Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Azi bolesc …

.. în continuare, să zic aşa. Nuş’ care m-a cadorisit cu gripă, de la Blogmeet (că nu am de unde să fi luat “ideea”), aşa că de 3 zile sunt tot în pat. Am lucrat maxim 1 oră şi tot simt că se învârte camera cu mine.

Aşa că intru iar în pat, că nu sunt în stare de nimic. Colac peste pupăză, potaia a avut ieri chef de vomitat aşa vreo juma’ de oră, aşa că a trebuit să mă clatin din pat să curăţ după el. Living la vida loca …

Foarte posibil că sistemul meu imunitar e o glumă, că luna trecută am răcit, acum am gripă. Foarte probabil că mă aşteaptă vreo cură de vitamine. Ce recomandaţi pentru asta?

Gata, ma bag în pat ..

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

36 Comments

  1. e plin netul de leacuri babesti, eu zic sa te axezi pe ceaiuri si uleiuri volatile. daca ai d-ala de pin prin casa, pune-l pe domnul dojo sa-ti faca masaj la talpite, si hidrateaza-te bine cu lichide caldute.

  2. update: hai ca am gugalit eu, si-ti zic si tie: ceai de busuioc cu miere, te pune pe picioare, te revitalizeaza.
    daca tusesti sau te doare in gat, ceai din coji de ceapa.
    d-astea sigur ai prin casa.

  3. Mama este asistent si reprezentat CaliVita (o firma de medicamente naturiste). Daca vrei, ii spui sa-ti trimita un mail si sa discutati. Nu e nevoie sa cumperi ceva, dar cu sfaturi sigur de poate ajuta 🙂

  4. Hmmm… de la mine sigur n-ai luat, ca io n-am nici o treaba… desi… poate am un organism mai rezistent ca al tau.
    Dupa ce te faci bine, recomand ceva mai multa miscare, daca n-ai mai fost de mult la antrenamente. Si multe fructe, ca sa nu bagi vitamine sub forma de pastile in tine.
    Pana atunci, laptisor de matca si propolis, ca iti stimuleaza sistemul imunitar.
    Apropos, iti place usturoiul? 😀

  5. Pana ce boala nu-si face hachitele, n-ai ce-i face. Poate doar sa-ti faci cuferinta mai… comfortabila: lichide multe si… calde, repaus, eventual leacuri pentru durere de cap, nas infundat (inclusiv… multe, multe batiste!)… in functie de ce ai…

    • Am consumat și eu niște ceai Hapciu și cel puțin la gust nu e rău. Nu știu cât de eficient e de fapt, dar pot spune că (din fericire) n-am răcit până acum.

  6. io am luat timp de 3 zile un cocktail prescris de o amica farmacista: modafen cu maxgrip! … si apoi ptr intarirea sistemului imunitar, iti recomand … un doctor 😉

  7. Vezi ? Parca discutasem ca nu te mai enervezi pe ciumafaile alea … da’ n-ai putut, trebuia sa iti faci inima rea. Nu stii ca stress-ul scade capacitatea imunitara a organismului ??

    Da-i cu vitamina C (naturala pe cat posibil), lasa supararea si doooooormi.

    Inainte de a face vreo cura cu propolis sau alte alea de la albine intreaba-te daca nu cumva ai alergie sau sensibilitate la asa ceva …

  8. Sa te faci bine Dojo. Stii ce ar merge? O vana plina de apa calda spre fierbinte si sa stai acolo pana te plictisesti. Apoi sa bei ceai fierbinte.

  9. Idem si exact la fel. Cobza sunt :/ O sa bag niste cartofi prajiti cu mujdei de usturoi si mai pe seara voi bea un ceai de tei fierbinte cu muuuuulta lamaie + indulcit cu miere.

    Pe mine la tuse m-ajuta Halls + siropul de patlagina.

    Daca nu ma mai lasa deloc pana maine dimineata o sa bag si ceva antibiotice, intreb la farmacie.

