Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Ce faci tu acum, ca tot creste pretul combustibilului?

Avem oameni care fac “mitinguri” pentru a atrage atenţia asupra faptului că plătim deja prea mult pe combustibil. Avem oameni care plătesc cu monede de 1 ban, care ignoră benzinăriile unui anumit “brand”, care fac plinul în ţările vecine (dacă sunt destul de aproape) sau pur şi simplu fac plinul, fără gânduri revoluţionare.

Eu voi recunoaşte, spre ruşinea mea, că foarte probabil voi merge şi voi umple de la OMV, de unde fac de obicei plinul. Şi voi plăti normal, probabil chiar cu cardul, voi mormăi ceva la preţul respectiv şi voi pleca de acolo cu rezervorul plin. Foarte posibil ca faza asta să se întâmple peste câteva luni, pentru că teoretic ce are maşina în burtă ar trebui să-i ajungă până plecăm din nou din ţară. Cine ştie ce preţuri vor fi prin august …

Voi cât de revoluţionari sunteţi sau aţi fost?

[poll id=”22″]

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

23 Comments

  1. Eu continui să merg pe jos sau cu RATP-ul. Mă afectează creşterea preţului combustibilului doar pentru că o să crească şi preţurile tuturor alimentelor.

  2. Pe mine nu ma afecteaza prea mult pretul benzinei. Traiasca angajatorul si masina de servici! Oricum, dupa protestul ala minune din 17-19 ianuarie cred ca lumea o sa fie si mai frustrata pentru ca nu a rezolvat nimic…

  3. Din partea mea să o scumpească, poate aşa vedem mai puţini “şoferi amatori” pe străzi şi poate astfel reuşim să avem un trafic mai sigur.
    Recunosc că nu am maşină, nici măcar permis şi că prin scumpirea carburantului se vor scumpii mai toate, dar pentru a putea circula în siguranţă pe stradă şi să mori la tine în pat plăteşti oricât.

  4. In ultima saptamana am facut 50 km cu masina personala, fata 300 km cat as fi facut in mod normal, am trecut la mersul pe jos si cu mijloacele de transport in comun.Am s-o tin asa si saptamana viitoare.

  5. Eu pedalez zilnic cate 15 km ( acasa-job ). Normal ca mi-ar placea sa-mi urc funduletu’ in masina dimineata… dar prefer sa fac miscare. Nu m-a deranjat ploaia, nu m-a deranjat viscolul. Iar primavara bate la usa, in curand. Asa se face protest, nu platind in monede de cate 1 ban 🙂 Plus de asta, am reusit sa conving cativa colegi sa renunte la masini pt bicicleta. ( benzina + tigari = lejer undeva pe la 3-4-5 mil pe luna.)
    Pana la urma, exista si varianta mopedului, pt cine nu vrea sa ajunga obosit la lucru ( si nu are posibilitatea unui dus atat de necesar). Cu 5 mil. lei iti scoti banii in max 2-3 luni.
    Noi sa vrem… ca variante sunt destule.

  6. In principiu inghit in sec. Alimentam de la o singura benzinarie, asta nu o sa se schimbe. O sa incerc sa consum mai putin / sa-mi reduc numarul de plimbari cu masina.

  7. alimentarea la orice benzinarie in afara de omw petrom(care sunt singurii ce utilizeaza rezervele de petrol ale tarii noastre) est o solutie foarte buna pentru eliminarea cartelului ce s-a format intre companiile distribuitoare de combustibil din tara noastra!
    Oricum orice actiune in favoarea scaderii consumului de carburant este de folos!

