Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

This Is It

Ştiu că sunt eu de obicei mai “târzie”, aşa că doar ieri noapte am vizionat filmul cu maicăăăăl. Am citit niscaiva recenzii pozitive şi nu prea aveam chef de chestii complicate (gen re-vizionat Lista lui Schindler sau The Queen), aşa că mi-am permis o relaxare .. muzicală. Nu am ştiut nici ce presupune filmul, credeam că e ceva jucat de vreo “sosie” avândul pe “emjei” ca subiect.

Înainte de a începe să vă cânt despre cum mi s-a părut filmul, consider că e de bun simţ să precizez că NU sunt fan (nu am fost niciodată) şi mai ales că nu sunt amatoare de “pop”. Deci teoretic nu intru în targetul filmului. Practic însă m-a impresionat.

Bre, omul ăsta era maniac. Aşa cum TREBUIE să fie un creator de ceva. Muzicienii cu care colabora (nu chiar ăi mai proşti) au recunoscut toţi că omul îşi ştia muzica al naibii de bine şi mereu căuta un mod de a o exprima şi mai şi. Erau drăguţi dansatorii, veniţi din toată lumea la audiţie. Absolut pătrunşi de bucuria de a dansa cot la cot cu unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din muzică. Din sutele veniţi la audiţie au rămas doar câţiva, pe care i-a frecat “the king” de i-a zăpăcit.

Cam la fel s-a întâmplat cu sunetul, efectele de scenă, linie melodică etc. Nu cred să existe un aspect al proiectului în care să nu-şi fi băgat nasul. Şi nu era intervenţie gen “becali”, individul chiar stăpânea situaţia, a venit cu soluţii ingenioase, “simţea” cum trebuie să fie. Într-o lume pop în care multe se fac “pe genunchi”, să vezi o asemenea implicare şi cunoaştere este absolut reconfortant.

Din ce am văzut în film (că n-am comunicat extrasenzorial), Michael era chiar un tip “humble”. Cam aşa spuneau şi colaboratorii, că era un tip “umil” şi de bun simţ. Exigent pănă la soare şi înapoi, dar calm şi politicos. Am înţeles că este un film compus din scene trase la pregătiri şi că este normal să se aranjeze la montaj totul, dar impresia mea generală despre omul ăsta este una pozitivă.

Nu l-am văzut “maimuţărindu-se”, a luat totul în serios, a dansat şi cântat cu oamenii la repetiţie, cot la cot, chiar şi când spunea că trebuie să îşi menajeze vocea, am fost absolut impresionată de modul în care a ştiut să împingă ideea de show puţin mai departe de fiecare dată. Lasând la o parte ciudăţeniile lui, vestimentaţia “glam” şi mutra desfigurată de atâtea operaţii, nu pot decât să am o mare admiraţie pentru un asemenea show-man.

Aşa se lucrează la nivel “înalt”, aşa trebuie să se lucreze. Am spus că nu sunt fan MJ şi nici de pop, dar nu poţi să nu admiri un asemenea artist. Care stăpâneşte “meseria” din toate punctele de vedere: componistic, coregrafic etc. Nu intervenea că simţea nevoia să se audă vorbind (mi s-a părut un tip criminal de timid), dar ştia clar ce dorea şi nu dorea prostii.

Mi-a plăcut filmul şi m-am bucurat să reascult nişte hituri de bun simţ. Şi să-l mai văd la muncă pe unul dintre artiştii care s-au “dus” prea devreme. Este bine că s-au realizat filmările respective şi că s-au “împachetat” sub forma unui film. Pentru fani a fost o mare bucurie, pentru noi ăştialalţi ocazia de a vedea cum se fac de fapt muzică şi show la un nivel pe care prea puţini îl ating.

Dacă nu aţi vizionat This Is It, faceţi rost de el. Merită cele aproape 2 ore. Este frumos şi relaxant. Nu trebuie să fii fan Michael Jackson pentru a admira un lucru bine făcut şi pentru a respecta un om care a ştiut să facă mereu încă un pas înainte.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

13 Comments

  1. Hm, mă uitam în lista celor mai downloadate filme și de mult vroiam să-l iau (era în top 10) dar nu prea mă pasiona. Sincer nici nu m-am interesat cu ce e, dar bănuiam că era un fel de documentar muzical.

