Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cum se mai fura cate un domeniu …

Sunt client GoDaddy de vreo 4 ani. Anul trecut, după ce au încercat să fure un domeniu din posesia mea, am trecut pe NameCheap cu majoritatea bagajelor. Restul de domenii, se transferă pas cu pas. Deci io m-am fript, să zic aşa.

Ieri mă contactează un membru de pe Învăţăm.Net să mă roage să transfer domeniul lui, desenele-copilăriei.net, primit la un concurs, pe contul lui Godaddy, să poată el administra contul. Cum domeniile clienţilor se înregistrează mereu pe numele lor şi eu am destule pe cap, să mă intereseze să le “şutesc”, i-am iniţiat transferul.

Peste 3 ore îmi trimite mail disperat.

A dat acces în GoDaddy unui “amic”, care chipurile i-ar seta nuş’ ce chestie. Amicul se numeşte Ion Nenu şi de acum îl vom cunoaşte ca HOŢUL.

Hoţul a intrat pe cont şi în 2 timpi şi 3 mişcări a setat datele de domeniu pe treaba lui şi a lăsat victima fără un site pe care a muncit destul de mult tot timpul ăsta.

NENU, ION  ion_nenu@yahoo.com
Str, Redutei nr 80
Hunedoara, Hunedoara 111341
Romania
+40.075532109

Acesta este HOŢUL de domenii.

GoDaddy momentan tac ca porcul în cucuruz, declarând că nu e treaba lor să ajute la recuperarea domeniului, deşi au toate datele necesare. Încă un semn de maxim profesionalism din partea lor.

Victima are şi ea din pacate vina că a crezut că oamenii sunt de bun simţ. Vina asta este şi ea “parţială”, pentru că am avut şi eu destui clienţi care mi-au dat acces complet pe conturile în situri de înregistrare sau hosting, tocmai pentru că treaba mea era să administrez, fără să îi stresez cu emailuri, nu să le fur munca.

Oricum ATENŢIE pe cine lăsaţi în conturile voastre.

PS: are careva idee cum se poate rezolva situaţia? Că mie mi se cam pare nasoală, mai ales că registrarul refuză să se implice.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

41 Comments

  1. https://www.coduripostale.com/cgi-bin/coduri_postale.cgi

    Hunedoara, Hunedoara 111341

    Strada Radutei nu exista, la 111341 : Nu a fost gasit nici un rezultat … pe coduripostale.com

    pe coduripostale.ro , acelasi rezultat. Cod inexistent

    Strada nu exista, codul postal nu exista. Daca ai timp si banuti sa il ajuti, cred ca iti va fi recunoscator toata viata, cred ca cu un singur telefon godaddy rezolva treaba, dar cine vorbeste trebuie sa fie foarte insistent si nervos, sa stie exact ce vrea si nu sa zica ,,Ok thank you anyway”

  2. Politie. Pierdere de timp, dar o merita credulul respectiv. Dupa care un mail la ProTV, Antene etc. cu subiectul ” Ce se mai fura in Romania?”. Super-reclama, deci tot raul spre bine.

  3. Nu ştiu dacă ai ce să-i faci cu poliţia. AFAIK nu e furt dacă i-ai dat datele contului de bună voie. E cam greu de demonstrat contrariul.

  4. Nu sunt fan GoDaddy dar povestea e putin ambigua.

    “după ce au încercat să fure un domeniu din posesia mea”
    Cum au incercat sa-l fure? E totusi o acuzatie puternica.

    Cat despre desenele-copilariei.net, proprietarul e un pic bolovan. In general dai parole de access cu relevanta decat oamenilor in care ai multa incredere.

