Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Make Money Online with John Chow

Nu prea mai am timp de citit cărţi “normale”, dar calculatorul este plin de e-books prin care încerc mai nou să trec. Una dintre cărţile din “colecţie” se poate descărca de pe blogul lui John Chow, dacă vă abonaţi. Personal am o maximă reţinere faţă de abonări (nu folosesc aşa ceva, am bookmarks şi vizitez fiecare blog personal şi zilnic pe deasupra), dar ce nu face omul pentru a testa apele?

Nu recomand abonări de pe email-ul principal, mi-am făcut un cont “ciudat” doar pentru asta, nu de alta dar nu toţi bloggerii de pe internaţional sunt “curaţi”. Am citit astăzi dimineaţă cartea şi mă gândesc că poate e indicat să povestesc una-alta despre ea.

Make Money Online with John Chow” a fost scrisă de omul în cauză. Dacă nu ştiţi cine este, vizitaţi-i situl şi vedeţi ce şi cum. Mi-e greu să cred că un blogger aspirant către miliarde de dolari câştiguri nu ştie cine e nenea ăsta. Nu veţi leşina de cât conţinut mişto are, pentru că mai nou scrie un articol interesant la 40 de recenzii plătite, dar oricum ce e al lui e al lui: omul câştigă o cârcă de bani de pe blog, deci ştie ceva în domeniu.

Cartea nu excelează în design, este chiar şi veche (din 2007). În ciuda acestor mici “probleme”, este încă relevantă, de aceea vă plictisesc cu detalii. Veţi afla de acolo cum să vă puneţi la cale un blog – necesitatea unui domeniu cu un host decent (chestie pe care o latru şi eu de ani buni), instalare, setari, pluginuri utile, creşterea traficului, gândirea conţinutului, cum să atrageţi advertiseri, ce sisteme există şi sunt bune (la asta aş adăuga LinkWorth şi BuySellAds, alte 2 pe care le testez momentan şi sunt destul de mulţumită), chiar şi nişte “şmecherii” să prindeţi un preţ mai bun sau să vi se aprobe blogul mai uşor în ReviewMe.

Nu dă pe dinafară cu secrete despre cum să faci 10 mii de coco pe lună, dar absolut tot conţinutul este DE BUN SIMŢ şi veţi găsi destule detalii  interesante, ce vă pot ajuta în “cariera” de blogger. Iată cele mai importante aspecte pe care le-am reţinut:

  • dezvoltarea unui blog de succes nu este o chestie “peste noapte”, pe asta o ştim şi noi …
  • este indicat să cauţi o nişă cunoscută ţie şi pe care o iubeşti, pentru că vei scrie sute sau chiar mii de articole despre ea (mai ales pentru cei care merg “nişat”)
  • chiar dacă nu există cerinţe de mărime a articolelor, important este să scrii cât mai corect şi să ai un stil bun
  • foloseşte din plin sistemul de “programare” a articolelor şi încearcă să ai un program de scris de care să te ţii. Deci nu 10 articole într-o zi şi nimic 2 luni. Ca experienţă personală, pot spune că de vreo 6-7 săptămâni mi-am impus să scriu zilnic. Am “orar” de subiecte, folosesc “drafts” în disperare. Traficul aproape s-a dublat.
  • fii deschis la criticile constructive şi păstrează mereu un dialog corect cu cititorii
  • MUNCEŞTE, nu aştepta minuni!
  • nu sta pe un singur sistem de advertising, foloseşte mai multe şi TESTEAZĂ. Ce merge pentru mine, poate nu e OK în cazul tău. Cel mai important: nu pune doar Adsense, că nu ai idee ce pierzi ignorând alte surse de bani

Să nu o lungesc ca pe zeama de varză, ideea este că acest e-book merită să fie măcar “scanat”. E în format .pdf şi nu ar trebui să vă ia mai mult de 1-2 ore la un citit relativ selectiv. Nu dă reţeta clară pentru îmbogăţirea online, dar sunt destule informaţii de bun simţ. Voi începe şi eu să testez cam toate sistemele de advertising (pe care nu le am deja în listă), pentru că nu ştii niciodată …

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

12 Comments

    • Salut si bun venit. O chestie de minima curtoazie, cand scrii despre facut banii, ar fi sa investesti cativa dolari pe un domeniu si hosting. Sa pui un site “serios” pe blogspot este pierdere de vreme, pentru ca 99% din vizitatorii care au ceva in cap vor ignora situl.

