Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Iarna pe ulita

Dacă e să ne luăm după filme americane, cred că am mari şanse de a fi distribuită în rol de “grinch”. A nins din nou în Timişoara şi reacţia mea, de adult ce a uitat orice înseamnă bucurie copilărească a fost: “fir-ar să fie, iar ninge!”. Chestie destul de penibilă, mai ales că nu trebuie să merg zilnic la muncă, să dezgheţ maşina etc. Adică eu stau cu dosul la căldură acasă şi tot eu comentez că e naşpa. Vă zic că mă dereglez de tot.

Azi mă gândeam cu groază că trebuie să plimb potăile pe “vremea asta”, deşi nu e exagerat de frig şi zăpada s-a aşternut ca în poveşti. Acum vreo 20 şi ceva de ani făceam moarte de om dacă nu mă lăsau ai mei să mă joc ore întregi în zăpadă, azi mă gândeam cu groază că trebuie să ies 5 minute.

Pentru că mi-am dat într-un final seama că-s chiar imbecilă să am o asemenea atitudine, am pregătit animalele de plimbare (l-am îmbrăcat pe “fii-miu” cu haina făcută de bunică-mea), am pus o căciulă pe creştet şi mi-am agăţat aparatul foto de gât. Mda, de când am venit înapoi în ţară, aparatul ce a făcut mii de poze dincolo de ocean a stat cuminte pe masă. Pentru că n-am simţit poftă să fac poze.

Azi însă am ieşit din amorţeală, mai ales că totul e atât de frumos în jur, mi-am agăţat tractorul de gât şi am purces la plimbare.

Iarna timisoara

Băncile din părculeţ sunt pline de zăpadă. Vecinele cu permanentă poftă de bârfă, ce scanează ore întregi orice fiinţă ce trece prin faţa lor, au program de OTV în casă, aşa că au eliberat zona.

Iarna Timisoara

Pe stradă e linişte. Mai trece câte o maşină, restul sunt acoperite de “plapuma” albă.

Zăpada e pe locuri neatinsă. De fapt a fost, până au apucat băieţii mei s-o calce şi s-o … marcheze.

Junior şi-a băgat nasul în zăpadă cu prima ocazie.

Un soare foarte anemic se vede printre crengile acoperite.

În parc este linişte şi pace. Ţâncii au program de mâncat probabil, încă nu au ieşit să se bată cu zăpadă. Nu e foarte generos stratul de nea, dar se vor descurca, mă gândesc.

Cam asta am făcut în 5 minute sau 10, cât a durat plimbarea orătăniilor.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

16 Comments

  1. Si la Ramnicu sarat a nisn aseara, ninge si acum dar putin. “Vecinele au program de OTV in casa”. Genial.

  2. am iesit ieri,azi nu se vede sa curga nimic,semn rau,e inghetat tot bocna…astept primavara 😉

  3. Am observat apropo de uitat de bucuria copilareasca la vederea ninsorii ca adultii care urasc ninsoare au masina.

    Deci nu ai uitat de copilarie doar ca tre sa dezapezesti masina si sa conduci mult mai atent, ceea ce creeaza stres.

    Solutia ar fi sa nu mergi cu masina 🙂

    • Io oricum nu merg cu masina, daca e zapada/polei. Din pacate ura asta de zapada e de mai mult timp, pe cand nu aveam trocarici. Dar, asa cum ziceam, e o prostie, mai ales ca nu-mi da zapada niciun plan peste cap. Asa ca as putea sa tac naibii din gura si sa nu mai tot croncanesc pe o tema care de fapt nu ma afecteaza 😀

    • Traiesc int-o tara unde cind ninge nu e joaca si sincer nu-mi pasa ca avem zapada de 10 cm sau 2m atita timp cit drumurile sint curate.

      P.S. Vad ca majoritatea blogherilor tineri nu au copii. Care sa fie explicatia?

