Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Noroc cu RDS-ul

Serios şi fără miştouri. De 10 minute net-ul (şi nu doar, dar numai ăsta mă interesează) de la UPC e mort. Asta înseamnă că nu pot munci pe situri şi, pentru că Murphy nu doarme, am de lucru de căpiez.

Din fericire “ăla micu” (mini-notebook adicătele) ia net de la tată-miu prin wireless. Genitorul e fan de RDS, de pe vremea când a realizat că nu putem “citi mailurile” de pe trackere cu 40 de kilo pe secundă la cât limitează UPC-ul. Că ei sunt justiţiari şi apărători ai tuturor drepturilor de autori şi ştrangulează orice download li se pare suspect. Noa, e mişto că şi AVG free l-am scos de pe situl oficial cu 15 kilo, dar şi sistemele astea dau greş.

De câteva săptămâni m-au disperat cu telefoane să trec la “diji teveul” lor şi să fac “upgrade la net. Am primit scrisoare acasă pe firmă, deşi firma nu apare la ei în liste (abonamentul e pe “a bătrână”. Acum câteva zile, când am fost la plata, don’şoara de acolo mi-a propus şi ea să “urc” pe scara valorică a abonamentelor. I-am explicat şi ei că NU MĂ INTERESEAZĂ. Aştept ca şi luna viitoare să avem aceeaşi discuţie.

Aşa că acum scriem de pe ăla micu şi om face un slicing şi început de skinning de site de pe un laptop cu monitor juma’ cât ăla normal. Bine că e şi ăsta în casă, că bătrânul laptop nu ştie wairles.

Mi-s curioasă când revine UPC-ul. Nu mă obosesc să dau telefon, că prevăd că e iar mesajul ăla cu “este avarie, se lucrază”. Ultimul “downtime” a fost acum 4 săptămâni şi iar a ţinut destul de mult.

Ultima cădere la RDS? Sincer .. nu mi-o amintesc.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

15 Comments

  1. Si eu care credeam ca a picat netu’ pe motive de ne-plata, cu toate ca l-am achitat ieri 🙂 (nu-i normal dar se mai intampla)
    Si pe mine ma terorizeaza cu “upgrade-ul” lor. La casierie, de cate ori ma duc sa platesc si acum au inceput si la telefon. Le-am explicat ca atata timp cat imi baga pe gat o clauza de reziliere prin care trebuie sa le dau 200 RON daca vreau sa renunt la abonament inainte de 1 an, nici nu ma gandesc la asa ceva, cu toate ca mi-ar place sa am mai multe canale TV, DVR, TV digital. si mai ales timp sa ma bucur de ele.
    Tipa de la telefon a fost chiar draguta si mi-a spus ca nici ei nu i se pare normal, dar clauza asta o au toate companiile de servicii TV, internet sau telefonie. Ce ar putea sa spuna? Ca doar lucreaza in vanzari si pentru ea orice potential client are dreptate. Dupa ce devi client, iti spun sa stai cuminte in turma ta si sa platesti ca orbu’, ca daca nu iti convine, poti sa pleci din stana doar cu taxa la iesire.

  2. RDS-ul este fragil. Ce-i drept, depinde si de infrastructura din zona. La mine in zona si in majoritatea zonelor pe care le stiu, rds pica des, dar isi si revine destul de repede. Netul de la UPC e ca un mamut in viziunea mea, se misca incet, pica foarte rar, dar si cand pica…

    Pana acum, de aproape 2 ani de zile am numarat doar vreo 2 ore de downtime total, si vreo 2 zile in care a mers greu de tot.

  3. Cat am locuit in tara aveam abonament la RDS. Si mi-a cazut o singura data – a fost o furtuna groaznica, a traznit in ceva cablu si le-a ars un echipament. Asta se intampla seara. A doua zi dimineata, pe cand m-am trezit, aveam din nou net.

    Cred ca multe din povestile astea cu serviciile proaste ale RDS-ului sunt datorita faptului ca suntem romani si ne place sa ne plangem, tot asa cum ne plangem de Logan ca tot Dacie e, deci prost (sa nu se inteleaga ca sustin ca ar fi nu stiu ce masina, nu, sustin doar ca nu e asa cum il descrie lumea)

    • RDS-ul facea figuri urate acum vreo cativa ani. Dar acum is chiar ok. De mult n-am mai auzit povesti cu picari.

