Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ce am mai vazut-recenzat

Acum câteva zile vă rugam să mă ajutaţi cu nişte idei de filme – seriale de recenzat pe Talking about Movies. Vă mulţumesc celor care aţi pus listele în comentarii (aştept în continuare idei de la cei care nu au prins discuţia sau îşi amintesc acum chestii interesante).

Am postat deja recenzii la unele materiale menţionate de voi, altele sunt în draft şi unele în lista de vizionat, că nu am apucat să le văd încă pe toate. Iată ce am văzut-recenzat de atunci:

3rd Rock from the Sun (1996)

Din punctul meu de vedere este unul dintre cele mai reuşite sitcom-uri din totdeauna. Ştiu că l-am vizionat şi răsvizionat de suficiente ori. Chiar dacă ştiu prea bine ce se întâmplă pe acolo, râd ca nebuna de fiecare dată. Cei 4 “elieni” veniţi pe pământ sub formă umană sunt absolut ilari. Un serial cum nu se mai fac acum 🙁

Better Off Ted (2009)

Asta e o comedioară descoperită pe NetFlix. Am prins momentan doar un sezon, dar e destul de bun. Primele 2-3 episoade nu prea conving, dar, dacă aveţi răbare, sunt chiar comice. Portia de Rossi (o ştiţi din Ally McBeal probabil) a mai îmbătrânit, dar tot damă forte este. Dacă apucaţi să “faceţi rost” de serial, vi-l recomand.

Julie & Julia (2009)

Acu’ io-s un pic fan Meryl Streep, aşa că mă veţi ierta. Alături de Amy Adams, joacă rolul unei neveste de diplomat, ce se mută la Paris. Cum e prea plictisită de multe, se apucă de “bucătărit” într-o şcoală de specialitate. Ce o face celebră este o carte Mastering the Art of French Cooking, care aduce la nivelul de înţelegere al americanilor toate dedesubturile bucătăriei franţuzeşti. Julie Powell este o tânără cu un job plictisitor, care se apucă într-o zi să gătească din cartea respectivă. Planul este să prepare toate reţetele (peste 500) într-un an. Şi să ţină chiar un blog. Joacă şi Stanley Tucci (bărbatul lui Childs), îl ştiţi din The Devil Wears Prada. Chiar dacă Streep mi se pare cam exagerată cu “relaxarea” (credeam că eroina suferă de ceva sau e drogată), este oricum o plăcere să o revezi. Filmul e frumos, recomand.

Grey’s Anatomy (2005)

Clar, serialul meu preferat. Aşa cum aţi şi recomandat, era clar că tre’ să-l menţionez. Abia aştept să revin în ţară să-l iau la vizionat. Sunt în urmă cu sezonul al VI-lea. Chiar dacă avem aici ABC, atâta reclamă dau nebunii la TV, că ţi se apleacă. Îl foarte recomand însă, o excelentă mixtură de dramă şi situaţii comice, cu multe răsturnări de situaţie şi un soundtrack demenţial.

What’s Eating Gilbert Grape (1993)

L-am revăzut acum câteva săptămâni. Excelent filmul, bune roluri din partea actorilor (Johnny Depp şi Leo DiCaprio, varianta foarte tânără).

Valentine’s Day (2010)

Ăsta este teoretic un micuţ fâs, la ce distribuţie are. Nu se mai terminau “valorile” când înşirau ăştia actorii. Este o comedioară despre Valentine’s Day (doh). Oricum o mai salvează finalul (e previzibil, nu vă speriaţi, dar îs nişte chestii mai interesante). Oricum e simpatic filmul, deci nu e chiar pierdere de timp. Plus că îndrăgostiţii de Grey’s Anatomy se vor bucura să îi revadă pe cei doi chirurgi forte (neurologu’ şi esteticianu’). Plus Julia Roberts sau Ashton Kutcher pentru alţii.

Ramsay’s Kitchen Nightmares (U.K.) (2005)

Din seria reality tv ce ne place, un show cu nebunul de Ramsey în toată splendoarea. În fiecare episod are de salvat câte un restaurant pe moarte şi o face cu “farmecul” său bine cunoscut. Am urmărit cu mare drag show-ul, chiar îmi place individul, aşa că-l recomand celor care se satură de chestiile obişnuite.

Charlie Wilson’s War (2007)

.. sau despre cum se învârt banii prin politică. Tom Hanks şi Julia Roberts într-o dramă destul de .. comică. Avem şi echipa Amy AdamsEmily Blunt, de care vom discuta în rândurile următoare.

