Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

The Supersizers Eat

Pentru că-s mereu în căutarea unor “şouri” culinare, am hotărât să arunc un ochi şi peste scurtul The Supersizers Eat, un “serial” de doar 6 episoade pe această temă, produs de BBC. Ideea este foarte simplă: se iau 2 indivizi, li se fac analizele, să se ştie de la ce pornesc, apoi sunt “transportaţi” în timp în Roma antică, Franţa revoluţionară sau chiar anii 80. Vor sta 7 zile în “timpul” respectiv şi vor mânca ce se gătea pe atunci.

  • The Supersizers Eat … The Eighties –  acesta e chiar primul episod, deşi perioada nu e chiar prima, dacă o luăm istoriceşte. Giles Coren (jurnalist şi critic culinar, îl ştiţi probabil din The F Word) şi Sue Perkins, cei doi “mâncăcioşi” retrăiesc ani 80. Cu programul isteric de muncă, mâncarea tipică a perioadei şi multă cafea plus alcool.
  • The Supersizers Eat … Medieval – Coren şi Perkins ajung nobili în Anglia medievală. În acest episod au parte de cel mai bun festin, după cum declară chiar Coren, dar şi cea mai proastă mâncare.
  • The Supersizers Eat … The French Revolution – Giles este acum Ludovic al XVI-lea, iar Sue devine Maria Antoaneta. Au parte de mese îngrozitor de îmbelşugate (un mic dejun de 5000 de calorii), aflăm cu a fost adoptat cartoful în bucătăria franceză şi cum au apărut primele restaurante.
  • The Supersizers Eat … The Twenties – Giles savurează un mic dejun gustos, în timp ce Sue se “distrează” cu vitamine şi laxative. Mda, a început nebunia dietelor.
  • The Supersizers Eat … The Fifties –  mâncarea raţionalizată, încoronarea Reginei Elizabeth II şi un picnic, sunt principalele “atracţii” în acest episod.
  • The Supersizers Eat … Ancient Rome – încheiem seria de 6 episoade cu o întoarcere şi mai drastică în timp pentru a vedea ce şi cum mâncau romanii.

Pe lângă detaliile culinare şi istorice, există o serie de comentarii ale celor doi care fac toţi banii, să zic aşa. Au extrem de mult umor, am râs cu lacrimi la episodul “roman”. Nu ştiu dacă există subtitrare pentru serial, ar fi păcat să pierdeţi şirul comentariilor, pentru că sunt savuroase. Pentru 45 de minute de relaxare, recomand câte un episod.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

13 Comments

  1. Ce idee interesanta! Si mai interesant este ca li se fac participantilor analizele inainte. Care-i ideea? Mancanca mult? Adica toate epocile astea culinare se produc in acelasi episod?
    Apoi as mai avea o intrebare: s-au oprit la anii 90 sau vei scrie in alt post despre asta?

    • Pai li se fac, pentru ca 5000 de calorii la micul dejun doar e o bomba calorica, in conditiile in care intr-o zi mananci undeva pe la 2000-2500 😀

      Sunt 6 episoade, fiecare cu o perioada (Roma antica, Franta in timpul Revolutiei, Anglia medievala, anii 20, anii 50 si anii 80)

  2. aha, deci se opresc in anii 80. Acum am vazut si in text. Scuze, ca-s asa cu tartacutza in nori …Eh, nu e de mirare ca speranta de viata era mult mai mica decat acum. Nu e vorba doar de medicamente si de boli, ci si de alimentatie. Desi, suma s-ar putea sa fie aceeasi: la cate plasticuri mancam noi azi …

  3. Grozavă idee incursiunea asta pe verticală în istoria…mâncatului. Serialul ăsta îl vezi pe BBC sau e doar produs de ei? Şi atunci pe ce canal poate fi văzut ?
    N-ar fi lipsită de interes o asemenea călătorie în bucătăria românească, de la daci la…ce mai suntem noi acum 😀

    • Zina, canalele “alternative” momentan, nu cred ca il da careva la noi la tv. Deci torrents

  4. @coolnewz poti sa faci cancer si daca mananci 100% natural dar traditional, nu-i obligatoriu doar cu plasticuri.

  5. Apropo de mancare.
    Chamfort spunea: Societatea e divizata in 2 clase : cei care au mai multa mancare decat pofta si cei care au mai multa pofta decat mancare. 🙂

  6. se gasesc pe youtube..fiecare ep e impartit in 6 parti.
    mie mi-au placut foarte mult si nu stiu daca stii dar inaintea seriei cu ‘supersizers eat..’ a fost ‘supersizers go..’ cu alte 7 perioade de timp.. iar primul ep, cel de la care a pornit seria e ‘supersizers edwardian’.
    mie imi place mult de ei :D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.