fost asta . ci faptul c-a trebuit sa-mi schimb toata garderoba datorita lor , pt ca acesti jeansi nu vin bine cu orice bluza, taior etc . ci cu altele de o cu totul alta croiala decat aveam si obisnuiam eu sa port .
    Anyway, pana la urma m-am calmat si acum am deja o colectie impresionanata de stretch + accesoriile indispensabile .
    Asta e ….life go on !!! 🙂

  15. Da, e adevarat ca ce e de marca costa mai mult si la ei.
    C&A , Karstadt sunt pentru populatia de varsta medie iar daca doresti ce bun te duci in magazinele de sport “Adidas”sau in Wertheim si daca chiar bani la dipsozitie poti intra in boutique-urile lor (acolo insa te rad la pret).

  16. Eu iti recomand Forum Steglitz , acolo sunt miulte chestii faine.
    Eu am umblat mai mult inpartea de vest a Brlinului, e mai bogat in magazine.
    In Ka De We nu te potio apropia de preturi.
    Dar vorba lui De ce, du-te la Levi Straus si Lee Cooper de pe Kudamm.

    • Am fo’ pe Kudamm, citeste mai sus 🙂

      In partea despre care zici insa n-am fo’ … e bine de tinut minte pe viitor 😉

  17. la multi ani dojo! (?)

    nu ca ne-am cunoaste personal, dar aseara tocmai ce ma uitam – unde? n-ai ghici… pe ProgArchives si am vazut ca un/o anume dojo implineste o frumoasa, frageda varsta. nu ca m-as fi asteptat sa gasesc un compatriot acolo si ca nu ca as fi fost sigur ca e acelasi dojo pe care il stiu eu (singurul, de altfel), dar am zis sa verific…

    multi inainte!

  18. Hi hi .. m-ai prins 🙂

    N-am mai postat pe progarchives de secole. Am primit e drept zeci de mesaje automate, ceea ce dovedeste ca am chiar prea multe conturi 😀

    Bine ai venit pe blog si multumesc frumos pentru urari. A fo’ o zi misto, cu familia si cu soarele. Si is batrana …

  19. De pe prog mai este si Ricochet sau Victor mai pe numele de buletin. Nu ne-am mai trocerit de niste ani si mi-e cam dor 🙂

    BAFTA cu proiectul. Imi place cand lumea vorbeste si despre altceva decat Madonna 😀

  20. apropo de ProgArchives, am invatat de la englezii misto de tot de acolo o vorba faina: “you’re only as old as you make your partner feel” (de la un nene care facea 60 de ani) 🙂

    nu sunt chiar asa de nou venit, ne-am mai intersectat in trecere. daca te uiti pe blog-ul pe care tocmai l-am lansat, colegul care a scris serialul despre garana e timisoarean si chiar te stie (din pacate pentru el reciproca nu e valabila :))

    tinem legatura, toate cele 🙂

    • Da, il stiu. Nu am mai vorbit de ceva timp, dar stiu ca face foarte bine pentru ca este un muzician exceptional si un tanar cu o cultura muzicala criminala. Mi-e dor de o poveste. Poate punem de o iesire la un pahar de vorba, numai sa se indrepte timpul, ca ma darama la creieri 😀

  21. Mie imi plac blugii care au un pic de supraelastic pentru ca se aseaza mai bine si sunt mai putin rigizi.

    • Same old Rico, si-n viata (…cred) si pe forumuri.
      Pe bloguri in schimb, m-am atasat de un (alt) pseudonim.

      • Ma distreaza si la ce topic elevat comentezi acum 😀

        Ma bucur sa te “revad” chiar si pe blog. tre’ sa punem de un cappuccino de vorba, ca au trecut niste ani deja.

  22. Am dat de link via blogul lui Alex (probabil fiindca a postat el aici).

    Mi-ar plăcea mult, dar de data asta nu mai fac promisiuni, că mi-e rușine de celelalte dăți. Da’, îți mai vizitez eu site-ul, și te-anunț.

  23. La multi ani si de a mine gagico!
    P.S. Asta cu blugii elastici comspiratie facuta de noi barbatii ca sa va putem vedea formele si sa ne curga balele continuu ca la catei! :))))))))

  24. As putea sa te ajut cu gasitul hainelor. Le pot face , pur si simplu, cum vrea inima oricui, cel putin in domeniul sport. Fara elastan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.