Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Azi mi-s profesoara

Pe seara asta la Şcoala de Blog se trece la corectat “tema de casă”. Fiecare “elev” a avut de pus la cale 2 articole, primul cred că ar fi trebuit să le dea de lucru, mai ales că şi-au făcut-o cu mâna lor să zic aşa, când şi-au ales personalităţile favorite. Na, acum scrie din perspectiva personajului, dacă te ţine 😀

Din ce am studiat deja pe acolo, i-a ţinut, aşa că abia aştept să discutăm articolele şi să mai descoperim nişte “trucuri” de blogging. Pentru cei care caută nod în papură, evenimentul este, cel puţin din punctul meu de vedere, unul informativ şi de promovare a blogging-ului. Nu suntem “profesori”, eu cel puţin nu am nu ştiu ce pretenţii de blogger ţeapăn, dar nu sunt nici fals modestă încât să spun ca scriu amboulea sau că nu mă citeşte nimeni. Că mi-aş jigni cititorii şi comentatorii, cărora nu contenesc să le mulţumesc pentru atenţie şi sprijin.

Copiii care vin la eveniment (iar mi-s eu baba cu dinţii de lână, dar sunt copii) au ceva experienţă în blogging (vreo 3-4 cred), unul singur e chiar mai “înfipt” în sistem (pupăciuni, nenea Raka), restul sunt studenţi care ştiu că există bloguri şi că par interesante. Idealul meu este să îi convingem că nu ai nevoie de 2 perechi de “ceva” să bloghezi, că nu suntem o adunare gen MISA şi că, deşi uneori mai mâncăm “rahat”, că oameni suntem, din ălalalt nu bem .. doamne ce scârboasă îs …

Asta le-am spus la prima întâlnire şi asta o voi spune pân’ se termină. Şcoala de blog le va permite să se joace de-a blogul, să afle nişte informaţii de “interior”, să intre în legătură cu cititorii şi mai ales SĂ AIBĂ CURAJUL de a se exprima în scris, pentru că majoritatea sunt încă speriaţi de ideea de a se “împărtăşi”.

Pe seara asta mie îmi cad victime studenţii. Discuţia din punctul meu de vedere nu se ţine pe tonul “eu am descoperit gaura la macaroană” (deşi am 2 ani de blogging în spate şi oi fi aflat şi eu ceva între timp), se va ţine pe ideea “eu sunt cititorul tău, iată cum am perceput eu informaţia ta”.

Doresc să le deschidem un orizont, să îi încurajăm să încerce, chiar dacă nu acesta va fi drumul ales de ei în viaţă, să cunoască un fenoment din prisma a câţiva oameni care îl trăiesc de ceva timp. Nici cei mai strălucitori din constelaţie, nici ăi mai proşti, bloggeri “normali”, care îşi mai smulg nişte minute din timpul preţios pentru a scrie ceva.

Sunt conştientă că o parte vor lua experienţa ca pe ceva “de pus la dosar” şi gata şi doar câţiva se vor apuca de blogging. Din ei o parte vor renunţa, alţii poate vor merge mai departe. Toţi însă vor înţelege că nu sunt vrăjitorii la mijloc, că suntem oameni normali, cu cariere şi idei, care am găsit un mod de expresie. Chiar şi 15 oameni care nu vor avea în cap numai tâmpenii nerumegate (ca o mare parte din “societate”) despre fenomenul de blogging, şi suntem câştigaţi.

La 18 începe “lecţia”. Sper să le  placă şi această şedinţă (feedback-ul din prima seară a fost mai mult decât încurajator) şi cine ştie, poate îl detronăm pe Vali 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

9 Comments

  1. Sarut-manutele de salutare 😀 La urma urmei, ca si restul copiilor, si eu am venit sa invat, chiar daca-s “infipt” bine-n sistem, cum precizai mai sus. Chestia e ca pan-acum am mers pur si simplu dupa ureche, si am considerat ca ete si loc de mult mai bine 🙂 Si zic asta la capitolele organizare, colaborare, interactivitate, personal branding si SEO. De care,daca stau sa ma gandesc un pic, nu prea stiu mare lucru. Chiar asimptotic inspre nimic, as putea adauga…

