Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Megamind (2010)

Sătui de atâta muncă şi politică, să ne pregătim de weeked. Şi cum se poate face asta mai bine, decât având în plan un film “uşor” şi comic … Azi ne facem poftă cu Megamind.

Megamind e cel mai mare şi mai tare erou negativ pe care l-a produs lumea, dar, deşi este atât de puternic, încercările de a cuceri Metro City i-au cam dat cu virgulă. De fiecare dată când încearcă, este învins de super-eroul Metro Man, rămas invincibil până într-o bună zi. După atâta efort, Megamind reuşeşte să-l ucidă şi să scape în sfârşit de el. Problema este însă că, vorba din popor, rău cu rău, dar mai rău fără rău.

Rămas fără un oponent serios, Megamind se simte cam fără rost. Este un super-rău, dar îi lipseşte acum un erou cu care să se încaiere.

Deşi de atât timp şi-a dorit să scape de Metro Man, acum că şi-a atins scopul, această victorie e cel mai rău lucru ce i s-a întâmplat. Aşa că decide să scape de plictis, “născând” un nou erou: Titan. Noul erou, nu e doar sensibil mai tânăr, dar chiar mai puternic. Partea proastă e că Titan e mai interesat de rele, decât de fapte bune, aşa că, în loc să aibă un oponent care să facă lucruri cavalereşti, Megamind are încă un nebun pornit să distrugă lumea.

Mare problemă mare .. fostul “scaraoţchi” şef este acum într-o adevărată dilemă, neştiind ce să-i facă noului erou. Ar trebui să se transforme el oare dintr-un făcător de rău într-un erou pozitiv? Veţi afla, urmărind filmul.

Câteva cuvinte despre distribuţie:

  • Will Ferrell joacă rolul principal şi reuşeşte să atragă audienţa de partea sa. Până la urmă e normal să ai o urmă de simpatie pentru eroul cel rău, mai ales că există clare motive de a o lua pe un asemenea drum. O situaţie numai bună pentru nişte şedinţe la psiholog privind greşelile părinţilor, care, iată, distrug viitorul odraslelor.
  • Brad Pitt apare şi el în film spre disperarea damelor etern îndrăgostite. Zic disperare, că nu-i apare mutra, doar vocea.
  • Tina Frey – pentru că era nevoie şi de o “damzel-in-distress”, a fost cooptată. Amatorii de seriale TV o cunosc foarte bine din 30 Rock (promit o recenzie şi pentru serialul ăsta).

Restul de personaje aduc farmec şi completează “echipa” de eroi. Filmul este departe de a fi “serios” şi nici nu-şi propune să stea alături de greii celei de-a şaptea arte. Este o comedie drăguţă, cu personaje pline de vervă şi un dialog energic şi drăguţ. Animaţia este de calitate, aşa cum deja ne-am obişnuit de câţiva ani încoace. Şi, pentru că nu se mai poate trăi fără 3D, varianta respectivă e chiar şi mai plăcut de vizionat.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

3 Comments

  1. Sunt doua animatii anul acesta care merg pe aceeasi idee a anti-eroului (“Despicable Me” vs “Megamind” – cumva si Steve Carrell vs. Will Farrell). Nu le-am vazut, dar cumva mi-e greu sa cred ca ambele vor fi la fel de reusite.

  2. @Viktor: Pe mine m-a atras mai mult Despicable Me, la care am si fost … n-am de gand sa vizionez Megamind, nu pare ceva extraordinar, insa Despicable Me chiar e o animatie reusita !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.