Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Just love my work ..

Am petrecut vreo 2 ore si ceva salvand baze de date, schimband DNS-uri, instaland MYBB si realizand ca nu pot face trecerea de la un forum pe IPB din cauza unui rahat de tabel. Dupa inca o ora de incercat sa gasesc o solutie, mi-a picat fisa ca nu merge treaba.

Asa ca am mai petrecut o ora cautand prin mailuri datele de acces pe vbulletin.com, descarcand o licenta (ca tot am ceva de la alte proiecte inchise), instaland vbulletin si incepand importul.

Dupa urcat-sters-urcat-sters-urcat fisiere, instalat “impex”-ul (o chestie ce permite sa importi datele dintr-o alta platforma – IPB in cazul meu) si pornit darabaua, exact cand dadeam pe spate ca am trecut cu succes de tabelul de useri, observ ca numele de categorii is in romaneste.

Mda, io cica resuscitam forumul in engleza. Wrong database.

Normal ca sunt atat de idioata incat sa nu fi desfacut baza de date de curiozitate macar sa stiu ce dracu urc.

Asa ca, dupa ore intregi de invartit in jurul cozii, is “back to square one”. Au trecut peste 12 ore de cand muncesc continuu, asa ca am concluzionat ca o fi timp sa imi odihnesc creierii, ca si maine e o zi. Culmea este ca, pe langa dracii cauzati de prostia-mi legendara simt si o mancarime in degete. As sta acum pana maine la 10 numai sa fac migrarea, dar imi voi rezerva placerea pe maine totusi.

Deci trebuie sa ai niste tigle lipsa pe acoperis, sa fii la un pas de a pierde o noapte, doar sa lucrezi la un proiect. De aia zic ca munca asta trebuie facuta doar daca o iubesti, altfel iti pui streangul de gat.

PS: scriu de pe ala micu cel nou si mi-a fo’ lene sa setez Romanian, asa ca scriu fara diacritice. Mai casc ochii la un episod din Dexter si ma culc. Abia astept sa sterg iar totul si sa o iau de la capat. Am zis, n-am toate tiglele pe casa …

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

14 Comments

  1. Eu prefer sa fac orice mutare manual, pentru ca am avut probleme cu migrarea automata.
    In legatura cu pierdutul noptilor pentru a lucra la un proiect ai dreptate. Am avut perioade in care nu mai stiam daca e zi sau noapte, eram ca un liliac, mergeam la cumparaturi pe la 3-4 noaptea ca sa am ce manca(asta fiind o perioada de aproximativ 3 saptamani).

  2. Cunosc sentimentul in intregime! Lucram ca nebunul la calculator pentru a rezolva anumite probleme tehnice, dadeam peste erori pe care nu le cunosteam, buleam bazele de date dupa care le recuperam, ma enervam la culme de lasam totul balta…dar nu puteam sa stau departe de calculator mai mult de jumatate de ora.

    Simteam o mancarime in degete,vorba ta. Imediat cum ajungeam acolo rezolvam problema imediat, de parca as fi facut-o de zeci de mii de ori pana atunci. Si uite ca ceea ce am invatat si imi place sa fac, este cu totul altceva decat noul meu job. Am deschis un mic lant de farmacii si sunt consultant wellness.

  3. Chiar daca sunt mai multi pasi, recomand transfer cu export – import. Evit up automat din motive de secritate si de timp.

  4. Mi-e dor de vremurile in care simteam acelasi lucru pentru meseria mea. Chestia asta te tine in priza, in viata, te face sa te simti bine cu tine si cu lumea. Bucura-te, ca n-o simt multi, cel putin p-aci prin basesculand 🙂

  5. Eu nu pot sa ma odihnesc sau sa stau linistit cand stiu ca e ceva in neregula cu proiectele mele, blogurile mele… la fel ca si tine, stau ore intregi fara a lua pauza ca sa termin.

    Dar daca lucrez prea multe ore imi pierd din concentrare si fac numai aiureli, in schimb daca fac o pauza ies la un suc si ma intorc sunt pregatit si rezolv imediat. Asa ca decat sa stau 12 ore mai bine fac o pauza si stau mai putin.

  6. Cunosc senzatia… :)) E pe cat de enervanta, pe atat de placuta.
    In programare (&configurare, etc.) mi se pare atat de palpitant sa gasesti o solutie care nu vrea sa se lase gasita nici cum… :)) E drept ca e frustrant pe moment, dar bucuria de a rezolva totul gasind ca ai gresit o litera, o cifra sau cine stie ce setare minora este (vorba reclamei) NEPRETUITA :))

  7. […] Grapefruits ( deși nu știu dacă n-a mai fost asta pe la ea ), Andrei Happy Day, i-l dau și lui Dojo, dar nu știu dacă o să-l primească, Carbon14 și desigur, nu el ci ”Altul”. Dacă le […]

  8. De-aia te iubesc si eu Dojonela 😀 si tot de-aia imi iubesc si eu hobbyul 😉 cand simti mancarimea in dejte e clar ca-ti place si ca nu-ti da pace pana nu E GATA!

  9. e clar ca atunci cand iti place ceea ce faci te poate apuca dimineata si tu inca sa casti ochii in monitor ca si cum timpul a ramas pe loc iar ceasul arata tot ora 23.00 in loc de 05.00.

  10. heh! ce frumos să citeşti aşa ceva după o noapte albă de “făcut treabă” în care ţi-ai făcut procese de conştinţă: ce dracu e în capu meu de stau atât timp pe net, noaptea?

  11. Ai toate tiglele, eu am pierdut o noapte editand pozele facute la Bran iar vreo trei zile m-am documentat sa scriu articolul ca lumea.Deci stay chill altii sunt mai nebuni ..:P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.