Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Reduceri la Real

Ieri am avut “plăcerea” de a merge prin magazine, pentru a lua ceva de pus sub nas pentru noi şi cei doi câini. Cum Kaufland nu au Friskies, iar jigodiile numai din astea acceptă, am făcut şi o călătorie până la Real. Unde parcarea era plină ochi, că doar e criză şi nu au oamenii bani. După ce am făcut slalom printre oameni în magazin, că era un sfert de Timişoara acolo, am ajuns şi la casă. Aveam mâncarea de câini, nişte “dos papier” şi un cozonac. Că restul cumpăram de la Kaufland.

În faţa noastră o tanti cu produsele pe bandă. Cuget că, dacă mai avea vreo 4 nescanate, intrăm şi noi repede, deci nu mă prinde Crăciunul la casă. Prost gândit.

Real s-au gândit să facă nişte reduceri senzaţionale, cam de tipul mocioflenderilor de pluş cu meclă de câine, care, dacă stăteai să calculezi câte catraliarde de puncte au “costat”, veneau la vreo 2000 de lei bucata. Dar, deh, facem promoţii.

Cucoana din faţa mea a oprit banda, exact când mi-era lumea mai dragă, din cauza unei cutiuţe cu 16 globuri de brad. Care teoretic erau la reducere (că aşa a văzut şi chiar i-a spus un şef de raion), dar la casă aveau alt preţ. Adică erau reduse cu 20%, nu cu 50%, cum se “reclama” la raft. Ultimul produs era bere. Din aia “bună” la PET. De fapt 2 flacoane de 2 litri, plus o doză mică. Înfăşurate cu “scoci” colorat şi ceva cu reducere pe el. Nu ştia sigur cât îs reduse, că nu apărea preţul la raft, dar asta nu a oprit-o să ia pachetul oricum.

Trece casieriţa pachetul pe scanner. Nimic. Îi apare “nu e de vânzare”. Clienta ţine morţiş să cumpere produsul, mai ales că a lăsat deja globurile la casă. Stăm. Trec câteva minute, suntem blocaţi pentru 2 PET-uri de bere proastă. Plus încă o proastă: organizarea de “sales” din Real. Vine un angajat de la “băuturi” şi confirmă că secretul preţului este pe tot raftul cu “promoţie”. Aşa o promoţie ţeapănă, că este “nepreţuită”.

Şi mai stăm o tură, până îi vine ideea casierei să scaneze separat butelcuţele de bere. Mda, îi ceva promoţie, deci nu a greşit clienta. Dar clienta are program de nazuri. După ce am stat aproape un sfert de oră după dosul ei, că trebuia să cumpere rahatul ăla de bere, văzând că “scociul” ce lega cele 2 PET-uri şi doza de bere a fost desfăcut, decretează: “eu nu le iau aşa”.

Bun, înţeleg să nu iei un ambalaj desfăcut, pentru că până la urmă e parte componentă a produsului. În cazul ăsta era vorba de un rahat de bandă adezivă ce lipea 3 produse separate, ce puteau fi puse în plasă fără problemă. Că erau oricum fabricate separat şi vândute în magazin şi separat.

Mi-a venit s-o strâng de gât. Am pierdut timp pentru că marea doamnă trebuia să se edifice în ceea ce priveşte preţul (chestie pe care pot s-o înţeleg, mai ales că Real-ul au dovedit de 2 ori doar în tranşa aia de produse că fac şi promovează reduceri în cel mai pur stil românesc), iar apoi nu putea să care separat două “sticle” de plastic de bere proastă, că-i cădea coroana, dacă nu le lua lipite cu “scoci” galben scris cu roşu.

La Kaufland din fericire nu am mai dat peste asemenea promoţii bine puse la punct, aşa că am încărcat mâncarea necesară şi am plătit-o mai repede decât la Real, deşi aveam sensibil peste 4 produse. Dacă e să cârcotesc însă, sunt pur şi simplu şocată ce marfă PROASTĂ au la sectorul fructe. E strigător la cer să nu fii în stare să aduci nişte banane normale sau portocale mâncabile. Ori sunt verzi de tot, ori sunt stricate. Şi de obicei una peste alta, de ţi-e scârbă să pui mâna pe ele, de cât miros de împuţit e pe ele. Bine că în rest majoritatea mărfurilor sunt produse şi ambalate de alţii. Că la ce nesimţire este în magazinul ăsta, m-aş aştepta să mănânc pâine mucegăită alături de cocă necoaptă.

