Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

E oare mai bine in sistemul nostru?

Dacă întrebi orice român, va avea o mie de chestii negative de spus despre sistemul de sănătate. Toţi am dat de medici sictiriţi cărora le stârneşti atenţia doar cu nişte “atenţii”, de medici care trag business la cabinetul lor, unde plăteşti suta de lei pe un consult de 5 minute, medici care muncesc cinstit pe salarii de femeie de serviciu. Oricum o învârtim, sunt oameni care ies şifonaţi din sistem, că sunt medici sau pacienţi.

Ceva clar nu merge sau, dacă merge, merge prost. Nu discutăm despre mizeria din spitale sau consumabilele medicale cumpărate de aparţinători, că ne înfuriem şi mai mult.

Şi totuşi …

A mică a prietenilor noştri e bolnavă. De vreo 3 zile nu prea poate ţine mâncare în stomac, ieri a vomitat de vreo 10 ori cred. I-a mai fost rău şi cu 2 zile înainte, dar o singură dată. Ieri însă a fost ca la nebuni, eram mereu cu punga în mână. E flămândă, dar, imediat ce mănâncă, vomită din nou. Încercăm s-o ţinem hidratată măcar şi azi-dimineaţă a plecat R. cu ea la medic.

Care medic, deşi are program DE LA 8 DIMINEAŢA, nici acum nu a binevoit să apară. Şi e aproape ora 11. Secretara sau cum s-o chema aia de la recepţie le-a spus că îi sună. A mică e slăbită şi nu puteau sta acolo 3 ore, aşa că a adus-o acasă şi a pus-o în pat, urmând să fie sunat de onorat dom’ doctor, medicul copilului adicătele. Care a sunat, aşa cum m-aţi sunat voi astăzi.

Acum R. a decis să îl sune pe medicul ce se ocupă de băieţelul verişoarei lui. P. are şi el 5 ani şi acest medic se pare că e bun. Sunt curioasă cât de prompt va fi.

L-am întrebat pe R. de ce nu merge cu ea la “urgenţe”. Există câteva probleme şi aici, printre care cea mai nasoală este că triajul de acolo poate să te ţină şi o zi cu copilul acolo, că doar nu are nimic rupt şi nici nu ţâşneşte sânge din el. Că nu a mâncat de 3 zile şi vomită din 2 în 2 ore, asta probabil nu se califică drept urgenţă.

Nu pot să nu mă gândesc la sistemul nostru “bolnav”, dar în care găseam mai repede o rezolvare. E clar că după 3 ture de rău, din punctul meu de vedere, ca părinte, asta era deja o urgenţă. Aşa că-mi luam copilul şi aterizam direct la Pediatrie. La 3 noaptea, dacă trebuie, pentru că, deşi e o oră ne-ortodoxă, cineva îl va consulta şi-mi va spune ce are. Că e “stomach flu” sau ce soarele meu, dar aş afla ceva. Poate mi-l internează, poate primesc nişte medicamente, măcar o informaţie.

Îmi amintesc, când eram junioară, cum a venit medicul meu ACASĂ. Aveam numărul de telefon şi, la o bronşită mai nasoală, plus o tură de rău de la Eritromicin, nu au trecut 20 de minute de când am dat la raţe că medicul era ÎN CASĂ. M-a consultat din nou, i-a liniştit pe ai mei, i-a sfătuit ce şi cum să facă. Normal că efortul lui nu a rămas nerăsplătit, dar măcar am ştiut unde să apelăm.

Să nu mai vorbesc de bunică-mea, cardiaca noastră cu ani vechi de “experienţă”. Păi am dus-o la ora 3 noaptea la Militar, la un pas de încă un infarct. În 3 minute era deja cu EKG-ul făcut, medicamente în venă şi formele de internare rezolvate. Culmea, fără “atenţii”, că oamenii ăia minunaţi întâi aveau treabă s-o stabilizeze şi apoi să primească mulţumiri.

Aşteptăm acum să vedem la medicul numărul doi ce diagnostic “iese”. Toţi pariază pe “stomach flu”, dar om vedea .. Şi e ciudat să spun că, dacă eram în România, copilul era deja consultat chiar şi la miez de noapte şi probabil eram şi noi mai liniştiţi.

Daca ți se pare interesant, un share ajută mereu. Mulțumesc.
dojo
dojo

Fost om de radio, transformata in karatista si apoi web designer. Am o firmă de online marketing si mi-am redeschis un webmaster forum.

