Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Un blog mai bun (I): vreau sa te cunosc!

Am vizitat sute bune de bloguri româneşti în ultimii aproape 3 ani de când mă ocup de acest proiect. Am avut plăcerea să-i cunosc personal pe zeci de bloggeri din Timişoara sau de prin ţară, am deja relaţii mai strânse cu unele persoane, pentru că am descoperit mai mult decât doar afinităţi de idei. Sunt încă sute de alţi bloggeri pe care din păcate îi cunosc doar din scriitură şi sper că odată vom ajunge să ne vedem “la ochi”. Dacă nu, e bine şi aşa.

Una dintre paginile pe care le vizitez cam de fiecare dată când dau de un articol interesant este cea de “about”.

Sistemul meu “perfectat” de atâta timp este următorul: dau de link, intru pe blog, scanez câteva articole de pe prima pagină, chiar şi a doua. Postez 2-3 comentarii, dacă găsesc că am de spus ceva relevant şi, în timp ce mă bucur că am mai dat de un proiect interesant pe care să pierd timpul, caut deja link-ul către pagina “despre”.

Acolo am şansa de a afla chiar mai multe despre omul pe care îl citesc. Mă surprinde uneori să văd că am anticipat aiurea sexul sau vârsta (mai am şi eu vizitatori care cred că sunt bărbat, deci nu e chiar o chestie imposibilă), îmi place să ştiu ce a mai făcut omul, de unde este etc. Găsesc de multe ori că informaţiile de acolo sunt relevante, pentru că am o idee despre cine este cel care, iată, mă reţine de minute bune de la chestii “importante” şi mă “obligă” prin scriitură să îi acord atenţie.

Am descoperit oameni interesanţi cu acest prilej şi destine frumoase. Mi-a fost chiar şi mai uşor la unele câte o întâlnire să îi recunosc sau pur şi simplu să avem un punct de pornire în discuţie. Sunt bloggeri care iubesc animalele, aşa cum le iubesc eu, unii sunt înnebuniţi după muzica pe care o ador şi eu, alţii sunt poate mari iubitori de ciocolată şi uite că deja am găsit afinităţi.

Nu am putut deci înţelege niciodată de ce pagina respectivă nu ar fi utilizată. Există unii bloggeri care nu o activează, alţii o lasă acolo, dar schimbă propoziţia scrisă automat de wordpress cu ceva de genul “nimic interesant aici” sau orice altă replică de acest gen.

Da, sunt simpatice şi originale într-un fel, POT ÎNŢELEGE asta. Dar, ca proaspăt vizitator, interesat de blog şi, culmea, de cel care-l scrie, aş dori să ştiu mai mult.

Nu e necesar să apară un întreg CV, dar am o plăcere “voyeuristică” de a cunoaşte OMUL din spatele blogului. Îmi place să privesc eventual o poză, să aflu cine e respectivul, ce îl reprezintă. Am observat la marile bloguri de “afară” că nu se trece cu vederea acest amănunt. Se prezintă pe scurt individul, poate călătoria lui de la “zero” la un pasionat de blogging, poate o poză şi alte detalii nu stufoase, dar relevante.

Chiar dacă este “cul” să nu te prezinţi cititorilor, pentru mine, chiar ca şi cititor, pentru blogul respectiv este un minus. În loc de o replică din asta evazivă, mi-aş dori câteva detalii şi nişte date de contact. Dacă tot petrecem sute de ore anual scriind pe bloguri, poate dedicăm 20 de minute unui micuţ articol despre noi.

Cât de importantă vi se pare această pagină? Vă deranjează să nu găsiţi detalii despre bloggerul respectiv? Aţi renunţat chiar voi la ea?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

62 Comments

  1. Eu cred ca pagina “Despre” nu ar trebui sa lipseasca de pe nici un blog care se respecta. Pana la urma cititorii poate sunt curiosi cine scrie atat de bine sau de prost articolele pe care le citeste pe blogul tau. Vrea sa stie de exemplu din ce oras esti…
    Sa nu mai vorbim despre faptul ca sunt bloguri care nu au nici macar pagina de contact.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.