    Apoi, nu cred ca este problema GoDaddy. E greu pentru ei sa se implice pentru ca ei nu stiu cine a facut acel transfer. Din perspectiva lor, proprietarul contului a facut asta dupa ce s-a autentificat corect. Si nici nu au cum sa verifice ca ar fi altfel. De exemplu, proprietarul contului ar fi putut sa vanda domeniul dupa care sa-si pacaleasca cumparatorul cerand domeniul inapoi de la GoDaddy. Nu au de unde sa stie cine are dreptate.

    Ar fi fost problema celor de la GoDaddy daca acel cont ar fi fost in vre-un fel spart. Asa…

    Daca Ion Nelu chiar exista sub numele asta (eu am impresia ca nu), o solutie ar fi sa-l dea in judecata. In cazul in care nu exista, poate i-ar putea convinge pe cei de la GoDaddy ca identitatea e falsa si poate ar putea face ceva. Unde a transferat domeniul?

    O alta solutie ar fi sa anunte politia. Este vorba de inselaciune si furt.

    • Anul trecut. Septembrie. Plec in concediu 2 saptamani. Revin si vad ca un site are domeniul expirat. Un domeniu vechi de 5 ani, PR4, alexa rank foarte bun. Intru in contul de Godaddy sa ii dau renew, stiind ca am 30 de zile timp sa il reinnoiesc.

      Apas pe renew si, exact cand sa aprob checkout, vad 91 de dolari. Ma gandesc ca m-am tampit si am pus la renew mai multe. Nu. domeniul e 11 dolari. 80 de dolari este “redemption fee”.

      Dupa un schimb de mailuri cu ei, aflu ce scria undeva in fundul nu stiu carei pagini (si dupa ce mai si caut pe google despre asta) si realizez ca onorabilii, din cele 30 de zile pe care le am regulamentar sa imi reinnoiesc domeniul, imi iau 16.

      Daca doream reinnoirea, plateam “redemption fee”. Daca nu, treceau restul de zile pana la 30 si intra in licitatie. Si nici macar nu aveam prioritate (ca proprietar de 5 ani), ci mi-l sufla cine stie ce domain shark.

      Am facut imediat cont pe namecheap si am reusit sa deblochez domeniul de pe Godaddy (atat mai puteam face din admin panel). Asa ca l-am transferat, pe 9 dolari (ala era pretul la namecheap) si acum astept sa transfer (cand se apropie de expirare) toate celelalte domenii.

      Daca tie asta nu ti se pare furt (faptul ca iti blocheaza domeniul si iti cer asemenea sume, desi ar trebui sa ai 30 de zile pentru recuperare), iti recomand nodaddy.com si o cautare pe google dupa “godaddy domain stealing” sa te edifici ca nu io am treaba cu ei 😀

      • Faptul ca domeniul e “furat” e o exprimare cel putin inexacta. Daca nu plateai taxa asta, domeniul nu ramanea la goDaddy ci devenea liber.

        Apoi, cel putin mie, goDaddy imi trimite o gramada de notificari inainte de expirarea domeniilor, incepand cu cateva luni inainte. Sunt sanse mici sa ajunga chiar in redemption grace period.

        Daca a ajuns acolo, toti registrarii percep o taxa. Am inteles (nu am sursa acum) ca recomandarea icann pentru pentru taxa asta e de 80$. Totusi, multi registratri nu se conformeaza si o au mult mai mare. Macar goDaddy o tine acolo.

        In final, desi nici unul dintre noi cu citeste terms and conditions inainte sa dea agree, in cazul in care ne vindem sufletul acolo, e cam vina noastra…

  5. “A dat acces în GoDaddy unui “amic”, care chipurile i-ar seta nuş’ ce chestie. Amicul se numeşte Ion Nenu şi de acum îl vom cunoaşte ca HOŢUL.”

    Este vina lui pentru că a dat acces acelui “amic”, care de fapt e hoț, deci nu e amic. Îi recomand ca pe viitor să fie mai rezervat în a oferii informații prețioase unui necunoscut.

    “O alta solutie ar fi sa anunte politia. Este vorba de inselaciune si furt.”

