Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Jocuri online – dependent sau nu prea?

Nu ştiu exact care a fost primul joc online cu care am pierdut timpul. Aş spune Travian, dar înainte de ăsta am mai testat câte unul. Am profitat odată chiar de o ofertă la WOW, 2 săptămâni moca, după ce am testat apele pe un server “neoficial”. Din fericire pentru timpul şi finanţele mele, nu m-am implicat mai mult, deşi încă îmi amintea de frumoasele vremuri jucând Morrowind.

Travian a fost poate cel mai “serios”, deşi nu am terminat, culmea, niciun server. Mă plictiseam cam după 2 luni, după ce dădeau delete majoritatea fermelor. “Soarele” a preluat odată un cont de al meu şi l-a terminat, acum joacă tot pe nickname-ul meu. Va afla acum că de vreo 4 zile mi-am şters contul, creat de “poftă”, după ce am văzut că s-a apucat din nou de joc.

M-am descurcat destul de bine pe Travică ăsta şi sunt un jucător deosebit de activ, când mă apucă. Am făcut însă într-un timp calcul cât stau călare pe cont şi mi-a dat nasol cu virgulă.

De o săptămână aproape am dat de altă prostioară, care mă atrage mai mult decât Travianul, deşi pe ăla l-am cam iubit vreo 4 ani deja. Se cheamă Grepolis şi este mult mai lejer de jucat decât multe altele. Arată şi senzaţional, comparativ cu “sărăcia” din Travian, este chiar mai complex, dacă e să discutăm despre sistem de luptă şi unităţi. Deci mai puţine chestii repetitive şi multe de construit. Protecţia de începător este vreo 5 zile pe serverul pe care joc eu, recomand o citire a paginilor de “help”, pentru a şti ce şi cum.

Daţi click pe imagine pentru a vedea satul meu de început. Urc deja vertiginos în alianţă şi fără să depun atâtea eforturi ca înainte. Momentan îs vârf de lanţ trofic pe insula mea, deci nu am probleme cu vecinii. Mai mult au ei sărmanii.

Voi cum staţi cu jucatul online? Sunteţi totalmente cuminţei? Ardeţi şi voi gazul pe câte un WOW sau alte jocuri? Momentul să votăm şi să ne lăudăm.

[poll id=”7″]

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

35 Comments

  1. Momentan, vinovat de Starcraft II, dupa ce aproape 4 ani WoW si DotA au avut onoarea… Acuma, propabil ca din curiozitate, si Grepolis, din curiozitate 🙂 Poate gasesc ceva calm, pacifist (cat de cat) si usor in el cat s-o multumeasca si pe Ea 🙂

  2. am trecut si eu prin perioade cu travian, triburile, regatele, etc. nici nu le mai stiu numele.
    nu m-am descurcat prea bine la nici unul. se pare ca nu prea sunt facut pentru strategii si chestii.
    acum am ramas cu erepublik. care imi ia 5 minute pe zi si atat.
    hattrick l-am cam abandonat. cu toate ca imi place si chiar as vrea sa fac ceva, insa pur si simplu nu am mai avut chef sa intru si sa ma ocup.
    si mai e popmundo pe care m-am inscris acum o luna si care pare destul de fain. noh toata lumea isi doreste sa devina rockstar. sau in cazul meu dj renumit 🙂

    cam asta cu online. adica browser-based.

    wow a fost dragoste la prima vedere insa nu am reusit niciodata sa duc un caracter la nivel maxim. am incercat multe servere si inceput multe caractere. m-a atras mai mult blizzlike decat cele fun. am reusit pe privat sa duc un druid la 55. si s-a rupt firul apoi.
    intr-un final am ajuns si pe blizzard. nu direct eu ci de la o prietena. eram in al noulea cer. tot druid. 70. am intrat in northrend. si iar s-a rupt firul. (e subtire :()

    acum, la recomandarea colegului meu am inceput battle of the immortals. wow 2. defapt lineage 2 (ca asta e mai animat). foarte simplu si banal. si multe chestii in el. nu cred ca o sa il joc pe mult.

    cam atat momentan. sa vedem ce ne rezerva viitorul.

    d.dud

  3. jocuri ca wow,cs 1.6, cs source, sunt dependente mari…eu joc cs de cam 10 ani si tot nu m-am plictisit de el, dar nici ca nu pot sa ma las de tot de el..

