Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

In Vino Veritas

Sunt convinsă că apropiaţii, dacă citesc articolul ăsta, vor pufni în râs. Adică eu, anti-alcoolica, aia care bea lapte la întâlnirile bloggeristice, discut despre vin. Pfui, ceva s-a mişcat probabil la mansardă.

Nu beau de obicei. Nu m-am îmbătat niciodată, nu am băut “tărie”. Nu-mi place mirosul, iar gustul nici atât (am gustat şi io, dar nu mă încântă). Beau rar bere. Din aia bună, luată de “soare”: Pilsner Urquell. Şi am mai băut ceva lichior de nu ştiu ce la prietenii din NY. Bailey’s cred. Pe care îl “îndoiam” cu lapte, spre groaza tuturor. Aş pune lapte şi în lapte, dacă ar fi după mintea mea.

Mai beau şi vin. Am un singur fel după care dau pe spate  – Tămâioasă Românească de la Cotnari. Am încercat ceva similar de la Murfatlar, nu mi-a plăcut. Am înceract Grasa de Cotnari. Nu mi-a plăcut. Prietenii noştri de peste gârla cea mare s-au gândit că ne fac o bucurie servindu-ne nişte vin din anul naşterii mele. Deci Lacrima lui Ovidiu din ’78. Nebunie totală. Teoretic, că doar mie nu mi-a plăcut. Deşi beau doar vin alb şi dulce, ăsta era prea de tot chiar şi pentru mine.

Aşa că am rămas la Tămâioasa mea, pe care o “scufund” în 2-3 ore de stat cu burta sus şi privit la diverse seriale de pe laptop.

[poll id=”17″]

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

22 Comments

  1. Da dar sa fie sec. Rosu iarna si alb sprițat vara. Pentru vara am descoperit vinul ideal, vinul verde de Portugalia.
    E buna si laptele, dar din cand in cand, seara inainte de culcare, daca ai insomnii 😉

  2. :)) si la mine se uita stramb toti cand le spun ca nu imi place vinul. Deloc deloc, imi vine sa vomit cand miros… La fel si cu whisky-ul si sangria… In schimb sunt fana bere si lichior de whisky (chiar Bailey’s :X la care pun doar multa gheata, in niciun caz lapte :)))) ).

  3. Dacă vrei să mai înveţi câte ceva despre vin, sau dacă ai nevoie de recomandări argumentate în materie de vinuri (că poate te plictiseşti de Tămâioasa de Cotnari), te trimit pe blogul unui focşănean de-al meu stabilit în Bucureşti, Alibus, cu „Gânduri care vin şi pleacă” – https://alibus.blogspot.com/

    Cât despre mine ca şi consumator de vin, beau la ocazii şi nu-s prea pretenţios, că doar gust şi cam atât

    • Raducu,

      Eu ma feresc intodeauna sa despre un vin ca e cel mai bun. este pana la urma vorba de gusturile fiecaruia.

  4. Nu mă dau în vânt după vin, dar nu spun “nu” Grasei de Cotnari sau unei căni de vin fiert cu scorţişoară şi piper.

  5. Pentru ca a venit iarna, merge desigur un vin fiert.
    La ocazii mai deosebite prefer o Busuioaca de Bohotin sau o Grasa de Cotnari.

  6. Mie cel mai mult imi place sucu de portocale.

    Da merge si un vin bun la o mancare buna. In rest mi se pare ciudat gustu de alcool, dar de mai beau o bere daca mai ies in oras

  7. incerca ceva bun si alb: Gewurtztraminer, dar adevarat, din Alsacia. Mai ales cand este cules tarziu, e o nebunie

  8. Hmm … nu sunt eu mare degustătoare de vin, dar mi-ar plăcea să învăț cum să apreciez un vin bun. Totuși, am o preferință pentru vinul roșu. 😀

  9. Beau vin cu cinditia sa fie demidulce sau dulce si de preferabil alb.
    Imi place Carmel, Tokay sau Randunica.

    In Franta stiu ca ii inebuneam pe aia cand comandam bere 😛

  10. Nici eu nu mi-am facut un obicei (ca sa nu spun narav) din consumul de alcool… Si totusi nu am vrut niciodata sa “pozez” in postura de falsa “usa de biserica” si mai scap si eu cateodata la cate o picatura de produse diverse continand alcool. O fac uneori, dincolo de petreceri, pentru a-mi induce o stare de relativa relaxare, pentru a putea atipi mai usor si a-mi odihni cat de cat mintea supratracasata la un moment dat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.