Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Nu vreau sa vorbesc cu adidasi originali

Ultima dată când am verificat, dacă nu s-a zbanghit iar plugin-ul “do follow”, acest blog era “SEO friendly” în secţiunea de comentarii. Deci, cică, linkurile către siturile voastre “contează”. Mă doare nici acolo de poveştile astea cu optimizarea, dar, dacă e utilă setarea celor care pierd vreme să-mi comenteze pe bloagă, aşa să fie şi să vă pice bine.

Mă scoate însă din minţi când se duce “optimizarea” asta la maxim, de se iese din ceea ce numesc eu minim bun simţ.

În blogosferă suntem tot felul de indivizi cu pseudonime ciudate. Avem Dojo, Nebuloasa, Numisfera, Arhi, Vis Urât etc. Am ajuns să ne ştim pe numele ăstea şi să ne ia unora ceva timp să bălmăjim ceva la telefon, când ne sună de pildă “Andreea Ursu”, că naiba ştie cine este asta. După ce a zis Tomata, mi-a picat şi mie fisa. Bun, asta se întâmpla hăt demult, dar înţelegeţi ideea.

Numele astea “de scenă”, aşa ciudate şi pestriţe cum sunt, mă distrează şi până la urmă fac parte din branding-ul personal al blogger-ului respectiv.

Dar mi se ridică tensiunea când găsesc comentarii de la “adidaşi originali”, “filme pe net” sau alte “nume” din astea ciudate. Dacă nu ai vreun pseudonim, semnează-te ca Ion Bumbu sau cum o fi numele normal. Sau Costică, dacă nu doreşti decât să pui un prenume. Nu se supără nimeni.

Am început şi eu pe internaţional o campanie de promovare mai serioasă a portofoliului. Şi mă semnez pe bloage ca Ramona Iftode, deşi aş putea semna ca dojo design sau dojo. Teoretic aş dori să urc pentru “web design”, dar cuget că şi blogger-ul va zice ca mine “who the f… is web design ăsta?”.

Aş aprecia deci dacă aţi continua să faceţi link building pe un nume de om normal nu “iPad ieftin” sau “imprimanta Cannon”. Mi-e mai uşor să discut cu un om, decât cu nişte cuvinte cheie 😀

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

34 Comments

  1. Din pacate campaniile astea de linkbuilding le fac niste “profesionisti” care mai degraba folosesc seo spam decat sa faca treaba cum trebuie..

    Si sa stii ca ihearlights e brandul meu personal, nu vand becuri:))

  2. he he, la inceputuri, cand eram noob rau de tot, si eu comentam cu Concediaza-ti seful!, pana ce, la sfatul unora mai vechi in shtate (eCostin) am schimbat 😉

    si mi-a crescut foarte mult parul pe spate ( a se citi awareness-ul 😀 ) de atunci 🙂

  3. În primul rând, cei care lasă comentarii sub pseudonume de adidasi oficiali sau imprimante hp, nu lasă comentarii pentru a discuta ci pentru a se băga un pic în seamă şi pentru acel link ce-l lasă în momentul în care comentează.

    În plus, mie îmi convine să vină unu şi să comenteze sub pseudonume ciudate, le şterg mai uşor comentariul, pe când, dacă vine unu şi se semnează Ion, dar linul lui e tot adidasioficiali.ro, tot pentru link lasă comentariu, nu pentru că ar avea ceva de spus, şi atunci parcă nu îi mai pot şterge comentariu şi astfel el are de câştigat.

    Aşadar, să continue să comenteze sub pseudonume de adidasi că eu ştiu cum se şterge un comentariu 🙂

  4. Apropos de Numisfera, sper ca nu a ramas in avion uitandu-se la discursul regelui 😉 Nu mai scrie si el nimic de pe noile meleaguri sau n-a depasit faza de cascat gura? 🙂

    • Din pacate “sheruie” calculatorul cu mine. Si asta inseamna ca io-s calare pe el non-stop, iar el abia apuca sa vada email-urile. Tre’ sa-l las macar o zi in liniste, ca vad ca plange clientela 😀

  5. M-am ales cu alfa pentru ca numele meu incepe cu “A” care in alfabetul de aviatie e Alfa. Va dati seama ce problema as fi avut daca incepea cu W – Whiskey. 🙂

      • mda, probabil ca avand asa “nume” greu ar fi trebuit sa ma ridic la mari inaltimi – bahice 🙂

      • Ai fi fost djinul magic din poveste, asa ca nu ai fi avut nici o problema cu zburatul la inaltimi (chiar si bahice :D)

        Profit sa itimultumesc pentru harta cu avioane. Chiar acum ma amuz urmarind un Boeing 747. Ups, in Romania nu vad nici un avion. Nu e implementat sistemul 🙁 ?

