Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cum te ingrijesti?

Că tot îi sunt datoare lui Dani cu o leapşă, descopăr acum că am şi comisioane de plătit 😀

Întrebarea lui este “cum ai grijă de tine?” şi probabil s-ar aştepta la un ritual super-complicat, că doar îs damă. Teamă îmi este că va fi dezamăgit …

Ritualul zilnic include duş plus spălat pe dinţi. Aş dori să spun că şi pieptănat, dar, cum am tot părul tuns scurt, am scăpat şi de asta. Unghiile sunt “tunse” foarte scurt, obicei pe care l-am avut mereu. Am avut prin liceu o tentativă de unghii mai lungi, dar nu puteam cânta bine la chitară, plus că aveam mereu senzaţia aia nasoală că am cine ştie ce pe sub unghii. Acum, dacă au 2 mm, le tai, pentru că deranjează şi la tastat. Ăsta este un ritual săptămânal, să zic aşa.

Nu mă machiez, deci nu am cosmeticale de genul acasă şi nici demachiant. Singura investiţie în chestii super-feminine este cea în parfumuri, am o slăbiciune pentru ele, iar iubi mă dotează periodic cu noi arome. De obicei miros a Kenzo, Cerruti 1881 (l-am găsit şi la americani), Laura Biagiotti (luat de pe “bătrânul continent”, la americani nu există). Am am acasă vreo 10 sticluţe cu parfumuri “clasice” sau din astea mai moderne, primite de la iubi şi de la sora lui. Asta este “compromisul” meu pentru feminitate, sunt înnebunită după ele şi le port cu orice ocazie.

Încă o “concesie” este epilatul, peste care nu sar. Am întâlnire lunară cu cosmeticiana mea, plus la 3-4 luni merg la tuns. La cât de repede creşte coama, ar trebui să merg lunar, dar e OK şi aşa.

Cam ăsta e programul de făcut frumoasă. La voi cum este? Da, pot şi bărbaţii comenta, că doar şi ei se spală şi se “bibilesc” 😉

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

12 Comments

  1. tuns la 3 sapt si .. atat! adica restul lucrurilor obisnuite .. doar nu trebuie sa spun ca ma spam si imi bag ceara in par, nu? pentru ca un par sa arate ca si cum nu te pieptani si esti neingrijit sa stii ca trebuie sa o faci, chiar nisrte minute bune in fiecare dim. cine stia ca pentru a arata ravasit si negrijit trebuie sa te ingrijesti mai mult decat daca ai vrea sa fii aranjat? are logica ce spun? eu am un black de la bvlgari … de aproape 2 ani folosesc acelasi parfum, adica modelul nu acelasi de acum 2 ani :)) nu pot sa zic ca intentionez sa-l schimb prea curand. inca imi e simpatic si are sticla super smechera …

    aaa ce-mi bag in par e o chestie pt femei de a avon, parca, nu stiu … am dat de ea la o tipa si acum imi ia la cateva luni una … pe bani mei, normal, ai vazt tu fata darnica?

    p.s. gelul de dus axe chiar are efect … nu ca in reclame, dar are :))

  2. Spălat, dat cu antiperspirant, tăiat copite şi alte chestiuni de om ţivilizat. Încă nu am reuşit să găsesc antiperspirant inodor, aşa că parfum nu prea dau pe mine, chestiune care a ajutat la formarea unei colecţii variate de cadouri bine-mirositoare.

    Părul se tunde când îşi aduce aminte propritarul (adicătelea eu), iar barba e dată jos când don’şoara prietenă începe să facă prea mult scandal că o înţeapă.

    De freza neîngrijită se ocupă cu brio ori perna, ori prosopul; până acum, nimeni nu s-a plâns ca nu ar arăta autentic. Nu am folosit în viaţa mea gel de păr, ceară, apă oxidată sau, doamne fereşte, vopsea. 😀

  3. Tuns lunar, gel de păr în fiecare dimineaţă, De Marco de la Oriflame. Asta-i tot 😛
    A, se întâmplă uneori atunci când sunt departe de casă, să mă spăl pe dinţi dimineaţa cu ceva ţuicomicină..

