O fapta buna

Nu a început încă nebunia Crăciunului, aşa că şi televiziunile sunt în pauza de dinaintea cântecelor de genul “de Crăciun, fii mai bun etc.” Avem însă încă o dată ocazia de a pune mână de la mână pentru o cauză frumosă.

O bătrânică din Mehedinţi trăieşte inimaginabil de greu. Nişte oameni de nota 10 îşi unesc eforturile pentru a-i face ultimii ani de viaţă ceva mai suportabili, dacă de trai decent nu se poate vorbi.

Citiţi povestea ei şi vedeţi cum se adună “blogării” să ajute cum pot şi ei. Am furat poza de pe situl lui Doru şi fur şi un citat:

Batranica din imagine locuieste singura in aceasta coliba. Coliba e acoperita cu nailon si cateva pietre tin acest nailon drept adapost femeii, car elocuieste aici nu chiar singura, ci impreuna cu cateva pisici. Acum trei ani, cand am ajuns aici prima data, avea opt capre si cateva gaini. Duminica asta mai erau doua capre in micuta imprejmuire cu lemne ce ii serveste drept curte. Restul ii murisera ori de molimi si alte stropituri (cu insecticide n. red.), dupa cum imi marturisea, ori mancate de lupi sau ratacite prin padure.

Va fi interesant de urmărit întreaga campanie, abia aştept să văd noua căsuţă a bătrânei şi ce se mai poate realiza. Nimeni nu ar trebui să trăiască aşa.

Via Arhi.

8 Comments

 1. Hei, ce bine ca ai scris. Altfel nu aflam. 😛
  Io pot dona chestii de instalatii. Maine fac curat in garajul lui taica-miu si, numai bine, mai ajuta pe altii si dupa moarte. 🙂 Mi se umple sufletul de bucurie. 🙂

  • dojo

   Super. Scrie pe blogul lui doru, sa vedeti cum va coordonati 🙂

 2. Miscellaneous

  Chiar asa, Dojo, ce bine ca ai preluat “fapta buna”, intotdeauna mi-au placut initiativele astea ale bloggerilor. Frumos, da, cred ca o sa donez si eu ceva haine, ca bani n-am deocamdata. Vine Craciunuuuulll ! :)) 😛

 3. Miscellaneous

  Inca ceva: mi-am permis sa preiau articolul lui doru, via Dojo. Banuiesc ca nu te superi. 🙂

  • dojo

   Daca era vreo creatie nemuritoare, imi sarea mustarul, este un anunt umanitar, so feel free to copy 🙂

 4. Deocamdata, nu dau cu pietre ca Zoso, dar nici cu bani

 5. Serginho

  Am citit articolul lu Doru si imi pare sincer rau de situatie. Imi place initiativa lu Doru si sunt sigur ca, Craciunul acesta va fi cel mai frumos pentru batranica, din ultimii ani.

 6. Pingback: Pastrez pietrele, dar si banii « Staupenet.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.