      • in mod normal ar trebui sa se vada si Romania, probabil ca e cazut serverul sau ceva

  6. Am urat si eu din totdeauna sa primesc comentarii pe site cu tot felul de nume ciudate si care nu ar trebui sa apara. Eu le sterg imediat din aceleasi motive pe care le ai si tu. Ai un site, un blog semneaza-te cu un nume ca vei avea mult mai mult de castigat.

  7. :)) Da, demult fu asta. 😛

    Io le scot linkurile alora care comenteaza aiurea, dupa ce au citit doar primul sau ultimul rand. Si la mine oricum sunt no follow linkurile comentatorilor si cele din comentarii. in schimb sunt dofollow alea de la top comentatori. 🙂

  8. Nu obisnuiesc sa las “comentariile” venite de la cei ce-si promoveaza afacerea pe net. Oricum intra automat la spam…
    Cat despre nick-ul folosit pe blog, chiar ma deranjeaza sa mi se adreseze cineva astfel si in realitate. Acolo sunt doar Narcisa, niciodata Nice.

    • Fie vorba intre noi, toti adidasii sunt chinezesti. Sau indonezieni, pakistanezi, sfantul stie unde mai au fabrici 😀

  9. Am sters de la comentarii cele mai multe care se semnau asa. Cu toate ca am comentarii putine, totusi sa faca seo-coo-doo in alta parte. 😀 totusi, citeam la Manafu ca cititorii sunt mai atrasi de branduri decat de persoane. De aia profita unii de se semnaza cu Adidasi?

  10. Cu toate astea, Reclame Tv e comentator de top aici 😉 La fel si coolnewz. Sper sa nu fie cu suparare, mai ales ca am vazut ca nu comenteaza decat la subiect si cand au ceva de spus 🙂

  11. Eu le scot link-urile, sau ii trimit direct la spam. De cand cu rebranduirea, am scos si dofollow-ul de pe link-urile din comentarii, dar tot nu-mi place ca omul sa se semneze cu keyword-uri in loc de nume

  12. Dacă aia e marca sau numele firmei ori site-ului mie mi se pare normal să se semneze așa.

  13. Mie mi se pare mai corect daca cei care detin firme si intra sa comenteze pentru un dofollow sa-si foloseasca numele firmei. Eu sunt de acord si ii sprijin pe cei care vor un dofollow.

  14. Mi se pare de prost gust atat pseudonimul cu inclinatie comerciala cat si legatura spre un site de prezentare aferent unei firme. E penibil sa folosesti stfel de semnaturi atata timp cat esti o persoana care comenteaza, nu o persoana juridica sau un delegat. E bine sa lasi totusi o legatura pentru ca persoanele care participa la discutii pe langa un articol sa poata gasi mai multe informatii despre tine sau despre ideologia pe care o imbratisezi. Mai exact leaga oamenii intre ei. Pana la urma formatul de blog asta urmareste si este atat de popular pentru ca permite interactiunea intre autor si cititori.

    Tin sa repet, e de prost gust sa adaugi o legaura catre o afacere, oricare ar fi ea. Stiu ca foamea e mare si promovarea numai prin 1001 de tweet-uri nu da rezultate, dar asta nu inseamna ca e normal.

    Sigur, cei ce doresc sa pastreze un standard ridicat si vor sa fie asociati cu imaginea unui blog iau masuri cand apar ahtiati dupa promovare sau recunoastere si e normal sa fie asa. Totusi, acestia au o abordare pupincuristica si place la blogări (nu cred ca e cazul pe blogul aici de fata), deci nu sunt moderati.

    @Alina: Nu e vorba numai de coolnewz si Reclame TV ci si de Lucian, care a mai adaugat (subtil) “fotograf”, in cazul in care nu esti pe faza sa accesezi legatura spre site-ul sau.

    • @dam 167, pentru cineva care are pe blogul personal nu una ci doua pagini “despre” din care nu reiese nici cum il/o cheama, de unde este …, si care se semneaza pe alte bloguri cu dam 167 sfaturile tale sunt irelevante.

      • 1. Initial comentam cu numele meu. Ulterior am renuntat la asta din anumite motive. Nu e nimic secret sau cu iz de scandal dar n-are rost sa dezvolt. dam167 este pana la urma numele blogului si mai important, NU ARE CONOTATIE COMERCIALA.

        2. Despre si contact sunt 2 lucruri diferite. Nu trebuie sa apara numele meu sau alt date pentru ca sunt irelevante. Daca unui cititor (dintre aia 2 ai mei) i se pare ca asta ma face mai puin credibil asta e, voi suferi vesnic ca nu ma va contacta nimeni pentru vreo reclama la apa minerala.

  15. stiti ceva!! multi pot imbina aceasta chestie, in primul rand utilul lasandu-ti un pseudonim comercial daca chiar are nevoie de asta si placutul iti poti spune idea ta despre acel subiect oricare arfi el.

  16. Parerea mea e ca mai putin conteaza pseudonimul si mai mult ce scrii . Daca vrea cineva sa scrie cu pseudonim treaba lui dar sa aiba ceva de spus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.