Articles: 1761

42 Comments

  1. Compari doua sisteme complet diferite: Sistemul romanesc, gratuit dar sarac, sistemul nord american unde sanatate e o afacere si trebuie sa platesti. Simplu.
    Despre ce rapid rezolvai tu in Romania, pai si aici exista medici care te iau rapid insa apoi ai o factura sanatoasa de platit ba chiar vin si acasa dar tot pe bani.
    As spune ca sistemul romanesc e foarte bun pentru maruntisuri: raceli, un os rupt si asa mai departe. Insa cind ai nevoie de ceva complicat nici daca ai bani de spagi si tot nu rezolvi in Romania.

    P.S. Voi aveti asigurare medicala cit stati in USA?

    • N-avem. Pai ce are ea nu necesita transplant de maduva, fereasca al de sus. Medicul in cauza nu este disponibil pentru house-calls, iar la cabinet a venit dupa 3 ore. Au fost cu a mica, pana la urma e ceva “virusache” la stomac. Nici sistemul romanesc nu este gratuit, ca nu scapi fara sa dai ceva, dar macar nu stateam 48 de ore cu un copil bolnav, doar pentru ca e weekend si medicul are si el treburile lui.

      Bine ca s-a rezolvat. Acum bagam paine prajita in ea si nus’ ce apa cu “minerale”. Sa speram ca tine mancarea ..

      • Deci stati in USA 6 luni fara asigurare medicala. Mi se pare foarte riscant.

  2. Din pacate, suntem obligati sa platim, desi nu(prea) stim pe cine si nici de ce. Daca ai sansa sa-ti faci o relatie buna cu medicul de familie, e in regula, daca nu, gasesti variante.

    Personal, am apelat la medicul de familie doar in cazuri de maxima importanta si urgenta si am avut de cateva ori ghinionul sa aiba telefonul inchis dar si sa vina acasa in alte situatii.

    Si fiindca in toate e o compensare, medicul homeopat la care am fost de cateva ori s-a dovedit a fi intotdeauna disponibil si culmea, chiar dispus sa-mi dea sfaturi prin telefon indiferent de ora si de zi.

    Eu mi-am facut un carnetel in care notez ce trebuie sa fac ( si am verificat ca a mers)in caz de…, si oricum am cateva medicamente de stricta necesitate la indemana, fara sa exagerez insa.

  3. ehe, acum ne dam seama, mai cu seama cind ne intimplam prin Vest, ce comoara era doctorul care venea acasa pe vremea lu’ Impuscatu’. Nu-l pling dar si eu imi amintesc clar cum suna mama la “Salvare” de cite ori faceam febra 40 si deliram … Dar reducerile/gratuitatile pentru pensionari chiar din ziua de azi? Dar biletele de tratament pentru pensionari chiar din ziua de azi. Putine, dar aud multi ca se duc. Dar reducerile la transport pentru studenti tot de azi. Cind e criza. Foarte bine, sa fie, ca oricum viata oamenilor aia e grea in rest, dar sa fim constienti ca in Vest asta nu prea exista.

    • …”pe vremea lu’ Impuscatu’”, doctorul o fi fost el comoara, dar…
      Memoria noastra este subiectiva si afectiva, nicidecum obiectiva si… uneori si ne cam joaca si feste:)

      Eu am trecut experienta de a avea un copil mic bolnav in acei ultimi ani ai “Impuscatului” si, crede-ma ca acea experienta a ramas adanc sapata in mintea mea… ca un COSMAR de nedescris!!! (nu medicamente, 3 copii intr-un pat de unu’, gandaci de bucatarie misunand peste copii noaptea, saptamani petrecute PE SCAUN la spital – ca parinte – nu erau paturi disponibile pentru parinti, incompetenta crasa si nepasare, INDOBITOCIRE, etc.)

      Nu cred ca voi putea auzi pe cineva, vreo-data, vorbind nostalgic despre “zapezile de alta data”… (referindu-se la sistem)

  4. Din cate am inteles de la prietenii mei americani, la ei se tine cont de tipul de asigurare, daca mergi la Urgente , nu esti luat imediat (spital de stat) dar daca mergi la particular este foarte scump.

    Din ce am observat comparand sisteme medicale, cel german si cel scandinav par cele mai bune din punctul de vedere al pacientului…

    Ce sa spun , ii urez santate micute si sa speram cca e doar “stomach flu” si nu apendicita.