  8. Hehhe, eu merg cu rata… adica cu maxi-taxiul sau cotizez la nas…
    Problema e ca nu intelg astia de ne reprezinta si nici noi, care e treaba cu aceasta varianta a democratiei mioritice ce are douazeci de ani… asta e: ignoranta si lenea de a pune mana pe dalta si a indeparta din marmura aia totalitarista: rosie ori mai grav fascista/nazista acele scursuri neaose, acele mentalitati reziduale ce aburesc retina constiintei de sine a misiei si a locului sau pe firmamentul occidental pe care s-a lansat pe orbita… natiunea asta sau ce a mai ramas din ea…

  9. Ce-a mai cu cap si rezonabile optiune este prima, pe care am si ales-o. Dupa votare am vazut ca este cea mai populara. Mai trebuia pusa una, chiar daca asta o sa ma puna la colt: o sa incerc sa imi suplimentez, cum voi putea veniturile, prestand o activitate lucrativa legala.

  10. Scaderea pretului benzinei are mai putine sanse sa se intample in Romania decat avea Ordonanta 50 sa se aplice creditelor existente. Asta vad eu pe fetele astora de apar pe la TV si care cica decid ce se intampla in tara asta. Adica pentru ordonanta 50 parca ii vazusem mai inclinati s-o aprobe, decat sunt acum cu benzina…

    • Esti tare naiv daca crezi ca scumpirea nu te afecteaza si pe tine. Hai sa-ti spun un secret: Indirect esti si tu afectat chiar daca nu ai masina. Si asta pentru ca un produs pe care-l cumperi la magazin are inclus in pret si transport. Care e afectat de pretul benzinei.

  11. He he, eu unul fac greva de cand am luat masina.
    Fara sa fac vreo reclama sau reclamatie, eu sunt pentru bidonul de 10l la 25 de lei. Problema este cata apa are in ea si cat esti de dispus sa bagi in masina (a se citi bani pentru schimbat filtre si alte alea)! Spre norocul meu nu am avut probleme de acest gen. Foamea este atat de mare, incat o masina de serviciu ajunge sa consume aproape dublu decat a fost proiectata da consume, asta spre norocul meu :))
    Oricum, vorbind ca un om normal (adica cel care alimenteaza din statie) scumpirile astea prea au venit una dupa alta, atragang asupra lor alte siruri de scumpiri ceea ce nu mi se pare normal. Toti politicieni vorbesc despre alinierea preturilor, dar pentru marirea productivitatii muncii nu face nimeni nimic, asadar cateva greve din genul celor din Grecia ar fi binevenite.
    Al nostru Prim-Boc a atatat ANAF peste firmele producatoare si distribuitoare de produse petroliere, dar asta nu va rezolva nimic pentru ca politele trebuie platite intr-un fel sau altul. In concluzie: Romanul va ramane cu buza umflata.

  12. Pretul benzinei e singurul mod de a limita consumul , nu ne place, trebuie sa ne obisnuim. Cu economia de piata lupti aplicand legi economice , reduci consumul , consumi mai eficient sau fortezi mana celui care dicteaza pretul . La noi e omv petrom dar cand or sa vrea sa ieftineasca cu 10 bani litrul , n-o sa mai poata ca e deja 130 dolari barilul .

  13. bai cand aud: ” pe mine nu ma afecteaza pretul benzinei” o iau razna…pai tu nu mananci, asta ca un exemplu, creste costul carburantului creste pretul mancarii,..si asa mai departe cu celelalte consumabile! sper sa le vina mintea la cap si sa nu mai debiteze astfel de aberatii!!!

  14. Ramona, o sa mergem mai puţin cu maşina, o să cumparăm mai puţin din toate, o să mâncăm mai puţin şi, până la urmă, poate o să şi trăim mai puţin… 🙁 Nu ăsta e scopul lor ?!

  15. Incercam sa consumam mai putin.. ne orientam mai mult catre transportul in comun mai ales in weekend cand nu suntem presati de timp sa ajungem la destinatie..

  16. in astea 3 zile nu voi pune benzina, am destula cat sa circul fara sa alimentez. in rest voi urmari pe internet cum vor decurge aceste proteste si daca se zice sa nu alimentam de la o anume firma, o voi evita, chiar daca e petrom de unde pun benzina de 2 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.