Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Blame it on the Weatherman

Cugetam la articolul ăsta şi mi-a picat fisa că există şi o piesă cu un titlu similar. Partea nasoală pentru un om, care a frecat câteva zeci de mii de piese la radio, e că de multe ori vin tot felul de idei din astea de titluri, exact când trebuie să explici ceva. Chestie până la urmă deloc deranjantă.

Aşa, dacă tot am găsit şi una bucată câtecel de pe când aveam şi eu mai puţine riduri, să revenim la subiect: omul de la vreme.

De fiecare dată când nu se brodeşte vremea, tipa sau tipul (mai rar, că un profil de silicoane arată mai sexy lângă peretele verde sau albastru pentru “croma” sau televizorul plat, dacă vorbim de metode mai moderne de a face teveu) de  prezintă buletinul meteo îşi umple frigiderul pe gratis şi fără a împinge căruciorul prin hyper-market.

Credinţa “populară” e că jagardeaua aia de prezentator îţi “ăsta” planurile, când spune că va fi soare şi plouă în draci sau anunţă ninsoare de vreo 5 săptămâni şi e uscat.

Partea interesantă e că nu prezentatorul merită şuturile, când nu se nimereşte ce zice, decât dacă a pus din burtă informaţiile, chestie care nu prea se face, când INMH-ul e la un apel telefonic distanţă. Şi cum domnii de la Institut au aparatura, gherlele meteo de pe post li se datorează de cele mai multe ori.

Cel mai mişto erau când colegii din Bucureşti prezentau ştirile de la ore impare cu meteo şi spuneau că la Timişoara plouă sau e soare, iar vremea din “teritoriu” era exact invers. Şi, când îi sunam să facem mişto de ei aveam următoarea conversaţie:

  • noi: bre, vedeţi că nu plouă la TM. E soare de azi-dimineaţă.
  • ei: Plouă, aşa zice INMH-ul.
  • noi: credeţi-ne că e soare. Suntem din Timişoara.

Aşa că s-a trecut la frumosul obicei de a suna “centrala” din 2 în 2 ore şi a le spune copiilor de acolo temperatura şi starea vremii. Să nu mai râdă un oraş întreg de postul de radio.

Într-o perioadă, când şi staţia locală de meteo părea să-şi ia situaţia de pe horoscop, foloseam accuweather (un site cu “vremuri”). În general însă tot cu meteorologii de la INMH ne jucam.

Deci, dragii babei, când prezentatorul spune o tâmpenie, gândiţi-vă că el este doar o maimuţă care citeşte. În multe cazuri prezentatorul nu are drepturi editoriale, aşa că, dacă spune că Pământul e un frumos cub, e foarte posibil să aibă nişte editori numai buni de puşi la murat.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

6 Comments

  1. Eu folosesc accuweather cand merg in excursii sau vacante si nu m-a dezamagit chiar daca m-am uitat cu mai mult timp inainte 🙂

  2. zilele trecute zicea cineva ca 60% din prognozele meteo nu se adeveresc. Daca le-ar spune din prima invers ar avea un procentaj mai bun. 😀

  3. Ma gandesc cum stateau oamenii prin 1900. Atunci nu dadea prognoza pe 7 zile, nu stiau ca in 2012 vine apocalipsa, nu stiau ca in 2032,septembrie,13,ora 9 pica asteroidul (a fost un exemplu) si uite ca au trait. Ba chiar au urmasi buni. Acum toata lumea cu prognoza. ex: “Cum sa ma imbrac maine? De iarna cum sa te imbraci, crezi ca maine sunt 25 de grade?”

  4. @Cartim – Atunci nu e ştiinţă ! 😀
    Ramona, Accuweather e chiar bun. Sigur că n-ai nevoie de meteo ca să ştii cum te îmbraci mîine, dar e bun când îţi planifici o plecare din oraş, chiar în străinătate…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.