Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Sa ne vindem sufletul, zic!

Există o vreme în viaţa fiecărui blogger, când ajungi în plăcuta situaţie de a fi întrebat dacă nu ai “dona” nişte spaţiu pe blog pentru a face reclamă cuiva. Că e vorba de bannere sau articole sponsorizate, cu toţii ne mai vindem “sufletele” din când în când. Mi-s datoare cu nişte detalii, aşa că e timpul să mă mai achit de una-alta.

Cui nu aş oferi reclamă?

  • Nu aş face reclamă pe teme politice. M-am “extras” dintotdeauna de la chestiuni de acest gen, nu iubesc politica, nu am încredere în politicieni, nu am preferinţe. De asta nu aş promova aşa ceva.
  • Nu aş face reclamă unui site ilegal. Că este vorba despre warez, conţinut plagiat, orice nu ar fi primit într-un sistem de publicitate, nu este primit nici la mine. Dacă “adsense” nu ar accepta respectivul site, nu l-aş accepta nici eu.

Este foarte clar că există sectorul de publicitate şi că puţinele advertoriale SUNT MARCATE corespunzător. Deci nu discutăm că-mi fraieresc cititorii, doar că nu doresc să-mi leg numele de un site discutabil.

Ce am promovat?

Am promovat campanii pentru Dove, Unica şi Rexona de pildă. Nu am nicio treabă să promovez conţinut de calitate sau un site OK. Că este pe medicină, sport sau muzică, nu conteată nişa, atât timp cât este un proiect serios şi cinstit.

Voi ce aţi promova(t)?

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

31 Comments

  1. Eu am adsense pe blog si de obicei reclamele sunt in functie de continut, adica ceva de dezvoltare persoanala, inspiratie, motivatie, citate.

    Da stiu nu se fac bani din adsense da pt mine e fun daca primesc 2 centi dintr-un click. Nu banii sunt motivul nr.1 pt blogul meu.

    Au mai aparut si reclame off-topic da ma straduiesc sa le banez din timp.

  2. Am promovat (si inca mai promovez!) diverse librarii virtuale. pana acum, castigurile nu au fost prea mari, dar sper sa reusesc sa-mi “vand sufletul” din ce in ce mai bine de acum inainte… O fi bine? O fi rau? Cine mai stie?

  3. Site de poker, legal, site de hosting şi magazin online. N-am ajuns încă la nivelul tău 😀

  4. Și dacă în campania electorală primești o ofertă cu cinci cifre? Șase? Bagi mîna în foc că nu accepți? 🙂

  5. Am promovat meritacicit, doar le ei imi trimit articole, nu? Apoi am promovat videotutorial (fara sa imi ceara ei) ;i strengari.ro.Promovez stiridebine, la care mai scriu uneori. Fara websituri dubioase, pentru ca iti poti strica foarte repede credibilitatea. Usor este sa iti faci nume rau, mai greu e sa te faci cunoscut ca persoana de incredere.

    • Tinand cont ca strengari mi-au oferit 15 lei pe advertorial, m-am lamurit cu ei 😀

      • n-ai stiut sa negociezi 🙂 , eu le-am luat 50 de lei si blogul meu nu se compara cu al tau.

  6. La multi ani, Dojonela! Am promovat (neplatit!) cateva siteuri/idei care mi-au placut: punctepenalizare.ro / magazinuldecase.ro / am recomandat intotdeauna claus.ro pentru achizitionare de domenii .ro (am lucrat cu omul si-l stiu si personal, serios tipul).

    Dupa cum bine spuneai: nu voi promova decat ce mi se pare ok.
    Dove, Unica si Rexona sunt branduri puternice deci era de bun-simt sa le promovezi contra cost 🙂

  7. Cand accepti la tine pe blog reclama la un produs sau serviciu iti asociezi imaginea cu acel Brand. Cititorii tai apreciaza faptul ca promovezi doar ce e bun si nu le recomanzi toate prostiile.
    Din pacate sunt unii care pentru bani, mai multi sau de cele mai multe ori foarte putini, isi asociaza imaginea cu tot felul de branduri/companii/servicii …”dubioase”.
    Intrebarea era “Cu cine nu vrei sa-ti asociezi imaginea? Cui nu vrei sa-i vinzi spatiu de reclama pe blogul tau?”

    • Mihai, esti un roman adevarat. Vizitez 200 si ceva de situri zilnic si nu am adblock. Pentru ca este de prost gust sa-ti bati joc de munca unui om care petrece SUTE de ore pentru ca tu sa ai ce sa citesti pe internet. Fereasca sfantul sa faca unul un leu pe munca lui. Nu te obosi sa-mi raspunzi, ai dovedit ca nu ai invatat nimic pe unde ai umblat. Cum ar fi de pilda RESPECT pentru niste oameni care muncesc pe un proiect.

      Inteleg sa eviti situri in care danseaza si canta reclame (pe alea si eu intru o singura data si apoi am grija sa nu mai dau pe acolo), dar sa instalezi un adblocker pentru ca, vezi doamne, te deranjeaza un banner? Tipic romanesc 😀

      PS: momentan reclamele sunt la siturile mele, deci e irelevant ca vezi sau nu bannerele.

    • Eu cred ca se pun si cauzele nobile… Si este cu atat mai eficient cu cat aceste cauze nobile sunt promovate pe cat mai multe bloguri. Si aici… nu cred ca se pune problema unui castig decat pentru cel care intr-adevar are nevoie de sprijin.

      • Cu tot respectul, dar v-ati departat de subiect.
        Faptul ca sprijiniti o cauza nobila nu inseamna ca-i vindeti spatiu de reclama pe blog.

      • @ReclameTV: Eu doar am răspuns la întrebarea lui Dojo ”Ce ați promovat ?” 🙂

      • In ceea ce priveste promovarea cauzelor nobile, cred ca nu se pune problema banilor… Promovarea cauzelor nobile cred ca se poate face foarte bine si pe gratis… Daca merita…

  8. Eu scriu cu mare drag pe blog, dar nu lucruri de viata si de moarte, ci chestii din viata noastra pe care sa le recitim cu bucurie peste ani. 🙂 Imi amintesc ca primele articole platite le-am scris pe bani putini, dar am avut si campanii mari ca cea de la Rexona, Dove, Avon, UPC, etc. 🙂 Deci se poate.
    Conteaza mult traficul pe care reusesti sa-l faci, dar dupa mine, comunitatea pe care ai creat-o in jurul blogului e esentiala.

  9. Eu am promovat o carte, in schimbul cartii, a fost primul si pe moment ultimul contact cu promovarea.
    Daca mi s-ar mai oferi si ar fi okay ca continut si cele mentionate de Doja, cu draga inima.

  10. am promovat emag, strengari.ro, itgalaxy.ro, preturicomputere.ro, cissmarket, evomag, xenonhost si probabil inca vreo 2 firme dar nu imi mai aduc aminte. Banii castigati i-am dat pe host si sa zicem ca mi-am recastigat banii dati pe domeniu (poate un pic mai mult).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.