Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

S-au mutat NF-ii pe skype?

NF = nef..t .. să nu ziceţi că am dat peste cap DEX-ul.

Deci … am şi io cont pe skype. Irelevant ce ID, pentru că este EXCUSIV pentru discuţii real-time cu clienţii de hăt colo peste hotare, nu pentru a-mi căuta bărbat. Şi nici pentru mess, mai ales că nici pe cel clasic nu îl folosesc. Deja două incidente.

ID-ul în cauză apare într-un singur loc cred (pe un site de freelancing) sau două, naiba ştie. Nu este “promovat” tocmai pentru că nu îl utilizez decât limitat şi (snoaba dreacului) sunt mereu pe invizibil. Doar când am de discutat cu careva chestii de genul “mută headerul cu douăjde pixeli la stânga” sau “intră în wp-admin, la secţiunea links, dă click pe …”, discuţii punctuale şi gata.

No, stau eu acu nişte seri să vizionez nuş’ ce film. Începe să cânte skype-ul. Nu, nu am activate chestiile “audio” pe comp (microfon-headset) aşa că scriem. Dau refuse, salut, spun că tastăm şi întreb cu ce îi pot fi de folos. Omu o ia pe englezească. OK, cuget, că situl ăla e pentru publicul “enternaţional”. Îl întreb, aşa cum o fac cu cei care nu se prezintă, de unde are ID-ul meu. Mă ia cu ocolite. Îl întreb din nou, de unde are ID-ul şi cu ce îi pot fi de folos. Bălării. Mă întreabă ce vârstă am. Replic că, dacă următorul reply nu conţine datele cerute anterior, discuţia e încheiată. O dă iar la întors … contact blocked.

Stau de vreo 2 ore şi bibiliesc un mockup pentru un client din Germania. Omul e mulţumit de codul pe tema lui de wordpress şi acum vrea una nouă de la zero pentru gagică-sa ce va avea un blog de fitness. Stau în “mină” şi bibilesc prostia asta şi iar cârâie Skype-ul.

Un nenea mă ia pe româneşte (are şi ID românesc). Salut, spun placa aia cu scrisul, întreb de unde are ID-ul şi dacă îl pot ajuta. În ideea în care id-ul meu este ştiut exclusiv de ăia care teoretic au nevoie de serviciile mele. M-a găsit pe skype. Trag un “sfânt” în gând şi mă gândesc că poate omul are totuşi nevoie de mine. Nu, are chef de vorbă. Îi spun că, dacă nu are chestii punctuale de rezolvat, mă întorc la muncă. Îşi cere scuze, îi spun că e OK, doar că la mine skype nu e pentru chat. Ultima lui replică, înainte de a fi blocat: căsătorită?

Na, ce să mai înţeleg de aici? E ăsta noul mIrc? Stă lumea să caute dame bine? Am înnebunit eu că doresc să limitez asemenea întâlniri?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

24 Comments

  1. Da’ Dojo mama, acolo s-au mutat, pentru ca Yahoo n-a mai investit in transmisia video si trag toti sa puste norocu’ la ei din monitoare 😉

    Ma gandeam ca poate ar fi ok sa-ti faci un set de intrebari si o serie de raspunsuri pe care sa le considere valide, intrebari pe care sa le-ncarci intr-un Bot cu niscaiva procese cognitive de AI. Dureaza o leaca, ce-i drept, da’ macar asa stii ca prin filtru’ pe care-l reprezinta Bot-u’ nu trece numai cine are treaba serioasa de discutat 🙂

    E drept, e o solutie poate usor fantezista, da’ e prima care mi-a venit in minte, si care pe termen lung te-ar putea scuti de chinul blocarilor manuale ale “spammerului Cassablanca” 😉

  2. Din cate mai tin eu minte Skype are optiunea aceea cu search dupa tara, localitate, e.t.c
    Poate asta-i baiu’

  3. Mda. Am patit-o si eu. Faza ciudata la mine este ca eu chiar nu mi-am pus niciunde id-ul de Skype. Presupun ca il cauta cu search.