    Da’ ce vreau sa te rog, nu-mi spune “nenea”, ca de cand mi-au inchinat pustanii la majoratu’ fratelui mai mic traditionalu’ “sarut-mana, nenea Horia” (asta fiind tata) ma simt calificat sa m-apuc de fredonat Pusca si cureaua lata…

    Pana nu uit, “baba cu dintii de lana” e o exprimare tare interesanta, da’ daca-mi permiti, o sa te apostrofez de fiecare data cand te auto-flagelezi ca “baba”. De azi incepand si probabil pana dupa ce m-apuc eu sa cand pe drept Pusca si cureaua lata. Te rog mult, da? 😉

  2. OK boss 🙂

    Vedem cu iese in seara asta. Eventual iau si o curea, cine stie, poate am idei 😀

  3. intrebare: toti cei care nu fac blooging “de calitate” inseamna ca sunt scursurile internetului?
    nu ma dau eu mare blooger caci stiu ca nu sunt, dar nici sa fiu catalogat drept fiind (pe) cea mai de jos speta de om care navigheaza nu mi se pare corect sa fiu catalogat, sau poate nu ti-am receptat mesajul corec.
    am inteles ca ii inveti pe cativa tipi ce inseamna sa fii blogger “adevarat”, de parca ceilalti sunt falsi (adica nu sunt adevarati) ca nu scriu conform standardelor…dar totodata mi s-a parut ca ai si incercat sa lovesti in cei mai putini experimentati ai blogului (sau care nu acorda aceeasi importanta evenimentului in sine)

    admit scuza ca am venit recalcitrant de la minunatul job si poate de aceea inteleg totul pe dos (cu alte cuvinte eu m-am scuzat si mi-am acceptat si scuzele, ramane acum sa le accepte si cei care se simt lezati de comentariul meu)

    ma tot intreb de ce folosesc atatea paranteze si nu pot sa imi explic…

  4. Andrei, chill si lasa jobul in treaba lui. Ca n-am nicio treaba cu nimeni.

    Astia sunt niste copii care (unii) nici nu stiu ce inseamna smecheria asta. pentru ca sunt studenti la Jurna, Comunicare sau sfantul stie ce, deci oameni care teoretic freaca informatii si articole, s-a propus aceasta “scoala”, de fapt vreo 4 sedinte in care li se dau niste teme si is lasati sa se joace nitel cu un cont pe un wordpress.

    Unii probabil vor ramane cu joaca asta, altii se vor apuca de scris, sfantul stie. Iar aia cativa care oricum se mai joaca de-a bloggingul se tin de treaba si au mai aflat o smecherie in plus.

    Dintre pustanii astia poate vor fi si unii ce vor face blogging ca “job” pentru cine stie ce munca de PR sau poate doar de bucuria lor personala.

    pentru mine blogging de calitate inseamna scriitura sincera si originala (adicatele nefurat articolul si postat). Atat timp cat un blogger scrie “de la el” si nu a acumulat continut ilicit, nu am ce comenta. Postarea in disperare de statusuri de messenger sau iutube, nu este blogging, sa imi fie cu iertare.

    Departe deci de mine atitudinea “negativa”. Azi chiar m-au foarte impresionat cu scriitura lor si le-am spus ca in viata lor sa nu mai aiba coada intre picioare ca vezi doamne ei nu sunt bloggeri si cine stie care ii mai judeca.

    Au scris sincer, unii au scris super amuzant si interesant. Este clar ca le poate mintea si s-au distrat cu temele in cauza.

    Deci bea un ceai cald si relaxeaza-te, ca nu duce nimeni razboaie pe aici. Ar trebui sa stii ca nu imi place sa “demontez” pe nimeni. Invatam lumea niste chestii despre care poate nici nu au auzit (trackbacks, taguri, categorii, comentarii pe alte bloguri,paragrafe, utilizare de imagini etc.) sau nu le-au aprofundat.

    Baga-te la odihna, ca maine mai e o zi de munca 😉

  5. multam frumos. am aruncat un ochi dar miercuri joi mai mult ca is liber 😀
    spor si sa incepi (incepeti – impreuna cu cei dragi si cititorii tai) o saptamana frumoasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.