    Cu ce deschide ancheta? Cu o conversație de pe messenger?

  6. @ all care il faceti pe om cu ou si cu otet.

    Is de acord in mare ca e gresit sa dai admin. In alta ordine de idei 20% din clientii mei de web design mi-au dat acces pe godaddy sau unde au domenii. am avut acum 1 saptamana un client cu 100 de domenii, ma faceam cu burta mare 😀

    Nu e deci singurul care are incredere in cineva, dar se pare ca a nimerit intradevar nasol de tot. Oricum, GoDaddy au primit SI DE LA MINE un notice, iar eu sunt registrantul initial. Se poate vedea de asemenea ca s-a intrat de pe alt IP in contul clientului, ma gandesc ca atata pot vedea indivizii de la Godaddy. Deci povestile cu “clientul a facut magaria” nu stau in picioare.

    om vedea …

  7. Toata vina este a mea. Nu spun asta. Este ciudat faptul ca eu am cont la godaddy si daca cineva face rost de datele de logare, schimba parola si toate cele date inclusiv mail, iar eu nu am ce face. De ce? Pentru ca acela a modificat toate datele. Nu ne mai putem intelege in Romania, cum te vezi cu domeniul in cont… “ia sa-l fur pe asta sa vad ce reusesc”

  8. Nu e treaba godaddy sa rezolve aceasta problema, asa ca orice acuzatie la adresa lor, in acest caz, este cumva nejustificata (parerea mea). De fapt, nici nu prea putem vorbi de furt in cazul de fata. Poate maxim de un abuz de incredere, sau de o inselaciune, iar problema este intre cele doua parti implicate. Naivul si profitorul, sa le zicem :).

    O rezolvare a acestei inselaciuni poate exista numai daca naivul reuseste sa-l induplece pe profitor. Ok, poate ca suna putin cam dur, insa nu e chiar asa o drama sa pierzi un domeniu cand tu nu ai notiunile de securitate primara pe internet si dai parolele unui amic de cacat. Asta e, poate se rezolva, poate nu, dar sigur cineva are de invata de aici…

  9. Dojonela n-ai specificat o chestie elementara: a fost transferat domeniul de pe contul lui sau doar schimbat DNS?

    Daca domeniul NU e transferat, ci doar a schimbat DNS-ul, e simplu de recuperat.

    Daca insa e transferat … pa lulu. Nu ai cum sa demonstrezi ca nu a fost o actiune voita a celui care detinea domeniul.

    • Decat daca cei de la Goddady verifica log-urile si vad ca IP-ul care s-a logat de obicei nu e acelasi cu IP-ul care a intrat si a facut transferul (si nici clasa de IP-uri nu e aceeasi).

      Bine, aici Goddady ti-o poate intoarce foarte frumos, spunand ca scrie pe undeva (prin vreun ToS, ceva) sa nu-ti dai parolele, ca ei nu se fac raspunzatori pentru pierderea conturilor sau transferul domeniilor de catre alte persoane.

      • Cam aia baga Godaddy in fata. TOS-ul. Domeniul a fost transferat deja, nu doar modificate DNS-urile. Asta este .. o lectie nasoala.

        Am scris despre asta tocmai pentru ca altii sa fie ceva mai atenti in viitor.

  10. Da, dojo, dar clientii tai au incredere pentru ca tu ai deja un nume pe internet si stiu ca daca ti-ai batut joc de munca lor, te pot face cu ou si cu otet pe alte bloguri, astfel stricandu-ti toata afacerea (atat cu site-urile tale, cat si cu cele pe care le-ai furat de la ei).

    De Ion Nanu n-a auzit nimeni, n-are nicio reputatie pe internet, deci il doare fix in cot ca l-ai spurcat pe blog.

