Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Tu de ce ai blog?

Acum câţiva ani erau puţini “scriitori” prin blogosferă, lucrurile stau însă totalmente diferit astăzi. Deşi se prognoza de ceva timp că şi blogurile sunt doar o “modă”, se pare că lumea încă nu s-a săturat. Blogurile sunt deschise din tot felul de motive: oferire de informaţii, descărcat de “deaci”, promovarea companiei, câştiguri suplimentare etc. Fiecare şi-a pornit deci proiectul din anumite motive.

Astăzi vă invit să povestim despre ele.

Dojoblog-ul l-am deschis acum peste 3 ani pur şi simplu pentru a mă descărca. Până acum câteva luni era singurul site din reţea ce nu “producea”. Este în continuare locul meu de joacă, chiar dacă am început să iau mai în serios problema.

Cum e în cazul vostru?

[poll id=”10″]

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

42 Comments

  1. niciuna de mai sus. din plictiseală şi pentru a avea unde să zic ceva când vreau 🙂

  2. Chiar dacă motivul principal nu a fost ăsta, am selectat totuși „Pentru a cunoaşte oameni noi”. Dar…în principiu a fost ceva de genu: atunci îmi băgasem net de mare viteză, și mă înscriam în orice era posibil. Și de la …..wordpress.com, a pornit toată nebunia 😀

  3. Imi pare bine ca te-am descoperit de ceva vreme si te citesc atunci cand am un pic de timp liber.
    Am optat pentru prima varianta,tot timpul mi-a placut sa scriu,de cand eram mai tanara si apoi am descoperit ca pot pune si poze din drumurile mele pe alte meleaguri.
    Practic am facut un pic de terapie cu mine insami.

  4. Imi pare rau ca nu am avut posibilitatea sa aleg mai multe raspunsuri. Pe langa primul, la mine sunt valabile si ultimele doua.
    Eu am inceput cam prin mai, anul acesta, prin a vizita blogosfera. Am citit sute de bloguri. Mi-am dat seama ca am si eu ceva de spus si ca as putea spune cel putin la fel de bine ca multi altii. Pe urma am bagat de seama ca multi vorbesc despre bani pe net. Mi-a placut ideea ca activitatea asta sa fie si profitabila. M-am documentat pana prin august, fiindca pana atunci nu folosisem calculatorul decat pentru navigat pe internet, e-mail,messenger si jocuri. A si mai scriam cate ceva simplu in Word. Am profitat de indrumarile din https://www.tutorialehtml.com/ si https://www.academiademarketing.ro/, plus de sfaturile valoroase ale celor mentionati aici https://www.lecturirecenzate.ro/2010/10/12/prietene-ce-gradina-frumoasa-ai/
    Ei, si la sfarsitul lui august am dat drumul primului blog, 9abordare.blogspot.com, la sfarsitul lui septembrie site-ului lecturirecenzate.ro, iar la jumatea lui octombrie le-am comasat in cel de-al doilea.
    Si acum stiu : Scriu pentru ca imi place sa scriu, sa comunic cu lumea prin scris, sa le fac placere oamenilor de toate varstele. Daca vor veni si bani pana la urma, vor fi bineveniti !

  5. Pur si simplu, la inceput a fost ca un soi de amuzament. Am vrut sa vad daca pot face si eu ce fac si altii. Si am putut…
    Ulterior, blogul a devenit un mod de descarcare. Si pe masura ce deschideam blog dupa blog, a aparut si nevoia de a oferi informatii, sper utile, si altora…
    Chestia cu banii obtinuti din blogging… marturisesc ca imi surade, desi ar trebui sa muncesc mult mai mult pentru a obtine bani din aceasta activitate… E o chestie de rabdare, timp si foarte multa munca…

  6. Am facut primul blog pentru serviciu si apoi am zis ca n-ar strica sa am si eu unul. Dupa ce am scris un post despre un telefon mobil numarul de vizitatori a crescut ca prin minune si m-am gandit ca aceea sa fie nisa mea. 🙂

