Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Freelanceri din toate tarile, uniti-va!

Că tot am mai prins noi vorba asta. E drept că altul era subiectul, dar să fim noi sănătoşi.

Am tot postat în ăştia aproape 3 ani de blogăreală o serie de articole “de specialitate” să le numim aşa, mai frumos. Am scris despre forum management, despre blogging uneori şi (e drept, puţin) despre freelancing. Pe care mă încăpăţânez să îl chem “friilansing”, nu cum ar dori protectorii limbii noastre ca şi comoara să traduc.

La ultimele articole de gen am primit multe comentarii şi unii cititori şi-au manifestat interesul de a afla mai multe despre subiect. În general, pentru că suntem o gaşcă destul de mică (dacă mă apuc de comparaţii faţă de restul cititorilor mei), şi pentru că este totuşi o nişă relativ plictisitoare pentru cei care nu se implică în ea, am decis să construiesc un forum pentru noi. S-a vrut o carte (dar mi-e lene), un blog (dar am categorie pe blogul de “specialitate”), un agregator (mă plictiseşte ideea), aşa că l-am făcut forum.

Există câteva pe internaţional, dar în multe se freacă maioneza pe tot felul de prostii (s-a ajuns să se discute mai des despre Grey’s Anatomy sau noul Photoshop decât despre freelancing), aşa că oricum e loc şi de noi. Am pus la cale instalarea (va apărea şi un design zilele astea), chiar şi un prim articol: Age ain’t nothing but a number: true in freelancing too.

Categoriile sunt create, se poate discuta deja câte ceva (am clocit şi nişte subiecte de început), s-a început şi promovarea.

Aşa că vă invit cu foarte drag să punem de o comunitate în care să discutăm de ale noastre. Sunteţi mulţi care aveţi nedumeriri sau nemulţumiri, hai la bârfă.

www.gofreelancing.info

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

21 Comments

  1. Foarte mişto ideea, dar ar fi şi mai mişto dacă ai pune un PhpBB în loc de MyBB. Aştept cu interes noul design.

    • De cand s-a trecut la phpBB 3.x am pierdut interesul. Am facut skinning de phpBB vreo 2 ani cred pana prin 2007, dar momentan MyBB este forumul de suflet. E mai putin importanta platforma, conteaza cum va arata 😀

      Multumesc pentru apreciere.

  2. Cred ca da. Oricum suna amboulea 🙂

    Te astept cu drag. Si la tine ma gandeam cand am pus piatra de temelie, sa zic asa 😀

  3. Hei Dojo! Chiar ma bucur de faptul ca ai venit si tu cu o astfel de idee, chiar cred ca o sa un proiect bun. Eu stiu o groaza de freelancer-wanna-be in Romania si chiar ar avea nevoie de un astfel de forum.

  4. Bai ce interesant, chiar nu mi-a dat prin cap sa ma bag pe un forum de frilensari d-astia, da e o idee buna, si o sa incep cu al tau, poate mai invatam ceva in plus!

    Apropos, cum se poate traduce freelance?? Liber profesionist?

  5. Se pot inscrie si amatorii ?
    Astia care au dorinta de invatare si pentru care principala activitate in timpul liber este sa isi provoace neuronii la munca ?

  6. Excelenta idee! Felicitari pentru idee, initiativa si efertul depus pentru a concretiza acest proiect! Astept cu nerabdare noul design (defect profesional) si iti urez multa bafta.

  7. Multumesc inca o data tuturor. Va veti satura de multumirile mele cred 😀

    Daca va fi util si pentru freelancerii romani si ‘wanna be’, vorba lui cartim, e chiar si mai bine. Normal ca sunteti toti bineveniti 😉

  8. […] cu banii, forumul este foarte bine structurat. În fine, momentan arată tare nasol, însă Dojo promite un design nou zilele care urmează. Și na, știind că e freelancer pe webdesign, mă aștept să […]

  9. Super forumul, m-am inscris si eu si sper sa invat si eu cat mai multe ca imi place din ce in ce mai putin serviciul care il fac acum. Spor la treaba si mult succes!

  10. imi place cum gandesti, am vazut comentariul de la articolul cu facultatea de la zoso. si io ma chinui sa “buchisesc” cate ceva, iar momentan de lucru este canci, stau pe mal si incerc sa pescuiesc, ceva, orice, numa sa am un ban. e al dracu de greu, da nu ma las. ii arat vietii ca is mai smecher ca ea, desi ea ma fute zi de zi, 24/24

  11. Aline, si un leu, daca il castigi, e castigat 🙂

    E foarte greu la inceput, ca toti vor sa aveti experienta si de toate, dar, daca esti destul de incapatanat, sa stii ca vei reusi. Iti tin pumnii 🙂

  12. Salut !

    Sunt începător în domeniul “freelancing” – dar mi-as dori mult să pot lucra acasă, pe cont propriu, fără program – să pot lucra și la 2 noaptea dacă doresc, sau să am și libertatea de a amâna pt mai târziu dacă se impune.
    Ca profesor (Mate-Info, din 1995) am fost prea legat de orare (inclusiv în sensul că mereu eu făceam orarele școlilor/liceelor pe unde am fost, aici acasă sau la București).
    M-am înscris de curând pe forum-urile tale Dojo:

    https://www.invatam.net/
    https://www.wtricks.com/forums
    https://gofreelancing.info/

    (Apropo, văd că https://www.dojodesign.ro/ nu funcționează).

    Am și eu câteva forumuri (https://roumanie.forumer.com/, forum IPB, este forum franco-român, că eu vorbesc franceza la fel ca și româna, sau https://romanianenglish.forumer.com/, forum phpBB3, care e “english-romanian”, pe ăsta l-am pus ca Site înainte de a începe să încep să postez aici).

    Până acum 2 zile nici n-am știut că softul pt forumul phpBB3 este free, abia ieri am descarcat softul, m-am înscris la un WebHosting free care avea PHP, MySQL … l-am pus acolo …dar ăla e la început, mă interesa mai mult “confecționarea unui site care să aibă și forum”. Sincer îmi place cel mai mult forumul vBulletin, dar ăla e 200 $ fără niște “îmbunatățiri” recente. Enfin …

    Mersi mult pt site-uri și urmăresc cu interes discuțiile legate de zona “freelancing” în ce este legate de Web Design sau programare Java, C++, PHP, JavaScript.

    Julian M.

  13. Julian, multumesc pentru inregistrare si aprecieri. Nu este imposibil sa faci asta, e clar. Poate te inspiram sa pornesti pe drumul asta. Eu chiar nu regret decizia asta nicio clipa 🙂

  14. la ce s-a intamplat luna asta, i-as da lui basescu sa-mi tina pumnii…in gura

  15. Salut. Blogurile sunt cea mai recenta pasiune a mea, din pacate nu am nici un fel de cunostinte despre administrarea lor. Sunt genul de om care daca stie ca o idee are viitor prinde aripi si-i vin alte idei bune, daca nu, se pierde pe drum… Tinand cont de faptul ca am o varsta mai inaintata fata de majoritatea bloggerilor as vrea sa te rog sa-mi spui care crezi ca sunt sansele mele de a reusi in freelancing atata timp cat nu prea inteleg multe lucruri discutate pe forum si cat de important e genul subiectelor abordate pe blogul meu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.