    Anyway, acum m-ai făcut curios. Pare destul de interesant din ce spui tu. O să-l văd cât de curând 🙂

  2. Si eu l-am vazut saptamana trecuta si aceeasi impresie mi-a lasat si mie. sa simti sunetele, sa poti sa exprimi unde vrei mai sus, mai jos sau unde nu vrei deloc. sa te misti la 50 de ani cum te miscai la 20, sa le multumesti membrilor echipei pentru ca iti asculta cerintele si sa le spui “Dumnezeu sa te binecuvanteze” la indeplinirea taskului… Michael a fost un artist complet si un profesionist cum in ziua de azi as vrea sa cred ca mai exista… Eu am fost fana si am plans de m-o luat naiba cand a murit… insa lectiile pe care le-a lasat in urma lui au fost o inspiratie pentru foarte multi cantareti si dansatori din ziua de azi.

  3. La multi ani. Bre, ai lipsit de la apel in ultima perioada 😉

    Vezi-l ca e misto. Orice film e o ocazie de a scoate un leu, ignora varianta asta. Daca ai admiratie pentru chestii bine facute, iti va placea filmul. Nu e scandal in el, nu e scenariu, este pur si simplu o colectie de scene filmate care ti-l releva pe raposat ca un tip pe treaba lui, pasionat de munca si serios. Asa l-am perceput si eu, chiar daca, dupa cum ziceam, sunt orice dar nu admirator. Chiar daca nu voi fi vreodata fan, nici nu voi incepe sa ador muzica pop, apreciez oamenii cu “suflu” si pasiune, care stiu sa faca mereu un pas inainte.

  4. Nu am vazut pana acum acest film, mi s-a parut din start o idee proasta, un alt mod de a stoarce bani fanilor indurerati (nu fac parte dintre ei), pur si simplu au profitat de filmarile pregatirilor pentru concerte pentru a scoate un kitsch pe post de best seller. Oricum, citind articolul tau m-am razgandit :), asa ca il voi vedea, prin prisma artistului si a muncii sale.

  5. am facut rost de film, dar nu am apucat sa il vad… nu sunt un fan a lui… dar dupa cum ai zis si tu… omul era dedicat /pasionat… am sa ma uit la el saptama asta.
    Din cate stiu eu… el a revolutionat vidioclipurile si “spectacolul” pe scena

  6. Daca ar fi dupa mine, as recomanda filmul tuturor celor care vor sa vada cum trebuie facuta o treaba “ca la carte”. Nu neaparat din show bizz.

  7. era un artist desavarsit. un creator. tocmai de aia a si murit asa repede, a avut atatea si atatea probleme si un comportament ciudat…

  8. SACRILEGIU! n-ai fost fana a Kingului?!? ntz, ntz, ntz.

    mai ontopic un pic: daca tu, ca ne-fana, zici ca a fost misto – chiar trebuie urmarit

  9. Superb filmul ! Nu stiu daca pot zice ca sunt un fan. Imi place muzica lui Michael , mi-a placut ca la aparitia fiecarui clip a facut valuri si ne-a aratat o fata pe care o stiam toti ca exista dar nu prea acordam atentie si asta in mare parte pentru faptul ca toata lumea stia despre acel fapt.
    Dar cand Michael, indiferent de bani , punea mana si creea ceva, acel ceva ridica obisnuitul la rangul de arta.
    Am vazut filmul si m-a impresionat la mult, cu alte cuvinte ne-a zis clar si raspicat: ” toti ne ducem , macar lasati in urma voastra ceva facut perfect”.

  10. Michael era un perfectionist si poate de aceea spectacolele sale ieseau asa de bine.
    Nici eu nu sut fan, dar nu opot sa nu vad profesinalismul omului.Din pacate MJ avea toate trasaturile unui om abuuzat in copilarie, de aceea pentru el cred ca a fost greu sa se lanseze in carieera solo si sa ia la propriu rolul de leader al show-ului sau.
    Mai avea un cuvant de spus in muzica, din pacate a plecat prea repede.

    Si operatile lui estetice tineau de perfectionism , din pacate le-a dus in extrem iar multi au profitat de bunatatea si timiditatea lui.

  11. Nici eu nu am fost si nu sunt mare fan Michael… dar realitatea este ca putini artisti au reusit sa faca ceea ce a facut el in domeniul showbizului… si cred ca acest lucru trebuie sa ramana in memoria noastra si nu duzina de operatii estetice sau scandalurile sexuale in care a fost implicat. RIP Michael!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.