Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Deci l-am reparat

Cum “ăla micu” a decis că nu mai vrea sa meargă şi “eroarea” dădea de înţeles că s-a şuntit ceva la BIOS (nu pornea NIMIC, deci nu eroare de lipsa de RAM, hard sau alte rahaturi), am concluzionat ca nişte genii că s-a dus pe copcă bateria de BIOS (normal, te gândeşti la rahaturi simple, nu chestii grave).

R. (că tot e IT-st mare la o ţeapănă companie americană) a avut plăcerea de a deschide pacientul, în timp ce “soarele” era atât de atent la ce face, că n-a binevoit să grupeze măcar şuruburile, să ştim şi noi care cu cine votează. Mdea, oricum s-a deschis mortăciunea, am văzut că nu pare nimic ars şi am aşteptat până a cumpărat “soarele” o baterie nouă de BIOS. R. între timp a descoperit la lucru că hardul încă mergea, cătinel-cătinel, aşa că nu şi-a pierdut omul meu 46.1 GB de poze (12.640 de fişiere să fim mai exacţi).

Că era ca la nebuni în seara aia, el se plângea că a pierdut tot ce a pozat în ultimele 5 luni şi pe mine mă durea că s-a dus dracului scula şi că scot 300 de coco pe tema asta. Fiecare cu durerea lui. După ce mi-a trecut furia de moment (că pe el îl doare de fişiere, iar io nu mai am comp), mi-am dat seama că are şi el dreptatea lui, că a pozat de nebun de toate şi i se ducea naibii munca. L-am liniştit însă că, şi dacă nu mai recuperez laptopul, teoretic hardul va putea fi legat de alt comp, să nu piardă fişierele.

S-a cumpărat şi bateria. Mort ca ăia de la Oituz. Între timp un coleg de-al lui R. i-a recuperat lui iubi jde miile de poze şi le-a transferat pe noul lui hard extern (2 TB, doar 100 USD, doamne ce iubesc ebay-ul şi ţara asta).

Azi mi-a plecat bărbatul în Pennsylvania cu R. şi gâga mică, aşa că am rămas cu D. (soţia lui R.) să ne facem de cap acasă. Cum ea are program de odihnă (că iar pleacă la 2 noaptea la aeroport), io l-am luat pe “ăla micu” de pe masa din sufragerie să îl pun măcar la loc, în ideea că-l duceam la tată-miu să-şi mai facă ucenicia la desfăcut laptop-uri.

I-am pus toate piesele la loc, am înşurubat ce a fost de înşurubat (doamne ce damă pricepută îs), aşa că măcar nu mai era cu maţele afară. Şi, dacă tot mi-a dat Hans idei, m-am gândit că tot mă plictisesc. Aşa că am urmat sfaturile din tutorial, am descărcat fişierele de BIOS, le-am pus pe flash drive şi am “rebutat”. Al naibii că a mers, a început să “cheme” startup-ul şi a intrat şi în Windows.

Momentan trocariciul e în dreapta mea, funcţionează de 15 minute deja şi dă semne că ar vrea să mai funcţioneze pe termen nedeterminat. Tocmai dezinstalez Kaspersky-ul şi pun un AVG pe el. Mă mai joc să văd ce şi cum.

Normal, că Murphy nu doarme, cred că se rostogoleşte de râs, ieri am stat după coada lui R. să-mi plătească un mini-notebook, că altfel, dacă pun cu contul meu de ebay, mă trezesc cu scula trimisă în România şi nu asta vreau. Aşa că omul s-a executat, i-am trimis 280 USD pe paypal şi în câteva zile aştept un Dell Mini de toată frumuseţea.

Iar acum merge şi rahatul ăsta sinistru, că-mi vine să-l sparg bucăţi.

Oricum din pdv-ul meu, atât timp cât mi-a tras-o deja cu BIOS-ul, plus că driverul de la Atheros LAN se tot dezinstalează când ţi-e lumea mai dragă, rămân la ideea că nu aş mai avea încredere să pun chestii “vitale” pe el, aşa că probabil va fi mai mult de rezervă. Sau se face tată-miu cu încă un agregat.

Acum aştept să ajungă masculii noştri la destinaţie, să-i sun să mă laud că-s mai deşteaptă decât tot departamentul tehnic 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

17 Comments

  1. ma bucur ca ai reusit. in prima fazza la mine nu a mers, uitasem sa apas una din taste si asteptam … dar in final stiu ca am fost extrem de bucuros sa-l vad la lucru

    ca sa-ti dau idei de folosire: https://www.aspireoneuser.com/forum/index.php?sid=2f597a1b96be027905febe4d50d7df3d e un forum cu informatii imense despre AAO. ce-mi place mult este ca sunt oferite imagini cu sisteme dual boot (chiar si cu 3) win-linux sau win-mac. ai putea sa te joci cu el pe Mac ca multi sunt multumiti de jucarie

    conteaza mult la capitolul “sa-l pastrez?” ce fel de baterie are. al meu este cu 3 celule si in 2 ani a pierdut cam 40% din ce se putea incarca pe vremuri. daca tu ai cu 6 celule si icna te duce peste 3 ore jumate ( la 6celule ar trebuie sa ajungi initial pe la 5-6) eu zic sa-l pastrezi.

    sa nu te astepti la ceva special de la HpMini in afara de culoarea carcasei, acelasi lucru face (toate din gama aia sunt identice, n-am vazut diferente intre ele si am instalat vreo 6 tipuri :D)

    daca mai ai probleme cu sistemele – trimite-mi un email

    • Am cazut deci din lac in put 😀

      Sa vedem cum se comporta si asta. oricum, inca o data multumuri pentru idee. Am gasit articolul, inainte de a desface prima data scula, dar nu prea aveam curajul sa fac din astea. Dupa ce mi-ai confirmat si tu ca e OK, plus ca, daca era mort, ce drac sa-i mai fac, am avut nervii si tupeul sa fac experimente. Te tin minte pentru cand dau iar de ghinioane 😉

  2. Tu, da’ omu’ nu-si trage cate un backup din cand in cand? Macar la fiecare 12gb de poze, intra lejer pe 3 dvd si nu mai sta cu frica-n san.