  4. E superb afara. Eu ma bucur ca a nins. Totul arata ca in povesti intr-adevar. Nu parea ca o sa ninga anul acesta, cand in noiembrie erau 20 de grade iar pe 25 au fost 12 grade in Bucuresti. 🙂

  5. stai sa vezi ca vin -15 grade. Ce bine e acasa. Are si iarna frumusetile ei si mai merge uneori cate o bulgareala sanatoasa.

  6. Avem titluri similare, la poze un pic diferite 🙂 Ce ti-e si cu cultura asta generala:) Ma gandeam adineauri ca din George Cosbuc, in afara de „Mama” si „Iarna pe ulita” nu-mi amintesc alte poezii. Dar tuturor ne vine titlul asta in minte cand e sa etichetam iarna. Cand eram la ziar si cautam un titlu, de regula nu-l alegeam pe cel care venea in mintea mai multora, exact pe ideea asta, ca daca le-a venit prea repede mai multor colegi in acelasi timp, exista multe sanse ca si alte ziare sa iasa a doua zi cu acelai titlu 🙂 La blog nu ma mai apasa criteriile astea pretentioase 🙂 Dimpotriva, cautam cuvinte cheie care sa fie cautate de multi, ca sa ne puna domnul Goagal in frunte listei de cautari …

  7. Eu sunt mort dupa zapada si Junior al meu la fel , sare ca tapul si daca asavea schiuri m-ar trage 😛
    Am iesit la -5 grade si am plecat de nebun sa fotografiez in oras 😛 si m-am tacanit dar invers decat tine, tu cu ciuda fata de zapada , eu cu bucurie fata de nea 😛
    Noi sa fim sanatosi !

  8. Si eu sunt ingrozit de zapada si gheata din trafic, dar ma calmez super mega rapid la gandul ca trebuie sa se bucure si copiii de astazi de iarna si jocurile aferente in natura orasului.

  9. Nici eu nu am treaba pe-afara si stau mereu in casa la caldurica, insa tot urasc iarna. Si asta cu mult inainte de a sta in Tenerife si a vedea ca se poate si un Craciun petrecut pe plaja:) Urasc fiecare cm de zapada si fiecare grad in minus. Deh, asta e. Stiu ca-s ciudata, dar nu vreau sa ma tratez:))

  10. exact asta era si reactia lui tata (pe cand eram coptil acasa) … oooof, iara’i iarna… si eu saream’n sus de bucurie… sincer sunt extrem de fericit ca inca nu am ajuns la stadiu sa nu ma mai bucur de zapada/frig 🙂 …
    oricum, faine poze!
    si cluju’i liber… or plecat studentii, or plecat oamenii’n concediu, cert ii ca’i liber… si fain 😀

  11. Iarna in Timisoara-i faina pana cand auzi pe cate-un edil ca “domne` asta e, iar am fost luati prin surprindere, iarna nu-i ca vara” – Ciuhi dixit. Dupa o doza din asta de nesimtire/tupeu/miserupism toata linistea si starea aia indusa de zapada curata se duce pe apa sambetei si cu greu mai e intoarsa de rasetele copiilor care se joaca sau de alte mici bucurii.
    Nici nu e nevoie sa citesti presa locala sau sa ai ceva treaba chiar dupa ce a nins – pe multe strazi zapada e curatata doar de Sfantul Soare sau de vreo ploaie timpurie. Si nu e vorba doar de edili – multor proprietari de cladiri li se rupe sa curete zapada/gheata din fata casei/imobilului cu toate ca ei is primii afectati.

    IiT e asa o specie ambivalenta: pe de-o parte e bucuria copilareasca, linistea si puritatea zapezii albe iar dupa ce te incarci cu toate astea iti aduci aminte ca totusi esti in Ro si toate se estompeaza si dispar de parc-ar fi fost un vis. Bine ca totusi dupa vine primavara care e mai putin vulnerabila la astfel de ambivalente.

  12. Super fotografiile, cred ca te intelg… e cam greu sa mai pozezi imperfectiunile romanesti, asta dupa ce aproape ca ai dat de perfectiunea americana, cred ca pana si aparatul si-o dat demisia de la o asemenea corvoada… im idau si eu cu parerea, ma insel?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.