  4. Joc Fallen Sword de 2 ani..și ce-mi place cel mai mult e că mi-am făcut câțiva prieteni de prin toată lumea cu care vorbesc destul de des pe mess/mail 🙂

  5. Ai atins un punct sensibil 🙂
    Eu am fost fan Triburile ani in sir. Aveam cont cam pe toate lumile si imi panificam agenda in functie de atacuri programate, innobilari etc. Pana la urma am decis sa ma opresc. Ajunsesem sa visez noaptea harti si deplasari de trupe. Dupa ce m-am lasat, am mai asteptat inca un pana cand sa lasat si sotia de Travian.

    Acum jucam impreuna Age in retea.

    p.s. recomand jocurile online doar celor care lucreaza intr-un loc cu program non-stop si se plictisesc: post de politie, pompieri, salvare, protectie si paza.etc. Pe bune – te ajuta sa nu adormi, timpul trece foarte repede si esti online non stop. Inainte sa ma las, faceam parte dintr-un trib in care aveam colegi posturi de politie dintr-un anumit judet (nu spun care, ca au astia motiv sa-i dea afara) si dispeceratul unei firme de protectie si paza. Nu te puteai pune cu ei. Jucau practic 24 / 24 ore.

  6. Pana a nu-mi face primul blog (pe la jumatatea lui august) eram nelipsita zilnic la jocuri. De cand am doua bloguri, am uitat si cum se numeau jocurile alea ! Febra incepututlui, probabil 🙂

  7. La inceput cand gasesc un joc nou sta pe el nonstop, dupa care ma plictisesc si incet incet uit de el.

  8. Singurul joc online a fost Farmville, de care m-am plictisit liber. Poate prea repede decât m-am așteptat eu la început.

  9. of,e ca fumatul,da dependenta si te costa o gramada. De timp. Ce de lucruri utile as face daca n-as avea aceasta slabiciune prosteasca!

  10. triburile a fost singurul, in momentul cand am descoperit ca cheltuiesc destul de mult pe credite si ca partenerii iau infrangerile deosebit de personal am zis STOP. Un joc este un joc, e pentru fun nu un mijloc de refulare din real-life 🙂
    a mai fost farmville, asa in trecere, nu merita mentionat.

  11. TRAVIAN.Nu pot uita cum prin acest minunat joc am avut onoarea de a cunoaste acum un an juma un jucator care ma tot farma si ma enerva la maxim…..se chema DJ si mi-am dat seama dupa aia ca de fapt este o persoana minunata nu un ,,barbar”si o chema Ramona.De atunci stiu doar …TRAVIAN,am evoluat si am un elenco de prieteni din toata ROMANICA.Din pacate timpul nu imi prea permite sa stau pe net atat cat mi-as dori eu si promit ….de fiecare data ca asta este ultimul server.

  12. Ultimul joc care mi-a luat mintile a fost Triburile… l-am jucat vreun an si pe urma m-am lasat… ma enerva ca trebuia sa stau tot timpul pe el… sa ma scol noaptea cateodata si tot asa. Oricum acum si daca vreau nu am timp sa ma joc… de abia am timp sa imi citesc mailul din pacate!

  13. @boris: eu nu ma sculam ca sa plec la munca, ci ca sa dau un atac sincronizat 🙂 ajunsesem sa verific mai des situatia pe triburile decat contul in banca

  14. grepolis joc si eu de vreo 3-4 luni, m-am apucat la inceputul veri sa mai scap de plictiseala, acu am 3 orase maricele pe lumea alpha, am fost si lider de alianta, dar am inceput sa ma plictiseasca jocul, daca vrei iti dau contul meu ca si-asa intru de cateva ori pe saptamana. da-mi un e-mail, ceva…

    • saru’mana, mai bine nu. Momentan is cu un oras si e bine, nu trebuie sa am atata grija de el. Asta imi mai trebuie, sa stau 5 ore pe zi pe Grepolis. Nu de alta, dar stiu cum ma implicam in Travian si nu mai vreau din astea 🙂

  15. am jucat WoW 5 ani de zile, m`am lasat in mai anul asta. voi reveni cand apare cataclysm dar nu voi mai face 4 raiduri nocturne pe saptamana.

