Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Daca nu vreti FarmVille

Pentru cei care mai au de omorât câte un minut pe net şi nu ar juca doar chestii “belicoase”, uite ceva mai paşnic: Wewaii.

După cum îi spune şi numele (care sună destul de similar cu Hawaii), e un joc cu mare, plajă şi hoteluri. Sau mai exact hotelul. Al tău. Care porneşte sub forma a două bucăţi coteţ nu prea bune de locuit, dar suficiente pentru a acomoda 10 turişti. Loazele astea de turişti vor plăti pentru a sta acolo, plus vor cotiza pentru tot felul de activităţi.

Ideea este să-i ţii mereu ocupaţi cu activităţi şi să tot munceşti la întreţinerea “afacerii”. Locaţia pe care construieşti e plină de mizerii, aşa că muncitorii tăi vor avea treabă cel puţin câteva zile să tot cureţe. Începi cu chestiile mici (care şi costă puţin să fie scoase) şi apoi tot creşti “nivelul”.

Ce-l face mai mişto decât Farmville este faptul că nu trebuie să te împrieteneşti cu tot felul de loseri pentru a creşte nivelul. Plus că nu ţi se strică plantele ca în jocul de pe Facebook. Şi marele avantaj faţă de jocurile de “bătaie”, gen Travian (că sunt ambele produse de Travian Games) e că nu te trozneşte nimeni să-ţi fure resurse sau să te catapulteze, când ţi-e lumea mai dragă.

Dacă vă apucaţi de prostii, iată câteva idei utile:

  • faceţi tutorialul. Eventual căscaţi ochii pe forum la sectorul “guides”.
  • nu vă aruncaţi să creşteţi numărul de stele al hotelului. Dezvoltaţi ce se poate pe acolo şi investiţi în curăţenie.
  • dacă tot vorbim de curăţenie: trageţi tare să scoateţi guniul din zona respectivă. E bine pentru că veţi avea loc de construit diverse şi va creşte si rating-ul de “housekeeping”
  • construiţi clădiri pentru “animations”. Şi organizaţi periodic câte un eveniment.
  • faceţi booking în aeroport căscând ochii la ce doleanţe au turiştii. Dacă puteţi să le împliniţi mai multe dorinţe, plătiţi mai multe puncte de activitate şi luaţi varianta cu mai multe activităţi. Fiecare activitate pe care o împliniţi, aduce puncte de experienţă.
  • experienţa se câştigă prin punctele primite când turiştilor li se împlinesc dorinţele.
  • la intrarea în joc primiţi un cadou cu 5000 de scoici. Scoicile sunt “banii” din joc. 5000 e o sumă mişto. Atenţie că nu puteţi deschide pachetul aşa uşor. El apare ca şi gunoi pe plajă, aşa că va trebui curăţat. Dar nu se poate curăţa decât cu un upgrade de skill (beach cleaning). De asta spun să nu vă aruncaţi să creşteţi nivelul hotelului, puneţi 3 skills principale la primul nivel şi imediat studiaţi beach cleaning. Aşa puneţi mâna pe bani.
  • nu investiţi în decor. Costă toate porcăriile de înnebuneşti. Prioritar este să mai faceţi un hogeac pe plajă (să mai vină turişti) şi să curăţaţi plaja.
  • atenţie şi la scoici. În fiecare moment al zilei (din 3 în 3 ore deci) veţi plăti ceva bani pentru mentenanţă, deci nu rămâneţi pe zero.

Ăsta e hotelul meu. Încă fac curăţenie pe plajă, după asta repoziţionez căsuţele şi încep pas cu pas să cumpăr una-alta pentru decor. Probabil în vreo lună va arăta a ceva.

Distracţie plăcută!

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

16 Comments

  1. E misto joculetul, dar cand am vazut ca este al celor de la Travian, care m-au disperat cu reclamele lor tampite (99% pop-up), am lasat-o balta. 🙂
    Daca este vreo firma pe care o urasc mai mult decat pe Microsoft, aceea e Travian Games…

    • Nu ai niciun popup pe joc. Pe unde umblai de prindeai reclamele alea? Ca am o banuiala 😀

      • Pai pe site-ul lor nu pun reclame de astea… Dar pe foarte multe bloguri m-au stresat reclamele lor. Si deja mi s-a acrit de Travian.

      • PS: am avut pe un site reclame de la Bidvertiser si astia de la Travian isi faceau reclama prin ei… La incredibilul pret de 1cent/click, zeci de bannere (campanii diferite) si toate cu pop-up. Am preferat sa nu mai folosesc Bidvertiser decat sa blochez toate campaniile Travian… Cred ca au un pluton de “experti in marketing” care creaza campanii tampite in retelele de distribuire a reclamelor…

  2. Dacă weekend-ul trecut m-am delectat cu niște Diablo II, că mi-era dor, cred că-i momentul să încerc ceva nou. Sună promițător. Mersi de pont.

    • Pai scopul este sa arzi niste minute in care te plictisesti. Si sa ai un hotel misto, pe care sa-l tot urci in top 😀

    • Raducu, nu, pentru ca nu e link afiliat. Cugetam ca poate se plictiseste lumea si doreste sa joace niste chestii. Oricum, daca te inregistrezi, frumos ar fi sa-mi ceri prietenia 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.