Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Pacate .. culinare

Că tot n-are Dan de lucru şi vrea să ştie cum păcătuieşte eu culinar. 😀

La cum arăt de sfrijită, ai avea impresia că sunt foarte “cuminte”, când e vorba de mâncare. Atât de cuminte, că mănânc o dată în an, de preferat Vinerea Mare, că tot nu se mănâncă prea multe atunci.

Şi totuşi păcatele mele îs destul de adânci, noroc cu metabolismul, că n-aş mai avea loc de burtă. Iote lista mea de plăceri, după aia vă pove ce am găsit pe la independenţii ăştia de peste ocean.

1. CIOCOLATĂ. Scris cu majuscule, să băgaţi la cap cam care e distanţa locului 2 de ea.

2. Pizza. Da, place. Preferata cred că rămâne prăpădenia aia de la Pizza Hut, cu un cerc de brânză pe marginile blatului. Pfoa, ce poftă mi-e.

3. Lapte. Oricum, oricât. N-am băgat biberonul sub nas de vreo săptămână că am avut gripă bovină (nu cred că a fost răceală, oricum şi acum mai “behăi” demonstrativ). Şi la cât de naşpa simţeam gîtul, cică nu-i indicat să pui lapte pe .. rană.

4. Grătar de pui (făcut de mine) şi cartofi prăjiţi.

5. Fructe. Nu am doar păcate culinare, iote că mai sunt şi ceva calităţi. În afară de fructele uscate sau grapefruit, teoretic cam bag sub nas orice. Dintre alea exotice scoatem avocado, rodii şi chestii de genul, că nu le-am iubit niciodată.

Acu’ să vorbim de ale culinare în ţara lu’ Obama. Am planificat să scufund nişte hot dogs, tacos, burgers şi tot felul de rahaturi locale. Poate nişte ribs. M-am defeciorit cu un steak aproape în sânge făcut de prietenul nostru, steak pe care l-am mâncat doar pentru că părea mai “făcut”.

Azi m-oi ruga din nou de el să lase carnea să se facă mai mult. Deşi ca gust nu e rău un steak în sânge, din pdv-ul meu arată prea “bloody” (şi la mine aspectul mâncării decide dacă pun în gură au ba) şi e parcă prea “apos”. Vorba “soarelui”, nu ştiu ce-i bun.

Am mâncat deja un hot dog pe stradă, sinistru de prost. Cred că, fiind o zonă fără prea mare vad, o fi fost vechi ingredientele. Naiba ştie. Oricum a fost aproape 3 dolari unul, faţă de 1 cât costă la Halal Food, în faţă la Macy’s (ăla din Queens, nu ăla din Manhattan). De la Halal am mâncat acu nişte zile un burger SUPER, tot cu vreo 3 coco. Deci teoretic şi hotdogul o fi OK, că-i proaspăt. Om vedea şi cerca.

Tot burger am mâncat acum vreo 2 săptămâni la un diner din ăsta de “modă veche”. Bună mâncare şi multă. Pe aici MULT şi MARE îs la ordinea zilei. Porţiile sunt uriaşe, mi-ar lua cam 2 zile să mănânc din farfurie. Nu mă mai mir că sunt atâţia oameni “cu greutate” pe aici.

Totul e organic sau nu. Am mai zis de asta, dar sincer parcă şi-au pierdut toţi minţile. Să nu credeţi că fructele organice or fi mai bune sau cu mai mult gust, îs doar mai scumpe, că sunt “sănătoase”, nu?

În zona asta a intrat tare o lege prin care nu mai au voie să comercializeze păpică făcută cu “transfats”. Asta nu o face mai puţin “hipercalorică”, dar cică e un pas înainte. E plin de restaurante şi dughene peste tot. De toate felurile şi culorile, stomac să ai să le încerci pe toate. În zonă avem un “birt” din ăsta cu mâncare de îi zice “Five Guys”. Burgers and fries. Intenţionez să fac un test zilele astea, să vedem cum e pe la ei.