  4. @Dani – Mulţumesc pentru grijă 😉 Trebuia totuşi să precizez că o fac deja de nişte ani. Nu chiar 20, dar pe-acolo :)) Cam de când a apărut gelul pe la Unirea :)) Colegii mei de generaţie au cam chelit între timp. Io, nu! :))

  5. 🙂 Ti-ai platit datoriile Ramomna.
    @Puiu ai grija cu gelul ala in fiecare zi. Peste ani o sa-ti dai seama ca nu a fost o alegere prea buna.

  6. @Puiu iti ziceam pentru ca eu am deja probleme de la gelul de par. L-am folosit ani de zile si acum realizez ca nu a fost un lucru inspirat…

  7. Iooooo … termin repede cu aranjatul, deși mă ocup de mai multe lucruri. Mie nu-mi place să am părul scurt și deși mă chinui să-l las lung, crește greu, că e creț și o dată la 6 săptămâni tot trebuie să îi tund vârfurile.
    Îmi place să folosesc creme, da’ nu-ți imagina ceva superspecial, e una singură, de fapt, și anume bătrâna ”Lapte Doina”.
    Mă machiez dacă ies undeva, în sensul că mă dau cu rimel, strugurel și mă fardez puțin, pentru că sunt prea palidă și arăt ca o moartă dacă nu dau cu o pudră fină. Dup-aia folosesc demachiant.
    În rest … ca toată lumea, fac duș, îmi place să miros frumos, acord atenție sporită părului pe care îl spăl des și cam atât. 🙂

  8. Merg la tuns o dată pe lună,îmi place să mă rad,nu contează cât sunt de obosit.Fac duş zilnic şi-mi tund părul de la subţiori,TUND cu maşina de tuns,NU ras.Probleme ar fi doar cu mâinile datorită meseriei şi nu numai (nucile sunt tocmai bune de mâncat)am aproape tot timpul mâinile/unghiile murdare.Dar le tai şi din când în când mai spăl şi eu câte o pereche de ciorapi.

  9. Hehe… uite o femeie care nu se complica mai mult decat e necesar… la cat pierzi tu cu ingrijitul zilnic cred ca as putea sa iti fac competitie la modul cel mai serios… spalat pe dinti (doua ori pe zi), dus (asemenea doua ore pe zi), tuns barba si taiat unghiile (saptamanal), tuns (lunar), altele (pauza). 😛

    • Bogdane, mi-s nevasta ideala. Nu-mi plac bijuurile, nu vreau cosmeticale şi nici genţi. E adevărat că îmi plac parfumurile. Şi mă găt în 5 minute, dacă tre’ să plec repede de acasă. Asta când nu mă aşteaptă “soarele”, că de el mai abuzez, săracul 😀

  10. Zilnic: Facut 1-2 dusuri, spalat zamberetii si roll on+parfum.
    Saptamanal: Facut manichiura, pedichiura, barberit (1-2 ori in functie de ocazii si chef :)), ras scafarlia.
    Lunar: Programare cosmetica, masaj si epilat.
    Anual: Neaparat 2-3 saptamani de concediu la munte si la mare.

