Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Pe umeri pletele-i curg râu …

Dacă tot e duminică, zic să povestim chestii mai relaxate, că ne-am săturat de filozofii. Şi, dacă tot am proaspăt făcută tunsoarea, să povestim despre podoaba capilară la dame: cum e normal să fie şi cum o avem noi.

Am se pare ceva “dereglat” la gene, când vine vorba de păr. Sunt celebră pe la toate coafezele, cu “blana” mea. Am avut părul lung de la 10 ani la 19 ani. Până sub fund. Uriaş, des, uşor ondulat. O bucurie pentru văz, o teroare când era vorba de întreţinere. Consumam un lighean de şampon la o spălare, îmi lua ore bune să-l usuc şi periatul era o veşnică sursă de frustrări. Dar era frumos ca la zâne. La 19 ani l-am tăiat. Scurt. Dintr-o dată. Am adus coada acasă, frumos legată. E superbă, vorba aia produc şi io ceva pe lumea asta … păr.

În ultimii ani am lăsat pletele să crească o dată sau de două ori şi le-am readus la “normal” pe când erau pe la jumătatea spatelui. La cât de repede creşte părul, chiar nu era o maximă realizare.

Am revenit la freza “tradiţională”. SCURT, aproape băieţeşte. Uşor de întreţinut şi comod. Plus că arăt chiar mai decent, pentru că, odată ce începe să crească, pleata are prostul obicei să se onduleze după cum i se arată. Şi, pentru că am şi vreo 3 “vârtejuri” asimetrice pe cap, vă imaginaţi rezultatul. Decât să am coadă de “cal”, că oricum nu-s în stare de chestii mai serioase, prefer să fie scurt.

Normal că juma’ de familie e în doliu de 5 zile, că am tuns “frumuseţe de păr”. Şi că alţii şi-ar dori să aibă asemenea podoabă şi tra-la-la. Restul lumii cugetă că, deşi nu e chiar cea mai feminină variantă, nu stă rău. Plus că, va creşte oricum buruiana. Din păcate mult prea repede.

Io deci ştiu cum voi vota astăzi. Voi?

[poll id=”14″]

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

23 Comments

  1. Din cate am observat eu, barbatii sunt cei care accepta mai greu ideea de par scurt la femei.
    Eu si sor’mea semanam f bine, cu o mica exceptie: parul. Al meu e cret si simplu de intretinut, al ei e drept, lins si cu ‘a mind of its own’, asa ca s-a tuns scurt, scurt. Sotul meu se uita la poze si a zis ca desi a ramas tot frumoasa, i s-a dus acel ‘ceva-ul’ si m-a rugat sa-i promit ca nu ma tund scurt ca ea 🙂 Nu am putut decat sa rad.

  2. Chestiunea e mai complexa decat pare la prima vedere. Depinde foarte mult de fizic si de personalitate. Sunt femei carora, pur si simplu, nu li se potriveste parul lung, altora dimpotriva, nu le sta bine cu parul tuns. Secretul e sa descoperi din ce categorie faci parte. A, si categoria se mai schimba si cu varsta, cu preocuparile etc.

  3. Depinde… barbatii prefera femeile cu parul lung, eu cel putin asa prefer. Insa daca ei ii place cu parul scurt nu inseamna ca nu exista nici un barbat caruia sa nu-i placa asa.

  4. votat scurt…nu port lung,ca si tine nu am rabdare sa stau sa il bibilesc,ma enerveaza.
    am incercat,am rezistat eroiccateva luni,am clacat.
    scurt,sa pot sa il invart eu cu spuma cum doresc!

  5. Daaaaaaa…e OK :)) Tocmai am scapat de pleata….imi lasasem parul lung dupa vreo 5 ani :))…Evident ca mai mult de 1 an jumatate nu am rezistat. Joi…pleata a zburat 😀 toata lumea imi spune ca imi sta mai bine asa. Nu am nervi sa-l aranjez, e foarte greu, nu mai avea tinuta etc… 🙂 Il tineam prins doar intr-un fel, nu suportam sa=l las desfacut, era peste tot par etc..:D

  6. Eu toata viata am avut parul ori scurt ori lungime medie. Intotdeauna zic ca acum il voi lasa sa creasca, sa vad cum va arata. Dar atunci cand ajunge undeva la umeri incepe sa stea ca naiba si e foarte greu de aranjat. (pentru mine, o persoana care isi aranjeaza parul in fix 2-3 minute dimineata). Asa ca daca parul lung este greu de intretinut pentru tine, si nu vrei sa petreci o vesnicie avand grija de el de ce sa nu il ai scrut? Mai ales ca probabil iti sta foarte bine 🙂 Si cel mai important e nu ce spun barbatii, e cum te simti tu. Daca te simti bine in pielea ta se va vedea.