  7. Pentru a ma descarca 😀
    L-am facut doar de dragul de a scrie. Nu m-am gandit sa il “iau in serios”. Nu inca. …E asa cum zici tu “locul meu de joaca”. Cred ca mi-am facut blog si twitter pentru ca imi zisese o prietena buna de aceste 2 “instrumente”. Evident ca la inceput nu aveam habar cu ce se mananca, iar acum cand imi citesc primele articole din dec 2007 :))rad…:))))

  8. Sunt mai multe motive. Socializare, antrenament, descarcare si gandul ca blogul asta s-ar putea sa ma ajute la un moment dat.

  9. Nici eu n-am optat pentru una din variantele tale … dar intrebarea e buna 🙂
    Mi-am facut blog ( initial ) cu scopul de a-mi posta poeziile, sa am un loc virtual unde sa le vad. Apoi mi-am zis ca … sunt prea multe lucruri frumoase pe lume ca sa nu le arat lumii si am inceput cu Povesti Nemuritoare, cu Virtual prin Lume, in paralel mai scriam cateceva, ma luam, in general, de femei si barbati :)) Am prins insa gustul si cum imi place sa scriu, am incercat sa ofer si parti din mine, dar fara a ma descarca ( eventual doar atunci cand ma enervez si scriu despre ceva ce ma deranjeaza ). Nu e locul in care scap, in care ma refugiez … e doar un blog de care imi place sa am grija, unde imi place sa interactionez cu cititorii si sa aflam toti lucruri noi sau interesante, sau, in fine, sa ne exprimam parerea.

  10. None of the above. :)) Am deschis blogul ca sa vorbesc despre mine, ca doar is o narcisista, ce scufita mea. :))
    Serios acuma, am vrut sa scriu, dar nu m-am gandit despre ce, de-asta n-am nici o nisa, de-asta e o varza totala printre subiecte. Stiu insa despre ce nu scriu: despre politica, sport si subiectele fierbinti ale momentului. Foarte, foarte rar mai incalc si regula asta.

  11. Am bifat prima optiune desi e mai putin cu “oferitul” si mai mult cu “descarcatul”, m-a ajutat foarte mult la un moment dat, acum e muuuult mai bine. M-am uitat inapoi ceea ce am scris acum aproape 2 ani (https://bit.ly/cWhXNc) daca e corect sau nu. A reflectat foarte exact angoagele si trairile de atunci.
    Dupa aceea, cand a fost bine, a venit si partea de “a invata”, au mai fost si ceva mici castiguri, n-o sa ajung niciodata ca dojoblog, dar pentru mine e bine zic eu.

  12. asta e simplu. cred ca mai toti au “deschis” bloguri ca sa vada “daca si ei pot”. ce anume? vor afla numai daca pot si daca persevereaza :). sincer, eu as incerca (nu am incercat inca) doar sa vad ce iese. dar pana sa prinz curaj, o sa mai treaca timp.

  13. Eu am inceput un blog pentru ca o varianta curenta a urlatului la luna. Aveam multe de urlat si le-am urlat pe blog. Nu l-am facut public ca nu am vrut sa sochez prea multa lume. Am trimis linku numa la 8 persoane care am considerat ca au destul intre urechi ca sa poata sa inteleaga despre ce urlam si a caror parere ma interesa. Dintre 8 numa unu citeste ce scriu de fiecare data. Plus ca nu scriu prea des 1 pe luna sau la 2 luni. Ma gindeam sa incep si un blog despre dojo-ul la care merg da mi se pare riscant. Nu vreau ca celelalte dojo-uri sa stie ce se intimpla la noi in curte…Dojo, tu ai bloga despre dojo-ul tau? de ce da si de ce nu?

