Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cu Atlanta la picioare

Dacă tot ne-am răcorit în ultimele 2 articole şi ne-am spus părerea despre tragedia de la maternitate, hai să revenim la chestii mai plăcute, cum ar fi depănarea de amintiri şi postarea de poze pe blog.

Şederea noastră în Atlanta a fost de scurtă durată (vreo câteva zile), dar oraşul ne-a făcut o foarte plăcută impresie. M. ne-a recomandat ca de obicei cele mai interesante locaţii de vizitat, chestie care m-a făcut din nou să-i spun că şi-a greşit cariera. O fi el pilot de avion şi îndrăgostit de munca lui, dar ar fi un ghid excelent, pentru că ştie mereu ce să recomande pe lângă “traseele turistice” obişnuite. De câte ori am ieşit cu el prin oraş (că a fost New York sau Atlanta), ne-a lăsat cu gura căscată.

În această ultimă zi a noastră în Atlanta, după ce am vizitat deja Muzeul Coca-Cola şi Aquarium-ul, ne-a luat M. la ceva plimbare prin oraş, teoretic spre maşina parcată în zonă. Şi intrăm în nuş’ ce clădire din aia în care nici la frac nu eşti “overdressed”, cu noi doi după el. Nu am comentat nimic, nici când am urcat cu liftul 70 şi mai bine de etaje. Am aflat ulterior că mirobolanta clădire se cheamă Westin Peachtree Plaza şi că are în vârf un restaurant mare de tot, ce se roteşte uşor-uşor, destul cât să te învârţi în jurul axei în mod uşor infinit şi suficient de încet să nu-ţi stea în gât dumicatul.

Se vede în spate Stone Mountain. Puteţi de asemenea observa uriaşele spaţii verzi, care fac Atlanta foarte frumoasă. Este un oraş curat şi plin de verdeaţă, casele sunt înnecate în “verde”. Singurul dezavantaj este că, fără maşină, eşti mort. Sau faci piciorul foarte frumos.

Acesta este 191 Peachtree Tower, deşi ar fi indicat un plural, că sunt de fapt “doi gemeni”.

Altă clădire celebră este SunTrust Plaza:

În spatele ei, spre stânga este “creionul”, după cum am botezat-o eu şi iubi. Pe numele ei de “buletin”: Bank of America Plaza.

Şi, dacă tot ne chinium să facem o auto-stradă cu 3 benzi pe sens, şi om avea-o gata la sfântul aşteaptă, ei au cam ce vedeţi în spate. În drumul spre Montgomery (Alabama) am prins sectoare cu 9 benzi PE SENS (7 plus cele de siguranţă în stânga şi dreapta). În rest, e ceva normal să ai 5-7 benzi pe un sens. Astea pe care le vedeţi sunt în oraş.

Parcul Olimpic văzut de sus. Vedeţi nişte “ţâşnitoare” în forma cercurilor, unde se adună zeci de copii să se joace. Periodic se pune de un “program” la fântână: se aude muzică şi apa ţâşneşte pe ritm. Am prins un asemenea “spectacol”, chiar interesant.

Mai multe poze cu Atlanta văzută de sus, pe bestworldimages. Foarte interesant de menţionat, zona aceasta, chiar dacă e curată şi cu multe clădiri “business”, este teoretic o zonă destul de rea în oraş, cel puţin aşa ne explica prietenul nostru. Într-o perioadă era locul în care ar fi dorit toţi să locuiască, acum însă lumea se trage în comunităţi cu multă linişte şi verdeaţă.

Singura chestie negativă pe care o putem spune despre oraş e că sunt mulţi cerşetori. Pe iubi l-au acostat în disperare, o fi arătând ca un prinţ monştenitor, sfântul ştie. În rest, un oraş curat şi foarte aerisit. Bun, mai e şi problema căldurilor de iad din vară, dar asta e o chestie pe care georgienii nu o mai pot controla.

Recomand însă oraşul pentru nişte plimbări. Dacă vă nimeriţi prin zona respectivă (aproape de Olympic Park, Aquarium, CNN etc.), trageţi o fugă şi în acest zgârie-nori. Costă 5 USD-persoană şi puteţi face nişte poze de vis. Faţă de 20 de dolari cât e intrarea în Observatorul din Empire State Building sau Top of the Rock, cuget că e un “deal” bun.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

14 Comments

  1. Daca-mi permiti o sugestie, cred ca n-ar fi rea ideea unui articol care in prima etapa sa fie gol si cititorii sa iti lase in comentarii intrebari despre sua si ulterior cand sunt destule tu sa reeditezi articolul si sa raspunzi fiecarei intrebari. Cred ca nu numai eu am unele intrebari despre viata viata de acolo vazuta prin ochii vostri si apoi cred ca fiind o scriitoare talentata care scrii articole nicidecum de 5 randuri ar fi poate placut si pentru tine. Ce zici?

    • Excelenta ideea. Sa stii ca pun de un asemenea articol sau chiar serie de articole. Multumesc de sugestie.

  2. chestia asta cu restaurantele invirtitoare am vazut-o in Elvetia: dai un car de bani sa urci pina la vreo 3000m cu telecabina ceva … si apoi mai dai un car de bani pe un prinz care nu are nimic deosebit dar circiuma se invirte usor si daca ai noroc de vreme frumoasa ai intr-adevar o imagine aparte. Din categoria “cum fac unii bani …”

  3. Stii ca te invidiez nu? 🙂

    Oricum multumim pentru poze si pentru descrieri; sincer sa fiu am pus articolul tau in bookmark pentru eventualitate ca intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat voi ajunge sa-mi plimb si eu pasii pe acolo. 🙂

    • Bogdan, chiar tu nu tre’ sa ma invidiezi, ca oricum calatoresti destul 🙂

      Voi incerca sa scriu in detaliu despre locatiile interesante, tocmai pentru a folosi in viitor altor cititori. Oricum, SUA nu mai este atat de ‘indepartata’. Se poate lua viza, avionul costa cam 1000 de dolari de persoana etc.

  4. Numa 1000$? La un muritor de rand ca mine e avere banii astia. Pana in toamna ce am loc de munca. dar si sa muncesc o luna doar pentru biletu de avion, mai bine vad america din poze.

    • Noi am dat 1000 euro pe 2 bilete dus-intors. Acum e adevarat ca am plecat in martie (deci extra-sezon). Daca pleci prin vara, pretul e pe la mia de dolari.

      Nu am zis “numai” 1000 de dolari, ca este un pret urias, sunt absolut de acord cu tine. Nu este 5000 de dolari sau 10.000, deci e mai “ieftin” decat variantele astea. Oricum nu e o calatorie pe care si-o permite oricine. Dar, atat timp cat sunt oameni care merg in concedii in Bahamas, ma gandesc ca se mai intampla sa vina cate un roman 😀

  5. Iar un articol cu foarte multe poze 😡 iubesc asta. Mi-ar placea sa fiu si eu acolo, deasupra!

  6. Fata de preturile de acum cativa ani cand puteai da lejer 1000 de euro doar dus, acum chiar se poate spune “doar”. 🙂

  7. […] Serghei (bine ai venit pe blog) mi-a dat o idee absolut deşteaptă: să deschid un articol (ăsta) în care să puneţi voi nişte întrebări despre “Lumea nouă”, la care să răspund aşa cum mă pricep. Dacă vor fi chestii “lungi”, voi deschide articole separate pentru fiecare informaţie, dacă sunt 2-3 cuvinte de scris, completez aici. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.