Sunshine Cleaning (2008)

Că tot vorbim de echipa de mai sus. O tanti destul de tânără, încurcată cu un poliţai (uşor însurat de felul lui) şi mamă a unui băieţel făcut pare-se cu nenea poliţiotul, ajunge cu răbdarea la final şi decide să devină “antreprenor”. Cum este deja experimentată ca menajeră, prinde ideea de la bărba’su neoficial să cureţe locaţiile în care s-au petrecut crime sau accidente. Se plăteşte cică bine, aşa că trece la adunat creieri de pe pereţi cu sor’sa. Tot felul de întorsături şi situaţii (uneori comice), dar un film destul de OK. Nu pot spune că m-a dat pe spate, dar se poate viziona.

Ally McBeal (1997)

Încă un serial pe care l-am foarte savurat. Cu avocaţi, drame sentimentale şi un soundrack bine înfipt. Tot un serial de pe vremea când nu se spânzurase umorul. Cred că-i mai trag o vizionare, cum prind ocazia, că mi-e dor.

Requiem for a Dream (2000)

Pe ăsta l-am văzut O DATĂ. Nu este un film pe care să-ţi placă să-l vezi de 5 ori, dar este o realizare absolut deosebită. Despre droguri (sub mai multe forme) şi cum ajung oamenii să-şi distrugă viaţa din cauza lor. Un fel de Trainspotting mai dur. Mai mult decât recomandat, dar vă previn că nu e un film plăcut.

The Remains of the Day (1993)

Scorţos, încet, plin de “fiţe”. Cam ăsta e filmul. Cu 2 actori excepţionali (Anthony Hopkins şi Emma Thompson) şi un subiect cunoscut celor care au mai dat cu nasul de Ishiguro (şi probabil au rumegat şi romanul). Mi-a plăcut prin tinereţe, când îmi spunea tată-miu “du-te să-l vezi la cinema, că e bun”, îmi place şi acum.

Born Into Brothels (2004)

Am scris separat despre acest documentar. Te lasă pur şi simplu mască.

Gladiator (2000)

Russell Crowe mai mult dezbrăcat, ce să-ţi doreşti mai mult de la viaţă? Lupte, dramă, durere, plânsete şi iar lupte. Ceea ce au uitat majoritatea criticilor să menţioneze, coloana sonoră este absolut demenţială (Lisa Gerard de la Dead Can Dance şi Hans Zimmer sunt “de vină”). Vă spun sincer că mi-a plăcut filmul.

Voi ce aţi văzut din astea? Ce vă place?

PS: îs în tratative cu dojo ăl bătrân (tată-miu) să îi fac cont să posteze recenzii de filme. Omul ăsta a văzut catraliarde de filme la viaţa lui şi cam toată cultura mea cinematografică (atâta câtă e) i se datorează. Să vedem când prinde curaj 🙂

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

21 Comments

    • @Cristina: la TV sau altfel ? Indraznesc sa te intreb deoarece caut de vreo 1/2 an subtitrari la serialul asta (cunostiintele mele de engleza nu sunt chiar asa de vaste incat sa pot savura relaxat un serial englezesc). 🙂

  1. Mi-a placut mult Julie & Julia si chiar m-am amuzat de felul in care Streep isi face rolul. Am descarcat ieri Born Into Brothels, azi il vad.

    Daca mai multi oamnei din astia cu catraliarde de filme vazute, despre care au si pareri, s-ar apuca sa scrie….

  2. “A Beautiful Mind”… Ca tot ai adus vorba de “Gladiatorul”…
    Si daca tot am pomenit de seriale… Am avut o perioada in care urmaream “Spitalul de urgenta”, “Chicago Hope”… Urmaream intr-o vreme SF-uri… “Star Trek” (vreo 4 serii)…

    • Au, deci astia dintr-un film de 40 de minute fac o vizionare de aproape 2 ore. Cam la 5 minute se intrerupe filmul si vin nus’ cate reclame. Am regretat puternic lipsa CNA 😀

      • Partea faina e ca se poate scapa de reclama. Daca ai DVR de la compania de cablu fie inregistrezi programul si te uiti cand ai tu timp si apesi butonul de fast-forward peste reclame, fie apesi butonul ‘pause’ cand incepe serialul/whatever si te uiti in vreo 30-60 de minute si iarasi sari peste reclame cu fast-forward. (Partea nasoala e ca poti tine tv-ul pe pauza maxim o ora.)