Noroc că acasă aici se găteşte cu grijă la calorii şi fără prea multe porcării din astea. Măcar gazdele noastre au grijă să nu ne facem cât dulapul. Că, dacă am mânca numai prin oraş, nu vreau să ştiu câte măsuri sar în sus la jeanşi.

Ah, că vorbim de lucruri sfinte, în ţara lu’ Levi io încă nu-s în stare să găsesc o pereche de nădragi pentru dosul meu subţire şi picioroangele din dotare. Se pare că şi la ăştia s-au oprit cu număratul la 28 de inchi în talie, când io am nevoie de 26-27. Şi 99.9% din blugii de gagici îs “stretch”. Să crăp de ciudă.

În rest … linişte şi pace. Azi aşteptăm nişte prieteni la un barbecue. Carne de porc. Iepuraşul va veni la “a mică”, dacă a fost aşa cuminte să şi culeagă iarbă pentru coşuleţ şi chiar face acum nănică. Mai e vreo oră până vin şi musafirii să petrecem o după-masă de Paşte între români, departe de ţară şi de familii.

Să ne fiţi toţi sănătoşi şi fericiţi. Şi să vă relaxaţi, că până la urmă ăsta e marele beneficiu. Sărbători Fericite!

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

10 Comments

  1. Sarbatori Fericite si voua !
    Cristos a Inviat!

    Merita sa gusti din toate ca ar fi pacat sa ajungi acasa si sa iti paru ca nu ai fost localul X si nu ai incercat mnacrea Y.
    Se pare ca pe tine te-au cam blestemat creatorii de moda si comerciantii de peste tot si au scos la in terval doar blugi stretch 😛
    Bafta sa gasesti Levi autentici !! 😛 😛 😛

  2. Pacate constante nu prea am in afara de inghetata. Cred ca e cea mai nesanatoasa chestie pe care o consum repetat. Nesanatoasa in sensul ca evit sa ma uit la lista de ingrediente, ca m-as speria… de cat de lunga e si de faptul ca mi-e greu sa citesc numele unor ingrediente, chiar daca am fost totusi olimpica la chimie 😆

    Ciocolata… hmmm… singura ciocolata la care revin e Lindt, si pentru mine aia nu se pune la pacate, se pune la pacate 😛 (poi Lindt Excellence 70% nu contine decat masa de cacao, unt de cacao, zahar si vanilie – ce-i asa nesanatos acolo?)

    Dar sub eticheta de “hai sa incerc si eu o singura data in viata” am bagat in mine o tona de prostii. Ca daca am incercat ceva acum 7-8 ani si nu m-a dat pe spate nu-mi doresc sa mai incerc acum… da’ asta nu prea conteaza… mereu se gasesc destule alte prostii noi pe care nu le-am incercat. De exemplu, vreau sa incerc tot felul de briose. Cat mai insiropate/ pufoase/ cu creme…

    Imi plac lichiorurile tari. Cointreau, Calvados, Remy Martin, etc, d-astea de 40% alcool. E drept ca nu beau mult daca le beau asa pur si simplu. Mi s-a intamplat sa mi se faca rau doar dupa combinatii mai ciudate… si aia o fost mai degraba “sugar high” ca m-o chinuit sa fac combinatii prea dulci (si da, a adauga zahar intr-o combinatie cu asa ceva e o MAAARE idiotenie)