  4. eu am de la rds (acsa) prin fibra, ultima cadere: la uultima ploaie, cu ploua cum pica si rdsu’, cred ca noi noi in Cluj, sunt ceva probleme cu inundatiile, si se umple galeata de le varsa la astia de la rds netu’…

  5. Decat sa-ti faci nervi de tz ori pe luna din cauza UPC … baga-te pe RDS. Fara sa fiu partinitor in nici un fel, iti spun ca NU am avut probleme (la modul sa fie picat netul mai mult de 2-3 ore o data la juma’ de an).

    Restrictii la d/l ? No way.
    Porturi blocate? Nope.
    Conteaza tipul de abonamant? Nici.

  6. Iti recomand RomTelecom… viteza nu e mare, ai fair use policy adica nu poti downloda filme ca berbecu, dar in schimb in aproape 5 ani de cand tot am abonamente de la ei nu am avut downtime cumulat mai mult de 2 ore.

    • La RDS poti downloada filme ca berbecu’, nu te intreaba nimeni nimic. Merge foarte bine, am net de la ei de aproape 2 ani, mi-a picat doar de 2 ori (prima data s-a rupt fibra, chiar a doua zi dupa ce mi-am pus netu’, a doua oara recent cand a fost o problema locala si s-a rezolvat in maxim o ora).

  7. Rds-ul s-a pus la punct cu net-ul si cu telefonia.
    Intre timp au deschis o sucursala in Ungaria cu sediul la Budapesta.

  8. RDS merge destul de bine la Baia Mare. Chestia care cred că ne face să îi criticăm este că uneori serviciul lor de reparaţii/intervenţii cum sărăcia îi spune lasă de dorit. Atât ca promptitudine, cât şi ca amabilitate.

  9. Eu ma dau cu UPC-ul, dar cum n-am prea multe pretentii de la net nici nu cred ca-i cazul sa-l laud prea tare. Am si televiziunea digitala, e misto, dar nu de nerenuntat. Tendinta va fi sa constranga abonatii sa-si puna digital, prin reducerea numarului de canale de pe analogic, deja au facut-o o data. Cum am trei televizoare in casa si n-am chef de mai multe decodoare, cred ca o sa le spun pa in curand.

    Pana acum ceva vreme nici n-aveam alternativa, pentru ca RDS-ul nu cablase peste tot.

  10. Tot amicii de la filiala locala dau ”brandul”. In Valcea RDS se comporta impecabil, in Bucuresti facea figuri saptamanal. UPC mai mereu au fost pe panta descendenta…nici pana acum nu-mi dau seama cum naiba au ajuns sa aiba atatia utilizatori.

  11. Eu sunt relativ multumit de RDS si nu am avut probleme deosebite.
    Pica doar la furtuni d-alea serioase (cum a fost pe 11 iunie anul asta cand a fost o inundatie in Constanta de iti trebuia canoe sa treci strada).

  12. RDS-ul merge din ce in ce mai bine, dar experienta proprie cu ei nu a fost una din cele mai fericite. Telefonia fixa si in ziua de azi cade cand ti-e lumea mai draga,iar pe partea de relatii cu clientii erau groaznici, instalari in 2 saptamani + depanari in 5 zile,daca insistai nu mai raspundeau la telefon etc, iar cand am avut net pe firma linie dedicata cadea netul intr-o fericire si la orice plangere imi veneau cu grafice ce urcau la cer ce bine le merge lor netu. Problema era ca caderile erau mai dese de 5 ori / zi, e drept erau 20 sisteme pe net, solutia era fibra optica linie dedicata. M-am rugat de ei 2 luni sa puna, si nu le pasa, iar in ziua cand am venit cu o contraoferta de la o firma din Bucuresti, ce puneau fibra optica in 3 zile, au pus ei in 2 , ca sa nu reziliez contractu. Frumos asa? Despre UPC, numai de bine ca sa zic asa, am net de 3 ani la parinti de la ei, 1 cadere de 2 ore in toata aceasta perioada. Relatiile cu clientii sunt impecabile si rapide, pretul in schimb este mult prea mare (parerea mea).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.