    Ossuu,

      • Nu as fi folosit numele adevarate, dar oricum… dintr-un motiv sau altu nu l-am facut…

  14. Am vrut să fac și altceva față de activitățile mele obișnuite. Am redescoperit ce mult îmi place să scriu și acum nu-l mai pot lăsa.

  15. Pentru ca sunt o vorbareata incurabila??? :-)))

    Ce ma intriga insa este faptul ca multe dintre blogurile pe care le urmaresc trec pe “privat” – mi se pare deja un curent foarte puternic, tot mai multi renunta la ideea de blog public.

  16. […] scrii un articol pe blog poate fi o activitate facilă, mai ales când ai înţeles exact DE CE ţi-ai făcut un blog, îţi intră în reflex şi ţi-e la îndemână să abordezi cam orice subiect din sfera ta de […]

  17. Martie 2008. Nu mai tin minte data, era intre 1:00 si 2:00, eram obosita si nervoasa, inca studenta pe atunci, busisem ceva la o tema sau ma certasem cu ai mei… nu mai stiu sigur, tin minte ca aveam draci si mi-am zis sa ies putin sa-mi iau un suc rece de la nonstopu’ din colt (care ulterior si-a redus programul la 6-22 si apoi s-a inchis, in locul lui aparand din vara asta un Mega Image). Ma cam lasasem de carbogazoase de vreo 9 luni, da’ pe vremea aia mai aveam asa momente la vreo doua luni cand calcam stramb. Bun, mers la non-stop, la frigider, apucat sticla si in momentul ala aproape ca mi-a venit sa urlu – frigiderul era doar pe post de mobilier, sucul era cald. Am luat totusi sucul, doar ca atunci cand am ajuns acasa am bagat combina frigorifica in priza (mda, si eu o tin mai mult pe post de mobilier, doar ca la mine e oricum goala mai mereu) si sucul a aterizat in congelator. Iar eu am aterizat in pat la calculator cu gandul sa-mi fac un blog unde sa injur magazinul de la colt (avea o prietena din Argentina blog pe blogspot si ala a fost motivul pentru care mi-am facut si eu blog tot acolo). A luat nastere un blog in noaptea aia. N-am scris insa nimic pe el. Timp de aproape doua luni, pana cand am avut un moment de “ba, eu gandesc mai mult in engleza, eu vorbesc mai mult in engleza… eu cam uit limba romana!” Si asa am inceput sa scriu… ca exercitiu, sa nu-mi uit limba. Presupun ca ma apropiam cel mai mult de varianta unu, pe atunci scriam despre chestii care ma pasioneaza, despre astrofizica, despre Formula 1, despre desene animate, ocazional despre faculta…

    It gets a bit uncomfortable as people find your blog and start reading what you write. I’m not comfortable when it comes to interacting with people, not even online. Sometimes I just disappear in the middle of an Y!M conversation, I just hide under the blanket in my bed (literally).

  18. Prima optiune nu este buna. Pentru ca, de exemplu, eu doar caut sa ma descarc 🙂
    nu am facut blogul pentru a oferi informatii in nici un domeniu.
    vreau doar sa ma descarc si atata tot 🙂

  19. As zice prima…desi a fost un cumul de factori :

    Pentru a oferi informatii (articole de fond care nu existau online : Egmont, Abracadabra, Metal, Kelly Family si inca vreo cateva sunt inca o sursa de cautari), pentru a mă “descărca” (e vorba de nevoia de a scrie, la mine e patologica) + pentru simplul motiv ca-s suficient de egomaniac incat sa cred ca scriu interesant :))

  20. Hm, nu se potriveşte 100% nici una din opţiuni.

    Am început blogul pentru că am fost (şi sunt) de părere că bijuteriile create de mine sunt mai mult decât simple bijuterii, având în vedere felul în care le fac şi, deci, era necesar un loc în care să explic câtă muncă şi cât suflet pun în ele. Câteva fotografii pur şi simplu nu pot transmite asta.

    Desigur, explicaţiile mai tehnice pot fi de ajutor celor care se hotărăsc să se apuce de “zale”.

