Pe la 6 în Parcul Central

5
1564
views

Săptămâna trecută am postat poze din timpul unei plimbări prin Upper West Side şi am promis că vor apărea poze cu finalul plimbării: puţin prin Central Park şi 5th Avenue, partea “lipită” de parc, cu celebra “museum mile”.

Înainte de a intra în parc nu m-am putut opri de la pozat diverse clădiri. Asta chiar mi-a plăcut.

Este final de august (28), aşa că se colorează frunzele …

Una pentru colecţia lui “iubi”:

Un copac mai altfel şi o potecuţă …

Am ajuns şi la băltoaca a mare, cunoscută ca Jacqueline Kennedy Onassis Reservoir. Am făcut şi eu o pauză de mers şi m-am pus pe pozat.

Sunt cu fundul la nord şi pozez partea de sud. Se văd marile clădiri din Manhattan undeva în spate.

Mă pregăteam deja de ieşirea din Parc (am ieşit prin zona respectivă, pentru că mai stăteam vreo oră până la poarta din Sud). Plimbarea în parc s-a făcut deci de la vest la est şi cam atât, că altfel mă prindea noaptea pe acolo.

.. detaliu dintr-o clădire frumoasă. Şi încă una …

Să vedem cine-l recunoaşte …

Mda, Guggenheim, muzeul pe care n-am binevoit să-l vizitez încă, dar pe care l-am pozat de vreo 3 ori cu ocazia mai multor plimbări în zonă. Arată absolut superb. Se poate vedea şi de pe stradă …

O clădire frumoasă, un icecream truck, toneta de hot dog şi taxiul galben. Very “new-yorkish”

Pentru colecţia mea de indicatoare:

Încă o privire în jos pe 5th Avenue  şi mă pregătesc de ieşit pe altă stradă, spre staţia de metrou. Nu-mi mai simţeam deja picioarele.

Şi ultima, traversând strada:

În mijloc vedeţi “ţuguiul” de la Empire State Building. E pe 5th şi al fi putut ajunge şi acolo, dar nu în ziua respectivă. Şi clar nu cu picioarele făcute praf în câteva ore bune de mers. Mahanttan-ul e foarte frumos şi micuţ pe hartă, dar te ia cu disperare, când chiar trebuie să mergi pe jos.

Săptămâna viitoare VIDEOS de pe Empire State Building.

5 COMMENTS

  1. Pana sa ajungem noi acolo mai e cale lunga, asta daca om avea norocu’ sa ajungem. 🙂 Intr-adevar se vede de la o posta ca e vorba de o alta lume, de civilizatie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.