Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

La pas prin Queens

În frumoasa zi de alaltăieri ne-am luat mai aşa de dimineaţă la pas prin cartier. Pentru a răspunde unui comentariu anterior – nu trăim în Bronx, suntem într-o zonă foarte liniştită din Queens, unde îs case mişto şi multă relaxare.

Am luat-o în sus pe un bulevard (Woodhaven) şi ne-am tot dus pozând şi căscând ochii în jur. New York nu este un oraş “german”. Adică e murdărel. Şoselele sunt cam ca în Timişoara, mai dai şi de câte un gropoi de îţi blestemi zilele. Se traversează ca la turci, pe roşu. Pietonii adică. Maşinile se pare că sunt mai “civilizate”.

Sunt multe “şopuri” închise, semn că recesiunea n-a iertat nici aici. Un spital a falimentat (St. Johns), bisericile sunt însă falnice, chiar şi cu reclamă luminoasă.

Ne-am tot dus pe bulevard, refăcând la pas drumul făcut cu prietenii noştri cu maşina, când am ieşit la un mic shopping. Am ajuns şi pe Queens Bulevard şi ne-am tot plimbat în “sus”, până am simţit că ne cedează picioarele.

Şi pentru că drumul lung consumă energie, ne-am alimentat la Pop Diner. Un diner din ăla ca în filme, stil anii ’70. Am luat sub nas câte un burger din ăla “old style” cu cartofi prăjiţi şi 2 sosuri. Nu vrea să mă gândesc ce bombă calorică este, dar, la 5 ore de mers, io zic că am consumat ceva calorii, aşa că nu ne facem cât uşa. EXCELENTĂ păpica.

Primele concluzii din plimbarea în cauză şi nu doar:

  • în zona asta nu e atâta agitaţie
  • străzile sunt LARGI, deci spaţiu e destul
  • e murdar pe jos. Se aruncă gunoaie aiurea (bun, nu sunt munţi de mizerie, dar, vorba prietenului nostru “aici nu e Germania”)
  • am văzut MACK-uri (sfinte, că îs mari şi gălăgioase) şi autobuze de şcoală. Nu sunt atât de noi şi de curate pe cât apar în filme (busurile, zic)
  • porţiile de papa sunt “oversized”. Ăştia vor să mă aducă la 70 de kile şi nu ştiu cum.
  • lumea se dă la o parte, dacă pozezi. Dacă doresc să treacă între fotograf şi “subiect”, se opresc să te lase să pozezi. O chestie pe care am văzut-o şi în Europa şi e OK.
  • există o comunitate frumoasă de români. Se ajută şi ţin la limba lor. Vorba “soarelui” sunt oameni plecaţi din ţară de 30 de ani, care vorbesc româna corect, spre deosebire de alţi fanfaroni plecaţi 2 ani din ţară care nu mai “ştiu” limba. Cei de aici vorbesc româneşte în casă, îşi educă şi copiii să ştie limba, chiar dacă ăi mici s-au născut aici. Bun, or fi şi excepţii, io zic despre oamenii pe care i-am cunoscut şi care sunt în “cercul” nostru.
  • e nebunie cu mâncarea “bio” sau “organică”. Fructele nu sunt atât de zemoase pe cum le ştim noi. Am mâncat nişte piersici ce puteau concura la categoria “perjele” secolului. Dacă pe etichetă scrie “bio” sau “organic”, preţul e hăt sus.
  • nu avem toate ţiglele pe casă. Asta e concluzia prietenilor noştri când au auzit până unde ne-am “trambalat”. A meritat plimbarea. Aşa vezi un oraş cu adevărat. Nu doar “bifând” atracţiile turistice şi mergând de la una la alta cu metroul.

Avem şi poze din Manhattan. Probabil că le pun mâine. Dacă nu plecăm iar cu ziua la plimbare. Acu’ poze.

[nggallery id=1]

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

9 Comments

    • Salut. Am postat un articol. Sa speram ca va fi totul bine. Multumesc ca m-ai anuntat.

  1. Sa inteleg ca “la ei” biserica-ca afacere e mai dezvoltata decat la noi? 😀 Atat ar mai lipsi, sa vedem si reclame luminoase (nu ajunge ca avem boxele in usa si clopotele lor in geam). Oricum ma simt de parca as privi poze de pe marte: stii ca exista, vezi pe discovery, da parca e altceva cand le vezi facute de un om “real”
    Cum e cu alimentele? Au gust sau sunt “de cauciuc”?

  2. Alimentele sunt si super bune dar si cu gust de cauciuc, vorba ta. Fructele is destul de “ciudate” sa zic asa. Sunt multe parca uscate. Am mancat si niste zacusca “romanian style” produsa (culmea) in Macedonia. Buna, ca la mama acasa. Ceva “home made”. Salata de vinete de la turci e traznet. Nus’ ce cozonac de la niste polonezi … bun de si acum salivez.

    Laptele e de jde feluri “organic” si “neorganic” (dracu stie ce inseamna asta). Nu e ca ala de la tarani, dar e OK. Pe aici nu mai au voie sa gateasca nici restaurantele cu “trans fats”. Inca nu stiu exact ce e cu ele, dar cica e ceva mai sanatos. Multe mancaruri au o caruta de calorii (un meniu la Burger King are 1500 de calorii – au inceput sa afiseze si datele astea). Acasa se mananca insa chestii sanatoase si gatite super bine. Fara chestii super grase. E putin mai altfel decat dieta noastra obisnuita de carne fripta cu un kil de cartofi prajiti, dar mancarea e super buna. Prevad ca vin cu vreo 10 kile in plus, ca toata ziua rumeg ceva 😀

    Biserici sunt jde pe aici. Fiecare cult are biserica lui. Atat timp cat isi vad de treaba lor, n-are nimeni nimic cu ele. Nu urla nimic din megafoane, pe unele nici nu le vezi ca sunt biserici, decat daca te uiti la placutele de la intrare.

    Hai ca pun si poze de prin Manhattan, sa vedem si partea mai interesanta. Din pacate aparatul meu foto este varza, asa ca nu-s pozele extraordinare.

  3. Bine ati venit in USA si saaveti parte de momente extraordinare.
    Frumoase ganduri si frumoase fotografii. Daca va bate gandul si curiozitatea sa vedeti si cum e mai pe la tara 🙂 va asteptam cu drag si prin Colorado.
    Doar dati-ne un semn si sunteti asteptati cu drag.

    • Multumesc pentru urari. Momentan suntem “cantonati” in zona New York. Teoretic vom ajunge şi prin Boston – Washington DC – Atlanta. Încă nu ştim ce şi cum, dar cam aşa zice planul. Dacă e să ajungem şi pe la voi, te anunţ în prealabil şi poate ne şi vedem.

      • Va asteptam cu drag ! Distractie placuta in continuare.
        Sper sa nu plecati fara sa vedeti Colorado si de aici 2-3 zile prin Utah si in Las Vegas

  4. Bine ca ati ajuns cu bine.
    Sa faceti poze si sa trageti o fuga si pana la “zona 0” , unde au fost Gemenii.
    Poate prietenii vostri stiu ce spun , putina grija nu strica , dar daca nu vezi Quens sau Bronx , inseamna ca ai degeaba in NY.
    Va salut si numai bine 😛

  5. Pofta mare la calorii 😀 10 kile nici nu se observa la tine 😛

    Ma bucur sa aud ca exista romani care se ajuta intre ei. Aici majoritatea nu stiu cum sa faca sa profite cat mai mult de pe urma ta si se si comporta ca pe camp..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.