  7. Ţin minte că şi eu aveam părul lung,lung,des şi cu firul gros, până pe la vreo 16 ani când m-am hotărât să mă tund până la nivelul umerilor. Când m-a văzut maică’mea să plângă şi nu alta,cum am tuns o aşa frumuseţe de păr? Când mai creşte el? Ciudat e că de fiecare dată când m-am tuns, nu mie mi-a părut rău după poboada capilară ci celorlalţi.
    Cât despre părul scurt, nu l-am avut niciodată de când pot eu să iau hotărâri asupra lui, nu ştiu cât de bine mi-ar sta. Cu toate astea sunt femei cărora tunsorile scurte li se potrivesc ca o mănuşă.

  8. Mie îmi plac femeile cu părul lung, mi se pare că există o diferență enormă între păr frumos, știut cum să-l îngrijești și să-l aranjezi și părul scurt … care e scurt și atât. 😛 Există, totuși, ce-i drept, și femei cărora le stă bine cu părul scurt. Eu mă chinui să-mi cresc părul … că e ondulat și creșterea în lungime nu se vede precum aș dori 🙁

  9. Depinde, am vazut multe fete cu parul lung care aratau superb. Apoi, unele s-au tuns mai scurt … si surpriza, unora le statea mult mai bine.
    Si fetele cu parul scurt pot fi sexy.

  10. De ce unei femei ii pasa ce spun necunoscutii despre lungime parului ei? Pentru ca e romanca.

    Printre multele motive pentru care romanii se intorc din Canada exista si acesta: In Canada nimanui nu-i pasa ce fac eu si mai ales nu il INVIDEAZA!
    Cind vor invata romanii sa traisca petru ei si nu pentru altii?

  11. Când vezi o femeie cu pletele în vânt, de neprețuit. Pentru toate celelalte există… femei cu părul scurt.

  12. eu ani de zile m-am tuns baieteste, si toata lumea era topita dupa cum imi statea. evident ca unul dintre prietenii mei, radea de mine si-mi zicea: auzi, acuma cum te mai abordeaza barbatii pe strada: baietelule, iti da nenea o acadea?
    singurul motiv pentru care mi-am lasat plete de cand am plecat din tara, este faptul ca imi creste repede pleata, si daca nu ma tund o data pe luna cel tarziu, arat ca un mop zburlit, ca si parul meu se onduleaza dupa cum i se arata lui. asa ca am preferat ca de aia 30 de euro/luna sa-mi iau ciocolata :))

  13. Buburuza mea avea paru’ pana peste fund cand ne’am cunoscut (amandoi rockeri), de vreo 5 ani, e tunsa scurt, scrurt (baieteste),acum isi lasa paru’ sa creasca … sincer, mie imi place oricum … nu am nici o problema cu lungimea parului … am trecut peste faza: bajetii cu paru’ scurt, fetele cu paru’ lung
    😀 (BTW si io am avut paru’ lung 😉 )
    P.S. Normalu’ asta ma omoara (asa in general, in lumea asta)

  14. Nu “trebuie” sa nimic – daca iti place parul scurt, tunde-te si bucura-te de noul look. Mai ales daca esti una dintre norocoasele care chiar arata bine tunse scurt 🙂 (Eu n-am curajul sa incerc, dar pt mine parul lung e o problema doar cand trebuie uscat; in rest… pieptanul si un elastic de par si atat.)

  15. Meg Ryan e singura care arată bine cu părul scurt. Restul… hai să fim serioși. Aș spune eu ceva, dar e de dulce sau politically incorrect.
    Cât despre opiniile feminine, știu și eu câteva despre tunsoarea unei fete și mi se păreau atât de false și departe de realitate încât le contraziceam imediat.

  16. Vai :)) zilele astea (Adica ieri si azi) doar laude la noul meu look “scurt”. Muajajaja :)))) deci da, se poate 😀

  17. fiecare isi doreste ce n-are. eu sunt adepta parului un pic mai lung, imi place sa-mi fluture in vant 😉

  18. […] firmelor ale căror sigle le purtăm la vedere şi m-am enervat când am văzut că unele fete au părul des şi ondulat dar aleg să-l poarte scurt. Şi-ar mai fi, dar doar n-o să va spun vouă acum tot ce […]

  19. “Cat e de OK să aibă o femeie părul scurt? ”

    Zic ca e foarte Ok atata timp cat EA se simte bine cu tunsoarea ei .

    Mie pletele-mi curg rau si mi s-a spus dintotdeauna ca am un par superb . Cu toate astea , prin tinerete 🙂 , l-am tot tuns in fel si chip si culmea , oamenii continuau sa-mi spuna ca arat la fel de bine ( mai putin iubitul meu din vremea respectiva care mi-a inchis usa-n nas atunci cand mi-am facut aparitia ……tunsa ) M-a primit totusi in casa dupa ce cele cateva secunde de soc . 🙂
    De ceva ani insa il tot port lung , il iubesc si-l aranjez in fel si chip . In fiecare zi arat altfel . Cred ca totul tine de personalitate , de niste etape ale vietii si de cum te simti bine-n pielea ta .
    Deocamdata eu ma simt bine cu parul lung . Tu te simti bine cu parul scurt . Si e FOARTE OK !!!! 😉

  20. Decat lung si greu de intretinut, rebel si “consumator” feroce de produse de ingrijire si intretinere, mai bine scurt, cat se poate de scurt, dar sa “nu te doara capul” fara rost…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.