  5. Dojo, iti povestesc eu maine dimineata ce odisee am trait cu copilul Iulia pe la urgente acum vreo 5 ani cu excat ce zici tu ca are pitica voastra. Daca ai fi aici, i-ai da o lingurita de Metoclopramid si i-ar diparea copilului greata. Si-ar putea manca. Macar pana ajunge la medic.

    • A mica a mancat, dar nu tine nimic in ea. Azi se pare ca nu mai vomita asa. De cand a venit de la doctor a dormit o tura, i-au dat nus’ ce suc cu tot felul de minerale si a rontait putina paine prajita. Acum mai rontaie ceva.

  6. Adica vrei sa spui ca in SUA e mai rau ca in Romania? Ma mira acest lucru; deci pana la urma nu e chiar asa rau la noi 🙂

  7. Nu am fost niciodata internata in spital sau sa stau sa alerg de colo colo cu cineva drag. Am auzit de la alte persoane ca este adevarat ce ai spus tu: in Romania te consulta imediat dar nu stii sigur daca mai iesi cu viata din spital.

    • Legat de “in Romania te consulta imediat dar nu stii sigur daca mai iesi cu viata din spital”, eu zic ca este exact invers: de iesit iesi, te trimit doctorii sa mori acasa.

      • asta asa este, bunicul meu a avut cancer la stomac si meddcii nu au mai avut ce sa faca si l-au trimis sa moara acasa. asta s-a intamplat acum 5 ani.

  8. Cred ca totul tine de medicul de care ai norocul sa dai. Stiu doctori care si-ar da haina de pe ei pentru pacient, dar si specimene care jecmanesc constant niste bolnavi amarati.

    • Asa functioneaza in Romania. Aici serviciile medicale sint in functie de cit platesti.

      • Pai sa inteleg ca cel mai bine platesc ilegalii…? Nush de ce am impresia ca nu locuiesti in State,ci la vecinii socialisti!Am dreptate au ba?:))
        P.S.Sper ca micutza este ok!

      • Daca Canada e socialista atunci inseamna ca Europa ce are servicii sociale mai multe decit statul canadian e socialism dus la extrem? Acuma daca afirmatia ta venea din gura unuia ce a iesit din US o singura data in viata lui si atunci doar pina in mexico mai intelegeam. Dar tu, care ai mai calatorit prin lume sa spui asa ceva inseamna ca privesti mult prea mult Foxnews.

        Fa un calcul si spune-mi cit te-ar costa pe tine/luna o asigurare medicala care sa se apropie de beneficiile pe care le are canadianul de rind.

      • Pe mine ma costa acum $85 -PPO.Vrei si detalii despre asigurare?
        Banuiesc ca pe canadezul de rand il costa in functie de salar!?Si cum taxele prin Canada nu sunt tocmai mici..oricat ar fi procentul ala..e mai mult decat ce platesc eu.Plus ca la ce timpi de asteptare sunt pe acolo,canadezii mai platesc inca o asigurare:cea privata!Bineinteles,daca vor! Si cum nu prea au de ales….! Asta din ce ziceau prietenii mei canadezi! Ups vorbesc si eu din auzite ca si tine!:)
        Da Canada dpmdv este socialista!Ok..bine…mai socialista decat USA!:)
        Restul din ce ai zis…sunt doar liberal stereotypes!Daca eu privesc prea mult Foxnews..lol tu te uiti prea mult la MSNBC!:)))
        Intrebare retorica:Nush de ce canadezii sunt nemultumiti de USA…da’ vin cu zecile de mii…in cautare de joburi,unii stau si ilegal p’aci numa’ sa nu se intoarca inapoi ?:)

      • De ce nu o inveti si pe Ionela cum sa faca sa nu dea 3000 anual pe vizite medicale cind se poate doar cu 85? Pe mine vizitele medicale ma costa 0 lei si 0 bani. Asigurarea medicala este necesara pentru dinti, ochi si medicamente insa daca esti fara venit sint gratuite. Acuma sa nu-mi spui mie ca cei $85 iti ofera aceleasi acoperire ca nu te cred.

        Cei care pleaca in US sa munceasca la negru, in Canada figureaza ca someri ori stau pe ajutor social si prefera sa mai faca un ban in US. Programele de tv americane nu sint printre perferintele mele.
        Am un coleg nou venit din NY si spunea ca la acelasi job cistiga asemanator in US doar cheltuielile erau mai mari. Dar poate minte.