  11. SPALAT. Bolduit si cu majuscule, ca sa se inteleaga clar ca asta e #1 pentru mine. Cel putin un dus pe zi e obligatoriu. De obicei sunt doua. Vara sunt uneori si trei. Ce inseamna asta? De sus in jos. Par. Sampon Gliss (NutriProtect/ Shea Cashmere/ Liquid Silk Gloss) sau Yves Rocher Phytum Reflets (e unul pentru par roscat si al meu e undeva spre roscat din nastere, de vopsit nu m-am vopsit niciodata). Balsam de par tot Gliss. Liquid Silk Gloss. Fata. Gel exfoliant de la Nivea (am trei sortimente, unu’ gri, unu’ albastru si unu’ verde). Corp. Geluri de dus cu arome delicioase (ciocolata, fructe, vanilie). De astea am multe in draci, si de pe la diversi (Yves Rocher, The Body Shop, Body Basics, Fruttini, Freeman, Avon, Cottage, Dove, Nivea, Kappus, Fresh&Clean, Carlsbad, Bottega Verde) am pus poze cu cateva aici. Scrub. Tot cu arome delicioase (ciocolata, fructe). Gel intim de la Nivea. Scrub special pentru bataturile de la picioare cu aroma de levantica de la Yves Rocher/ zahar brun de la Avon.

    Dupa dus sau doar spalat pe fata: lotiune tonica (aroma trandafiri, Garnier). Spalat pe dinti. Aici tot rotesc pastele de dinti, dupa ce mi se termina un tub, trec la alt sortiment. Nu ies din casa fara sa ma spal pe dinti si pe fata si fara sa ma curat in urechi. Doar ca nu am si obiceiul de a ma sterge de apa si ies de multe ori cu fata inca uda.

    Pentru par am protectie de la Gliss si deodorante de par de la Gliss si Nivea. Plus inca un deodorant Nivea cu mini particule sclipitoare. Plus fixativ cu aroma de ananas si protectie solara. Cu pieptanatul mi-e mult mai usor de vreo patru ani de cand il tund cam o data pe an. Nu mi se mai incalceste aproape deloc.

    Epilat. In afara de brate. Unde exista, dar nu exista pentru mine motiv sa-l dau jos. Pe picioare epilatul se intampla des, iute si prost (norocul meu ca nici n-am avut vreodata mult). Bineinteles, cu epilatorul. In schimb, pierd ceva mai mult timp pentru epilat axial & inghinal. Macar e si mai bine realizat, daca tot imi papa atata timp. De data asta cu crema. Si e bine sa nu fi mancat nimic cu o zi inainte, pentru ca mirosul de crema epilatoare e unul din cele mai dezgustatoare mirosuri cu care s-a intalnit vreodata nasul meu. Prefer veet, verde (unt de shea si crin) si mov (parfum de trandafir si uleiuri esentiale). Nume inselatoare, poate nu put chiar asa rau ca altele, da’ tot put groaznic. Macar is eficiente.

    Creme. N-as folosi absolut deloc asa ceva daca n-as avea o problema cu pielitele uscate din jurul unghiilor. Pentru pielitele impielitate de la unghiile mainilor folosesc o crema Yves Rocher cu aroma de scortisoara, pentru cele ale unghiilor de la picioare o crema Jeunesse cu aroma de ciocolata. Pentru pielitele unghiilor de la maini mai folosesc uneori un gel sau un marker cu ulei de cocos de la Body Basics.

    Daca vreau sa fiu “stralucitoare” intr-o seara exista gel de dus/ lotiune de corp cu mini particule sclipitoare de la Fruttini. Prefer lotiunea cu aroma de ananas. Rezista la spalare doar cu apa.

    Parfumuri nu prea folosesc. Am unul barbatesc de la Yves Rocher (hoggar, e cu aroma de cedru) si cateva fructate din gama Plaisirs Nature tot de la Yves Rocher. Am in schimb o multime de deodorante. Tot fructate, bineinteles 😀 De la Fruttini (Fruttini Cherry rules!), Avon, The Body Shop.

    Machiaj. Pentru mine asta inseamna balsam si luciu de buze. Extrem de rar fard de pleoape. Si doar in tonuri de gri fardul de pleoape. Demachiant. Sunt la al patrulea demachiant din viata si inca nu m-a multumit nici unul.

    Ador sa mi se maseze gatul si partea de sus a spatelui, “cocoasa” 😛

    Hai ca n-am scris asa mult 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.