    Tipul de la desenele-copilariei.net imi cerea mie sfaturi despre CSS pe Y!M, cred ca-i era mai usor sa ma intrebe pe mine ce trebuie facut, avand in vedere ca niciodata nu i-am spus: “daca vrei sa pui alea asa, da-mi acces la Control Panel, ca e greu de explicat”.

    In plus, imi venea peste mana sa-mi bat joc de site-ul lui, avand in vedere ca am un blog in continua dezvoltare. Nu voiam sa-mi tai craca de sub picioare.

    Nu spun acum ca neaprat trebuia sa apeleze la mine, dar putea macar sa intrebe un utilizator invatam.net, pentru ca nu degeaba e comunitatea aia acolo. Sau putea cauta pe Google cum se fac setarile respective. Putea citi vreun help de la Goddady (tre’ sa existe unu’ pe undeva). In afara de asta, de cand are Goddady un panel atat de greu de inteles? Cu o engleza la genunchiul broastei iti dai seama ce face fiecare butonas de-acolo. Nu e greu, sincer. Nu prea l-a interesat si a fost prea naiv. E mai usor sa-ti faca unul munca, decat sa cauti sa inveti tu cum sa-ti rezolvi problemele.

    Din punctul meu de vedere, a meritat-o. Niciodata sa n-ai incredere in „amici” de genul asta.

    Oricum, poate are noroc si rezolva tipii de la Goddady ceva.

    • Majoritatea celor care primim acces de admin pe siturile clientilor nostri nu avem decat un interes: sa ne facem treaba si sa ne luam banii. Uite ca se mai gaseste insa cate un smecher din asta, care iti da peste cap totul. Asta e, pacat de munca baiatului, ca nu e un domeniu de 3 zile. 🙁

  11. Hm… Pai si “hotul” a schimbat datele contului sau doar a transferat domeniul la el in cont ? Daca a doua, cand transferi, zice ca daca crezi ca nu a fost trimis bine, puteti da mail la …

  12. Am citit acum cateva saptamani despre un alt blogger de dincolo (un tip destul de infipt – am pierdut linkul insa), plecat cateva zile in calatorie, care s-a intors sa gaseasca domeniul lui (de tip numelemeu.com) furat de la un nenea. Se logase intr-un internet cafe sau ceva de genul asta, i-a fost spart contul de email si restul de conturi si un nenea destept i-a suflat domeniul si ii cerea nus’ cate mii de dolari sa il recupereze de la el.

    A precizat si el ca initial nu s-a bucurat de ajutor din partea registrarului, dar, dupa destul scandal online, a reusit sa il recupereze.

    • Păi hai să facem şi noi puţin scandal online. Spre exemplu, tu cunoşti mai mulţi bloggeri pe care îi poţi ruga să scrie despre această poveste. În articolele lor, aceştia pot îndemna cititorii să evite site-ul cu pricina din cauză că e furat. În plus, dacă la fiecare articol o să scrie la sfârşit “NU FIŢI PROŞTI SAU NAIVI, NU MAI DAŢI PAROLELE LA NIMENI”, multă lume o să aibă ceva de învăţat.

  13. Domeniul nu a fost transferat ! El mi-a furat contul si a modificat toate datele inclusiv mail, adresa si nume. A schimbat doar hostul.

  14. În momentul în care a schimbat presupusul hoț toate datele nu știu dacă mai poți recupera ceva.
    Eu pot să spun că mi-am furat contul de la GoDaddy pentru că l-am avut făcut pe un email care acum nu mai există și am uitat toate datele de contact, însă m-am folosit doar de un domeniu care știam că este înregistrat pe contul meu pentru a îmi schimba emailul contului. Mi se pare că la domeniul acesta stau cam prost cei de la GoDaddy. Nu mi-a cerut nicio verificare a emailului vechi, doar să îl precizez.

  15. Victima este in totalitate de vina. Bine ca nu a dat vreun cont la un card de credit sau ceva mai grav. Site-ul il reface. Daca are nevoie de ajutor sa ma contacteze.