      • Multumesc pentru sugestii. Dar… ca s-o sun metaforic, ma intereseaza mai mult drumul pana acolo, nu destinatia. Adica vreau sa vad daca se pot face bani si sa sheruiesc impresiile mele cu ceilalti. Nu stiu cum sa-ti explic. Scopul meu este cumva de cercetare, nu de obtinere. Stiu ca practic cele 2 se includ una pe alta :). De aceea ma gandeam ca e ok un blog pe blogspot, nu e nevoie neaprat de domeniu.

      • Si eu sunt interesata de destinatie, dar pe un proiect de nisa, un domeniu cu 3 dolari nu e moarte de om. Si io am .info aici si l-am dezvoltat si asa, ideea este ca ti-e mult mai usor sa promovezi un domeniu si toate eforturile tale de SEO nu se vor duce in bot, cand vei trece peste ceva timp la domeniu. Nu mai spun ca esti marcat ca spam aici si te tot pescuiesc de acolo. 🙂

  1. Dojo, m-ai nimerit cu cartea asta. Interesant, dar trebuie sa spun ca eu am parcurs drumul invers. Am inceput bloggeritul crezand ca am sa fac eu bani, asa, peste noapte. Am prins microbul si acum scriu de placere, chiar din pasiune, pot sa spun. La inceput ma uitam de nu stiu cate ori pe zi la statistici, la trafic, :D. Acum am si uitat unde sunt…Visez noaptea cum imi corectez articolul abia scris inainte de culcare !

  2. Toti oamenii care intra pe acest post alex.mielus.ro/internet/cele-mai-cunoscute-10-metode-de-a-face-bani-pe-internet.html spun: “Nu se poate dom’le, e pierdere de vreme” … uita-te in comentarii. “Chiar e adevarat?”

    Tot ce-a spus Dojonela aici e perfect adevarat si de bun-simt. DA, E ADEVARAT, se fac bani. Dar, dupa cum va spune si ea, nu mii si zeci de mii peste noapte.

    1. In primul rand, ceea ce ai subliniat si tu Ramona aici, MUNCITI! Fara munca nu veti obtine absolut nimic.

    Mi-as permite sa adaug la ce-i spus tu aici, 3 sisteme pe care le-am testat si care merg pentru bloguri / siteuri de nisa in limba engleza: TLA -> text-link-ads.com, ClickBank -> clickbank.com si Commission Junction -> cj.com.

    2. Ceea ce pentru mine sau pentru Dojo a mers NU e musai sa mearga si pentru voi.

  3. Era sa uit 😀 Pe .ro sistemul de afiliere 2parale.ro este cea mai placuta surpriza pentru mine. Majoritatea advertiserilor dau comision de 10%.

    Au unelte de promovare bune si conversia e minunata! Am facut 50 RON intr-o luna fara a ma agita, din doar 10-15 posturi cu produse pe o anumita nisa.

  4. Ești o sursă inepuizabilă de informații. Îți mulțumesc foarte mult. Mie îmi spui numai lucruri noi. Eu mi-am făcut blogul în joacă, fără să cunosc nimic despre bloguri, așa că orice informație e binevenită. Dacă ai timp poate îmi spui și mie ce fac rău sau ce fac bine. Dacă nu, nu-i nici o supărare, oricum îmi ești de un real folos.

    • Ela, multumesc pentru apreciere. In cazul tau, ce ma “zgarie” este contul pe blogspot. Ai deja ceva trafic, e clar ca scrii misto, ia un domeniu (.info, .net, nici nu trebuie ceva mai scump) si un hosting. Daca vrei mai multe detalii din astea, arunca-mi un email: dojodesign (la) gmail (punct) com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.