    Sanatate, Dojonela! 😉

  10. Iti trebui in primul rand multa rabdare. Gripa o sa isi faca de cap cum stie ea, tot ce poti face este sa ameliorezi intensitatea simptomelor si sa rabzi pana trece. Pentru dispnee si nas infundat ia Coldrex. Pentru febra / dureri de cap un Paracetamol la nevoie. Multa odihna / somn (mai lasa naibii calculatorul). Daca expectorezi sputa galbena inseamna ca exista o suprainfectie bacteriana si iti trebuie un antibiotic. Ideal ar fi sa faci o cultura din sputa sa vezi la ce este sensibil. Daca nu, ia un antibiotic cu spectru larg (de preferinta ultimul pe care l-ai luat si cu care te-ai simtit bine, nu e cazul sa pedalezi pe prea multe sau sa le amesteci , altfel capeti rezistenta). Succes!!

  11. Multe lichide imi spunea mie doctorul sa i-au :D( de preferat apa plata) + medicamente

  12. Saru’mana tuturor de urari si sfaturi. M-am pus la punct cu o groaza de seriale, asta e clar. Iau oricum Coldrex si mai halesc cate un strepsils pentru gat. Din pacate beau si ceai; nu cred sa fie ceva ce urasc mai mult decat fiertura asta. Nasol e ca nu am voie lapte, si cred ca intru in sevraj – au trecut deja 3 zile de cand nu am baut 🙂

  13. Scumpa, eu fac raceala o data la 3-4 ani cand se schimba tulpina virusului – si eu ca si tine cu fundu pe scaun si cu botu-n calculator toata ziua, nu fac miscare foarte multa. Numai ca eu cu usturoiul sunt ca tine cu laptele: mananc la orice, si intins pe paine, si in cafea mi l-as pune!

    • Esti singura ca se schimba la 3-4 ani? Ar insemna ca vaccinurile antigripale facute anual sint complet inutile!

  14. Multe ceaiuri! Si eu sunt in aceasi situatie de 2 zile si simt o schimbare dupa cate ceaiuri mi-a dat mama:d

  15. Miscellaneous are dreptate o baie fierbiinte ajuta .
    Stau si ma minunez cum de am scapat panaacum 😛 sper ca trecamd pe aicci sa nu iau raceala din online 😛 ca le am eu pe astea.
    Take care si insanatosire grabnica 😛

    • @cartim: Și eu mă minunez cum de am scăpat, sincer. Parcă văd că răcesc la primăvară .. ;))

  16. Nu cred ca le ai cu Pălinca de mere dar ar fi un remediu foarte foarte bun, sau vinul fiert la fel.. Astea sunt medicamente naturiste care dau si roade 🙂

    Lasand gluma de-o parte, nu ar fi rau sa te duci la medic daca tot persista raceala sa nu fie ceva mai grav (Doamne fereste). Mai poti incerca Coldrex sau Fervex dar recomand Coldrex (Atentie, sa nu iei si alte pastile gen paracetamol).

    Fa-te bine rapid!

  17. Vreo iarna sau doua m-am chinuit mai rau ca tine. Pe langa traditionala gripa, aveam o amigdala umflata din octombrie pana in aprilie, mai curgea sange din nas de la frig, mai dureau oasele ca la babe…anul asta am luat masuri:
    1. cojoc gros, din blana naturala
    2.fular la gat si caciula in cap indiferent ce si cum
    3. cizme imblanite, tot blana naturala (cred, dar pielea sigur e)
    4. fac sport (pentru coloana, dar are efect si la celelalte oase)

    Daca dupa toate astea inca apare vreo timida raceala, beau un cocktail format din: ceai de tei, miere, suc de portocale, suc de lamai, suc de morcovi si zeama de capsuni (cand am). Imi trebuie o cana de licoare din-asta daca am gatul oleaca umflat sau curge putin nasul si doua cani (nu una dupa alta) daca am stat mult prea mult in frig. De asemenea, cocktail-ul asta baut in fiecare dimineata ma apara destul de bine de raceli.

    Succes, Dojo!

  18. Iti recomand sa te viziteze un medic, dar sa nu patesti ca-n bancul …

    Doua vecine se intalnesc dimineata.
    – Ce-i cu tine, draga, esti bolnava?
    – Nu, de ce intrebi?
    – Am vazut azi dimineata doctorul iesind din apartamentul tau…
    – Si ce? De la tine au iesit trei soldati. Te-am intrebat daca a inceput razboiul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.