    Şi, de ce să mint, blogul este şi locul prin care îmi fac cunoscute creaţiile pentru a le face reclamă. Pentru că sunt de vânzare şi lumea trebuie să afle chestia asta 🙂

    Deci bănui că ar fi o combinaţie între 1 şi 2. 🙂

  21. Pentru ca nu exista in Romania nici un blog pe nisa mea. Am vrut sa fac ceva original, unic, si am reusit.
    Iti trebuie mult curaj sa dai drumul la un blog pe care sa nu scrii despre politica, monden, jocuri, muzica sau sex. Romanul doar cu astea e invatat si daca scrii despre altceva risti sa nu ai trafic. Am reusit in scurt timp sa am si eu o mana de cititori si comentatori fideli. Am sperat ca o sa vuiasca blogosfera despre … unul care critica si comenteaza publicitatea din Romania, dar nu s-a intamplat.
    As fi ipocrit daca as spune ca nu ma intereseaza banii sau monetizarea blogului. Am spus banii nu barter, ca doar asta mi s-a oferit pana acum.

    • Existau si inca exista destule bloguri cu comentarii de reclame, pana si bucurenci voia sa faca o treaba de-asta acum ceva vreme. Nu e o premiera, nu una anuntata cel putin.

      Chestia e ca multe siteuri apartin oamenilor din profesie (copywriteri care arunca pisica in ograda altor copywriteri, etc). Provocarea ta ar putea fi sa pastrezi o viziune cat de cat impartiala asupra peisajului de ansamblu (si eventual sa aduci comentariile mai repede decat IQ Ads-ul si altii).

  22. Din moment ce blogu’ are un caracter mai personal, el este locu’ in care refulez, spun chestii amuzante sau mai scriu ce-mi trece prin cap.

  23. am inceput pentru a-mi promova cartea, apoi totul a devenit ceva indescriptibil si fain 🙂

  24. eu mi-am facut blog ca sa nu ia altcineva domeniul. simplu.
    ideea era ca pe viitor sa fie un fel de prezentare a mea, o chestie care sa ma recomande.

    apoi m-am gandit ca ar fi mult mai ok sa incep din timp cu blogul pt a avea page rank, ceva unici deja formati, experienta, cat si un mod placut de exprimare in scris.

    momentan nu am un subiect anume, dar pe masura ce evoluez ca inginer (anul 1 constructii) blogul se va axa pe acest domeniu.

    • normal, intrebarea era “De ce ai blog?”, nu “De ce nu ai blog?”, deci evidnet se adresa celor care au un blog 😉 🙂

  25. Nu stiu exact de ce am blog… cred ca il folosesc sa mai impart informatii, sa ma descarc, sa mai public vreo poezie sau sa impart cu cititorii mei vreo poza… mai simplu de atat nu cred ca este…

  26. Am inceput prin 2007 ca o alternativa la ce e delicious acum. Nu stiam ca exista site-uri unde pot adauga niste link-uri pe care mai tarziu nu vreau sa le pierd, sa am lista mea de video-uri preferate, muzica intr-un singur loc si asa mai departe :).

    Am tot inceput sa pun tampenii din astea si am ajuns sa citesc si alte bloguri si sa incep sa scriu si am ajuns la ce am acum. Am tot schimbat extensii ca tampitu’ si nu e a buna. Ce am inceput acum, pe .ro, vreau sa continui cativa ani sa vedem :).

  27. @KROSSFIRE: Incerc sa fiu cat mai impartial posibil, iar comentariile mele sunt facute din punctul de vedere al consumatorului de publicitate. Problema cu care ma confrunt este lipsa spoturilor de pe youtube.

  28. […] multe locuri tot felul de articole si sondaje in care posesorii de bloguri sunt intrebati: “De ce ti-ai facut blog?”. Raspunsurile sunt de toate felurile: altii si-au facut blog din curiozitate, altii si-au […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.