    S-a pacalit pe sistemul “da-i hotului banii ca sa nu ii fure el”.

  16. In primul rand goddady este cel mai mizerabil serviciu de hosting/registering. singurii la care daca vrei sa faci o achizitie, treci prin jde mii de pagini, unde ai gata bifate tot felul de otpiuni si nesimtiri. cand iti alegi registrarul, te uiti si tu pe net putin, sa vezi cu ce se mananca.
    in al doilea rand, observ ca toata lumea e ferm convinsa ca e vina lui si nu are ce sa faca. ati trait cumva in vestul salbatic? ce a facut respectivul tip se numeste inselaciune. da, logurile de messenger au valabilitate in fata judecatorului, daca te duci frumos la un notar si le autentifici. iei frumusel de mana un avocat specialist in online si iti explica.
    lasati in plm aberatiile cum ca ati auzit voi, stiti voi ca se pare ca. plus ca e hidos sa vad ca toti refuza din start dreptul omului la a nu fi inselat pe motivul ca esti prost si ti-o meritiestiprostomeriti. nu, nu

  17. dojo, ai un bug in comentarii, daca depasesti cele 10 linii din casuta de comentarii, nu mai poti vedea ce scrii, cum dealtfel se vede mai sus. e posibil sa fie din cauza ca scriu de pe opera

  18. Nu este de vina omul, oare chiar toti am stiut tot ce tinea de blohuri cand am inceput? Nu am apelat la diverse cunosrinte din online sa ne ajute , cu una , cu alta?
    Chiar asa de buni eram?
    Sa nu imi spuna cineva ca nu a dat acces unui amic sa incerce sa il “rezolve ” cu o problema.
    Eu recunosc ca am day si sriam omul doar de pe messenger, poate am avut intuitie mai buna sau poate noroc sa dau peste oameni cumsecade, dar nu iti trece prin cap ca respectivul sa isi insuseasca domeniul.

    Poate nu atat domeniul cat munca omului, orele pierdute.

    Hai, saa nu ma fim chiar atat de asprii cu omul si in loc sa il tragem de urechi, sa incercam sa il ajutam cumva.

  19. Stiu si eu ca sunt 100% vinovat. Simteam ca e teapa dar… dracu m-a impins sa-i dau datele de autentificare. Hai ca am inceput sa vb ca becali :))
    Astept raspuns de la godaddy si asta este. Sa stiu data viitoare sa dau datele numai la prieteni. PRIETENI….

    Ma gandeam sa cumpar un alt domeniu si sa pun baza de date… sa incep de la 0. Multumesc de sustinere.

  20. Cu ce il ajuta daca are baza de date ? Google va vedea ca a postat al doilea continutul si il va penaliza pentru duplicate content….

    Parerea mea e ca este imposibil ca GoDaddy sa nu actioneze…

  21. Asta se numeste poetic justice. 🙂 “Domnul” Gudrulea a furat la rand lui denumirea inventata si muncita de mine. Dar e ok pt ca ambii vor ramane fara domeniu deoarece denumirea imi apartine conform deciziei OSIM si a Certificatului de Inregistrare a Marcii nr. 105025.

    Multumesc de informatii. Luni voi incepe procedurile legale de sesizare. Ne vedem cu avocatul, “stimabile” Gudrulea. Sa vedem cat o sa mai sustii tu atunci ca e “doar o denumire”. 😉

  22. ce ironie a sortii =)) sa te chinui atat pentru un domeniu inregistrat la osim

  23. Ma poate ajuta cineva am domeniul expirat la goddady de 4 ani de zile si acum vreau sa imi fac iar sau sa reinoiesc vechiul domeniu,dar nu imi da voie la intrare in cont goddady imi spune ca Email address on file:* nu este bun,apoi la a doua incercare spune Username or Customer #:* nu este bun.Cum as putea rezolva aceasta situatie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.