    • Nu aveam unde. Ca tractorul meu cel mare deja se umple de pozele mele (ca am si io cateva mii bune), plus video-uri, daca tot am luat camcorder. Si are doar 320 GB. Abia de o saptamana ne-am luat externul, asa ca de acum om baga pe el sa degrevam hardurile celelalte. DVD-urile din PDV-ul meu is pierdere de timp in general, dar zic ca ne-om reprofila in curand, ca nu se mai poate 🙂

  3. Deci, io nu ma mai joc! Cum [beeeeep] sa fie 2 TB doar 100 de dolari?! Je cauta de ceva timp hard extern mare la pret decent (ce visez si eu). Ufffff….

    In alta ordine de idei, soarele tau e un fericit ca si-a recuperat ce poze avea, eu am ars un hard si am pierdut poze gramada, ebooks cat 3 biblioteci si multe dintre traducerile la care lucrasem pana atunci 🙁 Acusi m-am invatat minte, salvez totul pe dvd-uri. Vreau hard extern ptr ca deja am prea multe discuri.

    • Alina, in SUA sunt niste preturi de plangi. M-am lamurit deja si clar voi lua tot ce e de IT de la astia, ca ma costa MULT mai putin.

      Exemple relevante:
      – tractorul mare de HP. Am dat exact 560 USD pe el. Mi-a fost adus la usa. Unul similar pe emag (ii dau ca exemplu ca is ai mai tari si mai mari) era aproape 5000 de lei. Deci fa calculul 🙂

      – ala micu m-a costat 280 USD. Am facut asa un calcul – e cam cu 50% mai scump in Romania. Aceeasi configuratie.

      – Hardul extern – 100 USD (CU TRANSPORT CU TOT), iar adus la usa – 100 de dolari. La emag il vad cu 740 lei aprox.

      Am prins chiar niste preturi misto, chiar si cand n-am urmarit “deals”. Cu ala micu am facut ca prostul, am ordonat lista de buy now de pe ebay si am platit imediat. Daca stateam dupa niste licitatii sau mai asteptam cateva zile, banuiesc ca il luam chiar si mai lesne.

      Acum e adevarat ca Ro are 24% TVA si ca pana si magazinele mai trebuie sa vanda totusi in profit. Asa ca, desi ma deranjeaza diferentele uriase de pret, inteleg macar o anumita crestere. Ca nu inteleg sa coste de 3 ori mai mult, asta e alta viata.

      • Of… Tocmai am revenit din oras: metro, selgros, real (+ flanco de la etajul magazinul real). Tu stiai ca la ora actuala imprimantele laser au chip pe toner? Eu nu, iar supriza a fost maxima. O sa intreb maine daca la service unde imi duc eu sculele de obicei daca alea se pot incarca. Of, of si mai, mai, ce alergatura. Am luat in schimb hard extern, 1 tb, 370 lei. Grrrrrrrr!

  4. Nu-ti face griji. E Acer, va muri din nou cu prima ocazie. Eu m-am ars o data cu un Acer, am cativa prieteni care au patit la fel, deci poti sa fii sigura ca si “reinviat” nu va tine mult.

    • De asta nici nu anulez comanda la Dell-ul cel mic. E adevarat ca imi foloseau banii aia pentru alte prostii (probabil haine :D), dar, o scula ce face asemenea smecherii, din pdv-ul meu nu prea mai merita sa ai incredere nemarginita.

  5. pana la urma argumentele mele au zis sa-ti iei dell sau l-a mai laudat cineva? 🙂

  6. Acum ai doua , mai bine, tine unul de rezerva si va fi okay.
    Cat despre preturi , in Ro totul e mai scump si mai prost.

    • Nu doar in Ro, este o situatie similara si in restul Europei. Sunt preturi din start ceva mai mari decat la americani. E adevarat ca la Saturn sau Media Markt sunt preturi mai mici decat la noi, dar tot sensibil marite de tot felul de taxe fata de SUA. Marfa pana la urma e tot dracul ala. Si laptopul din SUA si cel din Romania tot in China e facut 😀

  7. Ptr produselele cumparate din state nu cumva o sa trebuiasca sa platesti taxe vamale ?

    • 24% in plus in cazul asta, nu 100% sau chiar 200% adaos, cum ar fi fost daca le luam de la magazinele specializate de la noi. Deci tot mai bine 😉

  8. La Acer au o problema cu chipul de BIOS. Si al sefului meu a murit si l-am dus la un service, i-au schimbat chip-ul si acum merge foarte bine.

  9. Dojo, poti sa-mi spui te rog daca comand un produs de pe ebay, trebuie sa mai platesc taxe vamale sau alte taxe in plus pe langa pretul produsului + valoarea transportului?

    Merci fain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.