    • He he, tu esti “nebuna” cu WOW, asta stiam 🙂

      Adevarul e ca-i un joc al naibii de reusit. Nu am vrut sa intru serios in el, ca banuiam ce se va intampla si cu noptile mele 😀

  16. am jucat Lineage 2 cam 6 ani.
    inainte diablo sau warcraft[inclusiv dota] dar a fost sporadic.
    acum ma joc atlanitca online dar desi jocul sta deschis mereu adesea uit de el si zace in bara.

  17. Nu ma joc jocuri online fiindca n-am timp sa incerc sa joc, daca as incerca cu siguranta as deveni un pic dependent.

  18. m-am apucat si eu de asta. user: henrich81 😐 mai am pana sambata protectie, dar is fruntas pe “insula mea”. am deja “city wall” 😛

  19. Nu-mi plac jocurile de strategie care iti cer sa fi online la anumite momente si pentru a avansa ajungi sa-ti traiesti viata in jurul lor. Joc Bad Company 2. Citeva zile pe saptamina. Inainte era COD4.

  20. Am renuntat de multa vreme la jocurile PC. De mai bine de un an de zile sunt pasionat de boardgame-uri (jocuri de societate). Si da, le cumpar cu licenta 🙂 . Este mult mai placut sa socializezi cu adversarii fata in fata si nu iti trebuie ultima generatie de placa video pentru noutati!

  21. Salutare Dojo.
    Am avut o perioadă când jucam destul de mult jocuri online. WOW nu am jucat în viaţa mea, nici nu cunosc prea multe despre acest joc. Jocul care mi-a acaparat cea mai mare parte din timpul liber, a fost Triburile, un joc de browser. L-am jucat aproximativ un an. Îl jucam cu atât interes încat mă trezeam noaptea pentru el…
    După Triburile, a urmat the-west, apoi Conquiztador, cel din urmă fiind o adevărată provocare pentru mine. Fiind un joc de cultură generală, îmi plăcea să îmi demonstrez că am cunoştinţe mai bogate decât adversarii.
    Momentan nu mai joc nimic. Reuşesc să mă ţin departe de jocuri şi nu le simt lipsa.

  22. […] stânjenit! Recent s-a întâmplat într-un moment de relaxare pe jocul Grepolis (despre care am citit la Dojo), când m-am aventurat din curiozitate pe chat. Apare un englez (din Northamptom parcă) din […]

  23. […] învețe chestii utile, împrăștie bucăți din analfabetismul lui. Eu zic să-i ocup orașul (Dojo tu ce zici?), poate așa se lasă de joc și pune mâna pe carte, după care poate o să revină […]

  24. Jocul care mi-a luat mintile a fost Triburile , am jucat cam 1 an si jumatate dar din fericire m-am lasat (acum 3 ani). Ajunsesem sa visez noaptea , sa ma trezesc sa planific si sa trimit atacuri .. in plus am cheltuit o gramada de bani pe contul premium pe curent si mai ales am pierdut timpul meu liber.
    Nu va sfatuiesc sa incercati .. totusi e mai bun decat fumatul sau drogurile 🙂

  25. Exista si persoane care sunt depenedente de jocuri! De abia le ridici din fata pc-ului pana nu termina jocul respectiv sau stau zile in sir in fata pc-ului ca sa termine conquest-ul jocului !

  26. Eu am jucat foarte multe jocuri online, jocuri multiplayer si nu cred cred ca devi dependent de jocuri, daca vrei sa joci 5 minute atat joci ce dependenta, joci cat vrei cand vrei nici o dependenta…..

  27. Am avut un amic care devenise chiar obsedat de Travian. Oriunde ne-am fi dus el era disperat sa gaseasca un laptop sa intre in joc. Cred ca sunt distractive jocurile astea, dar trebuie sa fii atent sa nu iti acapareze viata sociala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.