  4. Mai, eu n-as zice ca s-au mutat pe skype. Ci as zice, ca de obicei, tot netu’ e plin de asemenea specimene. Deh, odata ce s-o obisnuit cu mircu’ peste tot face la fel, indiferent ca e vb de hi5, facebook (au aparut pitzi si p-acolo) yahoo sau skype…

  5. Heh, și eu am aceeași problemă din când în când.
    Chestia nașpa (sau mișto, depinde cum vezi problema) este că skype îți permite să adaugi un contact chiar dacă nu îi știi id-ul. Doar scriindu-i numele. Și dacă e unu’ care are vreo fantezie cu numele tău, ai pus-o 😀

  6. Scaipu’ n-are optiune gen 8989xxx? Adica sa le iei cite 10 euro/min de la cei care nu-s in lista ta. Minim. Ca-i criza.
    Pai tu femeie d’aia ai mobilu’ inchis? Ca stai pe skype…
    Aaaa… da’ io de ce nu-ti stiu numaru’ de skype? Si ti-l stiu altii? Vezi ca anu’ asta inca nu ti-am intins mucii pe peretii casei scarii!
    🙂

  7. skype are defecte, dar la partea multimedia in ghilimele, sta mult mai bine .

    cat despre problema se intampla la multi asa …

  8. Si eu am patit de cateva ori asa, rar dar mna, ca norocu ca eram in toane bune si totul sa cam terminat cu un ceau bau. Oricum mie personal mi se cam pare o tampenie faza ca poti sa cauti contacte aiurea.

  9. Ah, şi tu, Brutus? Eu când am păţit-o prima oară, am rămas foarte surprinsă. Nu auzisem pe nimeni să folosească skype-ul decât în interes de serviciu. Când colo…
    @Ionuţ Staicu: există întotdeauna opţiunea block! 😀

  10. o mica completare la ce a spus Dora. nu auzisem pe nimeni sa folosească skype-ul decât în interes de serviciu și pt comunicare în jocurile online. hi5 guys on skype? nasol…

  11. Skype, da, da, am şi eu cont acolo, cont pe care l-am făcut când am plecat la facultate, doar pentru a putea vorbi cu părinţii ieftin. Nu îl mai folosesc, că de atunci s-au inventat abonamentele la mobil ieftine şi cu multe minute.

    Oricum, cam aşa era văzut şi Yahoo Messenger-ul în era IRC-ului – o chestie folosită de oamenii serioşi, nu de “asl pls”-işti. Eh, se mai schimbă vremurile. 🙂

  12. Deci io iar is aia virgina in chestiile astea. Asa se procedeaza .. misto de tot ….

  13. :)) pai sunt din aia care vreau sa aibe mai multe contacte decat pe hi5 … si incepi sa faci combinatii de litere in casuta aia de cautare… daca ai pus si o poza cu tine… a lor esti :))

  14. Nu ai cum să mai scapi, la Skype poți să cauți contacte după nume, ID etc.

    Cel mai probabil așa au dat de tine !

  15. eu o patesc foarte des pe YM. am lista de ignore plina la refuz de ciudati si ciudate care au chef de pierdut timpul. skype folosesc doar la chaturi de business mai lungi, in rest… deloc!

  16. Si cand te gandesti ca pentru fiecare barbat exista 6 femei! Pacat ca din astea 6 2 sunt calugarite, 3 sunt pitzipoance, iar ultima e deja luata

  17. o solutie ar fi sa te uiti la profilul din skype si sa scoti datele de identificare – tara, sex, varsta. A, si nu activa webcam in caz ca ai

  18. Din pacate sunt multi disperati care vor sa-si gaseasca “marea iubire” sau viitoare “colega de pat” pe net (mirc / haicinci / skype / whatever) … JENIBIL!

  19. Nu folosesc skype, in schimb unchiul meu de 50 de ani(!) din Mangalia il foloseste si il lauda. Probabil s-au mutat “interesantii” de pe messenger pe skype, asa cum s-au mutat recent de pe hi5 pe facebook.
    Internetul nu e destul de mare pentru noi. Ne vor gasi oriunde ne-am ascunde. :))

  20. Da, din pacate s-au mutat. Eu folosesc skype-ul de obicei ca sa vorbesc cu prietenii mei din alte tari, pentru ca mai toti au id de skype. Asa ca romanii sunt rari in lista. Ciudat este ca eu nu am ID-ul listat NICAIERI. Si cu toate astea este cel putin un “petitor” pe saptamana care “vrea doar sa vorbim” si sa vada “ce mai fac” sau mai sunt diversi care se plictisesc si au chef de o discutie. Asa ca din pacate.. da, se pare ca retarzii care nu mai folosesc mirc-ul doresc sa se combine pe skype.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.