      • N-as zice.
        Bunica de exemplu s-a operat de 2 ori de cancer de piele. A platit de fiecare data operatiile si au trimis-o sa moara acasa ca nu mai aveau ce sa-i faca, desi primise asigurari ca totul este in regula.

  9. 1. Daca as fi in locul lor mi-as schimba medicul pediatru. Urgent si fara discutii.
    2. As fi mers totusi la urgente. Pentru unele spitale poti afla timpul de asteptare de pe website-ul spitalului. La spitalul la care fac eu practica se specifica timpul estimat de asteptare; spre exemplu in momentul in care scriu mesajul asta imi zice ca timpul de asteptare e sub 5 minute. O fi o seara mai linistita…
    3. Pe mine ma termina deductibles. Eu am asigurare, dar deductibles de 5,000 de dolari. Ceea ce e super nasol. Noi de regula cheltuim cam 3000 pe an pe vizita anuala la medicul de familie, la ginecolog unde clar imi fac teste de laborator, etc, plus medicamente (in care includ cei 65 de dolari lunar pe anticonceptionale). In schimb dental si vision imi acopera tot. Eu platesc numai 20$ la inceput si restul asigurarea.

    Am patit doar o singura data sa ma intorc din drum de la medic (OB/GYN). Motivul: una dintre femeile insarcinate din lista lui de pacienti a trebuit bagata de urgenta la cezariana. Acum ca fac practica in sectia de Labor and Delivery am vazut cum ii suna si in cateva minute trebuie sa se prezinte la sala de operatii, indiferent ca sunt la cabinet sau acasa.

  10. Simptomele astea le-am avut si eu cand mi-au scos apendicele.Sa speram ca este stomach flu totusi!
    Multa sanatate!

  11. Buna Dojo,
    Ca mamica patita de cateva ori cu asa ceva iti pot spune ce a functionat la noi: in primul rand i-am pus jumatate de supozitor de Uscosin ca sa nu mai vomite, apoi neaparat sarurile minerale de care zici si tu, dar date cate o inghititura la fiecare 10 secunde, cu lingurita, ideea este ca mancare nu e problema daca nu mananca, dar e problema daca se deshidrateaza. Daca e un virus nu prea aveti mai mult ce sa ii faceti. Noi am scapat doar cu o zi de chin, a doua zi era fresh Marcus, insa am patit episodul voma de 5 ori in 2 ani.
    Oricum mi se pare o prostie sa vi se intample sa nu va bage nimeni in seama, sunt surprinsa, credeam ca doar la noi se poate asa ceva. Eu refuz sa fac parte din prostia asta de sistem de sanatate, am un pediatru care vine acasa si pe care il sun cand am nevoie, imi notez ce zice, a doua oara nu mai sun pentru aceiasi problema. Sper sa se face bine mititica cat mai repede.

  12. La noi e o mare problema cu sistemul de sanatate…daca platesti nu avem fonduri…daca nu platesti…..nu primesti pai se mia merita oare sa platesti asigurari ??intrebare!!

  13. aceeasi problema a avut-o si pufoasa mea, anul trecut. pe ea au tinut-o pe perfuzii vreo 3 zile, si in tot timpul asta m-au sfatuit sa nu ma panichez daca nu mananca nimic.
    si nici n-a mancat, bietul pui, dar a fost ok, perfuziile contineau tot ce-i trebuia ei.
    aici nu ma pot plange de sistem, cel putin in privinta copiilor doctorii chiar isi dau silinta.
    daca eu ca adult roman intrat in contact cu sistemul medical mai am de marait cate ceva, cand a fost vorba de copil s-au comportat impecabil.
    nu-mi lipseste sitemul romanesc, ala in care alergam cu copilul in brate la urgente, asteptam intr-o sala infecta printre parinti care putzeau, dupa care ma chinuiam cu copilul in spital zile intregi, in urletele asistentelor, in sictirul doctorilor, in mizeria, galagia si in general cu tratamentul de lagar, aplicat pacientilor.

  14. Comunicarea – o reteta de succes

    Romania ultimului timp este tara lui care pe care. De mult nu mai functionam ca o natiune unita, care are idealuri comune si interes national.

    Acum, fiecare cu interesele lui, categoriile socio-profesionale sunt antagonice si nu complementare.

    Profesorii sunt naspa, medicii spagari, politicienii se descurca, politistii si militarii si-au dat sapca de pamant de-atata naduf, aviatorii nu mai spun care le e meseria, pentru ca fetele nu-i mai vaneaza pentru statulul lor privilegiat, parca si vamesii incep sa se uite de doua ori inainte sa ia mita, si exemplele pot continua.

