Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cum este viata unui copil …

  • când aude injurături zilnic şi este bătut?
  • când mama se prostituează la câţiva centimetri de el?
  • când se vând droguri şi alcool sub nasul lui?
  • când este împinsă la prostituţie de la 11 ani?
  • când 25 de cenţi este o sumă pe care nu şi-o permit?
  • când nu poate fi acceptat la şcoală pentru că este copil de prostituată?

Cum este viaţa unui copil în “districtul roşu” din Calcutta?

Mizeră, grea, plină de durere. Copii care muncesc toată ziua, copii bătuţi, fără nicio şansă în viaţă. Pe care părinţii abia aşteaptă să îi trimită “pe linie”, imediat ce pot stârni interesul unui bărbat.

În toată mizeria asta se refugiază în bucuria fotografiei. Învaţă să facă poze, să înţeleagă frumuseţea (atâta cât pot ei surprinde în zona sordidă în care trăiesc), li se deschide o uşă spre un alt fel de viaţă. Un documentar absolut superb, pe care tocmai am terminat să-l vizionez – Born Into Brothels: Calcutta’s Red Light Kids

Se pare că a primit şi o cârcă de premii .. oricum nu asta contează neapărat. Vă foarte recomand să îl vizionaţi, chiar dacă sigur veţi rămâne cu un nod în gât şi o lacrimă în colţul ochilor.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

7 Comments

  1. Dojo, am o mica intrebare. Acum ceva timp ai scris un comentariu pe blogul tau despre un program unde poti vedea cati bani ai castigat si cati bani ai pierdut. Stiu ca era ceva de genul “Make Money” sau “Money…”. Nu mai stiu exact. Te rog, zi si mie. Multumesc.

  2. De ce sa avem lacrimi in coltul ochiului ?

    TU ai ales ca ei sa traiasca asa cum traiesc ? Viata a ales aceasta varianta pentru ei…. nimeni altcineva. Iar Viata este Iubire intotdeauna asa ca alegerea este perfecta pentru toti cei implicati.

    Noi nu intelegem (si nici nu traim Iubirea) asa ca o sa apreciem conform propriilor pareri diverse situatii…. iar lacrimile (daca apar) sunt doar expresia judecatii noastre, nu expresia Adevarului Vietii.

    • Nu este vorba de iubire acolo. Este vorba de niste copii de 10-11 ani, care slugaresc toata ziua in niste “case” absolut jegoase, traiesc printre sobolani si, imediat ce intra in pubertate sunt facuti “posta”. Unde vezi tu alegerea lor? Sunt crescuti de prostituate de cea mai joasa speta, nu au acces la scoala, pentru ca nu au acte si nu au acte, pentru ca sunt copii de prostituate. Ei ce vina au in toata faza asta?

      Vizioneaza te rog documentarul sau macar incearca sa gandesti logic chestia asta, inainte sa vii cu comentarii din astea, ca nu ar trebui sa ne intristeze ce li se intampla. Poti sa o intorci oricum, ca si asa e India suprapopulata, ca oricum NOI DE AICI nu avem ce facem, dar nu poti viziona ceva de genul asta si sa ramai absolut relaxat si sa zici “nu tu ai ales sa traiasca asa”.

      Nu, nici amaratilor alora de copii NU li se pare normal, isi doresc sa ajunga la scoala, isi doresc nefericitii sa creasca si sa aiba joburi bune, sa isi scoata familiile din mizerie. Isi doresc sa fie DOCTORI sau orice alte specialitati “banoase”, ei care nici macar nu sunt acceptati in scoala, pentru ca sunt PARIA.

      Si din 8 copii, doar 2 sau 3 au o sansa, restul nu sunt lasati de parinti sau sunt bagati sa se prostitueze prea repede.

  3. Merci de recomandare. L-am gasit pe google videos; calitatea video e cam slabuta, dar asta e mai putin important.

    Cam pe aceeasi nota, acum ceva vreme am vazut un documentar (pe website-ul nova/pbs) “A Walk to Beautiful” care m-a impresionat foarte tare.

  4. @ Darael
    Fiecare e stapan peste lacrimile sale. Si putine lucruri pe lumea sunt mai adevarate decat lacrimile. Adevarul Vietii e relativ si e in functie de experientele personale ale fiecaruia…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.