Bine să s-a terminat bâlciul cu “şopingul” pentru ale gurii. Baftă celor care încă nu au atacat problema 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

25 Comments

    • Bine ca ai reusit. Iubi a stat acum cateva zile juma de ora pana a realizat ca de fapt nu poate parca 😀

  1. Sincer, eu n-am avut probleme in Real pana acum. E drept ca nu ma duc prea des, ca imi e Auchan-ul aproape, dar am fost de 2 ori in ultimele 2 saptamani. Si mi-am luat si un cutit de-ala la oferta. L-am cumparat si pe urma am stat si am lipit punctele, ca sa nu tin randul in loc. Si tipa de la casa n-a avut nimic de obiectat, ii trebuia doar randul ala de hartiute lipite.
    Dar la promotii de-astea alimentare dubioase nu ma bag, ca tot timpul am impresia ca sunt chestii de care vor sa scape.

  2. Eu nu mai calc in Real de ceva vreme. Sunt extrem de nesimțiți și am avut câteva certuri majore cu ei pe diverse teme. Una dintre ele fiind chiar diferenta de pret pentru un produs fata de ce era afisat la raft.
    În altă ordine de idei era dreptul cucoanei să facă scandal. Și pentru 10 bani eu m-aș fi certat cu ei. Din principiu nu de altceva. Asta-i o chestie care deja se practică generalizat și una din “ofticile” mele este că nu-s mai mulți care să-i tragă de urechi.
    Probabil nu la casa ca nu-mi place să-i țin și pe alții să piardă timpul dar m-aș fi dus nițel peste ăia de la relații cu clienții.

  3. eu m-am inghesuit ieri in euro, lume peste lume.exact cum spui,o fi criza, dar de unde au oamenii totusi bani, ca aveau plasele pline!

  4. Na eu nu mai calc in Real. Saptamana trecuta am stat 20 de minute la casa, pentru niste paine si Pepsi, ca mi s-a parut mie ca imi e in drum. Am lasat in cele din urma cosul acolo si am iesit cu mainile goale ( marlanesc, stiu…dar nu mai aveam rabdare ).

    Problema e ca, desi era clar ca-i aglomerat magazinul, doar cateva case sunt deschise. Prefer sa cumpar de la Auchan, pentru ca indiferent cat e de aglomerat, nu am stat la coada niciodata mai mult de 5-7 minute. Ei deschid repede alte case si rezolva problema.

  5. Sa vedeti ce e prin mareata capitala:)) Isi iau unii cate doi porci si 2 vaci, ca sa aiba asa, o gustarica de Craciun… sau cel putin asa mi s-a povestit, ca eu anul asta nu calc in supermarketuri de Sarbatori:)

  6. De ce nu mergeți la Real-ul de la Aeroport? Mai tot timpul e liber.
    La auchan e prea aglomerat, e drept fiind în mall…dar și prețurile sunt de mall. Adică nu e chiar cum zic ei „toate prețurile mici”. Cel puțin nu la alimente.

    • Claudiu, ala de la Aeroport e exact in partea aialalta a orasului. Din Sagului pana acolo fac 3 ore probabil 😀

      • Nu știam că stai în Șagului 😀
        Eu stau la UMT-eu și ajung în 10 minute la Real, locuri de parcare sunt tot timpul și nici traficul nu e cine știe ce. Mai poate veni un tren, dar nah. Și personalul de acolo e super amabil.
        Câteodată mă gândesc dacă e rentabil pt. Real să țină hypermarketul acolo deshics..

  7. Eu nu inteleg atitudinea asta violenta cu care va laudati: ma certam, ii injuram, ii bateam…si asa mai departe. Prea mult stress aiurea, mai bine te duci la un magazin unde dai un leu in plus si nu e coada.
    Nu poti fi si sarac si cu pretentii.
    P.S. As vrea s-al vad pe bataios dat in judecata si obligat sa plateasca asa vreo 100000 Euro daune sa-si calmeze nervii pe viitor.
    Prea multa agresivitate strica.

