Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Better Off Ted (2009)

Ted (Jay Harrington) este vice-preşedinte al Departamentului de Cercetare şi Dezvoltare din cadrul Veridian Dynamics, o corporaţie mamut al cărei principal motto este “banii înainte de oameni”. Veridian Dynamics sunt implicaţi în tot felul de cercetări suspecte, au implicări serioase în politică şi fac teste pe angajaţi fără remuşcări. După cum spune chiar şefa lui Ted, Veronica (Portia de Rossi), în lume mai sunt doar 3 guverne mai puternice decât Veridian Dynamics.

Cum nevastă-sa a plecat “să salveze lumea” pe coclauri din lumea a treia, lui Ted îi revine plăcerea de a se ocupa şi de creşterea fetiţei sale, Rose, un fel de voce a conştiinţei pentru el, de câte ori ia vreo decizie inumană, dar numai bună cu ideile Veridian Dynamics.

Şefa lui este o “corporatistă” fără suflet, de care se tem cam toţi angajaţii, dar care, culmea, are respect pentru ideile lui Ted. Echipa este completată de Linda, şeful la departamentul de testări şi cei 2 oameni de ştiinţă ce fac toate bizareriile posibile: Lem şi Phil.

Serialul începe foarte promiţător, când Phil este păcălit să se lase “îngheţat” pentru un an, pentru că ar fi complicat pentru companie să găsească vreun “fraier” din exterior. Absolut toate deciziile din companie sunt luate fără cel mai mic interes faţă de siguranţa sau chiar viaţa angajaţilor, principalul scop fiind banii şi puterea.

Sunt relevante şi inserturile de “publicitate”, clipurile de promovare ale Veridian Dynamics. Unele sunt absolut geniale.

Chiar dacă serialul nu este atât de comic încât să te tăvăleşti de râs, există cam în fiecare episod destul umor încât să facă vizionarea interesantă şi plăcută. Într-o lume a “corporaţiilor”, serialul este bine-venit. Momentan există 2 sezoane, ABC au suspendat serialul la începutul anului, pentru că nu a avut suficientă audienţă. Eu l-am terminat de vizionat, îl recomand cu drag pentru câteva seri în care vă plictisiţi.

Şi, pentru că un om deştept mi-a dat ideea, iată şi un promo:

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

8 Comments

  1. eu urmaresc in prezent serialul Fringe si-mi place la nebunie pentru ca este un serial politist in primul rand, pentru suspans, pentru scenele sf si nu in ultimul rand pentru umor. Nu stiu care serial a aparut primul dar e clar ca s-a inspirat unul de la altul deoarece si in Fringe apare o mega companie(Masivve Dynamics) care se ocupa cu tot felul de experimente si este implicata in politica si alte alea, ciudata coincidente, nu?

    • Hmmm .. interesant. Probabil Better off Ted s-au luat dupa ei, serialul a aparut la un an distanta.

  2. din ce am vazut in promo,asemanarile se opresc la denumirea companiilor. cel recomandat de tine e comedie clara! fringe e altceva,ultimele episoade sunt cat se poate de serioase.

  3. cum snt in perioada serialelor de comedie (the big bang theory & how i met your mother) cred ca acesta v-a fi un serial numai bun pentru mine 🙂 multumesc de recomandare 🙂

  4. Pentru cei care nu prefera doar umorul “clasic” de sitcom recomand The Office. Un serial destul de vechi dar foarte amuzant.

    • Pe asta iti spun sincer ca nu l-am prea vizionat cu drag. Ar trebui eventual sa rezist 2-3 episoade, probabil ii prind farmecul. Promit ca mai incerc 😉

      • Intr-adevar e un pic mai “diferit”.
        Nu stiu daca incepi sa-l indragesti prin perseverenta 🙂 Poate pur si simplu nu e pe gustul tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.