    Altfel, chestiile la care revin sunt chiar sanatoase. Ador STRUGURII (cu majuscule, exact asa cum ai scris ciocolata). Sunt singurii care imi plac si uscati sub forma de stafide. Ador perele si pepenii si piersicile (ce de ‘p’-uri 😛 ). Si lamaile, sub forma de limonada. In general, imi plac majoritatea fructelor, cu exceptia chestiilor exotice. Nu suport banane/ grapefruit/ pomelo/ kiwi… Prefer carnea de pui si mai ales de peste (macrou, ton, cod si mai ales SOMON, pe care iar il ador). Alte carnuri evit, nu pentru sanatate, ci pentru ca nu-mi place cum le simt in gura. Nu mananc sarat, detest orice fel de condimente, sosuri. La mine trebuie sa fie doar carnea, fara nimic altceva (stiu, parc-as fi Vineri din Robinson Crusoe 😆 )

    Nu prea mananc paine, stiu ca imi face rau. De la aia neagra, cica “sanatoasa” mie imi vine sa vomit. Am incercat de doua ori, mi-a fost ingrozitor de rau si am zis never again. Aia alba imi place doar calda si nu mi se face rau de la ea… imi provoaca doar febra (si uneori dureri de cap).

    Cu fast-food-urile n-am treaba. Eu is aia care n-o calcat intr-un KFC decat ca insotitoare pentru altii sau ca sa ceara voie la baie ca ma taiase nevoia in mijlocu’ orasului, care n-o consumat nimic ne-lichid (adica diferit de un ceai) dintr-un McDonald’s sau SpringTime, care nu s-o atins de nimic altceva in afara de o inghetata din tot ce au pe la Burger King si care n-o calcat niciodata intr-un Pizza Hut… in general, n-am prea ajuns prin astfel de locatii decat tarata de altii 😆

    Cat am scris 😳 cand puteam sa o spun simplu ca meniul meu uzual se reduce la triunghiul:
    1) struguri
    2) inghetata (de ciocolata/ citrice/ rom cu stafide/ brandy/ pinacolada)
    3) somon

  3. Hristos a Inviat! si mersi ca mi-ai satisfacut aceasta curiozitate… si eu am o problema cu hotdog-ul de pe strada… atat am vazut in filme, incat cu prima ocazie o sa imi cumpar unu, chiar dacaa toata lumea imi spune ca nu e nimic special la el.
    In ce priveste friptura in sange, aia nu e specifica la italieni?

  4. Nu stiu daca e specifica italienilor. E clar insa ca americanii is mari smecheri la steak din vita pe gratar. Problema e ca au mania sa nu friga carnea suficient de mult incat sa fiu eu incantata. acu’ e adevarat ca io si ficatul de pui il mananc aproape talpa de tare, ca nu suport sa vad “zeama” in el.

    Am in plan sa scufund odata si niste “ribs”, cica si din astea is bune.

    Hot Dog-ul e un carnat in paine cu ketchup si mustar (eventual maioneza, daca doresti si ceva varza acra peste). Se mai pot pune si alte chestii, dar nu-i nus’ ce de capul lui. Oricum iti dai seama ca voi mai testa si de altundeva 😀

    PS: cu placere 😉

    • Alea nu mai is “pacate”. Ciorbe nu prea iubesc, dar is si unele pe care le mananc cu drag. Salata de vinete pot manca pana la comanda “ho”, tocanita de carne e buna. Ostropelul asta nus’ ce este, nu am auzit de din astea in Banat.

  5. Dojo , un mic pont : incearca la Tommy Hilfiger .
    Ei inca au jeansi clasici .preturile cam aceleasi ca la Levi’s si …..esti exact unde trebuie ca sa gasesti toata gama : SUA .
    BAFTA !!!

  6. Atea nu sunt pacate”culinare” Ar fi bine sa mananci si ciorbe, sunt bune pentru burtica.Eu cartofii nu ii fac prajiti, am o tigaie care face fara pic de ulei, pun cartofii taiati ca cei pentru prajit la cel mai mic foc ii intorc des si ies super.Ai mancat vreodata cartofi copti in jar? Si carneala fel, la gratar sau tot in acea tigaie fara ulei, iese super.
    Si mie imi place ciocolata dar …la mine se depune…tot…asa ca ma abtin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.