  8. Pentru ce 100000 de euro daune mihai? ca sunt ei zgarciti si au 10 case, dintre care 5 libere? daca in viata nu ai tupeu si nu deschizi gura nu faci nimic. Ok, de acord. Prea multa agreivitate strica dar nici sa ma calce iei in picioare.

    • Te da in judecata vinzatoarea batuta. Nu are nimic de-a face cu magazinul. Sa te vad cum scoti camasa.
      p.S. Asa se face in lumea civilizata.

      • de unde ai învăţat tu cum se face în lumea civilizată, bre, din filme?

        repeat after me: legea română nu-ţi acordă daune mai mult decât costurile spitalizării, şi alea greu. hai marş cu visele de sute de mii de euro 😀

  9. Deci io cre’ca miine sparg pusculita si ma duc sa cumpar ceva de toti banii marunti pe care-i am in casa. Si am ceva maruntis… la vreo 6 kile. Vai de ala/aia de dupa mine la casa!

  10. Eu nu am avut inca probleme iesite din comun nici la Real (nici unul din cele 3) si nici la Kauflandul din Circumvalatiunii. Uneori se intampla ca personalul sa nu fie prea politicos sau fara chef, dar deja trec cu vederea usor.

    Nici mie nu imi plac fructele de la kaufland 🙁 dar norocul meu ca am Billa chiar vis-a-vis de Kaufland si ei au fructe si legume faine. In rest la Billa nu ma arunc sa cumpar pt ca preturile sunt cam marisoare.

  11. Am vazut o chestie interesanta in Kauffland saptamana asta. Cand era aglomeratie era o tipa care indruma oamenii spre casele care aveau mai putini pameni la rand si asa la nici o casa nu era ma multa lume decat era banda de lunga. Mi s-a parut misto, plus ca am apreciat ca toate casele erau deschise.
    Apropo, ma distreaza la maxim replica lor de la final cand iti dau restul “A fost totul in regula in magazin?”

  12. Nici nu vrei să ştii cât de mult trage jumătatea de mine să nu fac show la faze ca asta. Sunt pline market-urile de cretini care au senzaţia că au descoperit America la pet…

  13. Cea mai buna treaba pe care o poti face in cazul sarbatorilor este sa-ti faci cumparaturile cu o saptamana sau doua inainte sa inceapa nebunia. De ce in fiecare an e nebunie in astea cateva zile? Toti se duc la cumparaturi pe ultima suta de metrii…

  14. Mie nu mi s-a parut aglomerat azi (24) nici in real, nici in cora. N-am stat deloc la coada… ooops! Eu de fapt nu am intrat nici in real si nici in cora… chiar daca am trecut la cativa metri de ambele. Asta pentru ca de fapt am fost prin magazinele miniblu. Il cautam pe dumnealui. Nu l-am gasit in magazinul minilblu din AFI (??? singuru’ mall prin care mai calc si eu… si tot nu-s sigura de nume), asa ca am mai mers inca o statie de metrou sa incerc si la magazinul miniblu din complexul cu cora.

  15. cumparaturile pentru revel, facute in real, au durat maxim o ora. Practic o singura problema, o femeie plina de sensibilitatea sarbatorilor, care nu a inteles ca sta intre mine si cosul meu si s-a gandit cu voce tare “asta e nebun”.
    Norocul dansei a fost ca eram intr-o zi plina de zen: probabil de la faptul ca aveam 4 victorii la starcraft 😀

  16. Nu vreti sa stiti ce a fost azi in Kaufland Piatra Neamt.
    Au scos astia o oferta la portocale, o galeata plina cu varf=13 lei. Omor nu altceva. Nu-mi dau seama daca taranii nu mai vazusera portocale atat de ieftine sau se ingramadeau asa pentru ca primeau gratuit galeata. Unii luau 2-3 galeti, ce naiba faceti bai nene cu 20 Kg de portocale?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.