Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

How To Start An Internet Business & Make Your First $1,000 Online

De câteva zile sunt prinsă în febra testării de cărţi, aşa că am deschis un cont de email de “spam” şi m-am abonat la unele dintre marile bloguri de “specialitate” de pe internaţional. Aşa cum am precizat şi cu alte ocazii, nu folosesc abonarea pentru a fi la curent cu ce scrie lumea, aşa că o fac selectiv şi cu mare grijă. Şi, în acest caz, doar pentru a descărca minunile astea de cărţi.

Una mai nouă studiată de eu este “descărcabilă” de pe Entrepreneurs’ Journey, un blog pe care îl urmăresc zilnic. Cartea se intitulează How To Start An Internet Business & Make Your First $1,000 Online şi e scrisă de autorul blogului, pe nume Yaro Starak. După ce am “scanat” cartea, am reuşit să extrag câteva idei care consider că sunt destul de utile, chiar şi dacă nu apucaţi să citiţi voi înşivă cartea:

  • Entuziasmul este cel mai important “ingredient”, dacă doreşti să-ţi construieşti un business – când eşti pasionat de munca ta, poţi chiar depune efortul necesar
  • nu tot ce îţi place să faci ţi-ar putea aduce şi bani
  • ar trebui să fii FERICIT în afacerea ta. Securitatea financiară nu va întârzia să apară
  • răbdarea e cea mai importantă calitate pe care o ai sau ar fi cazul să o cultivi
  • rutina zilnică ar trebui să includă: comentarii în forumuri şi bloguri (nu multe, câteva relevante pentru nişa aleasă), scris articole, studiat ştiri relevante etc.
  • e bine să ştii când să delegi şi să găseşti oameni foarte buni în specialitatea lor, pe care să-i angajezi
  • vei avea mereu idei – nu uita deci să ai la îndemână un pix şi un carneţel
  • oferă aşa un serviciu bun, încât oamenii să fie atât de încântaţi, încât să te promoveze ei înşişi
  • încurajează afilierile şi fii gata să colaborezi cu oameni ce au interese similare
  • nu ignora NICIODATĂ educaţia. Ai mereu ceva nou de învăţat
  • odată ce ai dat de o problemă, încearcă să vezi DE CE şi apoi să cauţi soluţia

Gândeşte-te la pasiunea ta şi la cum să faci bani din ea.

Probabil cel mai “deştept” sfat din carte: alege dintre lucrurile pe care adori să le faci cele câteva sau CEL care se poate transforma într-un business. Dacă îţi plac petrecerile, poţi începe o afacere pe organizarea de evenimente, dacă îţi plac filmele, poţi construi un blog specializat de recenzii etc. Următorul pas ar fi să pui planul în aplicare: gândeşti o strategie şi te pui pe treabă.

Odată ce ai pornit mica afacere NU te lăsa distras. Greşeala pe care mulţi o fac este să înceapă ceva nou, când business-ul actual nu este încă suficient de puternic, încât să reziste pe “autopilot”.

Cam aceasta ar fi cartea, în câteva cuvinte. Nu vă dă peste cap cu informaţia, dar sunt destule sfaturi de maxim bun simţ, care fac parcurgerea textului utilă şi plăcută. Dacă aveţi deci nişte minute la dispoziţie, recomand “cărţulia”.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

11 Comments

  1. Statistic, din 2000 de oameni, cu greu fac peste 30 1000 de dolari pe lună. Acum, depinde cât de motivaţi sunt.

    • Dane, te abonezi la nenica ala si o descarci 🙂

      Nu e OK sa o pun eu pentru ca este cartea omului si o distribuie pe situl lui. Io am facut la vremea mea destule spume cand altii “re-publicau” materialele mele, asa ca stau cuminte 😀

  2. In urma cu niste ani eram la o terasa cu niste colegi / colege / profesori de facultate. Dupa ce am mancat pe paine biofiza trei ani de zile am fost lasati de dinafara in urma unei decizii pripite a ministrului sanatatii din vremea respectiva. Profesorii de sectie erau in aceeasi stare de ebrietate ca si noi. Era o facultate de stat.

    Ce sa facem? Ce sa facem acum cand au renuntat la noi? De ce sa ne apucam? Cum sa ma duc acasa sa le spun parintilor ca meseria pe care eu am ales-o a fost desfiintata? Si un profesor mai in varsta a spus – apucati-va de internet; nu stiu ce este, dar apucati-va de el.

    Disperare. Curiozitate. Entuziasm. Transpiratie. Bani. Confort si fericire – acestea au fost etapele parcurse

    • Deci profesorul ala merita o statuie. Misto faza cu “nu stiu ce este, dar apucati-va de el” 😀

      Ar trebui odata sa ii multumesti. Ti-a schimbat viata.

  3. L-am cautat, dar iesise la pensie si a plecat din Bucuresti. I-am pierdut urma. Am inteles ca aflase de internet de la niste fosti elevi stabiliti in USA. Pricepuse doar ca e ceva de viitor, fara sa-i patrunda tainele. Si a avut dreptate.

    p.s. Multumesc, domn profesor, indiferent unde te afli acum.

  4. Dacă aș putea instala robineți,olandezi,etc. prin intermediul calculatorului aș câștiga ceva bani.La cheltuit mă pricep cel mai bine,la economisit,nimic,zero…Azi am observat că mi-au fost luați 5 usd de pe card.Ce naiba înseamnă:comision REGCARD?

  5. Il stim pe domnul Yaro Starak, cum sa nu !!!
    Tocmai ii sterg cel de-al nu-mai-stiu-citelea email in care repeta fix aceleasi lucruri din carte.
    De vindut vad ca nu vrea inca sa-mi vinda nimic, ceea ce ma face extrem de curios !!!

    • Si Chow imi tot trimite mail-uri “specializate” cu links de afiliere. Mai stau 2 saptamani, sa se faca luna si sa fac o lista cu materialele utile. Ca doar mai punem de un articol 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.