  3. Grey’s Anatomy cred ca poti sa vezi la ABC online, daca tot esti in America. Si acolo au reclame, dar parca mai putine decat la teve (unde nu-s doar multe, ci si extrem de stupide, majoritatea).

  4. Ultimele filme urmărite:
    ‘Remember me’ (foarte curios să-ţi citesc recenzia, ai să observi şi de ce urmărind filmul 😛 )
    ‘Brooklyn’s Finest’ – după ce am citit la zoso.ro. Un film de văzut.
    ‘How To Train Your Dragon’ – animaţie, ha ha, până am văzut că zborul pe dragoni aduce izbitor cu musiu avatar. Inconfundabilă vocea lui Gerard Butler 😛

  5. Din lista asta am vazut: Requiem for a dream (genial film+coloana sonora dementiala) si Gladiator (unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut).
    Iti recomand: Exam, un film care te rupe din rutina de filme cu pac pac 😀

  6. La Better Off Ted, primul sezon e si penultimul. Ca si in cazul altor productii brainy – vezi si Pushing daisies – ABC isi da cu stangul in dreptul si le anuleaza dupa un sezon, doua. Daca esti in cautare de seriale si nu ai vazut The Wire, e un must. Si ca sa iti clatesti mintea de productii americane, incearca mini seria britanica State of play, dupa care a fost facut si lung metrajul cu acelasi nume cu Russel Crowe. Sau, de la aceeasi echipa, Life on Mars. Dupa care s-a facut si o varianta bubblegum sua, care a flopat dupa un sezon.

  7. @Dojo: Mersi de lamuriri; uite de asta imi plac mie filmele cumparate… acolo nu ai reclame sau alte chestii de genul. 🙂

    • De acord cu tine, dar si un film cumparat costa uneori. Am vazut la Borders (librarie de la ei), un sezon grey’s anatomy costa 70 USD. UNUL. Si sunt deja 6 (5 pe DVD). Deci e cu durere 😀

  8. Daca mai primiti sugestii, as scrie si eu cateva.

    Stargate. Filmele si serialele SG1 si SG Atlantis.
    Andromeda – serial.

    La capitolul filme as trece:

    Ostrov – Rusia. Un film despre un calugar rus. Excelent film. Mie mi-a placut mult.
    Night Watch si Day Watch – doua filme rusesti despre liberul arbitru si lupta dintre bine si rau. E bine sa fie vazute impreuna.
    Nuovo Cinema Paradiso – despre prietenia dintre un pusti si proiectionitul de la cinematograful din localitate. Un film emotionant.
    Amazing Grace – “in spatele cantecului se afla o poveste”, ca sa citez de pe siteul IMDB.
    Paradise Now – un film care m-a pus pe ganduri.
    Jesus Camp – un documentar despre cum se spala creierele unor copii americani folosindu-se religia crestina.
    Ocupation 101 – documentar despre relatiile arabo-palestiniene, in timp, si interventiile americane.
    Absurdistan – o comedie in care femeile si barbatii ajung sa-si traseze “zone de separatie” in propriul sat. Fain.
    Gomorra – un film despre mafia italiana din zilele noastre.
    Green Street Hooligans – un film dur despre “firmele” din jurul cluburilor de fotbal engleze si suporterii lor. In rol principal e Elijah Wood, Frodo. 🙂
    This Is England – un film englezesc despre rasism, un pusti de 10-12 ani si skin-heads. Excelent.
    Inside I’m Dancing – un film deosebit despre persoanele cu disabilitati locomotorii si problemele lor.
    Five Minutes of Heaven – Un film simplu despre crima, pe fondul confruntarilor religioae din Irlanda, ura, dorinta de razbunare si urmari.
    In numele tatalui – deja un clasic.

    Ma opresc aici. Cand imi mai aduc aminte mai scriu.

  9. Am uitat sa adaug doua filme despre Brazilia si favelas: Cidade de Deus (City of God) si Trupa de Elite. De vazut.

  10. Greys Anatomy a fost serialul meu preferat. Din pacate, nu mai este la fel de bun, asa ca l-am cam parasit, cu parere de rau. Prefer sa revad primele serii.

  11. Dojo, nu poti sa compari Requiem for a Dream (2000) cu Trainspotting. Requiem… este un film interesant dar nu tocmai reusit (nu prea ii ies filmele lui Darren) pe cand Trainspotting este un film superb, impecabil (lui Boyle ii cam ies, si asta este chiar cel mai bun film al lui … de pana acum).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.