    A, sa nu mai spun de antagonismul fatis: scoala – elev (si familia lui), medic – pacient. Putem imparti pacientii in doua categorii: cei multumiti de medic – evident, foarte putini, si cei nemultumiti (majoritatea).

    Vorbeam zilele trecute la serviciu despre toate acestea si fiecare era de acord ca in general nu prea stii daca sa apelezi la medicii de la noi sau nu, cum sa-i gasesti pe cei buni si mai ales ca inca mai sunt destui in sistemul sanitar care nu dau importanta (ca sa nu zic doi bani) pe dreptul pacientului la informare pe intelesul lui si chiar de ce nu la comunicare buna, empatie chiar.

    Cu atat mai mare este bucuria mea ca am ocazia sa spun ca am gasit un medic foarte bun, un profesionist in domeniul lui ,si mai ales unul care intelege importanta comunicarii cu pacientii. Pentru fiecare meserie trebuie sa ai chemare. Se spune ca unii doctori, atunci cand vorbesc cu pacientul, acesta din urma are senzatia ca i se ia boala cu mana.

    Anii trecuti am avut o problema de sanatate. Prin voia Celui de Sus am ajuns sa pot trece cu bine de acea situatie intalnind pe cine si cand trebuia- va multumesc, domnule doctor Fawaz Chazli!

    Cand te confrunti cu ceva extrem de serios, parca cerul iti e vesnic innorat. Mereu iti pui intrebari, o multime de intrebari si (in cazul fericit) gasesti pe cineva care sa te ajute sa raspunzi, sa te cunosti mai bine, sa iti intelegi mai bine corpul.

    In goana zilnica dupa bani si cariera, uitam ca mai important este sa multumim zilnic Celui de Sus ca existam, ca putem sa ne bucuram de inca o zi minunata, ca cei dragi noua sunt sanatosi si ne sunt aproape.

  15. Sper ca “a mica” sa fie bine.

    Ma bucur ca ai publicat articolul asta deoarece din astfel de… fragmente de viata este compusa “realitatea”. Oamenii cam au tendinta de a simplifica si generaliza, iar “realitatea”, de multe ori este mai complexa si mai… specifica (adica depinde SI de noroc, intamplare, context, etc…)
    Sistemul romanesc (de sanatate) este departe de a fi OK si in mod sigur are muuuuulte lucruri de schimbat si imbunatatit, dar nu la asta vreau sa zabovesc ci… la tendinta noastra, a oamenilor, de a judeca dupa aparente, dupa impresii (din filme, eventual) despre lucruri cunoscute doar partial… si asta e valabil cam in toate domeniile, chiar si in cele in care avem deja cunostinte, experienta (care POATE fi partiala si subiectiva), mai simplu si mai pe scurt: ceea ce se vede de “aici”, nu se vede de “acolo”… si invers:)

  16. Nu vreau sa le iau apararea medicilor. Multi sunt efectiv niste scarbe, am intalnit destui pana acum. Nu neaparat personal, dar si din auzite e suficient. Dar ce pot sa spun este ca la fel de nedrept ar fi sa comparam ce tratament primeste pacientul la noi, si ce tratament primeste in tarile denumite generic “civilizate”. Nu doar nedrept, dar de-a dreptul cinic, din moment ce stim cu totii sistemul nostru de sanatate este carat in spate de 3-4 milioane de contribuabili, buna parte si aia cu salariul minim, dar la servicii medicale intind mana 22 de milioane de romani. Intind mana si primesc, spre deosebire de alte sisteme, unde daca nu ai contributia platita la zi, sau asigurare, iti pui ipoteca pe casa pt o sapt in spital.

  17. si cu toate astea, iti spun ca am o amica, care o plecat de 1 an in Germania (in sistemu’ sanitar) si imi spune, ca ce greseli se fac acolo … in RO nu a vazut asa ceva … nu greseli grave care sa iti puna vita in pericol (tie ca pacient)Exemplu: operatie la picior, infectat de catre spital … operat de 3 ori pacientu’ … amica mea zicea ca asa ceva nu se intampla la noi in tara…
    Acum sa nu fiu inteles gresit, nu zic ca sistemu’ nostru’i bun … zic doar ca nici pe dincolo cainii nu fug cu covrigi in coada ….

