Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Prin Dresda

Întrerupem seria de articole cu poze de peste ocean, pentru a ne plimba puţin şi pe la noi prin Oiropa. Mai exact Dresda. Măcar locaţia e exactă, că sincer nu ştiu în care an am fost acolo cu “soarele”. El, că stă mai bine cu memoria, poate ştie ce şi cum, singura bănuială e că am fost undeva prin octombrie, la plecarea din Berlin. Cum stau de nişte ani pe comp, am considerat că e un moment bun ca şi voi să vedeţi ceva poze din ce am făcut noi pe acolo. Veţi scuza calitatea “naşpa”, sunt făcute cu săpuniere, aşa că arată ca atare.

Fürstenzug (Procesiunea Prinţesei) aşa se numeşte “fresca” aceasta. E de fapt realizată din 25.000 de bucăţi de porţelan. Mai pun câteva detalii:

Acesta este Frauenkirche, biserica făcută praf în bombardamentele din 1945. A fost refăcută şi arată absolut superb.

Dacă tot suntem la sectorul biserici: Hofkirche.

Dacă tot suntem oameni aşa culţi, am dat şi pe la Operă. Măcar în faţă, că la ora aia nu cred că se presta nimic interesant în interior.

Şi, ca orice Alteţe, ne-am plimbat şi pe la palat.

Era o zi senină şi plin de baloane. Le-am “prins” în câteva poze:

Nu am apucat să ne plimbăm decât vreo 2 ore prin zona istorică, dar a fost o plimbare frumoasă. Oraşul e curat, ca orice oraş nemţesc, şi frumos.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

15 Comments

  1. Pai…unde sunt pozele, ca vad numai una ? Am citit ceva despre un monument infatisand o mana care iese din pamant, in memoria celor ucisi in bombardamentele din al doilea razboi mondial. I-ati facut cumva poza ?

  2. Si continui sa ma intreb de ce altii au atatea obiective turistice, au bani sa le intretina, fac bani din turism, iar Romanica e saraca lipita…

    • Si mai trist este ca portiunea aia din Dresda a iesi nasol sifonata dupa razbel. Si totusi au reconstruit atat de frumos. Ce sa mai zic de Dubrovnik, unde ne facem vacantele de vara, cand suntem pe aici, unde am vazut niste zone in care zidaria se vedea ca refacuta. Si apoi ne-am uitat pe net si am vazut ce a patit cand se luau “iugoslavii” de guler acum cativa ani buni. Nu sunt 60 de ani, ca dupa razbelul al doilea si tot au facut cetatea sa arate tip-top.

      Noi inauguram insa cate 2 km de autostrada in 3 ani si avem impresia ca suntem buricul pamantului

  3. 2008 si 2009. In 2007 am trecut fara sa opresc. Cre’ca ploua. Si da, in fiecare an a fost in primul week-end din octombrie.

    • Unii nu au nevoie de 200 de ani sa faca 50 de km de autostrada ca noi. Da, zona aia a fost “prajita” nasol de tot, dar au reconstruit cladiri si au refacut orasul 😉

  4. Ai toata stima mea pentru cat ai investit in calatorii, vad si eu si altii prin “ochii aparatul tau foto” ce ai mai vazut prin lume.
    E adevarat ca multe din acele monumente superbe au fost construite prin exploatarea oamenilor saraci

  5. Am fost in Dresda. Mi-a placut. Am fotografii chiar din acele locuri. Am vazut si in Cehia sute de km de autostrada foarte bine intretinuta si care am inteles ca au fost construite cu bani europeni incepand din 2004. Pacat ca guvernantii nostri nu au avut ambitie sa fie buni gospodari si sa avem si noi autostrazi bine intretinute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.