    • Stai linistit Dan Ciulea, gasesti si in Romania d’astia. Nasa mea a fost deschisa de trei ori pentru ca i s-a infectat cumplit operatia, facuta de un profesor universitar, la Spitalul Universitar Municipal, din Bucuresti, Capitala Romaniei…

      • din ce imi povestea psihiatra personala, in genere spitalele au cate o infectia a lor proprie si personala, care iese mai greu

  18. da ma, dar macar aici cat de cat iti mai permiti una alta. ma uit la sistemul medical din italia, care e incredibil de scump. astia de aici ce sa mai zica? d-aia pleaca multi prin alte tari sa se trateze: pana si o masea necesita fonduri mari

  19. Din prima, cand am citit titlul (“E oare mai bine in sistemul nostru?”) m-am gandit imediat la o comparatie de genul “capitalism – socialism” (sau “capitalism – varza” cum este la noi) sau de genul democratie – totalitarism. Continuand am inteles ca ideea se rezuma la comparatia “sistemul lor medical – sistemul nostru medical”.
    Nu am experienta in ceea ce priveste modul “de lucru” al sistemului medical american (sau sovietic sau portorican sau etc.) fiindca nu am avut nevoie de acest serviciu. Am avut nevoie de serviciile medicale din Romania si stiu ce se intampla aici.

    Nu cred ca este posibil sa discuti despre aceasta comparatie … nu poti limita o comparatie la doar una dintre trasaturile caracteristice celor ce intra in “competitie”. Sistemul medical este doar o componenta a societatii. Este interesant (poate si util) dar utopic sa gandesti o societate in termenii “sa aiba sistemul de asigurari din Norvegia, sistemul de transport din Germania, sistemul de invatamant din X, sistemul de canalizare din Y, etc.” (si nici comparatiile “inainte de ’89 – dupa ’89” nu sunt viabile). Modul in care o societate se “misca” da caracteristicile tuturor sistemelor acesteia. Trebuie sa privim sistemul medical ca fiind doar o componenta pe care, daca vrem sa o intelegem, trebuie sa o analizam in context.

    In Romania isi au rost comparatiile “inainte de Tezele din iulie – dupa Tezele din iulie” fiindca ceea ce vedem acum este rezultatul direct al acelui moment si a altora asemenea.

    Calitatea umana da nivelul unui sistem, indiferent daca este el de sanatate, de invatamant, de transport sau de orice altceva.

    Cel mult, poti sa faci asa cum fac “mai marii zilei” – te doare ? – intrebi care este urmatoarea cursa la Viena, vrei sa iti educi odrasla ? – intrebi pe unde este o gazda buna in Marea Britanie, vrei sa te relaxezi ? – cauti un echipaj bun de iaht. Dar “omu’ de rand” trebuie sa ia asa cum gaseste, totul “la gramada”.

    P.S. Se dezvolta turismul medical cu destinatie Romania ! 🙂

  20. Glass and Iron – iti dau dreptate pentru fiecare litera si virgula:)(pacat ca nu ai blog, mi-ar fi placut sa citesc mai mult, imi place ce/cum scrii)
    In ce priveste “turismul medical cu destinatie Romania”, da, da!

  21. Cu siguranta sistemul medical din Romania este la pamant. Sa te fereasca Dumnezeu sa te imbolnavesti insa si medicii sunt si ei tot oameni si unii dintre ei muncesc mult peste limita tocmai ca sa suplinesca nepasarea altora care nu fac nimic.

  22. eu fac tot timpul comparatia aceasta. Romania versus US. Fi-mea a ajuns prima data la urgenta in Romania in prima noastra vacanta cu ea la bunici. norocul, sansa… you name it… cum am ajuns la spital cum ne-au luat… val virtej. ce are, de cind… consultata imediat, medicamente pe loc… impecabil. La spitalul Judetean Braila.
    la Washington DC… povestea e ca in articolul tau. am fost acum 2 saptamini. cu febra, cu voma … exact virusul de la stomac. am stat in sala de asteptare fix 4 ore. isi revenise copilul imi zicea ca ea s-a plictisit si ca vrea acasa. 🙂 in afara de faptul ca ne-au dat licoarea roz-bombon – un calmant pe care il aveam si in casa nu s-a intimplat nimic deosebit.

    E un virus cam nasol anul asta (aici copii iau des virusul asta la stomac)dar trece.
    Fiti atenti ca daca il luati … ce a avut a mica e nimic pe linga ce veti avea voi. 🙂
    Sanatate multa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.